forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 101

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/09/2011 : 15:39:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Čujem da se ne plaća poštarina na tiskovine preko njih. Jel to točno?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 21/09/2011 : 16:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Pa na papiru se ne placa postarina, ali naplate kroz cenu.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 21/09/2011 : 16:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by masija

Kod BD mi se sviđa što ti uz skoro svaki naručeni strip ili knjigu pošalju i onu stvarčicu za obelezivanje stranica. :)

Ja to nisam dobio ocu i ja to
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 21/09/2011 : 17:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Ja imam gomile. :P Ako nadjem neki ponecu ti na Salon. :P

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 21/09/2011 : 18:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Ja imače naručujem sa gift Visa (pripejd) kartice ali za predposlednju narudžbinu mi je bilo muka da idem do banke da uplatim pare pa sam iskoristio koleginu Master card. Naravno nema Crne Gore u meniju za registraciju kartice a kako zbog svega pominjanog nema ni Srbije ja stavih zemlju BiH i sajt je prihvatio karticu i ja kupih stripove. Možda bi trebao tako da probaš sa ovom novom karticom.
quote:
Originally posted by Snowy

Ovako, meni je istekla kreditna kartica 31 avgusta. Izvadio sam novu, i pokusao sam da unesem broj nove kartice - pocetkom septembra.

U drop-down meniju (na strani gde se unosi broj nove kartice) u spisku svih zemalja nema vise Srbije. Tako da broj nove kartice nisam mogao da unesem, jer tzv. "Billing address" nema opciju Srbija. "Mailing Address", na koju se salju knjige, i dalje ima opciju Srbija. Sto znaci da neko sa stranom karticom moze narucivati i slati knjige u Srbiju.

Kupujem preko BD od kada su poceli da dostavljaju knjige u Srbiju, nikada nisam imao problem do sada.

Jeste, problem je samo sa obradom kartica iz Srbije, ali PayPal funkcionise - zato sto nisu skinuli Srbiju sa listu zemalja gde se salju knjige. Problem je dakle samo sa procesuiranjem kreditnih kartica izdatih od banaka u Srbiji.

I imam novu informaciju od BD na upit o razlogu zasto ne primaju uplate sa kartica iz RS:

"We're working on it, we changed payment processor and for some reason they didn't accept them - we've put pressure on and they're fixing - I'll give them a prod"

Captain America
Go to Top of Page

Snowy
Starting Member

11 Posts

Member since 07/09/2011

Posted - 22/09/2011 : 12:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Snowy a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav Masija,

Imam lepu vest za tebe i CG. Sad sam dobio i sledecu poruku od BD:

"Montenegro should now also be added on the 5th... "

Zamolio sam ih da ubace i CG na listu pre 4 dana, pretpostavio sam da je malo ko to trazio iz CG. (nazalost, slabo knjiga prolazi danas u CG - ko bi se setio danas da je prva stamparija na Balkanu bila u štampariji Crnojevića)

Tako da bi po svemu sudeci, i ti mogao i CG naci na listi za par nedelja.

Pozdrav

Snowy

PS i ja sam Crnogorac poreklom, sta ces , a i boravim u CG povremeno, tako da sam i pomislio - ne bi bilo lose da se moze primiti knjiga u Montenegru

quote:
Originally posted by masija

Ja imače naručujem sa gift Visa (pripejd) kartice ali za predposlednju narudžbinu mi je bilo muka da idem do banke da uplatim pare pa sam iskoristio koleginu Master card. Naravno nema Crne Gore u meniju za registraciju kartice a kako zbog svega pominjanog nema ni Srbije ja stavih zemlju BiH i sajt je prihvatio karticu i ja kupih stripove. Možda bi trebao tako da probaš sa ovom novom karticom.
quote:
Originally posted by Snowy

Ovako, meni je istekla kreditna kartica 31 avgusta. Izvadio sam novu, i pokusao sam da unesem broj nove kartice - pocetkom septembra.

U drop-down meniju (na strani gde se unosi broj nove kartice) u spisku svih zemalja nema vise Srbije. Tako da broj nove kartice nisam mogao da unesem, jer tzv. "Billing address" nema opciju Srbija. "Mailing Address", na koju se salju knjige, i dalje ima opciju Srbija. Sto znaci da neko sa stranom karticom moze narucivati i slati knjige u Srbiju.

Kupujem preko BD od kada su poceli da dostavljaju knjige u Srbiju, nikada nisam imao problem do sada.

Jeste, problem je samo sa obradom kartica iz Srbije, ali PayPal funkcionise - zato sto nisu skinuli Srbiju sa listu zemalja gde se salju knjige. Problem je dakle samo sa procesuiranjem kreditnih kartica izdatih od banaka u Srbiji.

I imam novu informaciju od BD na upit o razlogu zasto ne primaju uplate sa kartica iz RS:

"We're working on it, we changed payment processor and for some reason they didn't accept them - we've put pressure on and they're fixing - I'll give them a prod"

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 22/09/2011 : 13:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Super, baš sam ih ja to isto pitao i čak im objašnjavao gdje je Crna Gora i rekoše mi da će je ubaciti uskoro...znači da su ažurni.

Captain America

Edited by - masija on 22/09/2011 13:42:28
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 22/09/2011 : 14:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Si im rekao da kupe atlas? :D

Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 23/09/2011 : 10:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
mozda su neki provalili, ali evo za ostale savet sa drugog foruma:

quote:
Našao sam workaround za bookdepository:
Ako nemate nalog, napravite. U my account tabu, ima address book. Tu napravite adresu, jer tu ima Srbija kao country. Onda samo stavite da je defaultna i to je to. Takođe, u payment opcijama, ubacite karticu. Ovde nema Srbije, ali prihvataju plaćanje, stavio sam UK kao zemlja, i skinuli mi novac pri checkoutu. Izgleda da samo broj kartice gledaju. Onda u checkoutu samo izaberite postojeću karticu i adresu.

Edited by - drablj on 23/09/2011 10:39:38
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 26/09/2011 : 20:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Vratili Srbiju i ubacili Crnu Goru!

Captain America
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 26/09/2011 : 21:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Pravda je pobedila. :D

Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 26/09/2011 : 21:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
kod mene na spisku i dalje nema srbije
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/09/2011 : 21:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Nema ni kod mene.
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 26/09/2011 : 21:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Nema na spisku ali ima u onom meniju kada se registruješ.

Captain America
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/09/2011 : 21:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
To mogu da potvrdim. Malopre sam se registrovao.
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 26/09/2011 : 22:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
nije problem za adresu,na spisku za slanje uvek mi je stajala srbija
problem mi je za karticu,tu nema i dalje srbije
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 26/09/2011 : 22:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Moja greška, ima i Crne Gore i Srbije ali samo ako si već registrovan. evo ja sam promjenio adresu

Captain America
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 26/09/2011 : 22:02:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Rekose peti oktobar, remembar? ;)

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 28/09/2011 : 17:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Juče naručeno:
All Star Superman vol.2
Hedge Knight: Sworn Sword
Ode to Kirihito: Pt. 1
Ode to Kirihito: Pt. 2
Apollo's Song, Part 1
Apollo's Song, Part 2

Prva dva su za mene a ostali za Mhejla. Inače za Hedge Knight sam u adresi stavio Crnu Goru, što će biti prva porudžbina od kada su ubacili Crnu Goru u zemlje koje šalju...

Captain America
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/09/2011 : 11:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
oprostite ako je vec bilo pitanje

Evo ovako, probadoh da promenim adresu na BD, tj, da ubacim novu Shipping adress, i, neke stvari mi nisu bas najjasnije :/

Tacnije, sta treba da upisem u ova dva polja:

buni me ovo "eg. Home adress"

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 29/09/2011 : 11:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
To i mene buni
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/09/2011 : 11:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
i ti si zaglavljen, a?
de si brate rodjeni :D

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 29/09/2011 : 12:18:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
eve me

me htedoh to da pitam pre par dana kad sam se registrovao, ali razmišljam da je pitanje debilno, pa bolje da ne pitam
Go to Top of Page

Snowy
Starting Member

11 Posts

Member since 07/09/2011

Posted - 29/09/2011 : 12:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Snowy a Private Message  Reply with Quote
REFERENCE NAME - je neko ime pod kojim ces TI najlakse pamtiti tu adresu (vazno ako saljes knjige na razne adrese), npr. "Kucna Adresa" ili "Adresa na Poslu" ili "Mamina adresa" ili "Slobina adresa"

FULL NAME - Puno ime osobe na ciju adresu saljes tu knjigu npr. "Petar Petrovic" ili "Irina Petrovic" ili "Marko Markovic"

Znaci, ako samo saljes knjige sebi, popuni ovako:

REFERENCE NAME - "Moja kucna adresa"

FULL NAME - popuni svoje ime

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/09/2011 : 12:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
veliko hvala!!!

Go to Top of Page
Page: of 101 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000