Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/09/2011 : 15:39:51
|
Čujem da se ne plaća poštarina na tiskovine preko njih. Jel to točno? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 21/09/2011 : 16:42:31
|
quote: Originally posted by masija
Kod BD mi se sviđa što ti uz skoro svaki naručeni strip ili knjigu pošalju i onu stvarčicu za obelezivanje stranica. :)
Ja to nisam dobio ocu i ja to |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Member since 11/05/2008 |
Posted - 21/09/2011 : 18:38:04
|
Ja imače naručujem sa gift Visa (pripejd) kartice ali za predposlednju narudžbinu mi je bilo muka da idem do banke da uplatim pare pa sam iskoristio koleginu Master card. Naravno nema Crne Gore u meniju za registraciju kartice a kako zbog svega pominjanog nema ni Srbije ja stavih zemlju BiH i sajt je prihvatio karticu i ja kupih stripove. Možda bi trebao tako da probaš sa ovom novom karticom.
quote: Originally posted by Snowy
Ovako, meni je istekla kreditna kartica 31 avgusta. Izvadio sam novu, i pokusao sam da unesem broj nove kartice - pocetkom septembra.
U drop-down meniju (na strani gde se unosi broj nove kartice) u spisku svih zemalja nema vise Srbije. Tako da broj nove kartice nisam mogao da unesem, jer tzv. "Billing address" nema opciju Srbija. "Mailing Address", na koju se salju knjige, i dalje ima opciju Srbija. Sto znaci da neko sa stranom karticom moze narucivati i slati knjige u Srbiju.
Kupujem preko BD od kada su poceli da dostavljaju knjige u Srbiju, nikada nisam imao problem do sada.
Jeste, problem je samo sa obradom kartica iz Srbije, ali PayPal funkcionise - zato sto nisu skinuli Srbiju sa listu zemalja gde se salju knjige. Problem je dakle samo sa procesuiranjem kreditnih kartica izdatih od banaka u Srbiji.
I imam novu informaciju od BD na upit o razlogu zasto ne primaju uplate sa kartica iz RS:
"We're working on it, we changed payment processor and for some reason they didn't accept them - we've put pressure on and they're fixing - I'll give them a prod"
|
Captain America |
|
|
Snowy
Starting Member
11 Posts
Member since 07/09/2011 |
Posted - 22/09/2011 : 12:20:24
|
Pozdrav Masija,
Imam lepu vest za tebe i CG. Sad sam dobio i sledecu poruku od BD:
"Montenegro should now also be added on the 5th... "
Zamolio sam ih da ubace i CG na listu pre 4 dana, pretpostavio sam da je malo ko to trazio iz CG. (nazalost, slabo knjiga prolazi danas u CG - ko bi se setio danas da je prva stamparija na Balkanu bila u štampariji Crnojevića)
Tako da bi po svemu sudeci, i ti mogao i CG naci na listi za par nedelja.
Pozdrav
Snowy
PS i ja sam Crnogorac poreklom, sta ces , a i boravim u CG povremeno, tako da sam i pomislio - ne bi bilo lose da se moze primiti knjiga u Montenegru
quote: Originally posted by masija
Ja imače naručujem sa gift Visa (pripejd) kartice ali za predposlednju narudžbinu mi je bilo muka da idem do banke da uplatim pare pa sam iskoristio koleginu Master card. Naravno nema Crne Gore u meniju za registraciju kartice a kako zbog svega pominjanog nema ni Srbije ja stavih zemlju BiH i sajt je prihvatio karticu i ja kupih stripove. Možda bi trebao tako da probaš sa ovom novom karticom.
quote: Originally posted by Snowy
Ovako, meni je istekla kreditna kartica 31 avgusta. Izvadio sam novu, i pokusao sam da unesem broj nove kartice - pocetkom septembra.
U drop-down meniju (na strani gde se unosi broj nove kartice) u spisku svih zemalja nema vise Srbije. Tako da broj nove kartice nisam mogao da unesem, jer tzv. "Billing address" nema opciju Srbija. "Mailing Address", na koju se salju knjige, i dalje ima opciju Srbija. Sto znaci da neko sa stranom karticom moze narucivati i slati knjige u Srbiju.
Kupujem preko BD od kada su poceli da dostavljaju knjige u Srbiju, nikada nisam imao problem do sada.
Jeste, problem je samo sa obradom kartica iz Srbije, ali PayPal funkcionise - zato sto nisu skinuli Srbiju sa listu zemalja gde se salju knjige. Problem je dakle samo sa procesuiranjem kreditnih kartica izdatih od banaka u Srbiji.
I imam novu informaciju od BD na upit o razlogu zasto ne primaju uplate sa kartica iz RS:
"We're working on it, we changed payment processor and for some reason they didn't accept them - we've put pressure on and they're fixing - I'll give them a prod"
|
|
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Posted - 22/09/2011 : 13:41:50
|
Super, baš sam ih ja to isto pitao i čak im objašnjavao gdje je Crna Gora i rekoše mi da će je ubaciti uskoro...znači da su ažurni. |
Captain America |
Edited by - masija on 22/09/2011 13:42:28 |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
|
drablj
New Member
Serbia
233 Posts
Member since 06/06/2007 |
Posted - 23/09/2011 : 10:38:52
|
mozda su neki provalili, ali evo za ostale savet sa drugog foruma:
quote: Našao sam workaround za bookdepository: Ako nemate nalog, napravite. U my account tabu, ima address book. Tu napravite adresu, jer tu ima Srbija kao country. Onda samo stavite da je defaultna i to je to. Takođe, u payment opcijama, ubacite karticu. Ovde nema Srbije, ali prihvataju plaćanje, stavio sam UK kao zemlja, i skinuli mi novac pri checkoutu. Izgleda da samo broj kartice gledaju. Onda u checkoutu samo izaberite postojeću karticu i adresu.
|
Edited by - drablj on 23/09/2011 10:39:38 |
|
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
|
dejan borca
Average Member
Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13472 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13472 Posts
|
dejan borca
Average Member
Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Posted - 28/09/2011 : 17:06:13
|
Juče naručeno: All Star Superman vol.2 Hedge Knight: Sworn Sword Ode to Kirihito: Pt. 1 Ode to Kirihito: Pt. 2 Apollo's Song, Part 1 Apollo's Song, Part 2
Prva dva su za mene a ostali za Mhejla. Inače za Hedge Knight sam u adresi stavio Crnu Goru, što će biti prva porudžbina od kada su ubacili Crnu Goru u zemlje koje šalju... |
Captain America |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 29/09/2011 : 11:45:34
|
oprostite ako je vec bilo pitanje
Evo ovako, probadoh da promenim adresu na BD, tj, da ubacim novu Shipping adress, i, neke stvari mi nisu bas najjasnije :/
Tacnije, sta treba da upisem u ova dva polja:
buni me ovo "eg. Home adress"
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13472 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 29/09/2011 : 11:55:09
|
i ti si zaglavljen, a? de si brate rodjeni :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13472 Posts
Posted - 29/09/2011 : 12:18:55
|
eve me
me htedoh to da pitam pre par dana kad sam se registrovao, ali razmišljam da je pitanje debilno, pa bolje da ne pitam |
|
|
Snowy
Starting Member
11 Posts
Member since 07/09/2011 |
Posted - 29/09/2011 : 12:38:22
|
REFERENCE NAME - je neko ime pod kojim ces TI najlakse pamtiti tu adresu (vazno ako saljes knjige na razne adrese), npr. "Kucna Adresa" ili "Adresa na Poslu" ili "Mamina adresa" ili "Slobina adresa"
FULL NAME - Puno ime osobe na ciju adresu saljes tu knjigu npr. "Petar Petrovic" ili "Irina Petrovic" ili "Marko Markovic"
Znaci, ako samo saljes knjige sebi, popuni ovako:
REFERENCE NAME - "Moja kucna adresa"
FULL NAME - popuni svoje ime
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|