Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47334 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/09/2011 : 13:36:12
|
quote: Originally posted by 1Euro
pa čujte ljudi, nismo se razumijeli... Nije da sam ja sada odkrio toplu vodu. Znam ja da postoje PROFESIONALCI koji se bave sa tim stvarima (iako imam o njima dosta loše mišljenje, da rade loše svoj posao ali ostavimo to), niti je moj cilj da ja "izbacim iz posla" sve ove "profesionalce". Ne vidim ništa štetno u tome, da se što više ljudi angažiraju za očuvanje prirode. Priroda je od svih nas, kako vaša tako i moja i ne može mi nitko spriječiti da ja nadgledam prirodu, patruljiram i slično. Svi ovi uradi, koji se več bave sa tim stvarima ( i koji su PLAČENI, FINANCIRANI,....mi čemo raditi za džabe), mi možemo surađivati sa njima, ako budu htjeli, ako ne, to nas neče spriječiti u tome, da mi radimo svoj posao. Pošto čemo im visjeti za vratom, trebat če i oni više i bolje raditi, jer čemo mi pratiti i njihov rad. Pošto mi nečemo moči kažnjavati ljude (kršioce,počinitelje,...) ali ih možemo upozoravati, ako se ne drže pravila u šumi, na rijekama i slično, kontrolirati i upozoravati.Šta ima loše u tome? Pa siguran sam da če ljudi više prihvatiti NAŠE upozorenje, nego KAZNU OD INSPEKTORA. Ali ako naravno netko na vlasti odluči da mi radimo dobar posao i ako nam daju sa vremenom više pristojnosti možda čemo i mi moči da kažnjavamo (ali nije nam to cilj, jer mi smo neprofesionalna i ne vladna organizacija,mi smo NEOVISNI). Moji če rendžeri primati naređenja samo od Vrhovne komande Rendžera, nitko drugi nas neče moči voditi, raspustiti, ukazivati nam,.... Mi čemo sudjelovati sa svakim, i sa Austrijancima, i sa Svicarcima,Skandinavcima,....pomoči jedan drugima, učiti o dnjih, jer kod njih je priroda na prvom mijestu. Slovenija je treča zemlja u Europi koja ima najviše šume na veličinu zemlje. Znači mi smo šumska država i sigurno su Ekološki Rendžeri ovdje potrebniji nego u drugim zemljama gdje nema toliko šuma. Da odgovorim jangu na pitanje u vezi kako ču znati da je netko posekao previše drveča: -koliko ja znam drveče za rušenje treba da je označeno bojom, pa čemo onda lijepo prebrojati koliko takvih drveta ima tu oznaku sa bojom a kada budu rušili prebrojat čemo koliko je štorova ostalo. Ako se brojka ne slaže mi čemo imati tačan broj koliko je previše stabala oboreno. -mislim isto tako da se može šuma sjecati po nekim procentima, recimo 10 procenata na godinu, znači, mi čemo prebrojiti stabla, a onda štorove i vidjet čemo da li se brojke slažu -vidjet čemo po štorovima da li je drveče bilo oboreno ove godine ili prije nekoliko godina( vidi se na štorovima)
Eto, to je onako na brzinu, onako laički ali čemo se naravno dosta podučiti prije nego što stupamo u akciju, pa čemo odmah znati šta i kako piše u pravilima a onda čemo to nadzirati.
Bit če dosta posla!
a di je to ? u Berlinu? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 29/09/2011 : 14:27:50
|
quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by Paka01
Slovenija je treča zemlja u Europi koja ima najviše šume na veličinu zemlje.
Ovo je ko stvoreno za neki vic
ROFL
kakav vic. Ovde se gleda koliko je neka zemlja velika i koliki dio nje je prekriveno šumama. I Slovenija j etreča zemlja u Europi po procentima pokrivenosti šumom, i to nije vic nego istina. Hrvatska može biti veča po površini od Slovenije ali kod vas ima puno ravnice, dok kod nas ima brda i po brdima žive ljudi, zbog toga je Hrvata samo jedanput više nego slovenaca a ako bi sudili po veličini Hrvatske onda bi trebalo da vas bude bar 4 puta više ali vas nije toliko jer ako gledamo površinu (jer slovenija ima VISINU, a i tamo ljudi mogu živjeti, dok vi nemate tu visinu jer imate dosta ravnice i tamo mogu živjeti malo ljudi, dok u brdima može živjeti puno više ljudi iako to na zemljevidu izgleda kao mala zemlja). Pogledajte Slovačku, Austriju,...sve imaju brda i sve imaju više stanovnika od vas, a iste ste veličine.... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 14:29:38
|
@1Euro Znači po onome šta si ovdje iznio- Ekološki Renđeri= kamp mladih izviđača To ti je već izmišljeno...LOL [:o)
pa nema veze ako je to več izmišljeno. To ti je isto kao da je npr Renault htio da pravi automobile pa su mu rekli da je Ford to več izmislio i da več oni prave automobile.Pa šta onda? Danas puno njih pravi automobile....to se zove konkurencija!
Ne, konkurencija ovdje uopće ne postoji. Spominješ Renault, kompaniju koja je trebala uložit vagone novčanica da bi izrasla u nešto. Ti spominješ neke stavke za koje su potrebni novci,al opet se nisi izjasnio otkud ti lova za projekt ovakvih razmjera.
pa bez veze se blamiraš,pisajuči o stvarima o kojima se ne razumiješ. Kakav novac? Čemu bi bio potreban novac? Uniforme,brunaricu,...i sve ostalo čemo sami financirati. Nama ne trebaju skupocjeni džipovi i ne znam kakva oprema, to je samo bacanj enovca. Mi čemo raditi besplatno sa opremom koju sami nabavimo i u okviru naših mogučnosti i za to ne treba novca. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 29/09/2011 : 14:30:00
|
Dobro, i dalje nisi odgovorio otkud ti pare za ovakav poduhvat..
EDIT: Evo upravo vidio tvoj odgovor iznad. Jedini koji se blamira u cijeloj priči si ti stari moj. A ja mislio da je muzej Caroll Baker vrhunac budalaštine |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
Edited by - paro on 29/09/2011 14:31:43 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 14:31:03
|
quote: Originally posted by lwood
pa čujte ljudi, nismo se razumijeli... Nije da sam ja sada odkrio toplu vodu. Znam ja da postoje PROFESIONALCI koji se bave sa tim stvarima (iako imam o njima dosta loše mišljenje, da rade loše svoj posao ali ostavimo to), niti je moj cilj da ja "izbacim iz posla" sve ove "profesionalce". Ne vidim ništa štetno u tome, da se što više ljudi angažiraju za očuvanje prirode. Priroda je od svih nas, kako vaša tako i moja i ne može mi nitko spriječiti da ja nadgledam prirodu, patruljiram i slično. Svi ovi uradi, koji se več bave sa tim stvarima ( i koji su PLAČENI, FINANCIRANI,....mi čemo raditi za džabe), mi možemo surađivati sa njima, ako budu htjeli, ako ne, to nas neče spriječiti u tome, da mi radimo svoj posao. Pošto čemo im visjeti za vratom, trebat če i oni više i bolje raditi, jer čemo mi pratiti i njihov rad. Pošto mi nečemo moči kažnjavati ljude (kršioce,počinitelje,...) ali ih možemo upozoravati, ako se ne drže pravila u šumi, na rijekama i slično, kontrolirati i upozoravati.Šta ima loše u tome? Pa siguran sam da če ljudi više prihvatiti NAŠE upozorenje, nego KAZNU OD INSPEKTORA. Ali ako naravno netko na vlasti odluči da mi radimo dobar posao i ako nam daju sa vremenom više pristojnosti možda čemo i mi moči da kažnjavamo (ali nije nam to cilj, jer mi smo neprofesionalna i ne vladna organizacija,mi smo NEOVISNI). Moji če rendžeri primati naređenja samo od Vrhovne komande Rendžera, nitko drugi nas neče moči voditi, raspustiti, ukazivati nam,.... Mi čemo sudjelovati sa svakim, i sa Austrijancima, i sa Svicarcima,Skandinavcima,....pomoči jedan drugima, učiti o dnjih, jer kod njih je priroda na prvom mijestu. Slovenija je treča zemlja u Europi koja ima najviše šume na veličinu zemlje. Znači mi smo šumska država i sigurno su Ekološki Rendžeri ovdje potrebniji nego u drugim zemljama gdje nema toliko šuma. Da odgovorim jangu na pitanje u vezi kako ču znati da je netko posekao previše drveča: -koliko ja znam drveče za rušenje treba da je označeno bojom, pa čemo onda lijepo prebrojati koliko takvih drveta ima tu oznaku sa bojom a kada budu rušili prebrojat čemo koliko je štorova ostalo. Ako se brojka ne slaže mi čemo imati tačan broj koliko je previše stabala oboreno. -mislim isto tako da se može šuma sjecati po nekim procentima, recimo 10 procenata na godinu, znači, mi čemo prebrojiti stabla, a onda štorove i vidjet čemo da li se brojke slažu -vidjet čemo po štorovima da li je drveče bilo oboreno ove godine ili prije nekoliko godina( vidi se na štorovima)
Eto, to je onako na brzinu, onako laički ali čemo se naravno dosta podučiti prije nego što stupamo u akciju, pa čemo odmah znati šta i kako piše u pravilima a onda čemo to nadzirati.
Bit če dosta posla!
a di je to ? u Berlinu?
Ne, u Sloveniji, tačno odredište još nije znano ali če biti u Sloveniji, jer sam ja to izmislio i moji rendžeri če biti u Sloveniji (Vrhovna komanda) a imat čemo i ekspoziture po drugim zemljama (jednom...) |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 14:32:02
|
Dobro, i dalje nisi odgovorio otkud ti pare za ovakav poduhvat..
EDIT: Evo upravo vidio tvoj odgovor iznad. Jedini koji se blamira u cijeloj priči si ti stari moj. A ja mislio da je muzej Caroll Baker vrhunac budalaštine
pročitaj post iznat tvog |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 29/09/2011 : 14:34:49
|
a di je to ? u Berlinu?
Ne, u Sloveniji, tačno odredište još nije znano ali če biti u Sloveniji, jer sam ja to izmislio i moji rendžeri če biti u Sloveniji (Vrhovna komanda) a imat čemo i ekspoziture po drugim zemljama (jednom...)
1Euro, predlažem ti da pocuclaš par kapi LSD-a...možda postaneš normalan.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 14:36:55
|
pa reci mi zašto bi trebali novac? Nečemo imati plata, nečemo imati džipova kojima bi još više uprljali naše šume ( voziti džip i biti ekolog bašp i ne ide zajedno ne čini ti se).... Novac uopšte nije potreban, radit čemo u mogučnosti kojima le nam dopustiti naš vlastiti novac( šetat čemo šumom, uniforme i opremu če svaki kupiti sam sebi, a brunaricu možemo kupiti u bauhausu za 1000 eura) Znači čemu novac? P azar je ovaj svijet tako pokvaren da se ništa ne može bez novca? Ja ču dokazati da se može, inače financirat čemo se i našim radom: -organizirat čemo tržnicu šumskih plodova( kestenje,borovnice,bobice,...) -imat čemo čebelarstvo (pravit čemo vlastiti med) -imat čemo vočnjak -organizirat čemo piknik kestenja i tombolu -može se uvijek donirati
Tako da čemo sami prikupiti novac! Ne treba nas nitko financirati.
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 29/09/2011 : 14:47:34
|
quote: Originally posted by 1Euro Znači čemu novac? P azar je ovaj svijet tako pokvaren da se ništa ne može bez novca?
Bingo!!! Kolko para tolko muzike. Za sve aktivnosti koje spominješ potrebni su novac i vrijeme. Košnice ne koštaju? Pčele ne zahtjevaju njegu i vrijeme? Vočnjak ili moraš kupit ili zasadit i čekat nekoliko godina da dobiješ plodove. Nema za džabe. Imaš puste ideje, a za nijednu ne bi ni centa utosšio. Manje priče, više rada
1Euro Advanced Member 3540 Posts Sent - 29/09/2011 : 14:37:42 -------------------------------------------------------------------------------- Ti si budala i kreten
Osjećam se puno bolje i veselije kad mi ovakve poruke na pm šalje nobelovac poput tebe. Svakim novim topikom dokazuješ svoju inteligenciju koja očito ne poznaje granice
|
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 14:56:14
|
quote: Originally posted by 1Euro Znači čemu novac? P azar je ovaj svijet tako pokvaren da se ništa ne može bez novca?
Bingo!!! Kolko para tolko muzike. Za sve aktivnosti koje spominješ potrebni su novac i vrijeme. Košnice ne koštaju? Pčele ne zahtjevaju njegu i vrijeme?
Košnice nisu baš skupe, uvijek se može kupiti ili BESPLATNO dobiti neke košnice koje su zapuštene od nekog starog pčelara, pa se ih malo oboji i "voila" imat čemo pčele i pčelnjak, i med,...vrijeme čemo imati dovoljno, možda čemo nekog rendžera stalno dodjiliti pčelama bude li to potrebno!
Vočnjak ili moraš kupit ili zasadit i čekat nekoliko godina da dobiješ plodove. Nema za džabe.
Naravno, može se zasaditi i čekati, pa što, imamo vrijeme čitav život. Biti Ekološki rendžer, nij eposao nego hobi, to je nešto što radiš sa ljubavlju, to je kao religija z aneke. Umjesto da se ide nedjeljom u crkvu ide se u brunaricu na TERITORIJ RENDŽERA, i radi se što je potrebno (pčele,vočnjak,patruljiranje,piknik,....)
Imaš puste ideje, a za nijednu ne bi ni centa utosšio. Manje priče, više rada
1Euro Advanced Member 3540 Posts Sent - 29/09/2011 : 14:37:42 -------------------------------------------------------------------------------- Ti si budala i kreten
Osjećam se puno bolje i veselije kad mi ovakve poruke na pm šalje nobelovac poput tebe. Svakim novim topikom dokazuješ svoju inteligenciju koja očito ne poznaje granice
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 14:57:06
|
a di je to ? u Berlinu?
Ne, u Sloveniji, tačno odredište još nije znano ali če biti u Sloveniji, jer sam ja to izmislio i moji rendžeri če biti u Sloveniji (Vrhovna komanda) a imat čemo i ekspoziture po drugim zemljama (jednom...)
1Euro, predlažem ti da pocuclaš par kapi LSD-a...možda postaneš normalan..
ovaj forum čitaju i djeca od 12 godina.....ako nisi ti budala i kreten ne znam tko je na ovom svijetu |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 29/09/2011 : 14:59:32
|
quote: Originally posted by 1Euro ovaj forum čitaju i djeca od 12 godina.....ako nisi ti budala i kreten ne znam tko je na ovom svijetu
kako ne znaš??? Pogledaj u ogledalo |
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 29/09/2011 : 15:05:31
|
Košnice nisu baš skupe, uvijek se može kupiti ili BESPLATNO dobiti neke košnice koje su zapuštene od nekog starog pčelara, pa se ih malo oboji i "voila" imat čemo pčele i pčelnjak, i med,...vrijeme čemo imati dovoljno, možda čemo nekog rendžera stalno dodjiliti pčelama bude li to potrebno!
Košnice nisu skupe??? Besplatno?? Zapuštene?? Od starog pčelara?? Renđer koji će svakih 48 sati provjeravat pčele?? I to za džabe??
Naravno, može se zasaditi i čekati, pa što, imamo vrijeme čitav život. Biti Ekološki rendžer, nij eposao nego hobi, to je nešto što radiš sa ljubavlju, to je kao religija z aneke. Umjesto da se ide nedjeljom u crkvu ide se u brunaricu na TERITORIJ RENDŽERA, i radi se što je potrebno (pčele,vočnjak,patruljiranje,piknik,....)
Ekološki renđeri su religija?? Crkva= teritorij renđera??? [/quote]
Ajde stari moj saberi se i funkcioniraj sukladno svojim godinama. I nije ti potreban font 1000 sa crvenim slovima. Ovdje svi više-manje mogu bez problema pročiata tvoje nebuloze |
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 15:09:18
|
quote: Originally posted by 1Euro ovaj forum čitaju i djeca od 12 godina.....ako nisi ti budala i kreten ne znam tko je na ovom svijetu
kako ne znaš??? Pogledaj u ogledalo
vidiš kako si kontradiktoran. Najprije mi pišeš kako to več ima, kako to drugi več rade a sada pošto sam i ja rekao da ču to raditi ja sam djetinjast? A zašto nisu djetinjasti svi oni drugi koji to več rade? Ekolozi,Šumari,Inspektori,Ribari,....? Zar onda oni nisu djetinjasti? U čemu je razlika? Jel zbog toga što voze džip sa 3.0 motorom i onesnažavaju šume naftom iz njihovog džipa čini ih Ozbiljnim a nas koji čemo pješice šetati šumom čini nas neozbiljne? Meni nije interes da ljudi plačaju kaznu za ono šta ne razumiju ili ne znaju ili zaboravljaju,(kao što če im to napisati inspektori i policija) nego da se takvim ljudima (kršiteljima) ukaže na njihove greške (bez da plate kaznu) ali da nauče da treba prirodu poštivati i čuvati. Siguran sam da če ljudi više voljeti moj (manje bolan način) nego način koji se sada sprovodi. Ja neču kažnjavati, nego ču opozaravati,učiti,....da svijet i priroda bude čista. Naravno ako nekoga zapišemo tri puta u belježnicu tada čemo takvog čovjeka prijaviti jer on očito NE SHVAČA neke stvari koje mu želimo lijepo kazati. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 15:13:10
|
Košnice nisu skupe??? Besplatno?? Zapuštene?? Od starog pčelara?? Renđer koji će svakih 48 sati provjeravat pčele?? I to za džabe??
Ekološki renđeri su religija?? Crkva= teritorij renđera???
Ajde stari moj saberi se i funkcioniraj sukladno svojim godinama. I nije ti potreban font 1000 sa crvenim slovima. Ovdje svi više-manje mogu bez problema pročiata tvoje nebuloze [/quote]
pa da, neki idu u crkvu i da se mole za lijep svijet, a neki idu U TAJ SVIJET DA GA NAPRAVE (I OČUVAJU) LIJEPIM! |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 29/09/2011 : 15:14:02
|
[quote]Originally posted by 1Euro
U čemu je razlika?
Razlika je u tome da su oni profesionalci, oni od toga žive i vole taj posao. Netko ih plaća za to. I sigurno svoj posao ne shvaćaju kao hobi/zajebanciju.
Siguran sam da če ljudi više voljeti moj (manje bolan način) nego način koji se sada sprovodi. Ja neču kažnjavati, nego ču opozaravati,učiti,....da svijet i priroda bude čista.
Nemam ja ništa protiv tvoje ideje, al to ostaje samo na tome, na riječima. Nemaš ili ne želiš tj. nisi spreman uložit nikakav kapital u tu ideju, pa ta ideja ne može ni da se realizira.
|
|
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 29/09/2011 : 15:14:15
|
1Euro... Pročita san masu ovih tvojih ideja i... u suštini, nisu loše samo su jako, jako teško izvedive. Za sve tvoje ideje triba početni kapital, a ti ga nemaš. Ni ja. Mislin da ga ritko ko ima na ovom forumu...
Sve u svemu, to je utopija. Nemoj mislit da ti želin potkopat ideju, ali ovo je moje iskreno mišljenje. Bez vriđanja... |
Trljam ruke. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 29/09/2011 : 15:16:02
|
pa da, neki idu u crkvu i da se mole za lijep svijet, a neki idu U TAJ SVIJET DA GA NAPRAVE (I OČUVAJU) LIJEPIM!
Tu parolu možeš zaljepit mačku o rep. Čak i vođe sekti ulaze u svoje sulude planove s minimalnim kapitalom (čitaj:novcem) |
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 15:24:37
|
pa da, neki idu u crkvu i da se mole za lijep svijet, a neki idu U TAJ SVIJET DA GA NAPRAVE (I OČUVAJU) LIJEPIM!
Tu parolu možeš zaljepit mačku o rep. Čak i vođe sekti ulaze u svoje sulude planove s minimalnim kapitalom (čitaj:novcem)
pa zašto uvijek govoriš o novcu? Koliko po tvom mišljenju tu treba novca? Koliko i za šta ga potrošiti?
Šta bi moglo biti drukčije, da uložim novac(ionako ga nemam) a da ga ne uložim?
Zar bi umjesto brunarice za 1000 eura trebalo da tamo stoji hotel od 10. milijuna eura? Jel bi to onda nešto značilo? Jel zbog toga trebamo novac? Ili da umjesto maloga vočnjaka sa 10 sadika treba da stoji 10 hektara vočnjaka kojeg čemo uređivati traktorima (pa da još više uprljamo prirodu tim traktorima). Jel nam zbog toga treba novac? Pa nismo mi farmeri, ne tražim ja da imamo hotele,vočnjake,proizvodnju meda i da sa obogatimo na svemu tome. Ono malo što čemo imati če biti napravljeno ljubavlju, bez pesticida, ona na stari BIO NAČIN!.
Stvarno mi nij ejasno čemu trebamo novac i za šta ga trebamo potrošiti? |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 29/09/2011 : 15:26:52
|
Zar bi umjesto brunarice za 1000 eura trebalo da tamo stoji hotel od 10. milijuna eura?
OK, evo, za početak ti treba 1000 eura. S time da je ovo samo jedna stavka. |
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 15:32:55
|
Zar bi umjesto brunarice za 1000 eura trebalo da tamo stoji hotel od 10. milijuna eura?
OK, evo, za početak ti treba 1000 eura. S time da je ovo samo jedna stavka.
pa zar misliš da nemam 1000 eura??? |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 29/09/2011 : 15:33:22
|
pa reci mi zašto bi trebali novac?
Pa onda citati iz tvog prvog posta:
Najprije trebamo sagraditi (ili kupiti u Bauhaus npr...) jednu ovakvu malu brunaricu za nekoliko eura:
http://www.google.si/search?q=vrtna+hi%C5%A1ica&hl=sl&biw=1600&bih=796&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3-mCTvSOCI6U0QWT5fnUAQ&ved=0CDMQsAQ http://www.brunarice.org/vrtne-ute/
Drugi link, prva kućica... Košta 1700€
Ta če nam brunarica biti "naša utvrda", to če biti naš centar, tamo čemo se ukupljati, družiti,pravit čemo piknike, imati sastanke,...ma sve če se tamo dešavati.
Sve je to super kad bi svi živili u istome gradu di je i "naša utvrda". Benzin je skup, prijevoz općenito je skup... Bez novca ni to ne ide, jelda? Osim ako ne bi pješačili do "utvrde".
-svaki če imati jednu "radničku" uniformu, to če biti ko neki kombinezon ali malo lijepši, možda sa nekim resicama (da sliči na rendžere) -i svečanu uniformu( za posebne prilike, svečanosti, ako se ide na neka predavanja, putovanje,podjelu nagrada i slično,...) -imat čemo i čizme ili čevlje,šešire,zvijezdu...ma sve oko uniforme čemo se kasnije dogovoriti ali trebamo imati prepoznatljivu odječu -svaki če imati rendžersku značku, sa svojim brojem, uvezanim imenom na uniformi, imat čemo i odlikovanja, činove (pukovnik,kapetan,narednik,kaplar) To če u biti biti recimo Prijedsednik (za nas če to biti Pukovnik), pa onda Tajnik (to če kod nas da bude narednik), Blagajnik( taj če da bude kapetan) itd.... Svaki če imati i neku svoju akreditaciju,nešto kao paso,lična karta,....to čemo isto tako dati napraviti,....
Iman neki osjećaj da ni ovo baš sve ne bi bilo jeftino... Ako oćeš da to sve izgleda lipo i pristojno, onda bi svi tribali imat iste kombinezone i svečane uniforme, a i izrada toga košta. Da o šeširima i sličnome ne govorin... S druge strane, može svak obuć šta oće, šta ima kod kuće i amen, tako i je najbolje, ali prema ovome tvome planu to nije opcija.
Pa eto, naša največa briga če biti očuvanje prirode, znači mi čemo patruljirati po šumama, jezerima,rijekama,....
Kako to misliš postić bez motornih vozila? Službena vozila su potrebna za ove stvari, bez toga se jednostavno ne može i gotovo. Pogotovo zimi kad je snijeg/kiša i slično ružno vrime.
Organizirat (i nadzirat) čemo berbu šumskog voča, kestenja,.... Nadzirat čemo lovačke družine, da love po pravilima itd...
Ovo nema veze sa novcem, al ne mogu prić priko toga... Reci mi jesi li ti normalan? Da mi visiš za vratom dok berem gljive ili lovim, ja bi te prvi zalipija šakom i reka da odjebeš. Nemožeš tek tako pratit ljude.
Kako čemo se financirati?
Imat čemo članarinu, napravit čemo neke piknike (kestenje),tržnicu gljiva, šumskog voča (borovnice npr) tombolu i slično da mogu ljudi da doniraju za našu organizaciju. Nečemo biti članovi nikakvih udruga, političkih stranaka,...od nikoga drugoga osim običnih ljudi u obliki donacija, nečemo uzimati novac, tako čemo očuvati Neodvisnost i nitko nam neče moči naređivati ili bilo šta.
Ma da, a koja fizička osoba će ti isfinancirat toliko novaca? Možda na neko kratko razdoblje to i oće funkcionirat na taj način, ali bez sponzora obično to ne ide tako lako. Ako nećeš dobivat poticaje od lokalne vlasti ili sponzora poput nekih trgovačkih lanaca, bit će teško teško financirat toliki ogroman broj ljudi koji bi bili u ovome "udruženju"
Vidiš da triba novaca za sve to... I to ne malo novaca, triba puno novaca. Da ne govorim još o hrani koje bi tribalo bit za toliku masu ljudi koja bi se eventualno skupila u čišćenje šuma. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47334 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/09/2011 : 15:44:10
|
Slovenija je treča zemlja u Europi koja ima najviše šume na veličinu zemlje.
Ovo je ko stvoreno za neki vic
ROFL
kakav vic. Ovde se gleda koliko je neka zemlja velika i koliki dio nje je prekriveno šumama. I Slovenija j etreča zemlja u Europi po procentima pokrivenosti šumom, i to nije vic nego istina. Hrvatska može biti veča po površini od Slovenije ali kod vas ima puno ravnice, dok kod nas ima brda i po brdima žive ljudi, zbog toga je Hrvata samo jedanput više nego slovenaca a ako bi sudili po veličini Hrvatske onda bi trebalo da vas bude bar 4 puta više ali vas nije toliko jer ako gledamo površinu (jer slovenija ima VISINU, a i tamo ljudi mogu živjeti, dok vi nemate tu visinu jer imate dosta ravnice i tamo mogu živjeti malo ljudi, dok u brdima može živjeti puno više ljudi iako to na zemljevidu izgleda kao mala zemlja). Pogledajte Slovačku, Austriju,...sve imaju brda i sve imaju više stanovnika od vas, a iste ste veličine....
je ovde si potpuno u pravu. Hrvatska nije reljefno tako visoka ka Slovenija. Uostalom mi smo poznati ka indijanci iz ravnice . nemamo neku potrebu da se veremo po planinama ka koze |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12536 Posts
Posted - 29/09/2011 : 15:50:21
|
pa reci mi zašto bi trebali novac?
Pa onda citati iz tvog prvog posta:
Najprije trebamo sagraditi (ili kupiti u Bauhaus npr...) jednu ovakvu malu brunaricu za nekoliko eura:
http://www.google.si/search?q=vrtna+hi%C5%A1ica&hl=sl&biw=1600&bih=796&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3-mCTvSOCI6U0QWT5fnUAQ&ved=0CDMQsAQ http://www.brunarice.org/vrtne-ute/
Drugi link, prva kućica... Košta 1700€
Kučica ne mora koštati 1700, imaju i jeftinije oko 400 mislim da a naravno uvijek se može kupiti lijes i sagraditi kučicu, koja neče biti hotel. Znači za kučicu je sigurno 1000 eura i PREVIŠE!
Ta če nam brunarica biti "naša utvrda", to če biti naš centar, tamo čemo se ukupljati, družiti,pravit čemo piknike, imati sastanke,...ma sve če se tamo dešavati.
Sve je to super kad bi svi živili u istome gradu di je i "naša utvrda". Benzin je skup, prijevoz općenito je skup... Bez novca ni to ne ide, jelda? Osim ako ne bi pješačili do "utvrde".
Imaju i drugi načini: -bicikl -jahanje konjem ( tu gdje ja živim ljudi dosta jašu konje,imaju se čak okupljanja i klubovi i slično. Pa ako neki rendžer ima konja može i na konju) -pješice po šumi a do šume naravno automobilom, pa nije da čemo se odreči automobila, ali čemo ih voziti tamo gdje su ceste, a nikako po šumama, travi, parkovima,..
-svaki če imati jednu "radničku" uniformu, to če biti ko neki kombinezon ali malo lijepši, možda sa nekim resicama (da sliči na rendžere) -i svečanu uniformu( za posebne prilike, svečanosti, ako se ide na neka predavanja, putovanje,podjelu nagrada i slično,...) -imat čemo i čizme ili čevlje,šešire,zvijezdu...ma sve oko uniforme čemo se kasnije dogovoriti ali trebamo imati prepoznatljivu odječu -svaki če imati rendžersku značku, sa svojim brojem, uvezanim imenom na uniformi, imat čemo i odlikovanja, činove (pukovnik,kapetan,narednik,kaplar) To če u biti biti recimo Prijedsednik (za nas če to biti Pukovnik), pa onda Tajnik (to če kod nas da bude narednik), Blagajnik( taj če da bude kapetan) itd.... Svaki če imati i neku svoju akreditaciju,nešto kao paso,lična karta,....to čemo isto tako dati napraviti,....
Iman neki osjećaj da ni ovo baš sve ne bi bilo jeftino... Ako oćeš da to sve izgleda lipo i pristojno, onda bi svi tribali imat iste kombinezone i svečane uniforme, a i izrada toga košta. Da o šeširima i sličnome ne govorin... S druge strane, može svak obuć šta oće, šta ima kod kuće i amen, tako i je najbolje, ali prema ovome tvome planu to nije opcija.
uniforme če doči kasnije, kada se sakupi novac organizacijom piknika kestenja, prodajom meda i borovnica i gljiva i voča,...pa če se sakupiti dovoljno za uniforme
Pa eto, naša največa briga če biti očuvanje prirode, znači mi čemo patruljirati po šumama, jezerima,rijekama,....
Kako to misliš postić bez motornih vozila? Službena vozila su potrebna za ove stvari, bez toga se jednostavno ne može i gotovo. Pogotovo zimi kad je snijeg/kiša i slično ružno vrime.
Zimi se ništa naročiti ne dešava po šumama i rijekama i jezerima,jer je sve zalijeđeno pa nema potrebe za patruljiranjem. Zimi nema potrebe! Isto tako nitko neče cepati drveče kada pada kiša zbog toga jer je mokro tlo.
Organizirat (i nadzirat) čemo berbu šumskog voča, kestenja,.... Nadzirat čemo lovačke družine, da love po pravilima itd...
Ovo nema veze sa novcem, al ne mogu prić priko toga... Reci mi jesi li ti normalan? Da mi visiš za vratom dok berem gljive ili lovim, ja bi te prvi zalipija šakom i reka da odjebeš. Nemožeš tek tako pratit ljude.
Ako udariš nekoga, taj te može tužiti naravno. i moja je zemlja SLOBODNA zemlja šta znači da mogu ja da šetam i pratim koga god hoču. Ako me ta osoba udari, ja ga mogu prijaviti policiji,sudu,....
Kako čemo se financirati?
Imat čemo članarinu, napravit čemo neke piknike (kestenje),tržnicu gljiva, šumskog voča (borovnice npr) tombolu i slično da mogu ljudi da doniraju za našu organizaciju. Nečemo biti članovi nikakvih udruga, političkih stranaka,...od nikoga drugoga osim običnih ljudi u obliki donacija, nečemo uzimati novac, tako čemo očuvati Neodvisnost i nitko nam neče moči naređivati ili bilo šta.
Ma da, a koja fizička osoba će ti isfinancirat toliko novaca? Možda na neko kratko razdoblje to i oće funkcionirat na taj način, ali bez sponzora obično to ne ide tako lako. Ako nećeš dobivat poticaje od lokalne vlasti ili sponzora poput nekih trgovačkih lanaca, bit će teško teško financirat toliki ogroman broj ljudi koji bi bili u ovome "udruženju"
BIT ČEMO NEOVISNI! NEČEMO NI TRAŽITI NOVAC OD NIKOGA OSIM AKO BUDE NETKO OD OBIČNIH LJUDI PREPOZNAO NAŠ RAD I SAM ŽELIO DA DONIRA ILI DA SE PRIDRUŽI RENDŽERIMA. SVATKO JE DOBRODOŠAO!
Vidiš da triba novaca za sve to... I to ne malo novaca, triba puno novaca. Da ne govorim još o hrani koje bi tribalo bit za toliku masu ljudi koja bi se eventualno skupila u čišćenje šuma.
Hranu svatko donese sam sa sobom, neki sendvič ili šta več.Neče biti kuhinje kdo rendžera,osim kada bude piknik. Inače što se tiče čiščenja,nečemo mi biti ti koji če čistiti ili organizirati čiščenje. Mi čemo samo dostaviti informacije opštini o svim nepravilnostima koje se dješavaju na njezinom terenu, gdje ima divlja odlagališta smeča i slično a onda neka Opština organizira čistilnu akciju.Ako neče, mi čemo tu opštinu prijaviti REPUBLICI SLOVENIJI ZA MINISTARSTVO ZA OKOLJE I PROSTOR, ako još uvijek ništa,onda čemo javiti u BRUSELJ EU KOMISIJI. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 29/09/2011 : 15:59:13
|
Oprosti, al ti si tako naivan Tako naivan da ne mogu virovat da si toliko naivan... Bogami ne mogu virovat. Svaki tvoj odgovor na ovo moje jednostavno nema veze sa mozgom. Oće li neko iz Karlovca npr. ić biciklom (ili konjem možda?) do Zagreba di je sjedište? Skupit ćeš novaca berbom kestenja i prodajom? Hahahahaha.... Izvini, drva se cijepaju kad je potriba, a ne kad je suho tlo, pa kakvo god vrime bilo.
I čekaj, ti nemaš, ponavljam NEMAŠ PRAVO pratit nikoga. Zbog toga TI možeš završit na policiji i sudu. Jesi li normalan čoviče, di ti je pamet?
Ako nećeš tražit novac od nikoga, onda NEMOŽEŠ uspit, ne možeš, razumiš li. Zašto udruge ne financiraju sve same? Zato šta ne mogu jebote. Ima jedna astronomska udruga u Makarskoj i tražili su od svakoga živoga novce kako bi obnovili teleskop. Jedan jedini teleskop. Prostor imaju, ne kreću se nigdi pa im ne triba financirat nikakve prijevoze i opet nisu mogli sami. Razumiš da ne možeš bez sponzora i poticaja ništa?
Nećete bit vi koji ćete čistiti i organizirati čišćenja? Jebeš ti sve ovo onda... Ti ćeš se šetat okolo, dok neko drugi radi tvoj posao. Koja je korist od tebe i tvoje udruge onda? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Topic |
|
|
|