forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Western za sva vremena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 27/09/2011 : 17:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Zna li neko koji je kod nas bio naslov za film The Ox-Bow Incident (1943)?

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 28/09/2011 : 01:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
kaj se on prikazivao kod nas na telki?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 28/09/2011 : 09:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Ne znam je li se uopšte prikazivao, ali pomislim da možda neko zna.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 01/10/2011 : 10:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

kaj se on prikazivao kod nas na telki?

je čak nedavno - incident u OX-bowu - subotom ujutru piče genijalne a neznane filmove i juros je bio odličan Hour of The Gun - Sturgisov nastavak OK Coralla
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 02/10/2011 : 01:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ja te westerne subotom ujutro pratim tek zadnja 3-4 mjeseca, a emitiraju ih već jako dugo. Iznenadio sam se kako ima dobrih starih westerna koje nikad do sad nisam gledao (kao npr. "Lawman" s Burtom Lancasterom, koji je nedavno bio emitiran).
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/10/2011 : 06:48:38  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

Ja te westerne subotom ujutro pratim tek zadnja 3-4 mjeseca, a emitiraju ih već jako dugo. Iznenadio sam se kako ima dobrih starih westerna koje nikad do sad nisam gledao (kao npr. "Lawman" s Burtom Lancasterom, koji je nedavno bio emitiran).

je lawman je izuzetan film sa sjajnom glumačkom postavom...dosta često ih repriziraju pa ćeš uhvatiti propušteno - svakako probaj uhvatiti Dan Odmetnika - Day of The Outlaw ako nisi
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 02/10/2011 : 16:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:

je lawman je izuzetan film sa sjajnom glumačkom postavom...dosta često ih repriziraju pa ćeš uhvatiti propušteno - svakako probaj uhvatiti Dan Odmetnika - Day of The Outlaw ako nisi

Day of the Outlaw sam si snimio i pogledao ga, bio je nedavno. Maloprije sam pogledao Hour of the Gun, kojeg su jučer emitirali.
Već dugo čekam From Hell to Texas, je li bio već subotom ujutro?
Neko vrijeme su i utorkom popodne emitirali stare westerne, sve donedavno, sad su prestali. Bilo je i tu solidnih filmova.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/10/2011 : 19:17:48  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Day of the Outlaw sam si snimio i pogledao ga, bio je nedavno. Maloprije sam pogledao Hour of the Gun, kojeg su jučer emitirali.
Već dugo čekam From Hell to Texas, je li bio već subotom ujutro?
Neko vrijeme su i utorkom popodne emitirali stare westerne, sve donedavno, sad su prestali. Bilo je i tu solidnih filmova.

od pakla do teksasa bio je dosta davno...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 02/10/2011 : 21:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Comin At Ya!

3d spaghetti iz 1981.....gledal netko?

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/10/2011 : 22:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

juros je bio odličan Hour of The Gun - Sturgisov nastavak OK Coralla

e jebote...to sam htio gledat i zaboravio....
vi koji ste gledali:
- zanima me kakav je film općenito? kad bi ga išli komparirat sa prethodnim Sturgesovim filmom o ovoj tematici ("Obračunom kod O.K. Corrala") je li po vama ovaj film bolji ili lošiji?
- kakvi su bili Garner i Robards kad bi ih komarirali s Douglasom i Lanchesterom?
- koliko je film povijesno precizan kaj se samog obračuna kod O.K. Corrala tiče?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 03/10/2011 : 11:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

juros je bio odličan Hour of The Gun - Sturgisov nastavak OK Coralla

e jebote...to sam htio gledat i zaboravio....
vi koji ste gledali:
- zanima me kakav je film općenito? kad bi ga išli komparirat sa prethodnim Sturgesovim filmom o ovoj tematici ("Obračunom kod O.K. Corrala") je li po vama ovaj film bolji ili lošiji?
- kakvi su bili Garner i Robards kad bi ih komarirali s Douglasom i Lanchesterom?
- koliko je film povijesno precizan kaj se samog obračuna kod O.K. Corrala tiče?

Iako se drugi nadovezuje na prvi, to su 2 potpuno različita filma, po puno toga. Prvi se slabo ili nikako drži povijesnih činjenica (Clanton ubijen u obračunu), ali mi je draži nego ovaj drugi. U drugom je obračun na samom početku filma, ali je realističnije prikazan. E sad, Douglas i Lancaster u usporedbi s Garnerom i Robardsom...Definitivno glas za Douglasa i Lancastera.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38008 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/10/2011 : 14:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Meni su se oba dopala. No, prvi ima bolji soundtrack. ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/10/2011 : 16:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Iako se drugi nadovezuje na prvi, to su 2 potpuno različita filma, po puno toga. Prvi se slabo ili nikako drži povijesnih činjenica (Clanton ubijen u obračunu), ali mi je draži nego ovaj drugi. U drugom je obračun na samom početku filma, ali je realističnije prikazan. E sad, Douglas i Lancaster u usporedbi s Garnerom i Robardsom...Definitivno glas za Douglasa i Lancastera.

za ovaj prvi je dovoljno reći da je to stopostotno hollywoodska verzija o životu Wyatta Earpa, Doca Hollidaya i obračunu kod O.K. Korala (isto kao i "Moja draga Klementina"). ovaj drugi Sturgesov film ću morat pogledat da bi mogao napravit komparaciju, ali mogu reći da su i Lancaster i Douglas bili odlični u svojim ulogama (iako ovaj prvi uopće ne izgleda kao Wyatt Earp).

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 03/10/2011 16:37:39
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/10/2011 : 16:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

ma legendarno je kad Frankie Laine pjeva uvodnu melodiju

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 03/10/2011 : 18:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kad ga već pomenu, gledao sam nedavno 3:10 to Yuma posle sigurno 15 godina, i ona njegova uvodna pjesma me odmah raspametila iako je nisam čuo 100 godina

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 03/10/2011 : 20:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=uhfdkGO8yt0
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 04/10/2011 : 21:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=uhfdkGO8yt0

jerry goldsmithov hour of the gun soundtrack ne stidi se ništa pred tiomkinovim ...jedna od najboljih njegovih western tema uz breakheart pass koji je je isto tako sjajan
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 04/10/2011 : 21:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
and now for something completely different
http://www.youtube.com/watch?v=leX9GLacmUU&feature=related
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/10/2011 : 23:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

jerry goldsmithov hour of the gun soundtrack ne stidi se ništa pred tiomkinovim ...jedna od najboljih njegovih western tema uz breakheart pass koji je je isto tako sjajan

baš me u tom "Hour of the gun" zanima kak je prikazan taj slavni povijesni događaj...
morat ću ga pogledat...
zasad su me svi filmovi koji se tiču O.K. Korala oduševili do neke mjere (osim "Wyatt Earpa"), valjda bude i ovaj...

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 05/10/2011 00:01:12
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/10/2011 : 00:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je sto je neko spomenuo Lawman. Verovatno najuspeliji film iz Michael Winner kuhinje u konvencionalnom obliku. Uopste, revizionisticki period Burta Lancastera iznedrio je nekoliko odlicnih westerna, pored Lawmana tu su i moj favorit Ulzana's Raid, kao i Valdez is Coming.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 05/10/2011 : 05:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Drago mi je sto je neko spomenuo Lawman. Verovatno najuspeliji film iz Michael Winner kuhinje u konvencionalnom obliku. Uopste, revizionisticki period Burta Lancastera iznedrio je nekoliko odlicnih westerna, pored Lawmana tu su i moj favorit Ulzana's Raid, kao i Valdez is Coming.

ovo kao da sam ja pisao :)
potpisujem baš sve listom sve sjajni filmovi s time što sam lawmana dugo izbjegavao smatrajući ga slabijim burtom, baš kao i scalphunterse međutim na prvi pogled sam se zaljubio u film gdje je upravo briljantan Robert Ryan...u međuvremenu sm reevaluirao i scalphunterse pri čemu je ne malu ulogu imao sjajni Elmer Bernstein...
http://www.youtube.com/watch?v=hTvlVn67CCE

Edited by - rommel on 05/10/2011 05:56:20
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 05/10/2011 : 12:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
zasad su me svi filmovi koji se tiču O.K. Korala oduševili do neke mjere (osim "Wyatt Earpa"), valjda bude i ovaj...

Upravo "Wyatt Earp" najistinitije prikazuje te događaje.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 05/10/2011 : 13:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
i ujedno sjajan film....to kaj lišen akcije ne umanjuje njegovu kvalitetu!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/10/2011 : 18:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Procitao prvih par postova ovde...

Bane, moram da ti kazem da je Red River jedini momenat gde je Hawks, po meni, pobedio Forda. Red River je stvarno american classic. I ujedno jedini Hawks western koji iskreno volim - Rio Bravo mi je katastrofalno dosadan, El Dorado mi je zabavan ali limunadan (Mitchum >>>>>>>>>>>> Dean Martin), a Rio Lobo...je...pa...isto to, jel'da :D Inace, cuven je Fordov citat kada je gledao Red River : 'I didn’t know the big son of a bitch could act!'.

No, ipak, svaki top 5 bez Liberty Valancea je fake top 5. :D

Da li je Rio Bravo zapravo najrimejkovaniji film u Hollywoodu ? Toliko toga je povuklo iz njega.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/10/2011 : 19:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Upravo "Wyatt Earp" najistinitije prikazuje te događaje.

ja sam mišljenja da ako ideš snimati western koji se temelji na nekom istinitom događaju, onda nije dovoljno samo biti povijesno precizan, nego isto trebaš biti i realističan u tome.
točno je ovo što si rekao (iako je i film "Tombstone" poprilično blizu), ali meni to meni ne znači aposolutno ništa s obzirom da je cijeli film (meni osobno) obična hrpa nabacanih i neobjašnjenih scena, a upravo taj glasoviti obračun se uopće ne događa kod O.K. Korala (tj. blizu), nego na običnoj ulici (pa bismo ga onda mogli nazvati "Obračun na otvorenoj ulici"). uz to je cijeli taj događaj loše isceniran i više nalikuje na neku policijsku brutalnost. isto tako, čak su neki glumci i bili pozvani samo da bi odglumili tu scenu (konkretno - onaj koji je glumio Billyja Clantona i onaj koji je glumio Billyja Claiborna).

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000