forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 101

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 29/09/2011 : 12:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Hvala i od mene
Go to Top of Page

Snowy
Starting Member

11 Posts

Member since 07/09/2011

Posted - 01/10/2011 : 11:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Snowy a Private Message  Reply with Quote
nema na cemu ;-)
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 05/10/2011 : 10:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Pazite sad ovo - naručivanje iz Srbije je izgleda profunkcionisalo, ali nema nas više na onom zvaničnom spisku podržanih zemalja!
http://www.bookdepository.com/help/topic/HelpId/27/Countries-we-ship-to#helpContent
Crna Gora je dodata, ali Srbije više nema!

Međutim, izgleda da je problem sa naručivanjem ipak rešen. Kada sam probao (lažnu) kupovinu bez logovanja, Srbija jeste bila na spisku zemalja koje sam mogao da izaberem iz padajućeg menija. Takođe, pojavila se i kada sam išao na opciju dodavanja nove kartice.

Jedino ostaje ta čudna činjenica da su (izgleda) rešili problem, ali da su nas (greškom, valjda) izbrisali sa liste podržanih zemalja. Čak i dok je bilo nemoguće kreiranje novih naloga iz Srbije, bar je i dalje stajala na ovom spisku. Sad je nema na spisku, ali izgleda da je naručivanje moguće i to je ipak odlična vest.

EDIT: Evo, sad na linku koji sam dao opet piše Srbija, a malopre je nije bilo. Svaka čast Bookdepositoryju što se trude i što rešavaju probleme (milsim na pre svega na onaj višemesečni problem kad nije bilo moguće naručivanje za nove kupce iz SRB). I baš mi je drago što su ubacili i Crnu Goru na listu.

Inače, veoma sam zadovoljan svojim dosadašnjim kupovinama sa BD-a. Kupio sam 8 knjiga u proteklih nekoliko meseci, sve su stigle brzo, dobro upakovane, neoštećene.

Edited by - star-duster on 05/10/2011 12:31:33
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2441 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 05/10/2011 : 12:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
The Book Depository's Facebook status:

The Book Depository
Very pleased to announce that we now #freeshipping for all our books to Montenegro!

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 05/10/2011 : 13:39:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
U payment options, ima da se izabere vrsta kartice.
- Visa
- MasterCard
- American Express
- Switch / Maestro

Šta biram ako imam internet karticu?
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 05/10/2011 : 13:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Ako imaš Internet karticu iz Banke Intese (kao ja) onda izaberi VISA. Te kartice jesu VISA kartice, ali ne znam zašto to ne piše na njima. A kad sam kupovao na Amazonu, on mi je automatski perpoznao karticu kao VISA, samo po broju kartice, bez da sam birao vrstu.
Za druge domaće banke ne znam koje internet kartice koriste, ali pretpostavljam da i one imaju kartice u VISA sistemu.

Edited by - star-duster on 05/10/2011 13:45:47
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 05/10/2011 : 14:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Hvala
Go to Top of Page

dejan borca
Average Member

Serbia
549 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 05/10/2011 : 14:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dejan borca a Private Message  Reply with Quote
dali bi neko znao da mi kaze,imam karticu rajfajzen banke,dali je uvek potrebno imati depozit od 20 e na racunu,ili je to trebalo samo za prvu kupovinu
Go to Top of Page

Snowy
Starting Member

11 Posts

Member since 07/09/2011

Posted - 05/10/2011 : 17:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Snowy a Private Message  Reply with Quote
Za Raiffeisen, uvek je potrebno da ima minimum 20 eura na racunu. Znaci ako imas 100 eura na racunu, ustvari imas 80 eura slobodno.
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 05/10/2011 : 17:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
A da neko opiše korak po korak za nas neznalice postupak naručivanja i plaćanja?

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 05/10/2011 : 19:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
još jedno pitanje
traži za karticu neki CVV2 number? šta je to?
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 05/10/2011 : 19:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
To su ti ona tri broja na poleđini kartice.

Captain America
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 05/10/2011 : 19:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Hvala to se i meni činilo, ali me bunilo jer na mojoj kartici stoje napred
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 05/10/2011 : 19:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Ja sam uvek mucio muku s tim brojevima, pa kad sam na kraju konacno kod Inteze uzeo sebi karticu, odahnuo sam, jer je retard friendly, na prednjoj strani kartice su uokvirena ogromna tri broja i pise velikim slovima CVV, nema sanse da se zeznem. :D

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 05/10/2011 : 19:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

A da neko opiše korak po korak za nas neznalice postupak naručivanja i plaćanja?

1. Idi na www.bookdepository.com pa klikni na "Login/register" u vrhu ekrana.

2. Kreiraj svoj nalog, biće ti potreban samo validan email.

3. Nakon što si kreirao nalog (možda ćeš morati da aktiviraš nalog klikom na link koji si dobio na svoj mejl, tako nešto) uloguj se na sajt.

4. Na vrhu ćeš sad videti "Your account". Tu možeš da registruješ platnu karticu, uneseš adresu i ostale podatke. Nije komplikovano, samo prati šta ti piše na ekranu. (Pretpostavljam da imaš platnu karticu. Ako nemaš, odličan izbor je namenska kartica za internet kupovinu koja se besplatno vadi u Banci Intesi.) Kod registrovanja kartice je bitno da ispravno uneseš broj, ali i ime i adresu tačno onako kao što si napisao u banci.

5. Kad si ubacio sve podatke, kupovina je laka. Samo klikni na bilo koju knjigu (možeš da koristiš pretragu) pa na "Add to basket" i ona je dodata u korpu.

6. Nakon toga ideš na "Go to basket/checkout" gde će biti izlistan sav sadržaj tvoje korpe. Klikni "Checkout" i tu si na poslednjem koraku, tj. stranici za plaćanje.

7. Plaćanje ide tako što ćeš da vidiš na ekranu svoju karticu, a samo još treba da uneseš taj CVV broj, tj. sigurnosni broj sa kartice i da potvrdiš poštansku adresu (ona ista koju si registrovao, ili nova koju možeš tu da ukucaš).

I to je to. Ako ti treba još neki savet, slobodno pitaj. Srećna kupovina!

P.S. Postoji i opcija kupovine bez logovanja, tj. bez kreiranja naloga. Samo idi na sajt, ubaci željenu knjigu u korpu i idi na "Checkout". Tu će te pitati da uneseš karticu i adresu i možeš da obaviš kupovinu. Tako bi trebalo da radi, ja nisam probao taj način i naravno da uvek preporučujem da kupuješ nakon što kreiraš nalog i uloguješ se.

Edited by - star-duster on 05/10/2011 20:01:45
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 05/10/2011 : 19:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Ja zaboravih da javim, strip koji mi je poslat 28.09 je stigao juce a od 29.09 danas(oba za Mhejla). Očekujem još 4 komada do kraja nedelje...

Captain America
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 07/10/2011 : 12:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Izbacuje mi ovo kod naručivanja:

Oops, there are some problems with the form...

Please correct the error(s) indicated below before submiting the form again.

* The card you have provided has been declined by provider, please check your details or try another. Please check your CVV number, expiry date, card number, card type and issue number.

Iako sam popunio sve i nije bilo nikakvih problema

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 07/10/2011 : 12:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Ili nemaš ništa na kartici ili nisi nešto dobro unio.

Captain America
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13472 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 07/10/2011 : 12:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Uneo sam sve što je trebalo, jedino ako nije novac još legao
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 07/10/2011 : 17:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Može biti i to...

Captain America
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 07/10/2011 : 20:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Tako je bilo i meni juče. Neposredno pre kupovine sam prebacio nešto novca na namenski račun za kupovinu preko neta (na kojem, inače, ne držim novac) i kad sam probao kupovinu dobio sam tu istu poruku, i tako 2-3 puta. Onda sam sačekao nekih 20-ak minuta, probao ponovo i kupovina je prošla bez problema. Dakle, VISA ne vidi istog minuta da su pare legle na račun. Samo treba sačekati malo i trebalo bi da sve prođe OK.
Go to Top of Page

mali zmaj
Starting Member

Serbia
11 Posts

Member since 15/08/2010

Posted - 11/10/2011 : 23:39:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mali zmaj a Private Message  Reply with Quote
8 oktobra sam narucio The Emerald Maze od Xavier Dorison-a, koji je Cinebook objavio 6tog oktobra. Tad ga je bilo na stanju. Obzirom da je to bila subota sacekao sam da prodje vikend pa da proverim order tracking.Jos uvek stoji order status i item status processing. Danas taj naslov vise nemaju na stanju.
Da li je neko imao slicno iskustvo, tj da li da ocekujem da ce mi strip stici imajuci u vidu da je narucen dok je bio na stanju, ili moram da cekam dok ga ponovo ne dobiju?
Pretpostavljam da to sto nemam account ne utice na order tracking.
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2441 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 12/10/2011 : 11:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
Kod mene je bilo slično, pisao sam jim mail i napisali su "za vas nema problema, ali za druge nije više na stanju".

Go to Top of Page

mali zmaj
Starting Member

Serbia
11 Posts

Member since 15/08/2010

Posted - 12/10/2011 : 15:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mali zmaj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BiDi

Kod mene je bilo slično, pisao sam jim mail i napisali su "za vas nema problema, ali za druge nije više na stanju".

I ja sam im poslao mejl i danas sam dobio odgovor kako ce biti poslato uskoro, kao i da im se ponovo obratim ukoliko u roku 10 - 14 dana ne primim posiljku.
Da li se secas posle koliko vremena ti je stigla njihova posiljka, kao i koliko je proslo od mejla koji si im poslao pa do momenta slanja?
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2441 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 13/10/2011 : 09:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
Pojma nemam. Me "mnogo" više od uobičajnog vremena. Možda + tjedan dana.

Go to Top of Page
Page: of 101 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000