Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/10/2011 : 16:19:05
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ma da, već te vidim, ti bi na američko izdanje nakeljio Zagora, pa neka se češu po glavi.
Sta ima da se cesu po glavi, to je njihov junak. Da nije bilo njega sada nijedan Indijanac ne bi postojao i Akkronci bi imali rezidenciju u sred Washingtona. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 05/10/2011 : 16:48:07
|
Gravett je Englez.
I jedan je od malobrojnih ljudi na svijetu koji sjajno poznaju medij stripa i posjeduju itekako široko znanje. Dovoljno je pogledati njegovu stranicu.
Mislim da ga bez razloga napadaš. [/quote]
Posle onog predavanja od pre neki dan, mogu samo da se složim. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 05/10/2011 : 17:39:53
|
quote: Originally posted by dr strangelove
quote: Originally posted by Mali_Mate
quote: Originally posted by King Warrior
Ovakvu vrstu knjige uzimam samo na nasem jeziku i to pod uslovom da je Macan potpise.
Unda da te odmah upozorim da je 1001 film na nasem jeziku kostao oko 400 kuna
Čini mi se da kad je tek izašlo koštalo je i preko 500kn (70 eura).
To domaće izdanje sam nabavio na popustu za 199 kn i moram reći da mi je baš žao onih koji su pljunuli za to 500 kn budući da je knjiga , osim što je puna spoilera pa je ne možeš čitati a da si ne zajebeš film koji nisi gledao, lošnjikavo prevedena. 1001 Comic je na pre-orderu (verzija s Kapetanom). |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 05/10/2011 : 18:12:59
|
Ja imam movies na holandskom i music na engleskom. Obe knjige su, zapanjujuce, prilicno referentne - bar po nekim mojim normama.
U music ima i jedan srbin :D A u movies cini mi se da ima jedan Makavejev, mozda jos ponesto. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 06/10/2011 : 12:35:20
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Mnogo mi je bolja prva naslovna, sa Capom, jer - od svih stripova, gde su baš Dredda našli...
Britansko izdanje, namenjeno njihovom tržištu. A gde ćeš da nađeš poznatiji (a i bolji) britanski strip od Sudije Dreda?
Inače, nije samo Britancima privlačnija ova naslovnica sa Sudijom. I kod mene je svakako J.D. > C.A. Bez dileme. I zbog izgleda naslovnice, a i zbog strip junaka, uvek ću pre da izaberem Dreda nego Cap.Am. |
Edited by - star-duster on 06/10/2011 12:36:48 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 06/10/2011 : 17:42:30
|
Moje Dreddizdanje stiglo jutros, trebam ga otici pokupiti kod brata na NBGD. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/10/2011 : 15:18:39
|
quote: Originally posted by Mord
Postoji li negdje na internetu lista stripova koji su usli u knjigu?
Mislim da je još prerano. Nemam u planu kupiti knjigu još neko vrijeme, ali znam onih par naslova što su navedeni po raznim stranicama.
- Arzach - Flash Gordon Alexa Raymonda - X-Men Roya Thomasa i Neala Adamsa - Marvelman/Miracleman Alana Moorea - Moomin Tove Jansson - Buddha - Les Frustres (Frustration) - Alice in Sunderland - Essex County - Old Boy - 676 apparitions de Killoffer - Fantastic Four Stana Leeja i Jacka Kirbyja - Promethea - The Arrival |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 07/10/2011 15:21:45 |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 07/10/2011 : 15:34:07
|
quote: Originally posted by Mord
Postoji li negdje na internetu lista stripova koji su usli u knjigu?
Mislim da je još prerano. Nemam u planu kupiti knjigu još neko vrijeme, ali znam onih par naslova što su navedeni po raznim stranicama.
- Arzach - Flash Gordon Alexa Raymonda - X-Men Roya Thomasa i Neala Adamsa - Marvelman/Miracleman Alana Moorea - Moomin Tove Jansson - Buddha - Les Frustres (Frustration) - Alice in Sunderland - Essex County - Old Boy - 676 apparitions de Killoffer - Fantastic Four Stana Leeja i Jacka Kirbyja - Promethea - The Arrival
Kamui Den |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Posted - 07/10/2011 : 15:37:55
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Kamui Den
Istina, mislim da ga je bio spomenuo u intervjuu. Netko je bio spomenuo da je u knjigu uvršten i Tex. Ali nije rečeno točno što. |
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 07/10/2011 : 15:37:58
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido Mislim da je još prerano. Nemam u planu kupiti knjigu još neko vrijeme, ali znam onih par naslova što su navedeni po raznim stranicama.
- Arzach - Flash Gordon Alexa Raymonda - X-Men Roya Thomasa i Neala Adamsa - Marvelman/Miracleman Alana Moorea - Moomin Tove Jansson - Buddha - Les Frustres (Frustration) - Alice in Sunderland - Essex County - Old Boy - 676 apparitions de Killoffer - Fantastic Four Stana Leeja i Jacka Kirbyja - Promethea - The Arrival
Da li to znači da su izlistani celi serijali, a ne pojedinačni stripovi? Jer, šta znam, ako su X-Men i F4 nabrojani, oni sigurno imaju gomilu i loših i dobrih priča. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Posted - 07/10/2011 : 15:41:01
|
quote: Originally posted by Bat Baterton
Da li to znači da su izlistani celi serijali, a ne pojedinačni stripovi? Jer, šta znam, ako su X-Men i F4 nabrojani, oni sigurno imaju gomilu i loših i dobrih priča.
Nisi dobro shvatio. Uz naslove su navedena pojedina imena, to znači da se ta stavka odnosi na ono što su radili ti autori. Na primjer, ne cijeli Fantastic Four, nego konkretno ono što su radili Stan Lee i Jack Kirby. |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 07/10/2011 : 15:42:07
|
Osim toga sto preferiram Dreda over Capa, uzasna mi je ta naslovna s rukama koje drze knjigu, totalno amaterski deluje. Gledacu da narucim britansko izdanje cim prije. |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 07/10/2011 : 15:43:40
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido Nisi dobro shvatio. Uz naslove su navedena pojedina imena, to znači da se ta stavka odnosi na ono što su radili ti autori. Na primjer, ne cijeli Fantastic Four, nego konkretno ono što su radili Stan Lee i Jack Kirby.
Da, nisam obratio pažnju. Hvala. |
|
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 07/10/2011 : 21:00:19
|
quote: Originally posted by Snake Plissken
Osim toga sto preferiram Dreda over Capa, uzasna mi je ta naslovna s rukama koje drze knjigu, totalno amaterski deluje. Gledacu da narucim britansko izdanje cim prije.
Prekjuče sam naručio knjigu (btw, još je nisu poslali, ne verujem da će pre ponedeljka s obzirom da je krenuo vikend). Tada je bila 15.60 evra, a danas vidim da je 20.72! Isto izdanje, britansko, na identičnom linku. Prilično je to velika razlika u ceni. Izgleda da sam dobro prošao što sam požurio sa kupovinom. |
|
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 07/10/2011 : 21:33:06
|
Znam, ja nisam pri parama, pisalo je tamo da je valjda 30% jeftinija bila. Dobro, bar si ti ustedeo. ;) |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 12/10/2011 : 08:33:12
|
Stigla Biblija u rekordnom roku. Stripovi su poredani po godinama, postoji kazalo i autora i naslova naravno, samo je manji problem da su na suprotnim stranama, pa se cesto treba listati. Da kazemo informacije koje sve zanimaju: 1. Zagor - nazalost nije u knjizi. 2. Tex - jest 3. Dylan Dog - the old chap is in 5. Martin Mystere - i taj starac je unutra 6. Nathan Never - nicht 7. Ratman - kardinalna greska, takoder nicht I Ken Parker je upao, i to Balada o Pat o Shane konkretno. Od lokalaca sam vidio sljedece - Maurovićev Stari Mačak, stavili su i jedan kadar koji po meni nije bas reprezentativan za raskoš Maurovića, ali dobro, Lavričeve Bosanske basne, Julesov Herlock Sholmes, Zografov Pozdrav iz Srbije mislim, i to je sve sto sam spazio, ali nisam jos detaljno pregledao knjigu. Upalo je i dosta Fibrinih naslova, jasno Eternaut, Opskurni gradovi - Toranj, Mort Cinder, i siguran sam da sam vidio jos neke stvari ali se ne mogu sjetiti. Od Amera i superheroja Batman uvjerljivo vodi s jedno 5 albuma , Dark Knight returns i strikes again, arkham asylum, year one, i mislim da je bio jos jedan. Po meni je greska sto je upao strikes again a ne long halloween, al dobro. Superman je tu s Superman for all seasons i All Star kolko sam vidio. Ima i Spider-mana, Iron Mana, Hulka, X-mena, Daredevila, Elektre onako povrsno pregledano. Od Vertiga ima 100 bullets, Fables, Swamp Thing i sigurno jos ponesto. U svakom slucaju, IMHO apsolutno vrijedi kupiti, za hrpetinu stripova unutra nisam cuo tako da mislim da cu dosta toga otkriti. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Topic |
|