forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Bernard Prince
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

axle munshine
Senior Member

Serbia
2412 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 03/08/2011 : 19:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

hoću reći sa su takve stvari praktično nebitne.prvi je strip a onda iza njega nema ništa pa tek na petom mjestu ide oprema stripa.
bp je odličan strip,pravi klasik bd avanturističkog stripa.
kupite ga u ovom integralu ili u marketprintovim c/b albumima ili iz pojedinih stripoteka i giganata!

Naravno da takve stvari nisu nebitne.Strip jeste na prvom mestu,ali u luksuznim izdanjima,za veliki novac,i za vec poznate serijale koje ljudi imaju u vise izdanja,casopisa,etc.,oprema je tu i najbitnija...zasto davati toliki novac za shit papir u tvrdom povezu i to za strip koji vecina ima u raznim drugim izdanjima na shit papiru?!?Pa cak i da je premijerni strip,kako moze biti luksuzno i skupo izdanje na losem papiru i sa losim otiskom???Ajde gukni golube...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 23:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Meni taj papir nije šit već mi je šit oonaj sjajni
Loš otisak je bija u drugom asteru i tu sam ispizdija.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2412 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 04/08/2011 : 11:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Meni taj papir nije šit već mi je šit oonaj sjajni
Loš otisak je bija u drugom asteru i tu sam ispizdija.

He,he,shit je onaj sjajni...sjajan si Jakisha...
Astera nemoj ni da pominjes,tu su zasrali do bola,razocaranje tesko...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/08/2011 : 18:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Čini se da Lombard ne namjerava izbaciti četvrti integral Bernarda. Šteta. Zapravo će biti isto kao i sa integralima Comanche.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/08/2011 : 15:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Čini se da Lombard ne namjerava izbaciti četvrti integral Bernarda. Šteta. Zapravo će biti isto kao i sa integralima Comanche.

Vidiš, meni je to sasvim ok!
Ajde, malo mi je žao za Komanču, ali za Bernarda ni najmanje.
Ista je priča i za T&L i Riđobradog gusara nakon Šarlijea, Mladog Bluba nakon istog autora,....
Sve su to pristojni stripovi, ali nije to ono pravo dok su radili originalni autori (Herman kod Komanče i Bernarda,Šarlije kod ova tri junaka,...)

Odbrojavanje: još 9 dana
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/08/2011 : 16:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Vidiš, meni je to sasvim ok!
Ajde, malo mi je žao za Komanču, ali za Bernarda ni najmanje.
Ista je priča i za T&L i Riđobradog gusara nakon Šarlijea, Mladog Bluba nakon istog autora,....
Sve su to pristojni stripovi, ali nije to ono pravo dok su radili originalni autori (Herman kod Komanče i Bernarda,Šarlije kod ova tri junaka,...)

Zar se Greg ne računa?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/08/2011 : 16:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ma Greg je meni bitniji faktor od Hermana.
U Komanči je kvalitet priče ostao isti u postHermanovskom periodu, mada mi Rožeov crtež malo kvari celokupni dojam, iako je on dobar crtač.
Ali u Bernardu nakon Hermana, uopšte ne mogu da prepoznam Grega.

Go to Top of Page

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 24/09/2011 : 10:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message  Reply with Quote
Molim za pomoc.
Procitao sam prvu epizodu Bernarda i odusevio se,pa sam resio da probam nabaviti i ostale.
E sad znam da je izlazio u nekim brojevima Giganta i Stripoteke,nasao sam i koji su to brojevi.
Medjutim,interesuju me izdanja Marketprinta i ovaj integral od Strip-agenta.
Koliko je Marketprint izdao albuma,da li je to u boji ili c/b?
Da li planiraju da izdaju i ostale brojeve?
Za integral znam da sadrzi prvih 5 epizoda,da li je to u boji ili c/b?

I na kraju vasa preporuka,Marketprint ili Strip-agent?
Hvala!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/09/2011 : 11:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ja sam veliki fan Bernarda Prinsa, pa ti možda mogu pomoći:
Imam Bernarda u Superu/Gigantu/Stripoteci i jedan mi je od najboljih strip serijala.Ali samo Hermanov deo.
Marketprintov Bernard je c/b, meke korice i cene mu je oko 350, ili 400 dinara.Izbacili su svih 13 albuma i jedan album kratkih priča, mislim da nisu išli dalje.A da izbacili su i tvrdokoričeni album u boji, epizodu koju potpisuje Herman sa svojim sinom kao scenaristom, ali mislim da je to samo skrnavljenje ovog serijala.
Planirao sam da kupim ove albume, ipak su odrađeni korektno (mada mi nikako nije jasno zašto ih MP nije uradio kao Tornjeve Boa Morija, HC u boji).
Sad kad je ovog junaka uzeo Strip Agent pod svoje, to jest tri integrala u boji, tvri uvez, kod mene nema dvoumljenja - jedini pravi izbor je Strip Agent.

Go to Top of Page

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 24/09/2011 : 12:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message  Reply with Quote
Hvala druze,video sam u tvojim postovima da sa odusevljenjem pises o Bernardu.
Da rezimiram.
Izaslo je 18 orginalnih albuma?
Marketprint je izdao prvih 13 od Hermana (meke korice, c/b) i 18.broj (tvrde korice, boja)?
Strip-agent ce izdati 3 integrala,jel to prvih 13 albuma?
A sta je s albumima 14-17?
Gde je to objavljeno?
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/09/2011 : 12:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Potpisujem sta je Anto rekao - stripagent is the way to go.

Ako te je prva epizoda Bernarda odusevila, koja je inace relativno nespektakularna, tek te dobre stvari ocekuju.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/09/2011 : 13:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Baš tako.Prva epizoda, a možda i druga, su manje spektakularne, kao što kaže Holanđanin, od ovih kasnijih.BP je fantasičan avanturističko-akciono-krimi old school strip!
Epizode od 14 do 17 sam pročitao, čini mi se u Stripoteci, i nijedna me nije ni blizu dojmila kao ovih trinaest.Zadnjem broju nisam čak dao ni šansu,nakon kritika pojedinaca.
E sad za SA treba dati 3 X 3500 dindži, a za MP 13 X 350 (ili 400) dinara što je duplo manje - ali sigurno je da vredi odvojiti nešto više novca za ove sjajne Agentove integrale.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/09/2011 : 13:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Baš tako.Prva epizoda, a možda i druga, su manje spektakularne, kao što kaže Holanđanin, od ovih kasnijih.BP je fantasičan avanturističko-akciono-krimi old school strip!
Epizode od 14 do 17 sam pročitao, čini mi se u Stripoteci, i nijedna me nije ni blizu dojmila kao ovih trinaest.Zadnjem broju nisam čak dao ni šansu,nakon kritika pojedinaca.
E sad za SA treba dati 3 X 3500 dindži, a za MP 13 X 350 (ili 400) dinara što je duplo manje - ali sigurno je da vredi odvojiti nešto više novca za ove sjajne Agentove integrale.

Belgijanac. Molim vas.

Takodje, u narednim epizodama crtez je dosta sazreo, vidi se evolucija Hermanna kao crtaca. Tamo pred kraj je u zenitu, bas.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1591 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 24/09/2011 : 14:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message  Reply with Quote
Bernard Prins u koloru je čisti užas (barem ove prve epizode) zato ti preporučujem crnobele Marketprintove albume. Istina je da više nalikuju na sveske a4 formata nego na albume, ali barem su crnobeli i dobro odštampani.

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
967 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 24/09/2011 : 20:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tutto maxim

Da rezimiram.
Marketprint je izdao prvih 13 od Hermana (meke korice, c/b) i 18.broj (tvrde korice, boja)?
Gde je to objavljeno?

14,15,16 samo u Stripotekama. 17-ica nije nikad objavljena na Ex Yu prostorima.
Go to Top of Page

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 24/09/2011 : 22:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by misterx381

quote:
Originally posted by tutto maxim

Da rezimiram.
Gde je to objavljeno?

14,15,16 samo u Stripotekama. 17-ica nije nikad objavljena na Ex Yu prostorima.

Da li znas u kojim Stripotekama su objavljeni albumi 14,15 i 16?
Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
967 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 25/09/2011 : 09:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
    Epizoda 14
  • Zamka od 100 000 bodlji - Stripoteka 978
  • Niktopolis – Stripoteka 978, EKS 211

Epizoda 15
  • Oluja nad Kormoranom – Stripoteka 1002
  • Za svačiji ukus - Stripoteka 922, Sto ljudi ... Sto ćudi ... - Stripoteka 1008 (repriza)
  • Zbogom kraljice - Stripoteka 921,Stripoteka 1012 (repriza)

Epizoda 16
  • Dinamitera - Stripoteka 941

Epizoda 17
  • Zeleni otrov - nema štampanog izdanja

Edited by - misterx381 on 25/09/2011 13:29:59
Go to Top of Page

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 25/09/2011 : 12:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message  Reply with Quote
Hvala druze.
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1694 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 25/09/2011 : 14:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ninel

Bernard Prins u koloru je čisti užas (barem ove prve epizode) zato ti preporučujem crnobele Marketprintove albume. Istina je da više nalikuju na sveske a4 formata nego na albume, ali barem su crnobeli i dobro odštampani.

Slažem se s Ninelom. Ipak ovi MP albumi, s obzirom na cijenu, nisu ni tako loši. Ako zanemarimo meke korice, papir i štampa su OK, a i crno-bijela varijanta ima nekog šmeka. To znaju oni koji su odrastali uz Stripoteku i druga ex-Yu strip izdanja, prije pojave luksuznih izdanja u koloru :)

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 25/09/2011 : 14:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ja imam skoro sve Bernarde u mekom povezu na NL u boji. Miliji mi neograniceno moj integral koricen iz Stripoteke. :)

Go to Top of Page

Babilon
Advanced Member

Croatia
3083 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 06/10/2011 : 02:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Babilon's Homepage  Send Babilon a Private Message  Reply with Quote
BERNARD PRINCE, integral 1
Potražite u Babilonu ...

Cijena = 250,00 kn

Više informacija i pogled ispod naslovnice na:
http://www.babilon-strip.com/index.php?option=com_content&view=article&id=313:bernard-prince-integral-1&catid=37:zadnje-novosti&Itemid=67

Pozdrav iz Babilona!

Strip knjižara Babilon / Web shop : www.babilon-strip.com
info@babilon-strip.com / Mob. 098-776-766
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5845 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/10/2011 : 00:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
meki povez, meki povez....
Koricenje 5 Marketprintovih mekih Bernarda u integral ne bi trebalo da je skupo, kolko ja znam. I jos sami sebi (ili komsija koji se snalazi u Fotosopu) napravite zastitni omot, eto srece....
Imate vrhunski integral, posto su Marketprintovi albumi izuzetno odstampani. Korice koje dele epizode su samo bonus.
A na digitalnoj nije tesko napraviti ni neku vrstu kutije u kojoj ce stajati svi albumi.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4245 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 10/10/2011 : 00:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

meki povez, meki povez....
Koricenje 5 Marketprintovih mekih Bernarda u integral ne bi trebalo da je skupo, kolko ja znam. I jos sami sebi (ili komsija koji se snalazi u Fotosopu) napravite zastitni omot, eto srece....
Imate vrhunski integral, posto su Marketprintovi albumi izuzetno odstampani. Korice koje dele epizode su samo bonus.
A na digitalnoj nije tesko napraviti ni neku vrstu kutije u kojoj ce stajati svi albumi.

Izuzetno dobar prijedlog. Naši stripaši su zaboravili na ukoričavanje.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 15/12/2011 20:06:30
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 15/12/2011 : 16:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam prva dva albuma Bernard Princa. Onda sam krenuo s petim i sve mi je to podjednako dosadno i nezanimljivo. Pretpostavljam da nema smisla da ganjam dalje epizode jer nema nekih bitnijih pomaka u serijalu?

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/12/2011 : 19:53:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Procitao sam prva dva albuma Bernard Princa. Onda sam krenuo s petim i sve mi je to podjednako dosadno i nezanimljivo. Pretpostavljam da nema smisla da ganjam dalje epizode jer nema nekih bitnijih pomaka u serijalu?

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000