Author |
Topic |
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 29/06/2010 : 19:51:19
|
U principu znam dovoljno engleski da se snadjem sa sekspirovskim dijalozima u vesternima Prevodi mi fale za neku tesku ezoteriju kao sto su Traper Keli i Tonka. Pravo je cudo da ti filmovi uopste postoje na netu. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 29/06/2010 : 20:39:05
|
quote: Originally posted by cat claw
U principu znam dovoljno engleski da se snadjem sa sekspirovskim dijalozima u vesternima Prevodi mi fale za neku tesku ezoteriju kao sto su Traper Keli i Tonka. Pravo je cudo da ti filmovi uopste postoje na netu.
white sky e to je ezoterija ovo što pominješ i nije baš |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 30/06/2010 : 00:26:27
|
Ezoterija je i They Rode West. Kao da ne postoji. Pony Express sa Hestonom sam jedva nasao neki VHSrip na spanskom. White Sky sam zamenio sa Yellow Sky pa sam zadovoljan
Sustina je u tome da sam od sebe napravio vevericu koja skuplja svaki orah - trebalo ne trebalo. Poceo sam sa filmovima koje sam gledao kao klinac i kojih se jedva secam, a onda me krenulo... Po principu da volim tri filma sa Maureen O'Hara i onda poskidam maltene sve sto je snimila... Jedina korist od toga je da mogu da zezam Tozu Obradovica koji je jos uvek na modemu i ne moze nista da skida
@dsormaz1 A sta kazes za Last Train From Gun Hill?
Jel' mi to, izgleda, debelo oftopicarimo? Otvoricu topic samo za nas. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 30/06/2010 : 19:37:20
|
@dsormaz1 A sta kazes za Last Train From Gun Hill?
Jel' mi to, izgleda, debelo oftopicarimo? Otvoricu topic samo za nas.
Odgovorio sam ti u tom topicu. |
|
|
nono
New Member
185 Posts
Member since 19/08/2003 |
Posted - 09/07/2010 : 18:40:38
|
Pony Express sa Hestonom sam jedva nasao neki VHSrip na spanskom.
ja sam skinuo sa engl. audiome ako hočeš mogu potražiti di sam skinuo.
Imam oko 250 DVD crtića - originali i nešto sitno originalnih filmova - originali, od divx-a samo westerne ostalo nihte
|
------------------------ http://igracke.ucoz.com |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 09/07/2010 : 18:49:30
|
quote: Originally posted by nono
Pony Express sa Hestonom sam jedva nasao neki VHSrip na spanskom.
ja sam skinuo sa engl. audiome ako hočeš mogu potražiti di sam skinuo.
Imam oko 250 DVD crtića - originali i nešto sitno originalnih filmova - originali, od divx-a samo westerne ostalo nihte
Ako ti nije preveliki deranzman, bilo bi lepo da mi posaljes link na PM. Hvala. |
|
|
nono
New Member
185 Posts
Member since 19/08/2003 |
|
marcho
New Member
Croatia
263 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 06/11/2010 : 12:03:52
|
Ja imam preko 200 divxa... sve na hardu. Uglavnom stari klasici teško dobavljivi na DVD i serije. I da.. sve sam ih gledao nekoć... ali odkad sam pogledao Brave Heart na orđiđi blu rayu, nemam više želudac za gledanje divxa. 0sim Divxa posjedujem oko 150 večinom orginalnih dvda i nešto filmova na blu rayu... I umalo da zaboravim na 500-tinjak VHS kazeta što skupljaju prašinu negdje u podrumu.. |
Edited by - marcho on 06/11/2010 12:09:10 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 06/11/2010 : 12:57:03
|
imam većinom filmove na dvd-u (bilo origigi, bilo kopirane), imam i par na vhs-u al ne gledam jer je riknuo video...filmove koji su u .avi ili nekom drugom formatu downloadam pa konvertiram u dvd format. nego, zanima me jedna stvar. koja je razlika između filmova na dvd-u i blu-rayu? |
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 06/11/2010 12:58:55 |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4556 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 06/11/2010 : 13:03:04
|
Ne mnogo.Samo najneophodnije:SW,LOTR,TG i par domacih.Naravno,tu je nesto i xxx Zguzvano sve na DVD |
Edited by - Sneaksie Thiefsie on 06/11/2010 13:03:57 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 06/11/2010 : 13:22:45
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
imam većinom filmove na dvd-u (bilo origigi, bilo kopirane), imam i par na vhs-u al ne gledam jer je riknuo video...filmove koji su u .avi ili nekom drugom formatu downloadam pa konvertiram u dvd format. nego, zanima me jedna stvar. koja je razlika između filmova na dvd-u i blu-rayu?
Otprilike, kao Zagor i Princ Valiant Ili kao Karleusa i Madonna Ili kao VHS sesta kopija i DVD Ili kao kad skines kataraktu pa progledas. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4556 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 06/11/2010 : 16:23:23
|
Otprilike, kao Zagor i Princ Valiant Ili kao Karleusa i Madonna Ili kao VHS sesta kopija i DVD Ili kao kad skines kataraktu pa progledas.
znači nema razlike
|
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 06/11/2010 23:47:45 |
|
|
Zok
New Member
Bosnia and Herzegovina
121 Posts
Member since 02/10/2010 |
Posted - 06/11/2010 : 23:37:48
|
Filmova imam dosta,oko 700-800, ne znam tacno. DVD format ,naravno, nista drugo ne dolazi u obzir.Skidam ih,uglavnom, sa nekih ,za divno cudo,rumunskih i bugarskih sajtova,sa sve prevodom,naravno.Ovo ljeto sam skinuo preko 100 komada. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 11/10/2011 : 17:52:30
|
quote: Originally posted by dosada
Miarosu, vidim da si vec par put spomenul kak imas u kolekciji zanimljivih izdnja......koja su ti najzanimljivija i zbog cega? Koliko imas uopce filmova u kolekciji?
DivX filmovima nemam broj, valjda koju hiljadu.
DVDova imam oko 800-900.
BluRay diskova oko 100.
Najzanimljivija izdanja...hm. Pa, recimo, imam kompletan opus Johna Carpentera na DVDu, sa nekim BR duplikatima (Halloween, ESNY, Thing, Fog, Ghosts of Mars). Evo cekam Ward da konacno izadje pa i njega da imam. Imam i Elvis, i Someone's Watching Me R1 diskove. Iz tog dela kolekcije najmiliji mi je BR The Thing, ali, jako cenim i Anchor Bay Halloween dupli disk npr.
Imam sav Romerov Dead do neke tacke na DVDu, tu je recimo zanimljiv 4-disc box "Trilogy of the Dead" koji je izasao kod nekog holandskog nezavisnog distributera (mislim A-Film). Nema ga nigde drugde, box izgleda ovako :
Transferi su ruzni u tri kurca (Day je nonanamorphic, Dawn izgleda k'o malo bolje peglani VHS), ali ima bonus disk sa Argento cutom Dawna i dokumentarcem sa snimanja Dawn (mislim da se zove Document of the Dead). I - unutra cuvam promo flajer za Zonu Mrtvih koju mi je potpisao Ken Foree. :D
Imam celog Cronenberga minus Rabid i Shivers na DVDu (nemam valjda ni Fast Company npr. ali to sto nemam DVD imam DivX). Zalim sto nemam neki bolji Videodrome od evropskog univerzala.
Western...ah western. Western i ratni filmovi su mi omiljeni zanrovi nekako za skupljati. Od Leonea imam sve na duplim diskovima sem Fistful, koji imam ono holandsko izdanje, al zato SE imam na dolarskom BR boxu, pa mu dodjemo na isto. Drugi reziser koga iznimno cenim - Ford - je kod mene zastupljen sa skoro pa celim opusom, tu mnogo volim restaurirani BR za How the West was Won u kojem je obnovljena verzija sa super-cinerame u triptihu. Imam i Searchers BR i DVD, BR izgleda fantasticno, bas sam ga skoro gledao. Takodje, jako sam srecan sto posedujem restaurirani Big Trail Raoula Walsha, gde je americka filmska akademija uspesno "spasila" po mnogima prvi ikad Widescreen film i to napravljen 1930., znaci dobrano pre The Robe. Od klasinih westerna, imam jos i Ox-Bow Incident, Drums along the Mohawk, itd.
Od ratnih imam puno toga dobrog, bar za mene. THe Longest Day imam dupli disk i gledao sam ga zilion puta. Imam i restored Battle of the Bulge (u punom 2.75:1 !), the dir cut Big Red One i jos gomilu kojecega. Imam i Das Boot iz Paramount Classics edicije, koji dolazi u onom "knjiga" izdanju, i ima sa sobom lobby cards, knjizicu i jos ponesto.
Naravno, ja sam veliki fan jeftine 80s akcije, pa imam i tu svega. Najvise se dicim mojom kolekcijom Charles Bronson pizdarija, ali ima tu i Chucka Norrisa, Stevena Seagala, JCVDa...fuck ko ce pobrojati.
Od fensi smensi izdanja...sta bih mogao izdvojiti ? Hm, recimo, Ben Hur 4-disc set sa knjizicom koja je replika originalnog programa sa premijere. The 10 Commandments na tri diska...Superman UK boxset na jedno 10tak diskova (koji sam uhvatio na amazonu za 11 gbp !!!!)...Hellraiser lament configuration boxset (Anchor Bay UK)...The Natural americki 2-disc set koji je dosao sa autografisanim player cards Roya Hobbsa i ostalih likova, te baseball lopticom sa njegovim potpisom...
Sigurno tu ima jos. Jebem li ga. Kako krenemo diskusiju, tako cemo se i podsecati verovatno. Ne skupljam vise filmove toliko aktivno, ali voleo bih obnoviti biblioteku, sto cu i uraditi kad restauriram ovu kucu gde zivim, onda imam plan once and for all ujediniti sve stripove, ploce i filmove i to je to, kad se zateknem u srbiji da imam sobu za mir :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 11/10/2011 : 17:57:00
|
A da, imam i Blade Runner kofer, US izdanje limited. Eto, gde to da zaboravim.
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 11/10/2011 : 18:45:04
|
Brojem smo tu negdje kaj se originala tice...ali meni puno vrijede i mojih nekoliko stotina istovjetnih dvd kopija CC i MoC kolekcije gdje su knjizice u tom slucaju u pdf obliku!
Svaka cast za CC. Ja imam samo britanski CC Dead Ringers, sve ostalo mi je malo da ti kazem iskreno overpriced...imam neke DVD ripove toga.
Zao mi je npr. sto nikad nisam skupio Kurosawu na DVDu. Njega uglavnom izdaju nekakvi filmski instituti i nabijaju cenu. Secam se da je u Beneluxu izlazio po 4 filma u boxu i kostao 75 eur po boxu - ispizdeo sam. Engleska BFI izdanja su odlicna, al i ona su kostala...neka, rekoh. Zadovoljio sam se divxom.
Ukusi se mozda razlikuju ali veruj mi da imam otprilike...svega. Evo sad se prisecam, imam celog Shinyu Tsukamota, pa John Wooa, pa Herzog-Kinski box...klasike italo horrora (volim Fulcija, zali boze :D)...pun qrac vintage HK akcionih...jedino sto recimo uopste nemam su evropske arthouse skole, za Bergmana i njima slicne nikad nisam imao zivac. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 11/10/2011 : 18:59:29
|
quote: Originally posted by Mairosu Ja imam samo britanski CC Dead Ringers, sve ostalo mi je malo da ti kazem iskreno overpriced...
kak mislis britanski? zar nije criterion collection iskljucivo r1/r0!?
da, na cijeni su i to je razloga kaj imam samo 10% njihovih originala a ostalo su kopije (ali nikaj od saržaja diska nije izostavljeno). Drugi je razlog kaj se pnekad preklapaju s MoC serijom, a ona mi je draža (planiram kupit sva BD MoC izdanja)! Da, kak vidis (ak si pogledal moju kolekciju) imam i nekoliko BFI izdanja koja nimalo ne zaostaju za najboljim CC i MoC izdanjima... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 11/10/2011 : 19:39:14
|
quote: Originally posted by Mairosu Ja imam samo britanski CC Dead Ringers, sve ostalo mi je malo da ti kazem iskreno overpriced...
kak mislis britanski? zar nije criterion collection iskljucivo r1/r0!?
Postoji i mala serija R2 diskova koji su Criterion klonovi licencirani za R2. Nisu britanski, izvinjavam se, vec holandski. Evo detalji ovde : http://www.dvdinfo.be/bespreking.php?id=146
EDIT : Iz clanka, citiram...
Video Film/Express heeft als eerste firma buiten de Verenigde Staten een contract ondertekend met Criterion Collection voor het uitbrengen van hun exclusieve releases in de Benelux.
tj.
Video Film/Express je prva izdavacka kuca koja je potpisala ekskluzivan ugovor sa Criterionom o distribuciji njihovih izdanja van USA, tj. u Beneluxu |
Edited by - Mairosu on 11/10/2011 19:57:33 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 12/10/2011 : 13:51:18
|
quote: Originally posted by Zok
Filmova imam dosta,oko 700-800, ne znam tacno. DVD format ,naravno, nista drugo ne dolazi u obzir.Skidam ih,uglavnom, sa nekih ,za divno cudo,rumunskih i bugarskih sajtova,sa sve prevodom,naravno.Ovo ljeto sam skinuo preko 100 komada.
Ajde mi proslijedi adrese tih sajtova. Hvala. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1558 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 15/01/2012 : 15:46:17
|
@dosada-ovo fenomenalno izgleda Lijepšu dvd kolekciju do sada nisam vidio.... Stavi slike cijele kolekcije |
"War will cease when we refuse to fight" |
|
|
Topic |
|