forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 11/10/2011 : 23:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Hehe, istina.

Vidiš, za razliku od Blam! ovdje mi ne smeta spora radnja zato jer mi je crtež jako lijep.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7884 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/10/2011 : 23:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu da ne primetim da je na ovom topiku svaki drugi strip japanski.

To niti odgovara stanju stvari na svetskom tržištu stripa (ne proizvodi se 50% stripa u Japanu), a još manje odgovara zainteresovanosti ovdašnje publike (o %-u mangi u ex-YU strip izdavaštvu da ne govorim).

Odgovara samo ličnom ukusu Mr. Bushida, za koji mi se čini da pokušava da ga nametne čitateljima na ovom topiku koji bi trebalo da otkrije njihov "puls", a ne njegov lični.

Edited by - alexts on 11/10/2011 23:24:18
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 11/10/2011 : 23:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
...

Pa čovjek je lijepo rekao više puta da je otvorio topic da stavi razne stripove e da bi vidio što će ljudi komentirati a možda i nekoga zainteresira za neki od dotičnih stripova/autora. To bi bio taj 'puls', jel. Da ga zanima što ljudi već vole onda bi otvorio anketu i topik bi ili riknuo nakon dva posta ili prešao u prepucavanje, ne bi li?

Edited by - sandyboy on 11/10/2011 23:39:25
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7884 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/10/2011 : 23:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
To ne objašnjava 50% mangi.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12916 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/10/2011 : 00:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

To niti odgovara stanju stvari na svetskom tržištu stripa (ne proizvodi se 50% stripa u Japanu), a još manje odgovara zainteresovanosti ovdašnje publike (o %-u mangi u ex-YU strip izdavaštvu da ne govorim).

Odgovara samo ličnom ukusu Mr. Bushida, za koji mi se čini da pokušava da ga nametne čitateljima na ovom topiku koji bi trebalo da otkrije njihov "puls", a ne njegov lični.

Ne shvaćam, u kom smislu ja želim nešto nametnuti?

Princip teme je jednostavan, stavim nekoliko stranica iz nekog stripa i onda ljudi kažu kako im se čini pročitano. Priča, crtež, likovi, koncept, itd.

Trudim se da naslovi prezentirani na temi budu što raznovrsniji. U tu svrhu koristim i japanske stripove. Zašto ne bih? Tim više jer je riječ o naslovima koji su ljudima s ovih prostora praktički nepoznati.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 12/10/2011 : 00:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Ne shvaćam, u kom smislu ja želim nešto nametnuti?

Princip teme je jednostavan, stavim nekoliko stranica iz nekog stripa i onda ljudi kažu kako im se čini pročitano. Priča, crtež, likovi, koncept, itd.

Trudim se da naslovi prezentirani na temi budu što raznovrsniji. U tu svrhu koristim i japanske stripove. Zašto ne bih? Tim više jer je riječ o naslovima koji su ljudima s ovih prostora praktički nepoznati.

Ma ti se isto uzrujavaš oko bedastoća..
Alexts je stara forumska trolčina koja nije rekla ništa lijepo o nekoj temi zadnjih 6 godina.
Nego daj rađe reci dal dolaziš kod Mlađe na tulum....ili na CRŠ?

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12916 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/10/2011 : 00:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Nego daj rađe reci dal dolaziš kod Mlađe na tulum....ili na CRŠ?

Na tulum ne mogu, a na CRŠ ću doći. Mada, o rasporedu događanja ovisi gdje i kad.

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 12/10/2011 : 09:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Alexts je stara forumska trolčina koja nije rekla ništa lijepo o nekoj temi zadnjih 6 godina.

Aaaah, pa tako recite. Nov sam pa mi malo teško razlučiti tko se zajebava a tko je ozbiljan

Bushido, tjeraj dalje po svome, podršku imaš

Edited by - sandyboy on 12/10/2011 09:40:37
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22311 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/10/2011 : 10:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni su ipak draze neke svjeze iskopane mange od superherojskih iz sedamdesetih godina.

Cak bi mi bilo draze da postoje dva ovakva topica, jedan koncentrisan samo na mange, drugi usmjeren ka zapadu.
ako je bushidu previse posla, onda mozda da neko drugi otvori i vodi temu sa zapadnjacima. Samo predlazem.
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 12/10/2011 : 10:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Hm, meni se više sviđa ovako kad je mješavina pa nikad ne znaš s koje strane svijeta će nešto uletiti :)
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22311 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/10/2011 : 10:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
steta samo sto BD skoro pa nikako nije zastupljen. Ipak je ovo najkvalitetnija teritorija, ali izgleda da je fra-bel Bushidova slaba tacka.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12916 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/10/2011 : 16:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

steta samo sto BD skoro pa nikako nije zastupljen. Ipak je ovo najkvalitetnija teritorija, ali izgleda da je fra-bel Bushidova slaba tacka.

Nije da ne želim staviti nešto od franko-belgijske produkcije, ali poanta je da ljudi mogu i pročitati ono što stavim. Koliko ljudi na ovom forumu razumije francuski?

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7884 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/10/2011 : 17:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Meni su ipak draze neke svjeze iskopane mange od superherojskih iz sedamdesetih godina.

Cak bi mi bilo draze da postoje dva ovakva topica, jedan koncentrisan samo na mange, drugi usmjeren ka zapadu.
ako je bushidu previse posla, onda mozda da neko drugi otvori i vodi temu sa zapadnjacima. Samo predlazem.

To bi bilo idealno, kad već mange zauzimaju polovinu. Ali sumnjam da će Mr.B. da razdvaja.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6025 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/10/2011 : 17:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Meni se ova zadnja manga jako sviđa i volio bih to pročitati, pa Bushido, ako znaš kakav link slobodno proslijedi na PM :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6025 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/10/2011 : 17:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

To ne objašnjava 50% mangi.

Meni je logično da je puno mangi jer su one najnezastupljenije na ovim prostorima...

Ne bi imalo smisla da Bushido stavi Blueberryja ili, što ja znam, Killing Joke...

Mada, koliko je ovdje ljudi koji se kunu samo u Bonelli, možda bi to i imalo svrhu... S druge strane, čitaju li takvi ovaj topic?

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12916 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/10/2011 : 18:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

To bi bilo idealno, kad već mange zauzimaju polovinu. Ali sumnjam da će Mr.B. da razdvaja.

Da, ja to ne bih radio. Mislim, poanta je da se ljudi iz prve ruke upoznaju sa nepoznatim naslovima. Da li su oni iz SAD-a, Francuske ili Japana, meni se to ne čini bitno.

Zašto je to uopće bitno?

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 12/10/2011 : 21:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Pa jer se čovjeku ne sviđa ovako kako je, kako ne vidiš...

Edited by - sandyboy on 12/10/2011 21:35:17
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 12/10/2011 : 21:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Mange su, uopšteno govoreći, potpuno i nepravedno zapostavljene, tako da japanska škola i jeste zaslužila barem pedeset posto prostora na vrsnoj Bušidovoj temi, koja privlači dosta pažnje "kritične mase" čitalaca.

Kako se ukusi razlikuju - ja, za razliku od vas, najčešće otvaram ovu temu zbog novih manga preporuka. :)

Edited by - Mhejl on 12/10/2011 21:45:58
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7884 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/10/2011 : 22:06:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Sve zavisi iz kog se ugla gleda. Iz ugla ljubitelja mangi, sigurno ništa ne smeta, naprotiv. Iz ugla ljubitelja BD ili španskog, italijanskog, engleskog stripa itd, mogu zaključiti da je taj tip (tipovi) stripa zapostavljen.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12916 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/10/2011 : 22:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve zavisi iz kog se ugla gleda. Iz ugla ljubitelja mangi, sigurno ništa ne smeta, naprotiv. Iz ugla ljubitelja BD ili španskog, italijanskog, engleskog stripa itd, mogu zaključiti da je taj tip (tipovi) stripa zapostavljen.

Ajmo ovako, većina ljudi koji su se do sada izjasnili za to su da bude dosadašnji ritam. Međutim, voljan sam napraviti gestu da te umirim, barem privremeno. Idući naslov će biti istočnjački, ali četiri naslova poslije njega bit će redom zapadnjački. Može?

(Ne mogu vjerovati da vodim ovakvu raspravu.)

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7884 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/10/2011 : 23:46:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Radi, kako misliš da treba.

(Ni ja ne mogu da verujem da neko misli da je cilj razgovora, zadovoljenje mojih ličnih želja - razgovor je principski. Takođe, naivno je misliti da baš svima, sem mene, odgovara da ima 50% mangi, javljali se oni ili ne.)
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12916 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/10/2011 : 00:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Radi, kako misliš da treba.

(Ni ja ne mogu da verujem da neko misli da je cilj razgovora, zadovoljenje mojih ličnih želja - razgovor je principski. Takođe, naivno je misliti da baš svima, sem mene, odgovara da ima 50% mangi, javljali se oni ili ne.)

Samo, ja ne shvaćam koji je princip?

Ispravi me ako griješim, ali jedino što sam izvukao iz svega ovoga je da tebe ti stripovi ne zanimaju i da ih želiš što rijeđe vidjeti na ovoj temi. Drugi razlog ne vidim.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7884 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/10/2011 : 02:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Grešiš - ja sam redovno kupovao i čitao Akiru (imam sve brojeve od Marketprinta), a pratim - kupujem i Oštricu besmrtnika (iako teže dolazim do brojeva), kao što bih bio zainteresovan za svaki dobar japanski strip.

Ali, meni lično ne odgovara favorizovanje jedne škole stripa i to je to. Ni manje ni više. Kad se nešto nameće na taj način, kod mene može da postigne kontraefekat (kao kad bi na radio stanicama bio zastupljen hip-hop sa 50% ili /možda je adekvatniji primer/ italijanska kancona).

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12916 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/10/2011 : 02:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali, meni lično ne odgovara favorizovanje jedne škole stripa i to je to. Ni manje ni više. Kad se nešto nameće na taj način, kod mene može da postigne kontraefekat (kao kad bi na radio stanicama bio zastupljen hip-hop sa 50% ili /možda je adekvatniji primer/ italijanska kancona).

Ali te ne čujem kako se žališ zbog toga što većinu od ostalih 50% čine Amerikanci. Baš i nisi fer. Ako ćemo cijepati dlake.

Ajd, sjedi i čekaj pa ćeš vidjeti što će dalje biti.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12916 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/10/2011 : 03:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Slijedeći strip na redu je Canoë Bay. Scenarist je Tiburce Oger, a crtač Patrick Prugne.

Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000