forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Mohikanac
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2242 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 07/10/2011 : 09:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
Kupljeno jučer u SNK.
Još nisam pročitao, al' "tehnički" odlično odrađeno...

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13486 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 07/10/2011 : 14:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Zistis

Uzeti obavezno,naročito ako si kao Ja veliki fan filma Poslednji Mohikanac sa Daniel Day Lewisom.Disov crtež mi je savršeno legao. Nije remek delo ali vredno pažnje svakako.preporuka od mene :-))))

Da, to bi mogla biti zanimljivost da nekoga privuče na kupovinu. Ali opet, meni se taj film mnogo sviđa, što ne mogu reći za strip. Da ne bude zabune, ok je priča, lepo je to zamrsio Morales, ali imam utisak da je to viđeno već milion puta. Pročiatao sam strip, nije mi bio nimalo dosadan, ali sam bio ravnodušan posle. Zato i kažem, ako je neko bonelijevac u duši, svideće mu se. Ako je krenuo da pravi otklon ka drugim "školama", verovatno ga priča neće previše dotaći..

Ali opet, svako ima svoj ukus, pa nek sam proceni
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 07/10/2011 : 14:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Solidan strip. Ima neku tuznu, elegicnu notu i u crtezu i u scenariju, koja mi je jako dobro sela. Imao sam osecaj kao da citam nesto sto bi Diso voleo da bude njegov autorski epitaf. Morales dobro prati ovaj ritam. Tempo stripa odlican, pogotovo zabavna koda sa Fennymore Cooperom na kraju.

Preporucio bih i non-SBE raji. Scene nasilja i akcije su pogotovo brutalne i hladnokrvne, dosta van dodira sa klasicnom SBE reprodukcijom westerna.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13486 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 07/10/2011 : 14:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu
pogotovo zabavna koda sa Fennymore Cooperom na kraju.

da, to je i meni super. baš neobično
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 08/10/2011 : 00:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Film obozavam i nije mi jasno kako je i on prosao tako slabo zapazeno bez nekih nagrada.Muzika,gluma,sam film meni je prekrasan.Hvala na preporukama
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5470 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 08/10/2011 : 13:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
Ne Imrahile,opet krivo.Eto ja nisam okoreli Bonelijevac (prva ljubav se ne zaboravlja) ali smatram da je Mohikanac vredan paznje.Mozda,kako rekoh ranije,zbog filma koji obozavam.I slazem se sa Argusom,ni meni nije jasno kako nije dobio ni jednog Oskara,narocito za muziku koja fenomenalno docarava dramaturgiju radnje.Strip mi je nastavak price koju volim...da ne kazem da i Disa obozavcam,obelezio je moje sretno detinjstvo.
Meni se svidelo,nisam ocekivao nista veliko,Boneli i to dobar.

A i ti navijas za Partizan dok ja volim Zvezdu Crvenu
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13486 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 08/10/2011 : 14:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Naravno, zato i kažem da svako treba sam da proceni. ali nisam spominjao okorelog Bonelijevca
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40501 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/10/2011 : 14:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Jel' moram da opet citam knjigu da bih bio u toku sa stripom? Osim par generalija sve sam zaboravio... Inace, ovo uzimam 100%... Mislim da ce mi Phoenix Press postati omiljena izdavacka kuca... Skoro sve volim od toga sto su izdali..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/10/2011 : 14:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam ni citao knjigu. Nuff said.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 08/10/2011 : 15:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message  Reply with Quote
kupio jer čitam samo stripove western žanra. oduševljen sam bio traperom Keriem od Phoenix Pressa, pa sam predpostavio da će i ovo bit odrađeno odlično. nisam se prevario.
strip je vrlo dobar. preporuka
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/10/2011 : 15:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Simpatično, ali ništa više od toga. Po nekom mom mišljenju, ako si Bonelijevac u duši, uzmi, a ako nisi, bolje preskoči.

Ajde prodaj mi tvoj primerak u pola cene.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40501 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/10/2011 : 13:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam upravo Mohikanca.. Meni je legao kao kec na jedanaest... Cak mi prekratak... Moja preporuka svima...

Go to Top of Page

Ace of Spades
Junior Member

464 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 13/10/2011 : 15:07:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Ace of Spades a Private Message  Reply with Quote
Kao stari kockar, moram da vam obratim pažnju na frazu "kao kec na jedanaest!" Ako nije riječ o tabliću, onda je to nešto najgore sto može da se desi.
Mohikanac kupljen, samo treba da se preuzme...

I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/10/2011 : 15:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Nije li "kec na deset" korisnija kockarska floskula ? :D

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40501 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/10/2011 : 16:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ace of Spades

Kao stari kockar, moram da vam obratim pažnju na frazu "kao kec na jedanaest!" Ako nije riječ o tabliću, onda je to nešto najgore sto može da se desi.

O tablicu naravno...

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 13/10/2011 : 16:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ace of Spades

Misliš na Ajnc, pa tropiraš! Nego, vršački zete, gde si ti bre, nema te odavno u tazbinu?

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/10/2011 : 17:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ne tropiras sa kecom na 11 u ajncu, kec se vodi kao 1 ili 11 zavisno od numericke situacije.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 13/10/2011 : 17:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Ne tropiras sa kecom na 11 u ajncu, kec se vodi kao 1 ili 11 zavisno od numericke situacije.

Tropa si itekako, u Ajncu se kec uvek računa kao 11, jedino ne tropiraš ako na keca povučeš keca, onda si "suvi ajnc"!
Učiš ti starog kockara!

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/10/2011 : 19:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da se balkanska i internacionalna pravila blacjacka razlikuju prilicno :D

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40501 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/10/2011 : 20:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ma jebes karte.. Sta mislite o Mohikancu.. Meni se svidelo sto nema preterano teksta... Mogu na miru da gledam slike... Smorio me tekst na pocetku o filmovima Poslednjeg Mohikanca ali nema veze.. Disov crtez mi posle Indiosa na Indijance malo cudan.. Treba vremena da se priviknem.. Radnja prosta, sa dosta dinamike, ne davi.. Krvavije nego sto smo navikli kod Bonelijevih stripova ali super... Inace, izdanje prelepo uradjeno, papir odlican, kao i sve ostalo kod Phoenix Pressa... Meni je ova izdavacka kuca postala omiljena.. Oni i Darkwood su tu negde.. Tesko odluciti se..

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13486 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 13/10/2011 : 23:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:
Originally posted by Imrahil

Simpatično, ali ništa više od toga. Po nekom mom mišljenju, ako si Bonelijevac u duši, uzmi, a ako nisi, bolje preskoči.

Ajde prodaj mi tvoj primerak u pola cene.

Može za 1500?
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13486 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 13/10/2011 : 23:49:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ma jebes karte.. Sta mislite o Mohikancu.. Meni se svidelo sto nema preterano teksta... Mogu na miru da gledam slike... Smorio me tekst na pocetku o filmovima Poslednjeg Mohikanca ali nema veze.. Disov crtez mi posle Indiosa na Indijance malo cudan.. Treba vremena da se priviknem.. Radnja prosta, sa dosta dinamike, ne davi.. Krvavije nego sto smo navikli kod Bonelijevih stripova ali super... Inace, izdanje prelepo uradjeno, papir odlican, kao i sve ostalo kod Phoenix Pressa... Meni je ova izdavacka kuca postala omiljena.. Oni i Darkwood su tu negde.. Tesko odluciti se..

Meni su se ti tekstovi na početku maltene najviše i svideli
Go to Top of Page

torgalgames
New Member

Serbia
136 Posts

Member since 05/08/2010

Posted - 14/10/2011 : 03:20:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit torgalgames's Homepage  Send torgalgames a Private Message  Reply with Quote
za Krusevljane Mohikanac u Duh Games-u

http://www.duhgames.co.cc/
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1923 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 14/10/2011 : 12:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote

Tekstovi su odlicna ideja, da se ljudi malo edukuju.
Druga je stvar sto neke to smara.

Strip je dobar, ali za moj ukus treba jos malo akcije.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40501 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/10/2011 : 13:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feniks

Tekstovi su odlicna ideja, da se ljudi malo edukuju.
Druga je stvar sto neke to smara.

Strip je dobar, ali za moj ukus treba jos malo akcije.

Tekstovi o Fenimoru Kuperu, Indijancima, i o autorima stripa su OK.. Ali o snimanjima filmova o Mohikancima, to je smor.. Nepotrebno.. Treba li neko da te edukuje da je sniman petominutni film o PM pre 80 godina?

Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000