Author |
Topic |
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 14/10/2011 : 21:15:13
|
quote: Originally posted by paro
Pa za početak ok, prosječno, za naše prilike odlično. Samo ne znam zašto onaj vladar na špici namiguje klincu. Ispo bi veća faca da su u pitanju neke ženske, a ne dječaćić. I zašto onom kovaču nisu jednostavno zalili facu rakijom? Matrix- knez Borna mačem probija tipu drob u maniri Morpheusa= Neprocjenjivo
Pa nećeš valjda proljevati rakiju. To bi bio grijeh. Rađe ćeš je popiti. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 14/10/2011 : 21:27:53
|
quote: Originally posted by paro
Pa za početak ok, prosječno, za naše prilike odlično. Samo ne znam zašto onaj vladar na špici namiguje klincu. Ispo bi veća faca da su u pitanju neke ženske, a ne dječaćić. I zašto onom kovaču nisu jednostavno zalili facu rakijom? Matrix- knez Borna mačem probija tipu drob u maniri Morpheusa= Neprocjenjivo
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 14/10/2011 : 21:48:36
|
ovo danas je bilo prikaz hrvatske povijesti od knezova Ljudevita i Borne pa do kraja Mislavove vladavine. nije loše, najzanimljivije je bilo slušat prof. Ančića, kod kojeg sam ovo gradivo polagao lijepa scenografija i epski soundtrack! |
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 14/10/2011 21:49:07 |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3133 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 14/10/2011 : 21:56:24
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
ovo danas je bilo prikaz hrvatske povijesti od knezova Ljudevita i Borne pa do kraja Mislavove vladavine. nije loše, najzanimljivije je bilo slušat prof. Ančića, kod kojeg sam ovo gradivo polagao lijepa scenografija i epski soundtrack!
A jesi slusao sto kod Jurcevica i Budaka? |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 14/10/2011 : 22:02:42
|
quote: Originally posted by Mord
ovo danas je bilo prikaz hrvatske povijesti od knezova Ljudevita i Borne pa do kraja Mislavove vladavine. nije loše, najzanimljivije je bilo slušat prof. Ančića, kod kojeg sam ovo gradivo polagao lijepa scenografija i epski soundtrack!
A jesi slusao sto kod Jurcevica i Budaka?
kod Jurčevića idem sad na predavanje (Opća povijest 20.st), a kod Budaka nisam slušao ništa jer on na Hrvatskim studijima ne predaje kaj si ti kod njih nekaj isto polagao? |
Edited by - Darth Ivan on 14/10/2011 22:03:42 |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3133 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 15/10/2011 : 08:11:31
|
quote: Originally posted by Darth Ivan kod Jurčevića idem sad na predavanje (Opća povijest 20.st), a kod Budaka nisam slušao ništa jer on na Hrvatskim studijima ne predaje kaj si ti kod njih nekaj isto polagao?
Nisam nista slusao, stovise uopce ne studiram nista slicno. Samo me zanima kakav si dojam stekao iz prve ruke. Posto je moj ovako sa strane dosta los. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26785 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 15/10/2011 : 10:58:01
|
Odlična serija,dobra mjuza,dobra kostimografija,dobra kamera/fotografija,dobri efekti a ima i par duhovitih trenutaka.Čista 5ica |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/10/2011 : 11:13:22
|
quote: Originally posted by Darth Ivan kod Jurčevića idem sad na predavanje (Opća povijest 20.st), a kod Budaka nisam slušao ništa jer on na Hrvatskim studijima ne predaje kaj si ti kod njih nekaj isto polagao?
Nisam nista slusao, stovise uopce ne studiram nista slicno. Samo me zanima kakav si dojam stekao iz prve ruke. Posto je moj ovako sa strane dosta los.
Zašto si stekao loš dojam |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 15/10/2011 : 12:33:33
|
Pocetak je osrednji i neki blagi pokusaj kopiranja BBC -ovih povijesnih serijala . Krilatica prve epizode je "vise neznamo nego sto znamo" , ali ipak izvlacimo neke zakljucke i koji su mozda istiniti, a mozda i nisu. Trude se ..to im se mora priznati, i to cijenim. Vjerovatno ce kasnije biti bolje ..no bojim se preuvelicavanja i nakazenja povijesti u korist nacionalizma ... Vidjecemo.. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26785 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 15/10/2011 : 12:39:19
|
a di si bogati izvuka nacionalizam u ovoj epizodi ili makar naznake istoga??? a to da više ne znaju nego znaju,to je zbog toga šta nema puno pisanih izvora iz tog doba.ali mi se sviđa šta upotrebljavaju riječi kao možda,najvjerovatnije i sl. tj.da ostavljaju mjesta drugačijem tumačenju upravo zbog nedostatka dokaza. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 15/10/2011 : 15:57:51
|
quote: Originally posted by jaki
a di si bogati izvuka nacionalizam u ovoj epizodi ili makar naznake istoga??? a to da više ne znaju nego znaju,to je zbog toga šta nema puno pisanih izvora iz tog doba.ali mi se sviđa šta upotrebljavaju riječi kao možda,najvjerovatnije i sl. tj.da ostavljaju mjesta drugačijem tumačenju upravo zbog nedostatka dokaza.
Ako bolje procitas moj post vidjeces da si ga krivo protumacio glede nacionalizma . Ostalo poonavljam..osrednja produkcija koja se trudi izgledati kao BBC. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/10/2011 : 16:00:01
|
quote: Originally posted by mr murdoc
a di si bogati izvuka nacionalizam u ovoj epizodi ili makar naznake istoga??? a to da više ne znaju nego znaju,to je zbog toga šta nema puno pisanih izvora iz tog doba.ali mi se sviđa šta upotrebljavaju riječi kao možda,najvjerovatnije i sl. tj.da ostavljaju mjesta drugačijem tumačenju upravo zbog nedostatka dokaza.
Ako bolje procitas moj post vidjeces da si ga krivo protumacio glede nacionalizma . Ostalo poonavljam..osrednja produkcija koja se trudi izgledati kao BBC.
Samo BBC ima puno dužu tradiciju rada s ovim vrstama serija, a da o novcu i ne govorimu. Ipak se ovdje vidi značajnije poboljšanje u odnosu na neke druge emisije domaće produkcije. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 15/10/2011 : 17:14:25
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Ako bolje procitas moj post vidjeces da si ga krivo protumacio glede nacionalizma . Ostalo poonavljam..osrednja produkcija koja se trudi izgledati kao BBC.
Samo BBC ima puno dužu tradiciju rada s ovim vrstama serija, a da o novcu i ne govorimu. Ipak se ovdje vidi značajnije poboljšanje u odnosu na neke druge emisije domaće produkcije.
Tu se u podpunosti slazem. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/10/2011 : 17:38:45
|
Mi (Hrvatska) je uvijek bila na vjetrometini i mnogi su važni povijesni izvori uništeni tjekom stoljeća ratovanja, a neki su preneseni u druge arhive tako da u našoj povijest gotovo ništa nije sigurno. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/10/2011 : 17:40:42
|
Mi (Hrvatska) je uvijek bila na vjetrometini i mnogi su važni povijesni izvori uništeni tjekom stoljeća ratovanja, a neki su preneseni u druge arhive tako da u našoj povijest gotovo ništa nije sigurno. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 15/10/2011 : 18:50:33
|
Nisam nista slusao, stovise uopce ne studiram nista slicno. Samo me zanima kakav si dojam stekao iz prve ruke. Posto je moj ovako sa strane dosta los.
po čemu je tvoj dojam loš? |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 15/10/2011 : 18:56:02
|
Pocetak je osrednji i neki blagi pokusaj kopiranja BBC -ovih povijesnih serijala . Krilatica prve epizode je "vise neznamo nego sto znamo" , ali ipak izvlacimo neke zakljucke i koji su mozda istiniti, a mozda i nisu. Trude se ..to im se mora priznati, i to cijenim. Vjerovatno ce kasnije biti bolje ..no bojim se preuvelicavanja i nakazenja povijesti u korist nacionalizma ... Vidjecemo..
u odnosu na mnoge današnje domaće TV serije, ova je svakako jedna od boljih. a to što je prva epizoda govorila "više ne znamo nego što znamo" je zato što je danas dostupno jako malo pouzdanih izvora iz toga vremena. štoviše, dosta onoga što uopće i znamo o ranosrednjvojekovnoj hrvatskoj kneževini su nagađanja. |
Edited by - Darth Ivan on 15/10/2011 19:02:28 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 15/10/2011 : 19:03:52
|
Pocetak je osrednji i neki blagi pokusaj kopiranja BBC -ovih povijesnih serijala . Krilatica prve epizode je "vise neznamo nego sto znamo" , ali ipak izvlacimo neke zakljucke i koji su mozda istiniti, a mozda i nisu. Trude se ..to im se mora priznati, i to cijenim. Vjerovatno ce kasnije biti bolje ..no bojim se preuvelicavanja i nakazenja povijesti u korist nacionalizma ... Vidjecemo..
u odnosu na mnoge današnje domaće TV serije, ova je svakako jedna od boljih. a to što je prva epizoda govorila "više ne znamo nego što znamo" je zato što je danas dostupno jako malo pouzdanih izvora iz toga vremena. štoviše, dosta onoga što uopće i znamo o ranosrednjvojekovnoj hrvatskoj kneževini su nagađanja.
OK , vidim da sam se razmazeno ravnao prema previsokim standardima . U pravu si . |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 15/10/2011 : 19:07:52
|
OK , vidim da sam se razmazeno ravnao prema previsokim standardima . U pravu si .
a prema čemu sam se trebao ravnati? |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 15/10/2011 : 19:11:56
|
OK , vidim da sam se razmazeno ravnao prema previsokim standardima . U pravu si .
a prema čemu sam se trebao ravnati?
Ne ti , nego ja . |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8162 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 15/10/2011 : 19:22:47
|
po čemu je tvoj dojam loš?
pa vjerojatno kao i moj gledano po političkoj opredijeljenosti, mi a priori zaključujemo da čovjek predaje povijest iz svog, desnog kuta gledanja a možda i griješimo, možda čovjek ima super predavanja |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 15/10/2011 : 19:59:21
|
quote: Originally posted by ken2
pa vjerojatno kao i moj gledano po političkoj opredijeljenosti, mi a priori zaključujemo da čovjek predaje povijest iz svog, desnog kuta gledanja a možda i griješimo, možda čovjek ima super predavanja
kaj ćeš donosit zaključke o nekome na temelju njegovih političkih stavova? a osim toga, je li bitno kakva čovjek ima predavanja s obzirom na to da je tvoj uspjeh na ispitu ono što određuje tvoju konačnu ocjenu iz nekog kolegija? |
|
|
Topic |
|