forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Goran Bare & Majke - Teške boje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 13/10/2011 : 19:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
Nakon 13 godina napokon novi album MAJKI!!!

Nakon 13 godina novi studijski album kultne grupe MAJKE (Po meni album "Vrijeme je da se krene" je najbolji album u povijesti hrvatske glazbe) Doduše iz marketinških razloga službeni naziv je Goran Bare i Majke. Također netko će reći da to nema veze s grupom Majke jer su samo Bare i Zoran Čalić iz postave s posljednjeg studijskog albuma "put do srca sunca" ali budući da su okosnica Majki od "Razdora" pa nadalje Goran Bare kao tekstopisac i vokal te Zoran Čalić kao skladatelj i gitarist mislim da je to to, a kao drugi gitarist je došao fenomenalni Damir Trkulja iz grupe Gatuzo koji je donjeo sasvim sigurno dodatnu kvalitetu.

Gledajući Bareta prije nešto više od godinu dana na televiziji kad nije mogao sastaviti rečenicu mislio sam da je to sve od njega i da je za penziju, ali nakon prošloljetnog koncerta u Dubrovniku promjenio sam mišljenje.

Za album "Teške boje" nakon preslušavanja mogu reći da je odličan i da je jako blizu najboljim albumima Majki. Na albumu nema niti jedne loše pjesme, produkcija je vrhunska, svirka žestoka, tekstovi iznenađujuće dobri i napokon jedan rock album o kojem će se još dugo pričati i što je najvažnije kojeg će se još dugo dugo slušati.

http://www.youtube.com/watch?v=7TAds2WaUpE&feature=related

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 13/10/2011 : 20:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Čuo sam stvar... A ok je.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31276 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 13/10/2011 : 20:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Teške boje po zvuku sliče starim dobrim Majkama, čuo sam nalovnu stvar i još jednu ne sjećam se koju i sviđa mi se! Teško je reći kako je Vrijeme je da se krene najbolji album Majki, kad na njemu nisu po meni najbolje pjesme Majki, Budi ponosan i Mršavi pas, po mom skromnom mišljenju čista fantazija pjesme, i meni u top 3 na ovim prostorima ikada! Slažem se kako je album Vrijeme je da se krene fantastičan, Vrijeme je da se krene, Mene ne zanima, Odvedi me, Baretov blues, A Ti još plačeš, uff kako su bile dobre Majke devedesetih! Ipak priznajem Vrijeme je da se krene je možda i bolji od Razdora! Ja sam bio na dva koncerta Bareta i Plaćenika nakon raspada Majki, i pouzdano mogu reći kako na prvom koncertu nakon raspada Bere nije znao tekst niti jedne pjesme, već nakon par mjeseci na sljedećem koncertu fino je znao sve , meni je super i s Plaćenicima Pokreni se, Put ka sreći je već evergreen, Za koga, za život! Evo baš prekopal po CD-ima i našao 4 2 od Majki(Razdor i Unplugged i 2 od Bareta i Plaćenika(7 i Srce) i lijepo si puštam Razdor i idem radit kuglof

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4820 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 13/10/2011 : 21:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
prvi put sam cuo majke na kompilaciji bombardiranje new yorka u izdanju slusaj najglasinje ... cuvenog zdenka franjica... pesma zbunjen i osamucen mi je dupe pomerila ... a iz sve snage ... buhahaha... kakva kompilacija, kakav bend... sad majke i brejkersi na jednom disku cekaju svaka 3 meseca da me malo razgale na raznoraznim putovanjima...

sangue navajo
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17036 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/10/2011 : 22:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Po meni je ovo bolji album od Vrijeme je da se krene, Bare je i prije ovoga bio besmrtan, sada je samo potvrdio da je najbolji rocker trenutno na ovim prostorima, bravo!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 14/10/2011 : 00:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
naslovna stvar nije loša, ali ove ostale pjesme još nisam čuo.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 14/10/2011 : 07:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
Nije loše za "starog olinjalog rockera", dokazuje da još ima štroma ali
mislim da su prva dva albuma daleko ispred ostalih....
Uvijek trebamo uzeti u obzir i vrijeme kad su albumi izašli i kompletnu
rock scenu u kojoj su isplivali ili plutali u prosječnosti...
danas je konkurencija na rock sceni nikakva(3.liga) pa iole ozbiljniji
uradak doživljavamo kao vrhunski a u vrijeme izlaska prva dva albuma
konkurencija je bila jebačka ali su Majke svojim hitovima koje je naveo
Tex 2 obilježile cijelu jednu generaciju...NEDAJ SE BARE!!!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/10/2011 : 13:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Majke su mi na cdu totalno bezveze, naporan i skroz nezanimljiv bend te ih doma skoro pa nikad ne slušan, al sam ih zato gleda dva puta uživo i tu totalno rasturaju.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 16/10/2011 : 07:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
Samo sam slušao naslovnu stvar i jako me je oduševila! Bare u starom fazonu. Odlično!

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000