forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Objektivno-Je li Bonelli smeće?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 15/10/2011 : 20:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Loki

quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:

Zato sam ja tu, ako je neko za normalnu debatu o tome je li Bonelli smeće ili ne neka se javi pa da počnemo

Opet ćemo se vrtiti u krug.

Good point, najpametnije je da konačno objektivno donesemo zaključak da je Bonelli smeće

A još pametniji i objektivniji zaključak bi bio da ti imaš pojma o stripovima općenito kolko ja o uzgoju južnoameričkih kolibrija.
Ajd bok..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Loki
Starting Member

Croatia
30 Posts

Member since 24/06/2011

Posted - 15/10/2011 : 20:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Loki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

quote:

quote:

Zato sam ja tu, ako je neko za normalnu debatu o tome je li Bonelli smeće ili ne neka se javi pa da počnemo

Opet ćemo se vrtiti u krug.

Good point, najpametnije je da konačno objektivno donesemo zaključak da je Bonelli smeće

A još pametniji i objektivniji zaključak bi bio da ti imaš pojma o stripovima općenito kolko ja o uzgoju južnoameričkih kolibrija.
Ajd bok..

Da ti imaš pojma o stripovima nebi čitao Bonellija. Pametnome dosta...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 15/10/2011 : 20:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, konstantno se vrtite u krug i papagajski ponavljati iste argumente... zar ne bi bilo lakše prihvatiti istinu "dobar strip je dobar strip, odakle god bio" i dati se u istraživanje i čitanje? Od svih učesnika, Mister Bushido ima ubjedljivo najnormalnije reakcije i poglede, te zaista moram stati na njegovu stranu.

Sad, kao i većini čitalaca, žao mi je što je domaća kiosk ponuda ograničena na Boneli, i razumijem ogorčenje koje se stvara u mnogima kada vide sjajne stripove, čak remek-dijela, kako propadaju ili izlaze u skupljoj varijanti a da mnogi, neuporedivo manje kvalitetni, prolaze.

Zaključak: niti je italijanska škola tako loša kao što neki u svojoj opravdanoj ljutnji ishitreno zaključuju, niti je svijet stripova tako uzak kao u percepciji mnogih konzervativnih domaćih čitalaca.

Mada, manga zaista pruža najširi izbor. Subjektivno rečeno, ah. ;)
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 15/10/2011 : 20:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Ljudi, konstantno se vrtite u krug i papagajski ponavljati iste argumente... zar ne bi bilo lakše prihvatiti istinu "dobar strip je dobar strip, odakle god bio" i dati se u istraživanje i čitanje? Od svih učesnika, Mister Bushido ima ubjedljivo najnormalnije reakcije i poglede, te zaista moram stati na njegovu stranu.

Sad, kao i većini čitalaca, žao mi je što je domaća kiosk ponuda ograničena na Boneli, i razumijem ogorčenje koje se stvara u mnogima kada vide sjajne stripove, čak remek-dijela, kako propadaju ili izlaze u skupljoj varijanti a da mnogi, neuporedivo manje kvalitetni, prolaze.

Zaključak: niti je italijanska škola tako loša kao što neki u svojoj opravdanoj ljutnji ishitreno zaključuju, niti je svijet stripova tako uzak kao u percepciji mnogih konzervativnih domaćih čitalaca.

Mada, manga zaista pruža najširi izbor. Subjektivno rečeno, ah. ;)

Potpisujem ovo.

Bilo di najbolje da se prekine sa prepucavanjem. To ne vodi ničemu.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 15/10/2011 : 21:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by velka031

Ne čudi me što na ovim prostorima ima dosta "Amerikanaca" koji vole sve što dolazi preko bare jer su nam mediji već dugo dupeuvlakački raspoloženi spram "najveće svjetske sile"... Ne ulazim u ostale segmente, ali njihovi super i ini heroji su usporedbi s Bonellijem dno dna...

kolega nemas pojma sta si napisa..evo procitaj samo ovo sta cu ti sad napisati vrati se i onda mi stavi usporedbu..jedino sta se koliko toliko moze mjeriti sa amerikancima je Nathan Never..donekle..

Green Lantern: Secret Origin
Green Lantern: The Sinestro Corps War vol.1
Green Lantern: The Sinestro Corps War vol.2
Green Lantern Corps: Ring Quest
Green Lantern: Tales of the Sinestro Corps
Green Lantern Corps: Sins of the Star Sapphire
Green Lantern: Rage of the Red Lanterns
Green Lantern Corps: Emerald Eclipse
Green Lantern: Agent Orange
Green Lantern: Blackest Night
Blackest Night
Blackest Night: Tales of the Corps
Green Lantern Corps: Blackest Night
Blackest Night: Black Lantern Corps Vol. 1
Blackest Night: Black Lantern Corps Vol. 2
Blackest Night: Rise of the Black Lanterns

Ma znam šta sam napisao, probao sam dosta od ovoga što si mi naveo, ali jednostavno nije moj đir... Od stripova ne očekujem puno, za to služe druge stvari za čitanje... Po meni, Ameri nude u tom smislu manje od Bonellija... I pičite samo po Marku, Bleku, Mikiju, nigdje ja nisam rekao da su to dobri stripovi, to su dječji stripovi koji imaju veliku nostalgičnu notu, ali "tu su negdje" s većinom Amera...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 15/10/2011 : 21:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marinac

Da pojasnim ono IQ. Ne odnosi se na sve fanove ameručkog stripa nego na amere. Poznato je (istina je) da je prosečni IQ kod njih realno niži nego u Evropi. Na to sam mislio ništa više.
Što se Marvela tiče naravno da sam čitao i čitam. DC takođe kad mi padne šaka. Samo moram da ponovim da me živciraju oni njihovi men-ovi u gaćicama. Ujeo ga pauk (nada gotivim Spidermana), pao sa planete Kripton, onda Šišmiš (poslednji strip koji sam video je odlično nacrtan, VRH, ali me nerviraju te silne maske), pa svemoguća četvorka, pa Letač opet sa neke tamo planete, pa nešto zeleno, I tako to...

Predložite nešto osim tih men-ova.

Francuski i belgijski strip izuzetno cenim i čitam ,a Bonelli stripove volim. Tu se ništa ne može.

Francuzi i Belgijanci odlični, Alan Ford kult, DC i Marvel smeće - objektivno... Jedino što ima fantastičnih crtača, stvarno fantastičnih, ali to nije dovoljno da pokrije "manove"...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 15/10/2011 : 21:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da pojasnim ono IQ. Ne odnosi se na sve fanove ameručkog stripa nego na amere. Poznato je (istina je) da je prosečni IQ kod njih realno niži nego u Evropi. Na to sam mislio ništa više.
Što se Marvela tiče naravno da sam čitao i čitam. DC takođe kad mi padne šaka. Samo moram da ponovim da me živciraju oni njihovi men-ovi u gaćicama. Ujeo ga pauk (nada gotivim Spidermana), pao sa planete Kripton, onda Šišmiš (poslednji strip koji sam video je odlično nacrtan, VRH, ali me nerviraju te silne maske), pa svemoguća četvorka, pa Letač opet sa neke tamo planete, pa nešto zeleno, I tako to...

Francuski i belgijski strip izuzetno cenim i čitam ,a Bonelli stripove volim. Tu se ništa ne može.

Francuzi i Belgijanci odlični, Alan Ford kult, DC i Marvel smeće - objektivno... Jedino što ima fantastičnih crtača, stvarno fantastičnih, ali to nije dovoljno da pokrije "manove"...

@velka
amen na ovo. Nisam zadrti protivnik americke strip scene, ali nije ni cudo sto je crtez (realno) daleko jaci ali to je iz vise razloga
prvi: americki strip u svojim epizodama ima mnogo manje tabli, tako da crtac dobija vise vremena. I kad zareda vise nastavaka to ti je kolicinski kao dve bonelli epizode.
drugi: koliko para toliko i muzike. Americke strip kuce mnogo bolje placaju pa nije ni cudo da se pre ili kasnije neko prebaci tamo, da li iz Italije, ili Belgije ili Francuske ili 'Zemlje izlazeceg sunca'. I ovo je realno. I ja da sam crtac, za vecu paru bih crtao koliko god hoces helanki i gacica

@marinac
kao sto sam vec jednom naveo, pokusaj sa SinCity i Hellblazer, po vise brojeva naravno da bi dobio bolju sliku. I ne mari sto si gledao filmove (Hellblazer je Constantine, u sulcaju da nisi upucen)

Ova preporuka je na temelju subjektivne procene, naravno. Ali, ako kao i ja neko voli dobre price o obicnim smrtnicima, iako u nekim stvarima superiornijim od ostalih ljudi kao sto su i svi strip junaci, onda bi ovi morali da legnu. Sjajan i originalan prikaz socijalnih problema

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 15/10/2011 : 22:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
Potpuno se slažem da ima mnogo fantastično nacrtanih stripova, ali to stvarno nije dovoljno da bi me takav strip oduševio.

Hvala na preporuci, pogledaću te stripove.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 15/10/2011 : 23:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vrhunac ironije- gornju rečenicu piše tip koji čita američke superjunake..
E sad, ili nisi pametan, il ti nije dosta...ili možda oboje?
Ako ništa barem si nas sve nasmijao...od srca.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 16/10/2011 03:14:24
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 16/10/2011 : 00:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

Definicija ironije- gornju rečenicu piše tip koji čita američke superjunake..
E sad, ili nisi pametan, il ti nije dosta...ili možda oboje?
Ako ništa barem si nas sve nasmijao...od srca.

Tako je, do srži bonellijevskog srca
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/10/2011 : 00:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ma i nasmejao je ali, kao sto je rekao Mike Wilding u 'Crnoj dusi', 'dosta je sinko. Sala koja dugo traje, nije saljiva'. Zaista. Jebote vise mi monitor krenuo gadno titrati cim na forumu nadjem neki njegov post.

Uhhhhhhh

Na svaku sledecu Lokijevu 'salu' bi trebali, najozbiljnije predlazem, samo napisati: Loki, ic okej
ne bi li se momak/fikcijski lik konacno utisao.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/10/2011 : 10:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
za Spajdija je i KAPETAN MIKI vrhunsko štivo...
nije mi jasno kako loki ne shvača da se bez problema može pročitat novi Mark i Blek i Rip Kirby recimo????
čovjek misli da Bonellijevci čitaju samo Bonelli junake...ako to misli onda je glupan prve vrste...nažalost....
bilo je več takvih bud...ala na forumu ali dečko je jedan od bolji zadnjih godina....svaka mu čast, a ja još uvijek čekam da nešto napiše na američkom i manga podforumima, kad je takav mud(o)ronja...tamo je loki nepoznanica.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 16/10/2011 : 10:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

E sorry ali ovdje si u krivu.No offense, ali usporedi Millarov "Među mrtvima" ili Strazcynskijev "Dolazak kući" sa npr. "Kraljicom vikinga" ili "Čovjeka s 1000 lica". Spidey u tome tuče u pojam. Naravno da ima isto tako naivnih i glupih izdanja Spideyja (Marvel avanture nisam mogao pročitati, totalno mi se gade), ali nešto kao što je The Amazing Spider-Man, Marvel Knights Spider-Man ili pak kasniji brojevi Ultimate Spider-Mana su totalno bolji od Mikija... Mislim, znaš da i njega poštujem (pa i imam sva tri dosad izašla broja), ali Spidey je bolji.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja

Edited by - Zagor12 on 16/10/2011 10:56:16
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 16/10/2011 : 11:45:14  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:
Originally posted by teller

E sorry ali ovdje si u krivu.No offense, ali usporedi Millarov "Među mrtvima" ili Strazcynskijev "Dolazak kući" sa npr. "Kraljicom vikinga" ili "Čovjeka s 1000 lica". Spidey u tome tuče u pojam. Naravno da ima isto tako naivnih i glupih izdanja Spideyja (Marvel avanture nisam mogao pročitati, totalno mi se gade), ali nešto kao što je The Amazing Spider-Man, Marvel Knights Spider-Man ili pak kasniji brojevi Ultimate Spider-Mana su totalno bolji od Mikija... Mislim, znaš da i njega poštujem (pa i imam sva tri dosad izašla broja), ali Spidey je bolji.

Samo sve junake u Marvelu unište s toliko različitih naziva i izdanja.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 16/10/2011 : 12:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
Ovaj topik je prešao u upoređivanje Bonelli stripova i američkih. Manimo se ćorava posla.

Ko ne čita Bonelli stripove ne mora. Isto tako važi i obrnuto.

Treba zaključati ovaj topik i kraj. Svako bira ono što mu paše.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 16/10/2011 : 12:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
slazem se da ovo treba zakljucat..nismo dosli do nikakvog zakljucka..nadam se da ce moderatori brzo reagirati..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 16/10/2011 : 12:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

slazem se da ovo treba zakljucat..nismo dosli do nikakvog zakljucka..nadam se da ce moderatori brzo reagirati..

Zaključili smo da nemamo zaključka

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 16/10/2011 : 12:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

zakljucili smo da nemamo zakljucka ali da treba zakljucit..odnosno zakljucat..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 16/10/2011 : 13:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

zakljucili smo da nemamo zakljucka ali da treba zakljucit..odnosno zakljucat..

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 16/10/2011 : 15:07:27  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
SAPIENTI SAT!
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 17/10/2011 : 02:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

SAPIENTI SAT!

Quidquid latine dictum sit, altum videtur!

moji crteži
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/10/2011 : 09:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Moderatori, ključ na ovo - bilo kakva rasprava je suvišna...
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 17/10/2011 : 11:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:
Originally posted by pravedni

SAPIENTI SAT!

Quidquid latine dictum sit, altum videtur!

Abusus abusum invocat.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 12/11/2015 : 11:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Majko mila što sam se sad fino zabavio čitajući ovaj topic . Isprika svima što uzdižem ovako stari topic, ali ne sjećam se kad se veći rat između ljubitelja određenih strip-škola vodio na ovom forumu, pa kakve su tu iskre frcale, to je nevjerojatno. Najjača rasprava ikad.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 12/11/2015 : 13:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

E pa da umreš od smeha. Dobro ima stvarno kod gaćaša svega i svačega. Ali betmen je doktor nauka za 90% bonelija. Žalosno je uopšte porediti ga sa zagorom ili tako nekim junakom. Ne bi imalo smisla, verujte!
Bonelli je samo spelt dobre kopije i pokradenih ideja. To nekada biva odlično, a nekada očajno. A uglavnom kopija od tih amerikanskih nižim iq-om filmova itd...itd...

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000