Author |
Topic |
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 19/10/2011 : 01:33:19
|
Idemo dalje... Slijedeći na popisu gostiju ovogodišnjeg CRŠ-a je Achdé. Achdé je pseudonim kojim se koristi Hervé Darmenton, francuski umjetnik koji nastavlja Morrisov rad na stripu Lucky Luke
|
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
nika331
Senior Member
Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
|
FAB
Starting Member
Croatia
78 Posts
Member since 13/12/2010 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1743 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 22/10/2011 : 19:35:08
|
quote: Originally posted by paro
Idemo dalje... Slijedeći na popisu gostiju ovogodišnjeg CRŠ-a je Achdé. Achdé je pseudonim kojim se koristi Hervé Darmenton, francuski umjetnik koji nastavlja Morrisov rad na stripu Lucky Luke
Ovome se jako veselim. Koji dan će Achdé biti na CRŠ-u? Bilo bi lijepo da je u subotu kada ja planiram doći... |
Oj, budi svoj! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 25/10/2011 : 08:16:27
|
quote: Originally posted by Bachy
Ovome se jako veselim. Koji dan će Achdé biti na CRŠ-u? Bilo bi lijepo da je u subotu kada ja planiram doći...
Bit će sva tri dana i u subotu će biti crtanje, u biti u subotu će svi manje više crtati i potpisivati, povedi nekog da ti stoji u redu |
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Posted - 25/10/2011 : 08:19:35
|
quote: Originally posted by FAB
Hoće li biti koja izložba ORIGINALNIH tabli i crteža gostiju ?
Bit će more ORIGINALA , od Super Hrvoja,malog Ivice preko Dylan Doga i ostalog Bonellia pa do Lucky Lukea i Percevana,
u biti večeras ako stignem najavim izložbe.
|
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Posted - 25/10/2011 : 08:20:19
|
quote: Originally posted by nika331
baš se veselim i apsolutno dolazim! upravo sam osvojila plakat modesty blaise na fejsu, jeaaa!!!
dobit ćeš ih još deset samo da te konačno vidim |
|
|
FAB
Starting Member
Croatia
78 Posts
Posted - 25/10/2011 : 08:47:09
|
To, ORIGINALI!!!! Sori što davim, ali prije jedno par godina kada sam potegao iz Lošinja na CRŠ ( samo put košta jedno 500-600 kn ) na izložbi su bile fotokopije stripova i crteža!!! Totalni fiasko, u to veći što su autori većinom bili domaći!!! Meni su originalni bitni, jer me zaista zanima kako izvorno izgledaju, pogotovo što se danas sa grafičkom manipulacijom sve može ispeglati.
|
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Posted - 25/10/2011 : 21:16:05
|
To, ORIGINALI!!!! Sori što davim, ali prije jedno par godina kada sam potegao iz Lošinja na CRŠ ( samo put košta jedno 500-600 kn ) na izložbi su bile fotokopije stripova i crteža!!! Totalni fiasko, u to veći što su autori većinom bili domaći!!! Meni su originalni bitni, jer me zaista zanima kako izvorno izgledaju, pogotovo što se danas sa grafičkom manipulacijom sve može ispeglati.
Ma nije istina da je bio totalni fiasko, to mi je bio prvi festival Vjerojatno ću kad tad za neke od tih autora napraviti izložbe s orginalima,crtežima,skicama,dokumentarcima...(Herr Ribića dvjesto posto ) i kod nas i vani al prvo ovogodišnji CRŠ a onda to sve drugo.
U spomen na Sergia Bonellia bit će tribina ali i izložba Bonellijevih junaka u Talijanskom institutu gdje će biti orginalni radovi Angela Stana,Ferria,Alessandrinia,Milazza...
U Francuskoj medijateci bit će izložba Achde/Luguy znači Lucky Luke&Percevan a u Zkm-u natječajna izložba "Mladi Lav"
Sutra naveče najavim još jednu izložbu
Za vikend i program i plakati budu i tu i na našoj stranici, malo nam je gužva al je opravdana
|
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Posted - 25/10/2011 : 21:22:54
|
Ne znači da ako je domaći autor da je lako doći do originala to jest originalnih stranica. Vrlo je komplicirano ,možemo o tome razgovarati na Crš-u. Neki autori uopće nemaju originala. Ili su u šapama krvoločno manitih nezasitnih kolekcionara ili se saftaju kod dealera dok ne postignu finu cijenu ili su im ih neki izdavači,prijatelji,kolege pokrali.
Ali ima i likova koji su legende i čiji originali vrijede a nikad niti jednu stranicu ni cover nisu prodali. |
|
|
FAB
Starting Member
Croatia
78 Posts
Posted - 25/10/2011 : 22:36:27
|
Oprosti, vjerojatno je moja izjava bila preteška, i odnosila se je samo na tu spomenutu izložbu SC, ostalo je sve bilo super! Mi provincijalci često zaboravljavamo da je sav taj posao oko organizacije festivala na leđima nekolicine entuzijasta. Hvala ti na trudu i častim cugom za ispriku!!! |
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Posted - 25/10/2011 : 23:50:54
|
Oprosti, vjerojatno je moja izjava bila preteška, i odnosila se je samo na tu spomenutu izložbu SC, ostalo je sve bilo super! Mi provincijalci često zaboravljavamo da je sav taj posao oko organizacije festivala na leđima nekolicine entuzijasta. Hvala ti na trudu i častim cugom za ispriku!!!
Ma sve je u redu,nisam ti ništa zamjerio.Mene još uvijek peku neke stvari od 2008. i prije ili kasnije ću ih izravnati, al uistinu to mi je najdraži festival i kako god ipak je to velika čast sve te legende imati na jednom mjestu.I oko plakata sam se isto nenamjerno oko nečeg zezno al o tome ipak poslije puno piva. Osobno se veslim tome da jednog dana neke izložbe organiziram u provinciji jer nekako mi više odgovara opuštenija atmosfera budemo uz piće o tom |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 26/10/2011 : 15:56:42
|
POŠTO VIDIM DA SVI IMAJU NEKE ŽELJE ZA BUDUĆE GOSTE STAVLJAM I JA SVOJE:
HERMANN HUPPEN SUAT YALAZ MAURICE TILLIEUX JUANJO GUARNIDO LEWIS TRONDHEIM
NEKI OD OVIH AUTORA SU MOŽDA PREVELIKI, NEKI I NISU. KAKO BILO NE TRAŽIM DA IH SE SVE DOVEDE NEGO SAMO PITAM JE LI IH MOGUĆE DOVEST U BUDUĆE. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 26/10/2011 : 16:01:02
|
quote: Originally posted by tinton
POŠTO VIDIM DA SVI IMAJU NEKE ŽELJE ZA BUDUĆE GOSTE STAVLJAM I JA SVOJE:
HERMANN HUPPEN SUAT YALAZ MAURICE TILLIEUX JUANJO GUARNIDO LEWIS TRONDHEIM
NEKI OD OVIH AUTORA SU MOŽDA PREVELIKI, NEKI I NISU. KAKO BILO NE TRAŽIM DA IH SE SVE DOVEDE NEGO SAMO PITAM JE LI IH MOGUĆE DOVEST U BUDUĆE.
Dobro došao na forum. Inače, nepisano , a čak možda i pisano pravilo foruma je da pisanje velikim slovima označava vikanje, tako da je uvriježeno da se koriste mala slova. I ja bih inače volio da Trondheim dođe. A ni Guarnido ne bi bio naodmet. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1743 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 26/10/2011 : 16:44:03
|
quote: Originally posted by veber
quote: Originally posted by Bachy
Ovome se jako veselim. Koji dan će Achdé biti na CRŠ-u? Bilo bi lijepo da je u subotu kada ja planiram doći...
Bit će sva tri dana i u subotu će biti crtanje, u biti u subotu će svi manje više crtati i potpisivati, povedi nekog da ti stoji u redu
Hvala ti puno na informaciji! Jedva čekam! |
Oj, budi svoj! |
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
|
kohorta
Starting Member
77 Posts