forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 1001 Comics You Must Read Before You Die
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/10/2011 : 15:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Snake Plissken

quote:
Originally posted by zeljko

citam ono sto mi se po radnji svidi a ne nesto sto su drugi rekli da bih trebao

Nema uvek svega po radnjama, a preporuka uvek dobro doje.

nisam mislio po dućanu

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/10/2011 : 15:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Ja se pitam postoji li 1000 stripova koji bi mi se svidjeli. Bas razmisljam. Da slazem ovakvu listu unosio bih vjerojatno stripove bitne za razvoj stripa, za zanr, predstavniek neke skole, crtacki izvrsne stripove itd. Tako je radjeno i u ovoj knjizi. Ali kad bi gledao samo stripove koje cu dohvatit s police i procitat s gustom par puta u zivotu, vjerujem da je toga stvarno malo.

Citam upravo prvi trejd delanovog Hellblazera npr., ono ok je to, ima nekih treutaka, ali da cu bas citat ponovo ili da ce mi ostat u glavi kao nesto ekstra, nece. A recimo da ja volim vertigo, pa i Hellblazera. I tako dalje. Naslo bi se stvarno dosta takvih.

Da se razumijemo ovo nije kritika ove liste, lista mi je super i pozluzice kod buducih odabira itekako.

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 13/10/2011 : 16:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Živa sramota: 581 pročitan, 420 to go.

Ubile me mange i antikviteti.

mcn

Od domaćih još Jules, Zograf, Kordey, Lavrič.

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 13/10/2011 16:31:42
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/10/2011 : 16:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
http://www.paulgravett.com/index.php/1001_comics/1001_updates/

Ako sam dobro shvatio ova lista je u biti prosirena u odnosu na knjigu. Ako je to tocno onda dosta bd naslova uopce nije uslo u knjigu. Ili sam ja nesto pobrkao?

p.s.

Trebalo bi pisati za Trilla i Fonta, kao i za neke druge stvari.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/10/2011 : 17:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

http://www.paulgravett.com/index.php/1001_comics/1001_updates/

Ako sam dobro shvatio ova lista je u biti prosirena u odnosu na knjigu. Ako je to tocno onda dosta bd naslova uopce nije uslo u knjigu. Ili sam ja nesto pobrkao?

p.s.

Trebalo bi pisati za Trilla i Fonta, kao i za neke druge stvari.

Već je rečeno da će se na Gravettovom sajtu naći još hrpa naslova koji nisu ušli u knjigu.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1697 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 13/10/2011 : 18:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

mcn

Hm, ja kao čitam stripove ceo život, a ono samo 202 (doduše na prvu loptu, ko će sve ovo da prepozna).

Inače, Fibra je objavila 29 komada, kolko sam uspeo da prebrojim (i još 15ak je u najavi):

2007: Three Shadows
2006: Why I Killed Peter
2004: Notes For A War Story
2004: Ordinary Victories
2003: The Photographer
2002: Paul Has A Summer Job
2001: Blue Pills
1998: Bosnian Fables
1998: Dungeon
1998: The Killer
1996: Box Office Poison
1995: Black Hole
1994: Highway Of The Sun
1993: McConey
1992: Madwoman Of The Sacred Heart
1989: From Hell
1988: In Search Of Shirley
1986: Cities Of The Fantastic: The Tower
1984: The Ballad Of Halo Jones
1984: The Collector
1983: Fever In Urbicand
1982: Locas
1982: Palomar
1980: The Incal
1978: Ken Parker: Ballad Of Pat O’Shane
1977: Maus
1962: Mort Cinder
1957: Eternaut
1946: Rip Kirby

Edited by - KuntaKinte on 13/10/2011 18:30:06
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/10/2011 : 18:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido
Već je rečeno da će se na Gravettovom sajtu naći još hrpa naslova koji nisu ušli u knjigu.

Medju tim naslovima nalaze se izmedju ostalog tardi, trondheim, sfar, blain, larcenet, leo, svagdanja, largo winch, fotograf, pierre, xiii, iznogud, lucky luke, blake i mortimer, thorgal i plave pilule.

Uz ove druge naslove cini se da je bd strip ipak podosta zapostavljen u samoj knjizi. Sto ne znaci da nece popravit u drugom izdanju.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/10/2011 : 19:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

quote:
Originally posted by mcn

mcn

Hm, ja kao čitam stripove ceo život, a ono samo 202 (doduše na prvu loptu, ko će sve ovo da prepozna).

Inače, Fibra je objavila 29 komada, kolko sam uspeo da prebrojim (i još 15ak je u najavi):

I jedno 15ak koji su dogovoreni, ali nisu jos najavljeni:)
Inače, lista kao svaka lista, uvijek ima stvari koje bismo izbacili, a dodali svoje favorite, ali generalno je jako dobra. Mislim da ova knjiga vrijedi taj novac, vjerojatno cu si je kupiti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 13/10/2011 : 19:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Medju tim naslovima nalaze se izmedju ostalog tardi, trondheim, sfar, blain, larcenet, leo, svagdanja, largo winch, fotograf, pierre, xiii, iznogud, lucky luke, blake i mortimer, thorgal i plave pilule.

Uz ove druge naslove cini se da je bd strip ipak podosta zapostavljen u samoj knjizi. Sto ne znaci da nece popravit u drugom izdanju.

Dečki, dečki, ne trčite pred rudo. Pričekajte dok imate knjigu u rukama pa onda vidite što sve nutra ima. Svi ovi naslovi gore već jesu u knjizi. Ovi su linkovi samo updateani zato što su stavili naslovnice i kojekakve druge informacije za njih. I ima bd naslova ko blata. Recimo čak tri blake and mortimer albuma.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 13/10/2011 : 19:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

mcn

Kod mene baš suprotno.
70-80% toga što sam i pročitao su mange.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/10/2011 : 20:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Čekaj, jel ti uopće imaš knjigu?

Na sajtu će biti novi naslovi, kao i oni koji su već navedeni u knjizi.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 13/10/2011 20:10:41
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/10/2011 : 21:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Čekaj, jel ti uopće imaš knjigu?

Na sajtu će biti novi naslovi, kao i oni koji su već navedeni u knjizi.

Nemam knjigu. Sto ce mi, vidis da pola toga nije uslo u knjigu.

Samo sam prosao kroz stranicu koja je stvarno super. Ima listu po 5 kriterija. Prvo sam prosao kroz to i nasao da stvarno fale neki bd klasici ali da ih nije puno, te Trillo i Font od autora koji su meni vrh. Naknadno sam skuzio da ima i rubrika "updates" u kojoj su navedeni naslovi koji su naknadno dodani. S obzirom da se u toj rubrici nalazi dobar dio bd produkcije sa liste zakljucio sam da su malo ofusarili s te strane ali da ce se popravit u sljedecem izdanju.

Sad bi bila fora da otovrimo topic u kojem bi svako iznio sto misli da bi moralo svakako uci u 1001, pa da bacimo neko glasovanje, navedemo razloge zasto bi neki strip usao, damo recimo mcnu na neku procjenu da ne saljemo bas svasta i sibnemo to autoru. Nakon toga cekamo lijepo drugo izdanje knjige koje ce napokon biti kako treba i u kojoj ce biti i Carlos Trillo.

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 13/10/2011 : 21:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Vec dugo vremena razmisljam o tome da je trillo izvikan. I da je fibra kriva za tolku opsesija njime na nasim prostorima. U trillu sam zaista bezrezervno uzivao u prvoj knjizi spagetija. Posle toga tu i tamo.
Izostanak trilla na ovoj listi me ohrabruje da mislim da trillo i nije tolko mudo ko sto ga mi ovde velicamo.
jeste dobar al ne tolko. moja 2 evro centa

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 13/10/2011 : 21:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>jeste dobar al ne tolko.

Pa, bar 10% od onih koje sam pročitao, a jesu u knjizi bi mogli dobiti istu ocjenu. :)

Edit: svaka enciklopedija i svaki izbor je uvijek zemljoporijeklocentričan, tako da ovdje ima nešto više britanskig jojbolija nego što bi ih bilo u bilo kojoj drugoj knjizi.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 13/10/2011 21:34:46
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/10/2011 : 21:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Trillo je dobio Grand Prix u Lucci i Angoulemeu, dva najvaznija i najcjenjenija europska festivala. Nema ih bas puno koji se mogu time pohvaliti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 13/10/2011 : 22:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Uspio sam se suzdržati od detaljnog iščitavanja liste da si ne pokvarim gušt prilikom prelistavanja i istraživanja same knjige. Veselim se otkrivanju novih naslova.
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 13/10/2011 : 23:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Marko sam si počeo, pa sad lijepo reci šta je novo dogovoreno za objavljivanje :)?

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/10/2011 : 23:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Sve u svoje vrijeme:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 13/10/2011 : 23:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Sve u svoje vrijeme:)

Ima mangi?
(ako se smije znat)

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 14/10/2011 : 10:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Edit: svaka enciklopedija i svaki izbor je uvijek zemljoporijeklocentričan, tako da ovdje ima nešto više britanskig jojbolija nego što bi ih bilo u bilo kojoj drugoj knjizi.

mcn

So true. Mislim, di ce jedan Marshal Law izgurati Metabaruna, Simonsonovog Thora ili Noci bez kraja ili Alvar mayora? Nema sanse.
Ali nije los izbor.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 14/10/2011 : 14:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Ako nista drugo ova je manjecentricna od bilo cega drugog sto sam vidio.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 29/10/2011 : 21:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>So true. Mislim, di ce jedan Marshal Law izgurati

Ne diraj mi Marshal Lawa.

mcn

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 29/10/2011 : 23:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Dozvolite da na nevidjeno posumnjam u te liste. Upravo drzim u rukama 1001 FILM koji itd....
I, u knjizi nema film Excalibur.
U knjizi 1001 album itd NEMA Uriah Heep.
Opsti zakljucak: jako lepe knjige ali vrlo cudni kriterijumi.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/10/2011 : 23:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

U knjizi 1001 album itd NEMA Uriah Heep.

A trebalo je ? :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 30/10/2011 : 00:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>I, u knjizi nema film Excalibur.

A trebalo je?

S druge strane, u stripovima nema Kobre što je neoprostivo.

mcn

Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000