forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Evo kako neke stvari postaju jasnije ...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Bachy
Senior Member

Croatia
1762 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 03/11/2011 : 20:39:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message
Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara
za isporučenu naftu.
2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu
pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćanje duga i zaprijetio
je ...da će u suprotnom sklopiti međudržavne ugovore s drugim zemljama
i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranje Libije.
Je li libijski građanin imao razloga buniti se protiv režima Muamera
el Gadafija? Mislim da nije.

Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža
država imali su vrlo lijep i lagodan život. Živjeli su kao mali
bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a ima 14 miliona
registriranih automobila. Ako neko hoće studirati u bilo kojoj državi
u svijetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu,
automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara.
U Libiji se ne plaća voda, struja, plin i porez, a krediti se daju bez
kamata. Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit, država ga
otpisuje ili vraća za vas. Ako
hoćete kupiti auto vi dajete 20-30% od cijene, a ostalo dotira država.
U Libiji za 10 dolara možete kupiti 85 litara benzina ili nafte. U
Libiji je hrana gotovo besplatna, 10kg kruha košta 0,15 dolara. U
Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.

Živila sam 10 godina u Libiji po raznim gradovima i nikada nisam
vidila ni jednog prosjaka na ulici. Libijci ne idu raditi po bijelom
svijetu jer za to nemaju potrebe. U
Libiji ni jedan građanin nije izbačen ili mu je oduzet stan ili auto
zato što nije mogao vratiti kredit, što nije rijedak slučaj po ovim
takozvanim demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju.
Iskreno, žalim Libijski narod jer će se pretvoriti u
najamnu radnu snagu, raditi za 100 dolara i gdje će im ove povlastice
biti sve ukinute, a o lagodnom životu kakav su živjeli moći će samo
sanjati. Par činjenica o životu u Libiji pod Gadafijem: - beskamatni
krediti; u toku studiranja prima se prosječna plaća za to zanimanje;
ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta,
država plaća kao da radiš u struci; po stupanju u bračnu zajednicu,
država poklanja stan ili kuću; kupovina vozila po tvorničkoj cijeni;
nikome ne duguju ni centa;
Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara;
besplatno zdravstvo (medicinska sestra na svakog pacijenta) i
obrazovanje; 25% ljudi visoko obrazovano.

Da li je to dovoljno činjenica za razaranje Libije?

Prof. Dr. Sc. Vjekoslava Sankovic Simcic, MArch.
President of ICOMOS in BiH
Emerika Bluma 7/III
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

Oj, budi svoj!

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/11/2011 : 20:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
sve ok ali mislis li da se nece naci sad neki ljudi koji ce terati po svome i ovaj topic ce otici u...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 03/11/2011 : 21:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
a sto da ode u ..... pa covek kaze istinu a evo i ja cu reci istinu
ovo je uradio jebeni Hazarski kaganat na celu sa jebenim krvavim kabalistima....da amortizuju arapske zemlje pored vec ovih ostalih arapskih/pokorenih da bi se nesmetano i suptilno prebacili na Iran,Siriju...zna se sta je cilj ciljeva...ali otom posle..pa rade to 2000 godina...jebeni fariseji..nije ih dzabe Hrist proterao iz crkve kao trgovce(inace jedina dva primera u bibliji gde Hrist upotrebljava SILU)...dao nam je primer kako da se obracunavamo sa njima...necu da cutim...HOCU DA IH BIJEM...al` dobro trenutno su mnogo jaki..ali ni nase molitve nisu nimalo slabije

Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 03/11/2011 : 21:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
zanimljivo,nisam znao...ajde,probajte se ne poklat međusobno,ovo me zanima,čisto što mi je ovo šokovito,pa da čujemo i ostale teze...unaprijed upozoravam...znate već na što...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 03/11/2011 : 21:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by kosmajac

a sto da ode u ..... pa covek kaze istinu a evo i ja cu reci istinu
ovo je uradio jebeni Hazarski kaganat na celu sa jebenim krvavim kabalistima....da amortizuju arapske zemlje pored vec ovih ostalih arapskih/pokorenih da bi se nesmetano i suptilno prebacili na Iran,Siriju...zna se sta je cilj ciljeva...ali otom posle..pa rade to 2000 godina...jebeni fariseji..nije ih dzabe Hrist proterao iz crkve kao trgovce(inace jedina dva primera u bibliji gde Hrist upotrebljava SILU)...dao nam je primer kako da se obracunavamo sa njima...necu da cutim...HOCU DA IH BIJEM...al` dobro trenutno su mnogo jaki..ali ni nase molitve nisu nimalo slabije

Sta cekas !

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej

Edited by - Mairosu on 03/11/2011 21:27:10
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/11/2011 : 21:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
zar nije ovo bilo, like, X puta vec? :/

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 03/11/2011 : 21:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message
Bog sve vidi i sve čuje. Nemojte se začuditi ako otkrijemo da je Gadaffi u raju.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25576 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/11/2011 : 21:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Moja supruga je sa roditeljima odrasla u Libiji. Evo, baš mi tast u poseti ovih dana i potvrdio mi je sve ovo:

Libija:
Činjenice koje sigurno niste znali

Povodom čitave krizne situacije u Libiji, mediji uglavnom pišu o negativnim stranama ove zemlje. Međutim, to je država koja ima (ili barem imala) i svoje brojne dobre strane. Donosimo vam neke činjenice koje sigurno niste znali o Libiji.

BNP po glavi stanovnika u Libiji iznosi 14.192 $.
Primanja na račun nezaposlenost iznose: 730 $.
Plata jedne medicinske sestre iznosi oko 1.000 $.
Za svako novorođeno dete država porodici placa 7.000 $.
Nakon sklapanja prvog braka svaki bračni par dobija 64.000 $ od države za kupovinu stana.
Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki građanin dobija 20.000 $ početnog kapitala od drzave.
Obrazovanje je u potpunosti besplatno.
Zdravstveno osiguranje za svakog državljanina u potpunosti je besplatno.
Cene hrane su jako niske.
Električna energija za upotrebu u domaćinstvu je besplatna.
Država osigurava kredite za kupovinu stambenih objekata i vozila bez kamate.
Prilikom kupovine automobila svakom građaninu država plaća 50% cene vozila (pripadnicima oružanih snaga 65%).
Cena goriva je minimalna, llitar benzina košta oko 0.14 $.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 03/11/2011 : 22:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Moja supruga je sa roditeljima odrasla u Libiji. Evo, baš mi tast u poseti ovih dana i potvrdio mi je sve ovo:

Mislim da sam ovo negdje čitao. Jesi li ovo stavio na 24sata?

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25576 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/11/2011 : 22:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Nisam. Ne znam ni sam gde sam beše ovo našao. ;)

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/11/2011 : 22:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Meni je već neko vrijeme jasno da je svijet jedno trulo mjesto.
Njime vladaju sile zla koje se predstavljaju za pravedne da bi prikrile svoje prave ciljeve. Običnog čovjek niko ne šmirgla niti pita za bilo što. Odživi svoj nevažni život i vrati se u blato...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/11/2011 : 22:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:
Originally posted by manhunter

Mislim da sam ovo negdje čitao. Jesi li ovo stavio na 24sata?

kruzi po internetu u vidu e-mail forwardusha jos od pocetka "revolucije"

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts

Member since 30/11/2004

Posted - 03/11/2011 : 22:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit idado's Homepage  Send idado a Private Message
Kad se već raspravlja o ovome, ovo sve sam i sam doživio tamo. Boravio sam oko pola godine u Libiji (vratio se zimus, drugi put) i sve je apsolutno tačno. I još drastičnijih primjera blagostanja sam viđao. Ali, gnjide su trenutno jače. No, polako.
Go to Top of Page

idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts

Member since 30/11/2004

Posted - 03/11/2011 : 22:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit idado's Homepage  Send idado a Private Message
U Sebhi, (250 000 stanovnika, 800 km od Tripolija, Sahara) su sve kuće sa nekakvim armaturama koje vire sa ravnih krovova. Pitam prijaatelja Mbaraka: što ovaj narod ne završava kuće i što im ono viri, ružno izgleda. Veli on: uzmeš od države kredit za kuću, a počinješ da ga vraćaš kad je završiš. I smije se.
Ah, da. Nije bilo demokratije.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17041 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/11/2011 : 01:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
Libijci pojma nisu imali kako im je dobro bilo... Sada će im sjesti za vrat najveći diktator ikada, tzv. USA demokracija...
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 04/11/2011 : 01:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message
Piše: Ivica Šola
isola@glas-slavonije.hr
Barbari ubili barbarina
Objavljeno: 26.10.2011
U davnim vremenima barbare i lopove su pribijali na križ. Danas barbari i lopovi nose križ oko vrata. U ove dvije cinične rečenice Mazzini je sažeo civilizacijski i humani napredak koji zorno isijava iz libijske "antidiktatorske revolucije". Što se tamo zapravo dogodilo? Ništa. Barbari su ubili barbarina na barbarski način, na isti na koji je i on ubijao. Za razliku od Gadafija, koji je državu temeljio na svom zakonu "Zelene knjige", novi barbari, kao iz prvih redaka ovoga teksta, legitimiraju vlastito barbarstvo uzvišenim demokratskim principima ili religijom, polumjesecom. No i u odnosu na vlastite ideale, poglavito šerijat, ubojice barbarina Gadafija su opet barbari. Islamski zakon, naime, nalaže da se pokojnik mora pokopati u roku od 24 sata, dočim ovi mrtvog barbarina barbarski razvlače već danima po ulicama i hladnjačama. Na ove domicilne barbare naslanjaju se zapadni barbari koji pozdravljaju presudu (ubojstvo) bez suđenja, koji, u očekivanju skore pljačke Gadafijevog (oko 160 milijardi dolara položeno na različitim računima) ili libijskog prirodnog bogatstva (novčano neizrecivo), blagoslivljaju ovo barbarsko ubojstvo jednog barbarina jer znaju da bi Gadafi na sudu imao priliku reći s koliko je novca korumpirao Blaira, Berlusconija, Sarkozyja, Camerona, komu je sve u Europi uključujući i "ove prostore" financirao kampanje. Zato su i naši barbari sretno pozdravili barbarsko ubojstvo barbarina i odahnuli jer su mu labrte trajno začepljene.

Obama zna da mira nema
Ovi naši barbari, sukladno Mazzinijevoj dijagnozi, svoje lupeštvo i zlosilje umataju u ljudske prava, pa usput pobiju desetke tisuća djece u svojim pljačkaškim pohodima. Posebna je priča tu dobitnik Nobelove nagrade za mir Barack Obama, koji jako dobro zna da mira nema, da rat u Libiji tek počinje jer kolač je golem, a gladnih barbara previše. Kina i Rusija koje su Gadafijevim porazom marginalizirane u tom kolaču neće tako mirno gledati pobjedu njihovih barbara nad svojim barbarinom. Novi svjetski barbarski poredak ne priznaje nijedan drugi zakon doli zakon džungle i moćnijih predatora. Tako su i pri napadu na Libiju, pardon, pri oslobađanju Libije, Francuzi i Sarkozy prekršili europski Ustav (Lisabonski ugovor), u kojem stoji da nijedna članica neće poduzimati slične akcije bez suglasnosti. Barbarski odnos i prema svojim, europskim vrijednostima. Nijemci su odšutjeli, Talijani se kasnije priključili da ne bi u diobi plijena izgubili bar onaj dio koji su prije imali.

Europski zakon jačega
Europske vrijednosti na kojima počiva EU u temelju imaju jednu jedinu, zakon jačega. I osnova EU ideologije je barbarska, brisanje granica, rabota kojoj se samo barbari mogu radovati. U svom dvorištu rade je nježno, u Africi, na Mediteranu, bombama, korupcijom, ubojstvima. I onda ta međunarodna barbarska zajednica u Haagu oslobađanje jedne malene zemlje okvalificira kao udruženi zločinački pothvat, a vlastito barbarstvo i osvajačke ratove s milijunima mrtvih civila kao borbu za demokraciju i ljudska prava. Novi svjetski poredak je novi barbarski poredak. Poredak u kojem se pljačkaša i barbare ne pribija na križ, već barbari nose križ, tj. novu religiju ljudskih prava oko vrata.

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 04/11/2011 : 07:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Otvoren topic s istom temom kao i ona 2-3 ranije zaključana, gdje su neki ljudi izbacivani...zašto su se uopće onda ti topici zaključavali i ljudi izbacivali, kad evo ovdje ponovo topic s istom temom, koji se, eto, sad odjednom tolerira...valjda dok se pjevaju hvalospjevi zločincu i ubojici Gadafiju (mišljenja sam da svi ti diktatori i uzurpatori trebaju proći kao on). Ako je njegova "džamahirija" bila takav raj na zemlji, što se mnogi od njegovih europskih obožavatelja za vrijeme njegove vlasti nisu tamo preselili, iz trulih europskih demokracija u taj "raj na Zemlji"?? Nije mi to jasno...
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 04/11/2011 : 07:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by zlikovski
[blagoslivljaju ovo barbarsko ubojstvo jednog barbarina jer znaju da bi Gadafi na sudu imao priliku reći s koliko je novca korumpirao Blaira, Berlusconija, Sarkozyja, Camerona, komu je sve u Europi uključujući i "ove prostore" financirao kampanje.

"Zaboravio" Šola spomenuti jednog bradonju.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 04/11/2011 : 08:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Sukladno naslovu topica "kako neke stvari postaju jasnije"...
Gadafi se početkom 80-ih godina 20.stoljeća upliće u prilike u susjednom Čadu, gdje je libijska vojska pod izlikom potpore lokalnim pobunjenicima, okupirala pogranični pojas Uzu bogat uranom (zanimljivo, zar ne, što će im uran) i sjever Čada. Godinama su tamo ratovale s jedne strane čadska vlada, potpomognuta Francuzima, i s druge strane čadski pobunjenici i njihovi libijski saveznici, dok potkraj 80-ih čadska vojska i Francuzi nisu svladali pobunjenike i protjerali Libijce sa sjevera. Francuzi su u ovoj priči po nekima puki imperijalistički spletkari, a "dobričina" Gadafi je s uranom imao samo dobre namjere.
Jedan Sudanac mi je na faksu pričao kako se Gadafi uplitao u prilike u Sudanu, gdje je isto bio umiješan u jedan pokušaj državnog udara u kojem su sudjelovali libijski komandosi, što je završilo neuspjehom. Uplitao se u prilike u mnogim drugim (ne samo susjednim) afričkim zemljama u kojima je finacirao razne oružane frakcije koje su tamo ratovale i proizvodile kaos. Kad to rade Amerikanci, onda su oni "prljavi imperijalisti", a Gadafi je "dobričina".
Da ne spomenem brojne terorističke napade u Europi (bombe u diskotekama, rušenja putničkih zrakoplova) iza kojih je stajao libijski režim.
Glede tog raja na zemlji zvanog Gadafijeva "džamahirija" treba pitati stanovnike Bengazija i istočne pokrajine Cirenaike bogate naftom, koja je za Gadafija namjerno držana u zaostalosti (jer je iz tog kraja bio svrgnuti kralj Idris), što misle o pukovniku. I njegove žrtve iz Misrate...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/11/2011 : 09:05:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Sigurno je da postoje dva lica svake price, pa i ove. Ali kad sve saberes, mislim da ce Libijcima biti mnogo, mnogo gore bez pukovnika. Uopste, svim ovim arapskim zemljama, sto su htele "demokratiju", bice zabavno kad dodju serijatlije i nametnu svoju "demokratiju". Stabilni arapski rezimi su popadali u korist nekakvih vehabija i talibana, ne treba se radovati tome.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4111 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 04/11/2011 : 09:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message
[quote]Originally posted by dsormaz1

Gadafi je "dobričina".

Dobricina je bio za svoje ljude,za svoj narod!
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1928 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 04/11/2011 : 09:14:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Otvoren topic s istom temom kao i ona 2-3 ranije zaključana, gdje su neki ljudi izbacivani...zašto su se uopće onda ti topici zaključavali i ljudi izbacivali, kad evo ovdje ponovo topic s istom temom, koji se, eto, sad odjednom tolerira...valjda dok se pjevaju hvalospjevi zločincu i ubojici Gadafiju (mišljenja sam da svi ti diktatori i uzurpatori trebaju proći kao on). Ako je njegova "džamahirija" bila takav raj na zemlji, što se mnogi od njegovih europskih obožavatelja za vrijeme njegove vlasti nisu tamo preselili, iz trulih europskih demokracija u taj "raj na Zemlji"?? Nije mi to jasno...

Kako je istina precesto samo centimetar ispred nosa i kako je mnogim ljudima upravo taj centi nedosezan. Koji "Bog na zemlji" puca na svoj vlastiti narod koji "zivi u zemlji snova"? Jebo te, sto ima ucenih a kratkovidnih ljudi. Smrt diktatorima svih nacija i podrijetla!
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8585 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 04/11/2011 : 09:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
Odlično, ekipica je sva ovdje...
još da se onaj luđavi lwood javi i kolo može početi.
odoh po kokice..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/11/2011 : 09:35:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Otvoren topic s istom temom kao i ona 2-3 ranije zaključana, gdje su neki ljudi izbacivani...zašto su se uopće onda ti topici zaključavali i ljudi izbacivali

čuj,ja sam lipo upozorio...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25576 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/11/2011 : 09:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Neko je spomenuo Bengazi i da je tamo narod bio najpotlačeniji.
Eto, kao što rekoh supruga je u Libiji odrasla i to upravo u Bengaziju. I kaže kako nije baš bilo tako strašno...

Kako god, daleko od toga da je Gadafi bio neki svetac, ali je od Libije napravio najrazvijeniju zemlju arapske Afrike(pa i šire).
Kad je on došao na vlast, Libija je imala 25% pismenog stanovništva, sad ih ima 25% fakultetski obrazovanih. Sagradio je ogroman kanal za navodnjavanje kroz pustinju, koji je razrušen tokom "oslobađanja".
Ta Libija je bila trn u oku upravo zato što je bila jedna od retkih nesvrstanih zemalja, a u današnjem društvu svaka zemlja mora da odluči kojem će se carstvu privoleti. I zato je morao da ode.

Znam par ljudi koji još uvek žive u Libiji i znam šta su mi pričali o događajima ove godine. I zato znam kako su mediji izveštavali po direktivi, kao u vreme najcrnjeg komunizma.

Ali nećemo o tome, otićićemo u pogrešnom pravcu sa diskusijom. Jedva čekam vesti iz Libije za par meseci-godinu dana.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 04/11/2011 : 10:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood
1. Pojas Aozou je najobičniji spor oko granice.uostalom da ih je zanima Uran onda bi napastvovali Niger koji je pun toga .

Taj pojas je dio Čada. Što su Libijci uopće tražili tamo? Za Saddama je i cijeli Kuvajt bio sporan, luđacima treba samo povod.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000