forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 09/11/2011 : 16:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper
Nop, mada mozda je ovde uticalo i to sto nisam mogao da citam Recne vukove.

Meni je crtež bio toliko fantastičan da mi je i utisak o celoj priči bio ok :) A naravno, i Rubini je sjajan u planinarima
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/11/2011 : 16:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bat Baterton
Meni je crtež bio toliko fantastičan da mi je i utisak o celoj priči bio ok :) A naravno, i Rubini je sjajan u planinarima

Bitno je da nas kod Zagija ceka svetla buducnost, Bure se izgleda razmahalo, Rauch ce (valjda) raditi kako treba, crtaci sjajni (samo kad bi sutnuli onog nesretnika Vernija da placem od srece).
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 09/11/2011 : 16:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ako ti se svidelo njegovo prvo pojavljivanje, onda nije loše i ovo pročitati.

prvo pojavljivanje mi je bilo cool... jel ovaj povratak na tom istom nivou ili je lošiji?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/11/2011 : 16:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz
prvo pojavljivanje mi je bilo cool... jel ovaj povratak na tom istom nivou ili je lošiji?

Daleko losije, makar meni!
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 09/11/2011 : 16:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Alkemičar nije loš ali ni blizu prvom pojavljivanju, solidno, uzmi ga, ako voliš Zagora, nećeš se razočarati...

tako znači...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 09/11/2011 : 16:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

Pa...Ne bih se složio da nije ni blizu prvom kao što kaže velka. Zbog nostalgije mi je to prvo pojavljivanje bolje definitivno, a i Donateli mi je neuporedivo draži crtač od Kjarole. Ali priča kao priča, ako pokušam objektivno bez uplitanja nostalgije da odgovorim, je samo malo lošija. Bar po mom mišljenju.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/11/2011 : 16:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali priča kao priča, ako pokušam objektivno bez uplitanja nostalgije da odgovorim, je samo malo lošija. Bar po mom mišljenju.

Meni je Alhemicar u prvod dalu daleko komplexija licnost, malo je smeker, malo dobrica, malo pshihopata i slicno, u svakom slucaju zabavna je to epizoda. U nastavku like je banalizovan do krajnosti.

Edited by - kasper on 09/11/2011 16:31:08
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 09/11/2011 : 16:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper
Meni je Alhemicar u prvod dalu daleko komplexija licnost, malo je smeker, malo dobrica, malo pshihopata i slicno u svakom slucaju zabavna epizoda. U nastavku like je banalizovan do krajnosti.

IMA SPOJLERA

Karakterizacija samog lika alhemičara je i najveća prednost prvog pojavljivanja, slažem se. Ali ima logike da nakon svega što ga je snašlo i toliko godina, u njemu ostane samo "psihopata". Buratini je pogrešio što ga je takvog prikazao i u onim flešbekovima, tu je morao da bude više "siv". Ali prvo pojavljivanje ima i nekih naivnosti koje su bile svojstvene tom periodu. U povratku je lik uprošćen ali je sama radnja zanimljiva i ima dobrih scenarističkih zapleta i rešenja.

Da se razumemo, nije meni priča bila ništa spektakularno, kao što sam i rekao, ali nije mi mnogo lošije od prvog pojavljivanja.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/11/2011 : 16:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali prvo pojavljivanje ima i nekih naivnosti koje su bile svojstvene tom periodu.

Da, da, slazem se.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/11/2011 : 17:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ovako... Ako je Buratini odlučio da definiše Grejev bijeg u rijeku pri kraju prvog pojavljivanja kao strateško povlačenje, a ne potez bijedne kukavice, onda nije, kada je već u drugom dijelu gradio sliku genijalnog psihopate koji "gori" na vatri svoje mržnje, trebao da napiše kraj u kome Grej ispadne najveća pichkica pri incidentu sa eksplozivnom ogrlicom.

Prolazan, ali razočaravajuće bezidejan Zagor. Osim bezbroj Grejevih spravica, sa kojima su malo i pretjerali, praktično ništa novo i originalno. "Kako dovesti Zagora od tačke A do B, spojiti sve brljave tokove radnje, ubaciti par starih likova i sve slijepiti gomilom anemičnih dijaloga iritantno brbljivih likova."

Pomalo mi nedostaje bahati Te-Nej kome se jebe za sve žive, razvaljuje zidove i lijepi šamare kao bombone.

Naravno, i dalje važi da je ono što jednom serijalu porijeklom iz pedesetih zaista treba da bi funkcionisao u modernom svijetu su velike promjene i korjenita reforma.

Edited by - Mhejl on 09/11/2011 17:06:51
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/11/2011 : 17:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl
Pomalo mi nedostaje bahati Te-Nej kome se jebe za sve žive, razvaljuje zidove i lijepi šamare kao bombone.

Resenje: Okrutni Havak!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/11/2011 : 17:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Nadam se, i zaista ste me zaintrigirali.
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 09/11/2011 : 17:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Ovako... Ako je Buratini odlučio da definiše Grejev bijeg u rijeku pri kraju prvog pojavljivanja kao strateško povlačenje, a ne potez bijedne kukavice, onda nije, kada je već u drugom dijelu gradio sliku genijalnog psihopate koji "gori" na vatri svoje mržnje, trebao da napiše kraj u kome Grej ispadne najveća pichkica pri incidentu sa eksplozivnom ogrlicom.

Ako se sećaš, upravo takav je bio prikazan i u prvom pojavljivanju. Nemilosrdan i jak do trenutka kada je Zagor izvadio pištolj pred Indijancima. Tada se usrao isto toliko :)

I ja sam baš zaintrigiran ovim Havokom. Već sam kupio, samo da nađem vremena i da pročitam!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/11/2011 : 17:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
I ja sam baš zaintrigiran ovim Havokom. Već sam kupio, samo da nađem vremena i da pročitam!

Pazz, obicna epizoda sa par klasicnih momenata, al mnogo dobra
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 10/11/2011 : 13:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
Da li moze neko da napise brojeve svi epizode VČ i junake u kojima su izasli tekstovi povodom smrti S. Bonelija. Znam da je izaslo u Zagor br. 50, Mister No br. 39, Tex... ?
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 10/11/2011 : 14:04:58  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Tex 31. Ali kraći u odnosu na ova dva.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 10/11/2011 : 14:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Sledecu pricu nacrtao Ferri...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/11/2011 : 20:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Sledecu pricu nacrtao Ferri...

Hagot!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 11/11/2011 : 23:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao drugi dio Havaka, sjajno, pršti od akcije, scenarij nijednog trenutka ne zamara, već duuugo vremena nisam tako brzo pročitao jedan Bonellijev strip, Burattini bravo! Crtež je sjajan, malo vuče na Vernija ali daleko dinamičniji, atmosfera puno bolja, Indijanci vrhunski nacrtani...
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 12/11/2011 : 11:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:

malo vuče na Vernija

daj molim te nemoj porediti Espositovce sa tim crtačkim dnom

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 12/11/2011 : 11:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Nije Verni tako loš, ne pretjerujte, loši su Sedioli,Mangiantini,Cassaro a najgori D,arcagnelo...
Verni je odličan sa malo statičnim likovima ali pejsažom najsličniji Ferriju i Nuciu...s tim da Verni može napredovat
a Espositovci sumljam.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 12/11/2011 : 19:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

quote:

malo vuče na Vernija

daj molim te nemoj porediti Espositovce sa tim crtačkim dnom

Jesam li ja negdje napisao da su isti kao Verni ili slično
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 13/11/2011 : 12:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Verni je dno u crtačkoj postavi Zagora, bezvezni kopista koji je pri tom i loš sa bezličnim i statičnim likovima.
Rekao si da vuče na Vernija, to je meni poređenje sa tim crtačkim skrndeljom.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/11/2011 : 13:12:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
hihi,to je tvoje mišljenje, meni je Verni još uvijek najbliži Ferriju pa tako i jako drag...jest da je statičan ali pogledajte Ferrijevog prvog Zagora, a Verni je dosta mlad crtać još..gledam table Povratak Diging Bila i Verni je odličan...
za D,arcagnela i Cassara nedostižan milijun godina...jedino Nuccio je tu blizu Ferriju, ostali daleko iza...
a što je loše u kopiranju? zar nije dobro da Zagor u 2011 bar malo lići onom iz 1961?
Zar je Tarzan Zagor od Laurentija bolji?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 13/11/2011 : 13:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
jeste

Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000