Ja ne volim da dupliram, pa zato prestajem sa LU kad bude stigao VČ. Da mi kojim slučajem više odgovara LU, prodavao bih epizodu po epizodu VČ koju bi LU "preklopio".
da ovo sad gledaju oni iz ludensa namjerno ne bi izbacili ove brojeve , meni je VC zasrao ovu redovnu seriju dilana , na kraju ce se i on ugasiti vec je slabija prodaja
Originally posted by feka82 da ovo sad gledaju oni iz ludensa namjerno ne bi izbacili ove brojeve , meni je VC zasrao ovu redovnu seriju dilana , na kraju ce se i on ugasiti vec je slabija prodaja
Zasrao jer ubijaju jednog drugom prodaju jer niko ne zeli da ima dva ista primjerka doduse mi kolekcionari ponekad i to radimo , umjesto da kupujemo neke druge junake .Dalje svi mozemo nabaviti primjerke ludensa , jeste oni drze monopol na takav nacin i dobro bi bilo da sa VC imamo konkurenciju , ali posto je nas stripofila malo na kraju ce jedan samo opstati , a to ce biti VC zahvaljujuci par brojeva unaprijed
na kraju imamo razlicite rikne jedan izdavac je objavljivao ovako , pa ugasio se , drugi uzme novi font pa objavljuje ovako i tako unedogled , dok gospoda u italiji imaju sve cakum pakum
Jeste da ljudi zele to procitati , ali ga i kupujem da bih imao i detalj u svojoj biblioteci , inace bih naucio talijanski skinuo sve fajlove i sve procitao i na taj nacin rijesio to skupljanje na jednom dvd-u ili usb
Ja znam gomilu ljudi koji kupuju stripove a uopste ne posecuju ove forume. Sigurno ludens nece da propadne jer ce forumasi da prestanu da kupuju duple brojeve. Dosta ljudi koje poznajem kupuje stripove na kiosku, a ne u striparnicama a siguran sam da je tako i u Hrvatskoj. Ludensova izdanja se ne prodaju na kioscima u Srbiji, kao sto se (pretpostavljam) VC izdanja ne prodaju na hrvatskim kioscima. I jedni i drugi imaju domacu publiku koja nije toliko fanaticna kao mi koji kupujemo sva ziva izdanja. Nebrinem se za ludensova izdanja, pogotovo sto nas ima koji dupliramo izdanja. Ja naprimer kupujem extra seriju i ako imam izdanja Slododne Dalmacije. U svakom slucaju kad dodju do Carobnog frulasa smanjice im se prodaja ali ne toliko da ce da ugase izdanje.
naslovna ubija, ali da vas upozorim, unutra nema skoro niceg slicnog tome. doduse, imam samo original ali secam se slicica :) i puno teksta (a la paola :) )
ja dupliram extra izdanja sa prvim Dilanima od Slobodne...nisam valjda jedini?, Ludens novije neću duplirat jer ne uzimam one od VČ,a i nisam neki DD fan veliki...ovaj Stanu na 120-tici razbija,strip još nisam pročitao, jbg ZAgor ima prednost.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
ja dupliram extra izdanja sa prvim Dilanima od Slobodne...nisam valjda jedini?, Ludens novije neću duplirat jer ne uzimam one od VČ,a i nisam neki DD fan veliki...ovaj Stanu na 120-tici razbija,strip još nisam pročitao, jbg ZAgor ima prednost.
Cim uzmem Lu Extra liferujem SD, lepsi su mi Lu Regularnu zavrsavam kad dodju do Carobnog frulasa, jer VC ima odlican prevod/adaptaciju i odmako je daleko od LU. S druge strane ne uzimam VC Zagora regularnog jer tu nema neke bitnije razlike u prevodu (nema Gruchovih fazona koje treba lepo prevesti i adaptirati) i zato guram s Ludensom koji je tehnicki lepsi. Tako razmislja pravi kolekcionar a vi amateri kako znate