forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nemoralna ponuda
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/11/2011 : 05:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Marti Misterija
Dosta je bilo tih sumara

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 19/11/2011 : 05:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@DeeCay: e bas si osjetljiv kad ti je stric Marti u pitanju, jebote. Pitam se bi li ti slicno reagovao da te neko ovdje osobno opsuje ;)
@DJ: you lost me, buddy. Prvo kazes Marti, a onda Mr. No. Izaberi jednog i ne zajebaji vise.
:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 19/11/2011 : 05:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu odabrati jer oba su ostavili podjednak trag u mojem čitateljsko-kolekcionarskom opusu. Znači, volio bih da SA nastavi s oba.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/11/2011 : 06:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Martin, objasnjenje ovdje:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40842&whichpage=3
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/11/2011 : 06:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Mister No vs. Martin Mystere
Čisto teoriziram, ali kada bi ponuda bila da jedan se vraća dok drugi više neće izlaziti. Kojeg biste željeli ponovno vidjeti na kioscima 2012?

podesite uvijek opciju who votes na "members only" kad otvarate poll.
Go to Top of Page

J.C.Debs
New Member

Croatia
212 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 19/11/2011 : 08:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send J.C.Debs a Yahoo! Message  Send J.C.Debs a Private Message  Reply with Quote
Mr No
Go to Top of Page

simastrahota73
New Member

Serbia
138 Posts

Member since 14/11/2010

Posted - 19/11/2011 : 08:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send simastrahota73 a Private Message  Reply with Quote
Misterija naravno

U tamninu smo svi crni!
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30948 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 19/11/2011 : 09:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Težak odabir, ipak za nijansu Mister No!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5288 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 19/11/2011 : 09:36:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Kada se već mora birati....Mister No -nikad mi nije dosadio!
Mystere previše varira u kvaliteti priča,tako da se dogodi da je neka epizoda za čistu desetku,a već sljedeća je toliko velika glupost tako da se ne može ni čitati koliko zamara..
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 19/11/2011 : 10:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Svaka čast pilotu, ali Marti mi je bolji i draži lik.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 19/11/2011 : 10:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
888 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 19/11/2011 : 11:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Ma najbolje epizode oba junaka izlazile mi su na samom početku, znači sve ono što je Dnevnik izdao (na žalost neke su preskočene ili kasapljene)....ali imamo Libellus, koji izdaje oba junaka od samog početka i to kvalitetno. Pokušao sam skupljati/čitati dalje oba junaka, ali ni jedan mi se više nije svideo (osim specijala Mr. No)....tako da za mene kiosk izdanja bar za ovo dvoje nemaju nikakvog smisla i značaja.
Ako već moram, onda radije vidim da izlazi pilot nego nemogući...

Invincible shield
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2471 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 19/11/2011 : 12:15:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Mister No!
Mnogo je razloga...

Carpe diem
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 19/11/2011 : 13:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Za sada je vodi MM, moram reći da sam iznenađen.
Meni je Mr. No za nijansu bolji.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434

Edited by - bjelolasica on 19/11/2011 13:41:46
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 19/11/2011 : 14:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
Marti, definitivno. Prošle godine sam iz svoje kolekcije izbacio Marka, ove godine je otpao Zagor (osim OP VČ), a od preostalih Bonellijevaca kada bih morao da biram prvi bi otpao Mr. No jer mi je teško da se s njim identifikujem (iako ga čitam i imam skoro sve od hrvatskih izdanja i sve od VČ uključujući i KI).

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/

Edited by - mikado on 19/11/2011 14:17:37
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/11/2011 : 14:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

prvi bi otpao Mr. No jer mi je teško da se s njim identifikujem

Ovo ne kontam bas najbolje.
S kojim onda junacima mozes da se identifikujes i koliko ti je to vazno kada citas strip?
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 19/11/2011 : 14:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Mr. No je moj omiljeni SBE junak i glasam za njega, ali nista kontra DSSM-a.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 19/11/2011 : 15:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

glasao sam za Mister Noa. U životu nisam NIKADA čitao Marty Misteria, malo sam prelistao, to je za mene najglupiji strip, n ebi ga uzeo da mi netko pokloni cijelu kolekciju, ili bi ga uzeo tek toliko da bi ga zamijenio za nešto drugo.

Marty Misteria SUCKS!!!!!!!!!!!

XD
bravo!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 19/11/2011 : 15:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

prvi bi otpao Mr. No jer mi je teško da se s njim identifikujem

Ovo ne kontam bas najbolje.
S kojim onda junacima mozes da se identifikujes i koliko ti je to vazno kada citas strip?

Pa, valjda je važno da možeš da se identifikuješ sa junakom da bi mogao da ga voliš. Čitam sve što mi dođe pod ruku, za 31 godinu čitanja stripova sam ih pročitao na hiljade ali najbliži mojoj ličnosti i mom poimanju sveta je DSSM. I ja umem da satima preslažem onih par hiljada stripova i knjiga iz svoje kućne biblioteke, davim svoje bližnje različitim, za njih totalno nebitnim, podacima, zanima me istorija, arheologija, filozofija, teologija... Ukratko, ja sam malograđanski, konformistički snob koji sigurno ne može da se identifikuje sa divljakom iz Darkwoodske šume ili polupijanim buntovnikom - pilotom iz Amazonije. Što ne znači da ih ne čitam i čitajući ih uživam u njihovim avanturama...

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 19/11/2011 : 16:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ja pak imam identifikaciju sa Mr. Noom, jer on je, kao i neki od nas, macevalac u eri revolverasa. I odbija da se konformise na novopridosle standarde neljudskosti.

Marty je meni OK, nemam nikakavu identifikaciju sa njime, klasicni naucnik-smarac kao moj otac. Ali u slast sam ga citao, i sada ponekad, mada su nove epizode uzasno talky i "suve".

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4740 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 19/11/2011 : 16:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Ja pak imam identifikaciju sa Mr. Noom, jer on je, kao i neki od nas, macevalac u eri revolverasa. I odbija da se konformise na novopridosle standarde neljudskosti.

Marty je meni OK, nemam nikakavu identifikaciju sa njime, klasicni naucnik-smarac kao moj otac. Ali u slast sam ga citao, i sada ponekad, mada su nove epizode uzasno talky i "suve".

Sa Džerijem se, koliko sam primetio, identifikuju osobe 40+ (možda i poneko mlađi), koji su sa tim stripom imali kontakta u mladosti, pa ga sada posmatraju iz drugačije perspektive.
Omladinu zamori za ćirka godinu dana.

Sa Martijem se retko ko može porediti u bilo kom stadijumu života, te je zato i omiljeniji među mladima, i ne zamori toliko brzo kao Mister No.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 19/11/2011 : 16:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ukratko, ja sam malograđanski, konformistički snob koji sigurno ne može da se identifikuje sa divljakom iz Darkwoodske šume ili polupijanim buntovnikom - pilotom iz Amazonije. Što ne znači da ih ne čitam i čitajući ih uživam u njihovim avanturama...

Znači ne moguće te je isključiti.
Ili drugim riječima tučeš k'o Maksim (Martin?!?)po diviziji.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 19/11/2011 : 16:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Sa Martijem se retko ko može porediti u bilo kom stadijumu života, te je zato i omiljeniji među mladima, i ne zamori toliko brzo kao Mister No.

Jes qrac, danasnja omladina je bas luda za stripom koji davi tekstom bez nekakve akcije, plus sve na naucnoj bazi.

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 19/11/2011 : 16:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Marti Misterija!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4740 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 19/11/2011 : 17:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Originally posted by kreŠa

Jes qrac, danasnja omladina je bas luda za stripom koji davi tekstom bez nekakve akcije, plus sve na naucnoj bazi.

Hah, previše ljudi misli da deca više uopšte ne čitaju stripove. Čita se i dalje, samo ne u tolikom broju. Ja znam bar 10 ljudi ispod 15 godina koji redovno čitaju i prate Martija.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000