@DeeCay: e bas si osjetljiv kad ti je stric Marti u pitanju, jebote. Pitam se bi li ti slicno reagovao da te neko ovdje osobno opsuje ;) @DJ: you lost me, buddy. Prvo kazes Marti, a onda Mr. No. Izaberi jednog i ne zajebaji vise. :)
Mister No vs. Martin Mystere Čisto teoriziram, ali kada bi ponuda bila da jedan se vraća dok drugi više neće izlaziti. Kojeg biste željeli ponovno vidjeti na kioscima 2012?
podesite uvijek opciju who votes na "members only" kad otvarate poll.
Kada se već mora birati....Mister No -nikad mi nije dosadio! Mystere previše varira u kvaliteti priča,tako da se dogodi da je neka epizoda za čistu desetku,a već sljedeća je toliko velika glupost tako da se ne može ni čitati koliko zamara..
Ma najbolje epizode oba junaka izlazile mi su na samom početku, znači sve ono što je Dnevnik izdao (na žalost neke su preskočene ili kasapljene)....ali imamo Libellus, koji izdaje oba junaka od samog početka i to kvalitetno. Pokušao sam skupljati/čitati dalje oba junaka, ali ni jedan mi se više nije svideo (osim specijala Mr. No)....tako da za mene kiosk izdanja bar za ovo dvoje nemaju nikakvog smisla i značaja. Ako već moram, onda radije vidim da izlazi pilot nego nemogući...
Marti, definitivno. Prošle godine sam iz svoje kolekcije izbacio Marka, ove godine je otpao Zagor (osim OP VČ), a od preostalih Bonellijevaca kada bih morao da biram prvi bi otpao Mr. No jer mi je teško da se s njim identifikujem (iako ga čitam i imam skoro sve od hrvatskih izdanja i sve od VČ uključujući i KI).
glasao sam za Mister Noa. U životu nisam NIKADA čitao Marty Misteria, malo sam prelistao, to je za mene najglupiji strip, n ebi ga uzeo da mi netko pokloni cijelu kolekciju, ili bi ga uzeo tek toliko da bi ga zamijenio za nešto drugo.
Marty Misteria SUCKS!!!!!!!!!!!
XD bravo!
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds-
prvi bi otpao Mr. No jer mi je teško da se s njim identifikujem
Ovo ne kontam bas najbolje. S kojim onda junacima mozes da se identifikujes i koliko ti je to vazno kada citas strip?
Pa, valjda je važno da možeš da se identifikuješ sa junakom da bi mogao da ga voliš. Čitam sve što mi dođe pod ruku, za 31 godinu čitanja stripova sam ih pročitao na hiljade ali najbliži mojoj ličnosti i mom poimanju sveta je DSSM. I ja umem da satima preslažem onih par hiljada stripova i knjiga iz svoje kućne biblioteke, davim svoje bližnje različitim, za njih totalno nebitnim, podacima, zanima me istorija, arheologija, filozofija, teologija... Ukratko, ja sam malograđanski, konformistički snob koji sigurno ne može da se identifikuje sa divljakom iz Darkwoodske šume ili polupijanim buntovnikom - pilotom iz Amazonije. Što ne znači da ih ne čitam i čitajući ih uživam u njihovim avanturama...
Ja pak imam identifikaciju sa Mr. Noom, jer on je, kao i neki od nas, macevalac u eri revolverasa. I odbija da se konformise na novopridosle standarde neljudskosti.
Marty je meni OK, nemam nikakavu identifikaciju sa njime, klasicni naucnik-smarac kao moj otac. Ali u slast sam ga citao, i sada ponekad, mada su nove epizode uzasno talky i "suve".
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Ja pak imam identifikaciju sa Mr. Noom, jer on je, kao i neki od nas, macevalac u eri revolverasa. I odbija da se konformise na novopridosle standarde neljudskosti.
Marty je meni OK, nemam nikakavu identifikaciju sa njime, klasicni naucnik-smarac kao moj otac. Ali u slast sam ga citao, i sada ponekad, mada su nove epizode uzasno talky i "suve".
Sa Džerijem se, koliko sam primetio, identifikuju osobe 40+ (možda i poneko mlađi), koji su sa tim stripom imali kontakta u mladosti, pa ga sada posmatraju iz drugačije perspektive. Omladinu zamori za ćirka godinu dana.
Sa Martijem se retko ko može porediti u bilo kom stadijumu života, te je zato i omiljeniji među mladima, i ne zamori toliko brzo kao Mister No.
Originally posted by mikado Ukratko, ja sam malograđanski, konformistički snob koji sigurno ne može da se identifikuje sa divljakom iz Darkwoodske šume ili polupijanim buntovnikom - pilotom iz Amazonije. Što ne znači da ih ne čitam i čitajući ih uživam u njihovim avanturama...
Znači ne moguće te je isključiti. Ili drugim riječima tučeš k'o Maksim (Martin?!?)po diviziji.
Sa Martijem se retko ko može porediti u bilo kom stadijumu života, te je zato i omiljeniji među mladima, i ne zamori toliko brzo kao Mister No.
Jes qrac, danasnja omladina je bas luda za stripom koji davi tekstom bez nekakve akcije, plus sve na naucnoj bazi.
Hah, previše ljudi misli da deca više uopšte ne čitaju stripove. Čita se i dalje, samo ne u tolikom broju. Ja znam bar 10 ljudi ispod 15 godina koji redovno čitaju i prate Martija.