forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Bob Dylan & Mark Knopfler 16.11 Zürich
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/10/2011 : 19:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Kada sam cuo da zajedno rade koncert, obuzela me je jedna opipljiva nostalgija i jedan val gotovo zaboravljenih emocija .
Osobno ..obojicu ih obozavam..svakoga na svoj nacin , i svakoga na jednoj drugoj razini .
Radoznao sam kako ce ovaj dvojac predstaviti svoju glazbenu viziju, no mada bi mozda trebao biti..skeptican nisam..i jedva cekam da magija pocne.

http://www.youtube.com/watch?v=ZgAoe1o2134&feature=player_embedded

Ako jos neko ide na ovaj koncert, neka mi se javi

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 06/10/2011 19:05:55

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 05/10/2011 : 23:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Bas bi voleo da to vidim. Valjda ce biti DVD. Da mi je da cujem uzivo Blind Willie McTaill, pa nek ide zivot. Imaju ta dvojica zajednickog materijala za odlican koncert. Da li su sami ili sa bendom?

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 06/10/2011 : 00:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiva kombinacija u svakom slučaju.

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 06/10/2011 : 18:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Bas bi voleo da to vidim. Valjda ce biti DVD. Da mi je da cujem uzivo Blind Willie McTaill, pa nek ide zivot. Imaju ta dvojica zajednickog materijala za odlican koncert. Da li su sami ili sa bendom?

Sa bendom..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 16/11/2011 : 18:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Meni ce Dylanov koncert na Salati ostati u sjecanju kao jedan od TOP 3 koncerta u 2010. godini - cak se i smijao na tom koncertu. Malo je prebirao po gitari pa malo po klavijaturama, mijesao stare i nove stvari, vidjelo se da je dobro raspolozen. A koncert bude kao i njegovo raspolozenje, dobar ili los...

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 18/11/2011 : 19:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Brutalna istina.
Bob Dylan je legenda i poslje ovog mog texta ce i takvom ostati.
Mark Knopfler je lik ciji show nikad necu zaboraviti..uprkos tri akorda ili vec poznatoj formuli niskih emocionalnih udaraca .
Krenimo ipak od pocetka .
Radio sam cijeli dan i to u brzini koja znam da nije poznata na nasim prostorima , i pokusavao sam se sacuvati za ovu vecer u kojoj cu ponovo dozivjeti starog Dylana i cuti prozaicnog Knopflera.
Koncertna sala je naravno bila popunjena do zadnjeg mjesta , a ja sam uprkos svojim godinama bio jedan od najmladih sudionika koncerta ..uups ..ne..to je bila moja supruga
Prvi dio koncerta je bio performanca Mark Knopflera i njegovog benda .
Keltski stih uz violinu , flautu, bubnjeve, gitaru i jedinstveni vokal su bili u gotovo perfektnoj harmoniji izmedu zaigranosti i nekih starih uspomena..koje tu vecer i nisu bile tako stare..vec bezvremene.

Bob Dylan..

Obucen kao direktor cirkusa i sa istom takvom arogancijom bi mozda i uspio zadovoljiti 90% ljudi koji su dosli iskljucivo zbog njega..no neeee
Bob Dylan je bio jedno epohalno razocaranje i najlosiji vokal koji se ikad pojavio na live kocertu kojemu sam bio nadzocan.
Njegov bend je bio vrhunski..i gotovo bez greske ..ali glas koji zvuci kao poderano i silovano magare koje je upalo u zivo blato je ipak bilo ispod svakog nivoa .
ZRRRHRRRRRRRRRRRRMRRRRRRRRRRGRRRRRR...ma uzas.
Sjetih se onda stvari i rijeci
Princess on the steeple and all the pretty people
They're drinkin', thinkin' that they got it made
Exchanging all precious gifts
But you'd better take your diamond ring, you'd better pawn it babe
You used to be so amused
At Napoleon in rags and the language that he used
Go to him now, he calls you, you can't refuse
When you got nothing, you got nothing to lose
You're invisible now, you got no secrets to conceal.

Sorry stari , i dalje ces biti velika legenda..no za mene mozda malo manja .

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/11/2011 : 10:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/11/2011 : 12:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

kakve ovo ima veze s dylanom i knopflerom???

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 19/11/2011 : 12:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Moras li biti dezurni drkos sve vreme na forumu, ili samo u odredjenim casovima ? Stavio slike covek sto je bio na certu...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/11/2011 : 13:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

[quote]Originally posted by mr murdoc

kakve ovo ima veze s dylanom i knopflerom???

Ma samo ubijam dosadu

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25527 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/11/2011 : 13:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Moras li biti dezurni drkos sve vreme na forumu

Ko ne jebe, mora da drka, razumite coveka...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/11/2011 : 13:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Stavio slike covek sto je bio na certu...

smijesno.....pa razumljive su mi slike izvodaca, ali slika njegove zene i njega ni najmanje? Ajde da je to facebook pa jos ima smisla (on vise manje tome i sluzi ljudima), ali ovdje na forumu......dodem da vidim izvjestaj s jednog glazbenog dogadaja a vidim slike nekih anonimaca

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/11/2011 : 13:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

vidis, vrlo bitna stvar ovo raumijevanje.......nit ga ja nemam za pozere, niti vi za one koji kritiziraju pozere!
najbolje da vi idete pozirati i lijepit slike gdje treba i ne treba a ja da prihvatim da se ljudi vole slikavat i pokazivat!

p.s. vec godinama si postavljam pitanje zbog cega ljudi dolaze na koncerte sa fotoaparatima umjesto da bez opterecenja u potpunosti uzivaju u muzici. Imam osjecaj kao da oni ne dolaze u potpunosti zbog izvodaca i glazbe vec to shvacaju kao dogadaju koji budu kasnije prepricavali i naravno, pokazivali sebe u 16. redu neke dvorane dok u pozadini svira mark ili bob!
i da ne ispadnem ljubormoran, ovo govorim iz iskustva brojnih koncerata na kojima sam bil (i to bez fotoaparata)!

Edited by - dosada on 19/11/2011 13:43:34
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 19/11/2011 : 13:50:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

dodem da vidim izvjestaj s jednog glazbenog dogadaja a vidim slike nekih anonimaca

Jes, k'o kad bi dosao na forum o stripovima i citao o nekakvim bljeskovima i olujama, npr.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/11/2011 : 14:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

dodem da vidim izvjestaj s jednog glazbenog dogadaja a vidim slike nekih anonimaca

Jes, k'o kad bi dosao na forum o stripovima i citao o nekakvim bljeskovima i olujama, npr.

tocno!
...zato sam ja o bljesku i oluji pisal u temi svastara gdje se raspravljalo i o tim stvarima u određenom kontekstu!

ovdje smo imali kratak izvjestaj s koncerta i ok, da bi drugi dan kao dopunu dobili 3 privatne slike....cemu!? nisam ja iziritiran, samo pitam postavljaca slika koji je motiv pokazivanja? vjeroval sam ja da je bil na koncertu i bez "dokaza"!

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/11/2011 : 14:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Moj motiv ustvari nije nikakav motiv vec jednostavno zelja da sa nekom zajednicom (u ovom slucaju virtualnom) podjelim svoja razmisljanja koja mogu biti izrecena rijeci ili slikom.
Taj koncept cu i ubuduce prakticirati, pa kome ne pase, neka ne otvora moje topice ili jednostavno koristi opciju ignore koju ovaj forum posjeduje.
Sto se tice ubijanja dosade manhunter je vec rekao ono sto sam i sam pomislio..no eto..do sljedeceg javljanja sa koncerata koji ce uskoro biti jaako puno

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/11/2011 : 14:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

ovdje ne vidim razmišljanje koje spominješ, pa ako bi onda moglo neko pojašnjenje?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25527 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/11/2011 : 14:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Dosado, znam da baš briga, ali sledeće udaljavanje sa foruma će biti i konačno. Da ne bude da nisam rekao.
Ili se ponašaj normalno, ili ćao.

Toliko.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/11/2011 : 15:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ili se ponašaj normalno....

moze neki primjer normalnog ponašanja, da znam uzor prema kojem moram korigirati svoje ponašanje?

jel to znaci da za dva tjedna ako zelim spomenuti par rijeci o koncertu Stereo MC-ja, K3P-a i Dubioze obavezno moram postavit sliku sebe i zene iz petog reda tribina?

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/11/2011 : 15:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by mr murdoc

ovdje ne vidim razmišljanje koje spominješ, pa ako bi onda moglo neko pojašnjenje?

Ne vidis ti puno toga, no o tome nekom drugom prilikom.
Likovi kao ti su naravno neki dezurni puritanci koji norme komunikacije ravnaju prema svojim uskogrudnim mjerilima i pri tome ne vide svoju vlastitu infantilnost .
Nije tajna da zivimo u jednom konzumentskom drustvu i nije tajna da su i ova dva glazbena izvodaca produkt istoga , ili mislis da to u poznim godinama rade iz zabave ili teznje za umjetnosti.
Albumi se vise ne prodaju da bi se mogla ostvariti zarada, jedino sto je ostalo su live koncerti.
Plativsi kartu za takav jedan koncert sam svjestan da sponzoriram lovu za njihove pozne dane, ali kao konzument takoder smatram da imam pravo u isti post strpati i sebe i to rijeci i slikom.
100 svicaraca po karti mi to u ovom nakaradnom svijetu daje za pravo..
Volio bi da nije tako i da je svijet drugaciji..ali nije..

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/11/2011 : 15:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
svijet je onakav kakvim si ga sam stvoriš u velikoj mjeri........i predstavis naravno! Zivim ja i u društvu potrošača, kao i u društvu kriminalac i dilera pa se ne poistovjecujem ni s jednima od njih....

nije vazno iz kojih pobuda Dylan održava koncerte vec je vazno iz kojih pobuda sam se ja pojavil na tom koncertu...to je i ono pitanje koje sam uputil tebi! Nakon tvog prvotnog razmisljanja sam mislil da je to njegova glazba, a nakon drugog sam skuzil da je to ipak bila samo prilika da odvedes sebi dragu osobu na mjesto gdje ima puno ljudi i svira ti zanimljiva glazba (doduse u drugom djelu te razocarala/takoder podatak koliko dobro poznajes Dylanov rad) radi dobrog provoda!

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/11/2011 : 15:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

svijet je onakav kakvim si ga sam stvoriš u velikoj mjeri........i predstavis naravno! Zivim ja i u društvu potrošača, kao i u društvu kriminalac i dilera pa se ne poistovjecujem ni s jednima od njih....

nije vazno iz kojih pobuda Dylan održava koncerte vec je vazno iz kojih pobuda sam se ja pojavil na tom koncertu...to je i ono pitanje koje sam uputil tebi! Nakon tvog prvotnog razmisljanja sam mislil da je to njegova glazba, a nakon drugog sam skuzil da je to ipak bila samo prilika da odvedes sebi dragu osobu na mjesto gdje ima puno ljudi i svira ti zanimljiva glazba (doduse u drugom djelu te razocarala/takoder podatak koliko dobro poznajes Dylanov rad) radi dobrog provoda!

Promasio si i to apsolutno cijelu loptu.
Danas se mozes pojaviti gdje i kada hoces , ako ispunjavas dva uvijeta..vrijeme i novac...sve ostalo su floskule.
Ja sam 1971 godiste , tako da jako dobro poznajem i bobov i markov rad.
U srijedu je mark bio daleko jaci igrac i pruzio je daleko bolji show..to je cinjenica sa kojom sam bio iznenaden, ali cinjenica koja stoji.
I dalje smatram da ti ovdje tjeras neki mak na konac , ali hej, samo daj, kvantiteta topica je takoder bitna

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/11/2011 : 15:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Promasio si i to apsolutno cijelu loptu.
Danas se mozes pojaviti gdje i kada hoces , ako ispunjavas dva uvijeta..vrijeme i novac...sve ostalo su floskule.

pa jasno da se mozes u tom i je poanta...zato ne vidim svrhu naslikavanja na nekom dogadaju poput ovog! Gdje sam ja spomenul da se ne mozes pojavit? Kakve floskule?
ja samo postavljam pitanje cemu to?
quote:
Ja sam 1971 godiste , tako da jako dobro poznajem i bobov i markov rad.
U srijedu je mark bio daleko jaci igrac i pruzio je daleko bolji show..to je cinjenica sa kojom sam bio iznenaden, ali cinjenica koja stoji.
I dalje smatram da ti ovdje tjeras neki mak na konac , ali hej, samo daj, kvantiteta topica je takoder bitna

za dobrog poznavatelja Dylan mektav glas i monotoni koncerti nisu nepoznanica.......to je pravilo njegovih nastupa zadnjih cca. 25/30 godina! Ali postoje i izuzeci.......

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 19/11/2011 : 16:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Ili se ponašaj normalno....

moze neki primjer normalnog ponašanja, da znam uzor prema kojem moram korigirati svoje ponašanje?

jel to znaci da za dva tjedna ako zelim spomenuti par rijeci o koncertu Stereo MC-ja, K3P-a i Dubioze obavezno moram postavit sliku sebe i zene iz petog reda tribina?

Slikaj svoju desnu ruku.Razumjecemo.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 19/11/2011 : 16:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 19/11/2011 : 16:11:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
vi s iskustvom vjerojatno (nema iskustva pa nisam siguran) i hocete....

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000