Author |
Topic |
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 19/11/2011 : 17:39:31
|
quote: Originally posted by kreŠa Hah, previše ljudi misli da deca više uopšte ne čitaju stripove. Čita se i dalje, samo ne u tolikom broju. Ja znam bar 10 ljudi ispod 15 godina koji redovno čitaju i prate Martija.
Sve ovisi o tome što svakog pojedinca privlači. Ako vas privlači čisti western onda biramo Texa, ako želimo horror onda Dog, itd. Ako želite sve pomalo onda biramo |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/11/2011 : 17:39:39
|
quote: Originally posted by acestroke
@DeeCay: e bas si osjetljiv kad ti je stric Marti u pitanju, jebote. Pitam se bi li ti slicno reagovao da te neko ovdje osobno opsuje ;)
Vjerojatno ne bi... Al kad mi se dira striček Misterija... Samo, na jednom "strip forumu" ne mogu vjerovati da netko može izvaliti toliku neutemeljenu debilanu o stripu kojeg zapravo nije ni pročitao (a nešto se i pitam jel 1euro uopće zadnjih deset godina pročitao koji strip), a već 3 godina guši forum hvalospjevima o Malom Rendžeru... Remek djelu nad remek-djelima. AKo nešto nisam čitao i ne zanima ne, automatski ne mogu o tome pričat da je sranje... Imaj barem toliko poštovanja prema stripu kao kulturi. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 19/11/2011 : 18:07:30
|
quote: Originally posted by DeeCay
@DeeCay: e bas si osjetljiv kad ti je stric Marti u pitanju, jebote. Pitam se bi li ti slicno reagovao da te neko ovdje osobno opsuje ;)
Vjerojatno ne bi... Al kad mi se dira striček Misterija... Samo, na jednom "strip forumu" ne mogu vjerovati da netko može izvaliti toliku neutemeljenu debilanu o stripu kojeg zapravo nije ni pročitao (a nešto se i pitam jel 1euro uopće zadnjih deset godina pročitao koji strip), a već 3 godina guši forum hvalospjevima o Malom Rendžeru... Remek djelu nad remek-djelima. AKo nešto nisam čitao i ne zanima ne, automatski ne mogu o tome pričat da je sranje... Imaj barem toliko poštovanja prema stripu kao kulturi.
pa nisam ga čitao ali sam razgovarao sa jednim prijateljem koji ga je čitao (čak još uvijek ima nekoliko brojeva ko dkuče) i on sam mi je rekao, kako ovaj Marty samo hoda po nekim bibliotekama, istraživa neke bezvezne stvari,....onda ima tog majmuna koji ne ume da govori, mislim da se zove Java (mmmrr, mfffr,, grrrrrrrrrrrr,....) WTF???? to čak nije strip, bolje da su napisali knjigu....
Ali ne znam o čemu je problem? J asam rekao kako se taj strip meni ne sviđa, čak mu neču dati šansu da ga ikada pročitam, jer ja sam odlučio da je to sranje (za mene) a tko voli, neka ga čita. Nije to moj problem, Valjda imam i ja pravo na vlastito mišljenje. Nije ni Mr. No baš neki strip ali kada je več bilo pitanje između Mistr noa i martya ja sam odlučio za Mister No, jer njega sam čitao. Još uvijek pročitam koji maxy. Inače sve osim Zagora i Kita Telera je bez veze. Bar po mom mišljenju. Ali su mi ok strip albumi u poslednje vrijeme, npr Meksikajnarji, Plave Bluze,.....volim kada su stripovi u boji, sve onako lijepo nacrtano, malo humora, i da me to opusti, bez nekog razmišljanja i puno teksta (kao što je to kod Martya).
Stripovi su ionako za djecu....
|
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
Guzonjin sin
Starting Member
Serbia
96 Posts
Member since 27/10/2008 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
Posted - 19/11/2011 : 19:21:58
|
quote: Originally posted by 1Euro
Vjerojatno ne bi... Al kad mi se dira striček Misterija... Samo, na jednom "strip forumu" ne mogu vjerovati da netko može izvaliti toliku neutemeljenu debilanu o stripu kojeg zapravo nije ni pročitao (a nešto se i pitam jel 1euro uopće zadnjih deset godina pročitao koji strip), a već 3 godina guši forum hvalospjevima o Malom Rendžeru... Remek djelu nad remek-djelima. AKo nešto nisam čitao i ne zanima ne, automatski ne mogu o tome pričat da je sranje... Imaj barem toliko poštovanja prema stripu kao kulturi.
pa nisam ga čitao ali sam razgovarao sa jednim prijateljem koji ga je čitao (čak još uvijek ima nekoliko brojeva ko dkuče) i on sam mi je rekao, kako ovaj Marty samo hoda po nekim bibliotekama, istraživa neke bezvezne stvari,....onda ima tog majmuna koji ne ume da govori, mislim da se zove Java (mmmrr, mfffr,, grrrrrrrrrrrr,....) WTF???? to čak nije strip, bolje da su napisali knjigu....
Ali ne znam o čemu je problem? J asam rekao kako se taj strip meni ne sviđa, čak mu neču dati šansu da ga ikada pročitam, jer ja sam odlučio da je to sranje (za mene) a tko voli, neka ga čita. Nije to moj problem, Valjda imam i ja pravo na vlastito mišljenje. Nije ni Mr. No baš neki strip ali kada je več bilo pitanje između Mistr noa i martya ja sam odlučio za Mister No, jer njega sam čitao. Još uvijek pročitam koji maxy. Inače sve osim Zagora i Kita Telera je bez veze. Bar po mom mišljenju. Ali su mi ok strip albumi u poslednje vrijeme, npr Meksikajnarji, Plave Bluze,.....volim kada su stripovi u boji, sve onako lijepo nacrtano, malo humora, i da me to opusti, bez nekog razmišljanja i puno teksta (kao što je to kod Martya).
Čovječe, kako možeš reći da je sranje a nisi ga ni pročitao, nego slušaš savjet nekog druga koji ga je prelistao jednom... |
|
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
Posted - 19/11/2011 : 19:34:51
|
Martin Mystere.
Rastao sam sa njim i to mi je bio jedan od prvih stripova. I najbolji (nekad) naravno. Te prve epizode su fantastične ali to je bilo nekad. Razumijem sada nešto mlađe osobe ili one čitatelje, koji su pročitali jednu/dve epizode, da nije to za njih. Tada (tamo u 90 godinama) je bio super strip, sada nažalost više nije, jer mislim, da ga je vrijeme pregazilo. Ima još dobrih epizoda naravno ali to nije to - ko se još danas npr. bavi sa nekadašnjim misterijama. Ne znam, kad sam zadnji put nešto čuo o piramidama, Jetiju npr. ili NLP, Vampirima...a MM strip mi je sve to tada donio; sad te teme nekako više nisu interesantne.
A Mister No nije toliko slab strip ali stvarno je puno epizoda koje su jednolične. A nekad mi je bio M NO dosta zanimljiv, sada više nije. Čitao sam nekad a i sada oba stripa, MM pročitam sigurno a zadnje stripove M NO (one epizode u kojima želi doči u NY) sam čitao ali na kraju ne više, samo sam prelistao do kraja priče...
Mogu kazati, da sam pročitao SVE od MM izdano na ovim prostorima i skoro sve M NO (LMS), tako, da dajem i mogu dati glas za strip Martin Mystere! |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2624 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 19/11/2011 : 19:44:12
|
Martin Mystere, jer se neobjavljene priče nadovezuju na one objavljene, dok je Strip Agent završio objavljivati Mister NO-a na pravom mjestu, po završetku obračuna s Ishikawom. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 19/11/2011 : 20:01:46
|
quote: Originally posted by 76
Martin Mystere, jer se neobjavljene priče nadovezuju na one objavljene, dok je Strip Agent završio objavljivati Mister NO-a na pravom mjestu, po završetku obračuna s Ishikawom.
Je, ali nije završila za zadnjim epizodama. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 19/11/2011 : 20:18:34
|
Kad bi No bio kvalitetan kao u prvih 100-150 epizoda svojih, onda bih njega izabrao. Ovako stric Marti, iako je i njegov kvalitet diskutabilan danas. |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 19/11/2011 : 20:48:35
|
Kako neko može da tvrdi Mister No ima kvalitetnih samo prvih 100, 150 brojeva kada tek nakon toga idu afričke pustolovine recimo i još dosta dobrih epizoda? Postoji određeni pad kvaliteta doduše kasnije, ali ne toliki kolikim se on konstantno predstavlja (možda to i izgleda tako ako se posmatra iz ugla da Mister No na početku serijala i malo posle nije praktično ni imao nijednu lošu priču).U neku ruku to je vezano i za promene u ekipi pilotovih scenarista i crtača.Nije mi jasno zašto ni u zlatno doba Mister Noa većina scenarista i crtača nije imala ambicije da se zadrži u njegovoj stvaralačkoj ekipi već su gledali da se što pre prebace na rad sa nekim drugim junakom?Pretpostavljam da je to bilo i zato što je pilot Bonelijevo čedo, a verovatno su hteli da se malo više lično istaknu.Nego, Binjotijeva smrt je takođe bila dosta jak udarac za održavanje kvaliteta crteža pilotovih epizoda. Ipak, smatram da taj serijal i dalje imao dosta dobrih epizoda i da je itekako imao smisla, a materijala za nove avanture je bilo dosta.No, valjda su Italijani ipak imali malo drugačiji ukus.
Marti je dobar, ali zaista ponekad ume da bude dosadan, plus što i rasplet ponekad ne bude baš najbolji.Možda ima i previše dodatnih izdanja.Ali dobar je Marti, uostalom ja volim sve Bonelijeve junake. |
Edited by - tumen on 19/11/2011 20:51:43 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/11/2011 : 21:36:06
|
quote: Originally posted by 1Euro pa nisam ga čitao ali sam razgovarao sa jednim prijateljem koji ga je čitao (čak još uvijek ima nekoliko brojeva ko dkuče) i on sam mi je rekao, kako ovaj Marty samo hoda po nekim bibliotekama, istraživa neke bezvezne stvari,....onda ima tog majmuna koji ne ume da govori, mislim da se zove Java (mmmrr, mfffr,, grrrrrrrrrrrr,....) WTF???? to čak nije strip, bolje da su napisali knjigu....
Ali ne znam o čemu je problem? J asam rekao kako se taj strip meni ne sviđa, čak mu neču dati šansu da ga ikada pročitam, jer ja sam odlučio da je to sranje (za mene) a tko voli, neka ga čita. Nije to moj problem, Valjda imam i ja pravo na vlastito mišljenje.
Ne mogu vjerovati vlastitim očima s kim ja ovdje pričam... Majko mila 1euro, pa što ti radiš ovdje? Jesi li ti znao da je ovo forum o stripovima, a ne kružok za liječenje logorejičnih ovisnika o propalim biznisima? Kad pomislim da sam nekad čak i opravdavao tvoje gluposti...
Acestroke, ajde sad obrani 1eura i daj neki opravdani razlog koji će opravdati njegovu neuračunljivost. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
Posted - 19/11/2011 : 21:52:09
|
quote: Originally posted by 1Euro Stripovi su ionako za djecu....
Jedna od glupljih izjava... |
Edited by - alanford on 19/11/2011 22:12:52 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 19/11/2011 : 21:52:16
|
quote: Originally posted by 1Euro pa nisam ga čitao ali sam razgovarao sa jednim prijateljem koji ga je čitao (čak još uvijek ima nekoliko brojeva ko dkuče) i on sam mi je rekao, kako ovaj Marty samo hoda po nekim bibliotekama, istraživa neke bezvezne stvari,....onda ima tog majmuna koji ne ume da govori, mislim da se zove Java (mmmrr, mfffr,, grrrrrrrrrrrr,....) WTF???? to čak nije strip, bolje da su napisali knjigu....
Ali ne znam o čemu je problem? J asam rekao kako se taj strip meni ne sviđa, čak mu neču dati šansu da ga ikada pročitam, jer ja sam odlučio da je to sranje (za mene) a tko voli, neka ga čita. Nije to moj problem, Valjda imam i ja pravo na vlastito mišljenje.
Ne mogu vjerovati vlastitim očima s kim ja ovdje pričam... Majko mila 1euro, pa što ti radiš ovdje? Jesi li ti znao da je ovo forum o stripovima, a ne kružok za liječenje logorejičnih ovisnika o propalim biznisima? Kad pomislim da sam nekad čak i opravdavao tvoje gluposti...
Acestroke, ajde sad obrani 1eura i daj neki opravdani razlog koji će opravdati njegovu neuračunljivost.
E ovo treba zapisati, da se čak i Dee zapjenio i uspio izbaciti iz takta. Dee da te malo utješim, ja sam ipak za Martija mada ni Mister No nije loš. |
|
|
Batta
New Member
127 Posts
Member since 16/07/2011 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 19/11/2011 : 22:31:50
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by mikado
prvi bi otpao Mr. No jer mi je teško da se s njim identifikujem
Ovo ne kontam bas najbolje. S kojim onda junacima mozes da se identifikujes i koliko ti je to vazno kada citas strip?
sa Flashom kad je u krevetu |
|
|
Topic |
|