Author |
Topic |
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 21/11/2011 : 11:24:31
|
quote: Originally posted by 1Euro ma kakav ban, neču uopšte zaviriti u taj topik, ja sam svoje rekao i iznio činjenice. Ja sam objasnio da kod nas u Sloveniji kada ideš u knjižnicu (biblioteku) da su tamo stripovi na odjelku (kutak?) za djecu, pored slikanica, onih malih knjižica sa 4 tvrdih platnica, onih mini knjižica itd,.... isto tako predlažem da sami napravite test (anketu) van foruma i pitate ljude, obične ljude a ne stripaše, šta si misle o stripovima i da li je to za djecu ili nije. Sigurno čete dobiti zanimljive odgovore. Ili da vas pitam drukčije? Tko po vašem mišljenju je ciljna publika strip izdavača? Jel oni ciljaju na 50 godina starog doktora da kupuje stripove? Možda po koji doktor i kupi ali da li je to njihova ciljna publika? Tko su onda? Rudari, doktori, inženjiri, deda i bake, vaše supruge, vaš susjed koji svaki dan popije dvije litre rakije? Tko još? Ili da vas pitam jeste li počeli čitati stripove kada ste bili djeca, ili ste ih počeli čitati tek sada kao odrasli ljudi? KADA STE SE VI SRELI SA STRIPOVIMA? a šta da vam kažem, istina po nekada može izgledati bolno.....
Kaže nam neko ko menja hobi svakih 7 dana Inače, kad pitaš, počeo sam da ih čitam kao klinac i odustao posle par godina + plus nisam uopšte bio navučen na njih, kupio bih ponekad neki i to je to, većinu sam dobio džabe od tatinih prijatelja jer sam bio bolestan, pa sam ležao u boljnici mesec dana. Na stripove sam se navukao sa 25 godina.
I stvarno je bedno da deliš savete ljudima, a čitao si jedino Zagora, Mikija ili šta znam već. Da ne spominjem koliko je nezrelo formirati mišljenje o stripu jer Miki Muster stoji u dečjem odeljenju u biblioteci. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 21/11/2011 : 14:13:38
|
Covece, covek je u zivotu citao samo Mikija i Telera i jedan album pored toga a vi se prepirete sa njim ko da on uopste ima predstavu o stripu opste :P |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7712 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 21/11/2011 : 15:17:00
|
quote: Originally posted by Grujah.
Covece, covek je u zivotu citao samo Mikija i Telera i jedan album pored toga a vi se prepirete sa njim ko da on uopste ima predstavu o stripu opste :P
Good point I kao takav ne može nikako dati objektivan sud ni o Martiju, a ni o tome da li je strip ISKLJUČIVO za djecu. |
Trljam ruke. |
Edited by - Zlotvor on 21/11/2011 15:33:33 |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 21/11/2011 : 15:30:21
|
Ej ej ej... ne dirajte strica Martija. Jerryu svaka čast na cugi i pajperu, ali Marti je Marti. Pustite Martija na miru il inače kreće Java style on yo ass!!
|
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 21/11/2011 : 16:03:39
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Definitivno M.No Čovek rekao "fuck the system", pljunuo na ispiranje mozga, i odjurio u džunglu
tako je zemljak! m.no forever!
|
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 21/11/2011 : 16:06:31
|
Covece, covek je u zivotu citao samo Mikija i Telera i jedan album pored toga a vi se prepirete sa njim ko da on uopste ima predstavu o stripu opste :P
meni je ovo sve zabavno |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 21/11/2011 : 16:28:58
|
Glas za Mister Noa, ipak sam dosta vise njegovih stripova procitao... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/11/2011 : 17:19:05
|
Mislim da je ovdje više glasova za te junake nego su se oni uopće prodavali na kioscima! A i bjelolasičin poll je polovičan i zapravo ne pokazuje ama baš ništa konkretno... osim da se potuku ljubitelji jedno ili drugog.
Što je zapravo pitao?
Koji od ovih dva junaka nam se više sviđa? Ili kojega bi htjeli da Strip agent ponovno uskrsne? Ili pak da ugase svoja Mister No ili MM izdanja Libellus ili VČ? Sve to ili ništa od toga? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 21/11/2011 17:19:39 |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
Posted - 21/11/2011 : 17:42:21
|
quote: Originally posted by Imrahil
meni je ovo sve zabavno
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/11/2011 : 18:04:53
|
Eto vidiš, tko će proniknuti u kompleksni um jedne bjelolasice... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 21/11/2011 : 18:13:13
|
Dodaj na to da sakuplja pasoše,gradi predstraže i želi da osnuje rendžersku patrolu za borbu protiv nemoralnih berača gljiva |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 21/11/2011 : 23:22:05
|
quote: Originally posted by DeeCay
Eto vidiš, tko će proniknuti u kompleksni um jedne bjelolasice...
E to si dobro rekao brate. U moj um još nitko nije prokljuvio čak su i psihijatri i psiholozi digli ruke od mene. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 22/11/2011 : 21:58:51
|
Martija bih voleo od prvog broja, ove novije epizode me ne zanimaju previše. Što se tiče MNoa, želeo bih da pročitam završnu Nolitinu fazu i zato sam glasao za njega |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 22/11/2011 : 22:31:16
|
quote: Originally posted by Bat Baterton
Martija bih voleo od prvog broja, ove novije epizode me ne zanimaju previše. Što se tiče MNoa, želeo bih da pročitam završnu Nolitinu fazu i zato sam glasao za njega
Nemam ništa protiv MM, ali MN skupljam duže pa mi je drago da vodi. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
qboy
Starting Member
76 Posts
Member since 04/10/2010 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 23/11/2011 : 16:41:01
|
quote: Originally posted by alanford
quote: Originally posted by 1Euro Stripovi su ionako za djecu....
Jedna od glupljih izjava...
jedna od pametnijih recenica:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 23/11/2011 : 16:48:10
|
da se i ja u necemu slozim sa eurom
quote: Originally posted by 1Euro
pa ovdje sam zbog vas, svojih prijatelja, kojima je stalo do mene kao i meni do vas. Zar trebam čitati stripove, da se mogu družiti sa vama? ŠTO MI TO NITKO PRIJE NIJE REKAO (haha).
Nego stripovi jesu za djecu ali vi to ne želite priznati (iako to sami znate). Bonnelli pogotovo....možda su neki strip albumi stvarno kvalitetni, kao Meksikajnarji npr. jer pričaju neku priču na ne toliko "stripovski" način, več više kao knjiga sa slikama (ono bez nekih junaka u izmišljenim kostimima, nego povjesne činjenice). Pokažite mi jednoga čovjeka koji je stripove počeo čitati u 40+ godini a da nije stripove čitao kao djete? Tko se upoznao sa stripom prvi puta u 40+ godini života i da ne misli kako je to za djecu? Ako ne vjerujete , napravite mali test. Idite do susjeda, kolega sa posla,...za koga znate da nije nikada čitao strip i da ima oko 40 godina, poklonite mu Zagora npr i gledajte njegovu reakciju? Dajte strip vašoj suprugi u ruke i napišite ovdje ako imate hrabrosti šta vam je rekla?
Nisam ništa loše mislio, ali istina jeste da je to za djecu. Pa i sami vidite o kakvim se stvarima ovdje raspravlja( komentiraju se naslovnice, da li ima Zagor predugačk eruke na naslovnici npr..... komentira se koji neprijatelj je najjači i slično,...). Ja znam da je to normalno za ovaj forum ali nije normalno u REAL LIFE. Ako ne vjerujete, pokušajte o tome razgovarati sa vašom ženom, susjedom,....pa čete vidjeti kako če reagirati.... Ljudi normalno razgovarajo o politici, filmovima, glasbi,...zašto mislite da ne i o stripovima? Jer misle da je to za djecu....
Pročitam i ja po nekada neki strip, zašto da ne, opustim se, malo zbog nostalgije i tako da ubijem vrijeme na avionu npr,...ali ja bar ne bježim od tog ada je to ipak napravljeno za djecu, što ne znači da je loše po nekada da i neki stari jarac to ptočita, ali biti ovisan od toga ili se potuči sa nekim zbog tog ašto je rekao da je Marti Misterija sranje, to je več zabrinjuvajoče.....
|
Mrzim mrznju! |
|
|
Topic |
|