Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 22/11/2011 : 15:51:40
|
Jel ima več neki topik na stripovi.com o Denisu? Ako ima, stavite link....
Inače zanima me jel netko drugi izdavao Denisa na području bivše Juge ili je bio samo kao dodatak kod Velikog Bleka.
Kakvu ulogu ima Ron Ferdinand kod Denisa? Jel on samo crtač ili i scenarista?
|
Edited by - 1Euro on 23/11/2011 11:20:23
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 22/11/2011 : 16:15:26
|
na "search" sam pronašao neki popis:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=10978
ali šta to zapravo znači? Kakav je to popis, gdje su izašli ovi stripovi? Jel su to samo pričice na jednoj stranici ili se radi o strip albumima...? Koliko stranica ima recimo jedan strip o Denisu? Ja znam da su kod Bleka imali 20+ stranica ali kada sam tražio na originalnoj web adresi tamo imaju i nekakvi "sunday times" stranice, gdje je recimo Denis samo kao priloga nekim novinama na jednoj stranici,...
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17031 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 22/11/2011 : 16:44:47
|
Pa to je popis Denisa, posebnog izdanja Politikinog zabavnika, tu je Denis izlazio na jednoj ili nekoliko stranica.
Bilo je prije toga još jedno izdanje. Duži stripovi su izlazili i u Politikinom zabavniku, bar mislim da je tako Nisam ih čitao, morao bih detaljnije da provjerim. |
Edited by - delboj on 22/11/2011 16:46:22 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 22/11/2011 : 18:10:04
|
quote: Originally posted by delboj
Pa to je popis Denisa, posebnog izdanja Politikinog zabavnika, tu je Denis izlazio na jednoj ili nekoliko stranica.
Bilo je prije toga još jedno izdanje. Duži stripovi su izlazili i u Politikinom zabavniku, bar mislim da je tako Nisam ih čitao, morao bih detaljnije da provjerim.
ok hvala. U bistvu mene najviše zanima jel možda kod nas izašao neki strip album, integral,...bilo šta kod nekog izdavača, da je unutra samo Denis, a da se ne radi o nekim strip revijama, kao što su Biser strip, Cak, Politikin Zabavnik,...gdje je Denis samo kao priloga.Nego nešto po uzoru na Gastona, TinTina, Lucky Luke, Asteriks.....
Da li to netko zna? |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17031 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 22/11/2011 : 18:46:35
|
Pa mislim da je takvo izdanje ta prva serija Denisa iz 1969, bilo je 14 brojeva. Tu ti je samo Denis na 32 stranice. |
Edited by - delboj on 22/11/2011 18:56:03 |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 22/11/2011 : 19:03:18
|
quote: Originally posted by vronski 2
Denis već više od 30 godina izlazi u "Ilustrovanoj politici".
jel to izlazi samo na jednoj stranici? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4650 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 22/11/2011 : 20:35:43
|
ja sam ga obozvao kao klinac, uz mikijev zabavnik moja prva strip ljubav i (kasnije)prelaz na stip za "odrasle" uz sve ono sto je islo u istoimenoj reviji. jbt, jos uvek se secam naslovne denisa na kojoj pise srecna nova 1978 :O i pamtim da su tamo isle i duze denisove epizode u nastavcima. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
JAH WOBBLE
Average Member
635 Posts
Member since 20/01/2009 |
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 23/11/2011 : 01:51:07
|
Em svašta laješ za Markosa na Darkvudu,em si obećao povlačenje odavde.Imaš li makar malo dostojanstva,nesrećo božija?
@1 euro,oprosti na oftopiku. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8583 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 23/11/2011 : 02:17:55
|
quote: Originally posted by wele
Em svašta laješ za Markosa na Darkvudu,em si obećao povlačenje odavde.Imaš li makar malo dostojanstva,nesrećo božija? @1 euro,oprosti na oftopiku.
wele ti isto postavljaš blesava pitanja |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 23/11/2011 : 10:48:33
|
hm, da ne otvaram novi topik. Zanima me kolika je vrijednost ovakvog originalnog crteža? Vjerovatno je to teško ocijeniti (jer neka stvar vrijedi onoliko, koliko je netko spreman platiti za nju) ali onako približno. Mi u Sloveniji kažemo "čez palec". Nisam još odlučio, da li da ju stavim na aukcije ili ne ali ako je postavim, da bar znam odprilike, koja je neka realna cijena, da ne završim u onom topiku "smiješne aukcije" haha.
Amazing 8.5x11 cardstock artist board with a hand drawn and colored sketch of 'Dennis the Menace' by Ron Ferdinand.
mjere su u inchima, što znači da je veličina ovog crteža u centimetrima (1 inch je 2,54 cm) 21,95 cm x 27,94 cm. Mislim da je to poprilično veliki crtež. Meni se sviđa, jer je u boji, originalne izvedbe, kupljen na ebayu od čovjeka koji ima više od 44000 pozitivnih komentara, koji je veliki kolekcionar autograma i koje sada preprodava, tako da ne sumnjam da se ne rado o originalu. Isto tako sam prije bidanja provjerio ostale crteže tog autora RON-a FERDINAND-a i opazio da je to stvarno njegov podpis, da on sve slike ovako podpiše, radi se o 100% originalu u to nema sumnje, samo je pitanje koliko je zanimljiv na ovim prostorima..... jer to ipak nije Zagor ( pa ču ga vjerovatno teško prodati...ili se varam?). Ja mislim da bi taj crtež lijepo izgledao u nekoj striparnici npr....stavljen izza stakla, na zidu,....to je moje mišljenje. Ako je netko zainteresiran, možda ga mogu razmijeniti za nešto drugo ili ču ga staviti na aukcije (ili zadržati za sebe, jer mi je crtež simpatičan!), podjseča me na mene kada sam bio mali, pa sam bio plavokos i "nestašan", zato sam ga i kupio....
Ako sam dobro shvatio, pored ovog crteža, dobit ču i certifikat autentičnosti ovog prodavača (kolekconara, firme) koji jamči da se radi o ORIGINALU. Eto ako se da nekome čitati (ja sam samo preletio na brzaka):
Learn more about JG Autographs, Inc. JG Autographs, Inc. has been a leader in the autograph field since the mid 1990s. From the beginning, the idea was simple: sell top-quality, 100% authentic autographs and fine collectibles. Today, nearly fifteen years after the founding of JG Autographs, we continue our commitment to provide our customers only the best authentic material in the industry. JG Autographs, Inc. is a leader in providing authentic autographed items and memorabilia to private collectors, dealers and galleries all over the world. Our impeccable reputation stands behind our products. Our Guarantee At JG Autographs, Inc. every autograph comes with our lifetime Letter of Authenticity (LOA / COA) stating our guarantee that, for the lifetime of the item, we stand behind the authenticity of the item. Our Letter of Authenticity takes that guarantee one step further by containing an image(s) of the exact item which the letter is accompanies. Each LOA is hand signed by our President and autograph expert, Jared A. Gendron. Collectively, these measures prevent the misuse of our LOAs and protect the integrity of our authentic autographs we sell. By including a high quality image of the item on our LOA we do not have to "sticker" our items with holograms or like stickers often times used by other companies and authentication houses, which we personally feel detract from the visual appeal of a piece. Autographs purchased from JG Autographs, Inc. accompanied by our LOA will maintain the respect they deserve in regard to any and all future concerns on authenticity. Letter of Authenticity The Uniqueness of Our Products JG Autographs, Inc. prides itself on selling 100% authentic autographs and memorabilia. We carry a broad range of products in hundreds of varying categories of collecting. Our category diversity includes film and televsion, military, models, music, notables, politics, science, space and aviation, sports and the arts. Whether your a history buff, fan of modern film, television, art or music or enjoy collecting material from your favorite home town team or sports legends, we carry it all. Our collectibles make for fantastic additions to long standing collections, great starting points for new collectors looking for trusted authentic material, and make for a truly unique gifts for that special person in your life or corporate gift for a special client.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/11/2011 : 11:07:54
|
e to se zove transformacija...to je obrnuta štorija o ružnom paćetu koji se pretvori u prekrasnog bijelog labuda... kaj si sad Aleš ili Denis? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 23/11/2011 : 11:18:42
|
quote: Originally posted by teller
e to se zove transformacija...to je obrnuta štorija o ružnom paćetu koji se pretvori u prekrasnog bijelog labuda... kaj si sad Aleš ili Denis?
haha, godine me nisu mazile haha. Pa dobro, da ne komentiramo sada fotografije (svi starimo...) nego jel mi može netko reči koliko bi bio vrijedan ovakav crtež kojeg sam stavio gore (odprilike...)
Da ti odgovorim na pitanje:
-sada sam Aleš, ljubazan, susretljiv momak u najboljim godinama, uvijek spreman pomoči i na dobru šalu,....a kao mali sam bio Dennis, izmakao sam ljudima stolice kada su htjeli sjesti ( i padali na dupe...), bacao kamenje u prozor, i slično.... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 23/11/2011 : 11:23:04
|
bio si i ostao CAR! za crtež neznam, možda da ti stavim zazubicu pa bacim kost da Van Gogh za početak godine priprema jedno iznanađenje, znam da si vatreni tellerovc pa samo tako, u prolazu... ja se nadam kolorcu. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 23/11/2011 : 11:32:05
|
quote: Originally posted by teller
bio si i ostao CAR! za crtež neznam, možda da ti stavim zazubicu pa bacim kost da Van Gogh za početak godine priprema jedno iznanađenje, znam da si vatreni tellerovc pa samo tako, u prolazu... ja se nadam kolorcu.
yeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssssssssss!!!!!!!!!!!! Kita Telera nikada dosta!!!!!!!!!!!!!!!!!! baš si me obradovao. Jel znaš nešto više ili samo ono što si pročitao na Darkwoodu (forumu)? Jer tamo sam i ja pročitao, na topiku (Izdavački izlog, ili tako nešto), gdje su napisali, da se radi o nekom iznenađenju,....ali ništa više nisu rekli.....
Znači bit če početkom 2012 godine????
To je fantastično!!!!!!!!!!!!
ako možemo pogađati, moj anajveča želja bi bila: -KOLORAC (Lost Valey) -ili neka neizdata priča (recimo ona sa križevima!!!) ili neka druga do sada još neizdata (osim Povratak rendžera...imam svoje razloge, koje neču reči, radi se o obečanju, no nema veze, šutim kao zaliven).
Sve ostalo bi bilo mega super!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 23/11/2011 : 11:37:39
|
možda bi mi i Hello kazao na PM da sam ga podrobnije pitao, ali nisam si htio kvarit iznenađenje...i ja se nadam Last Valey u koloru(nadam se na malo boljem papiru od ovog za redovna izdanja),rečeno krajem ove godine iako kad znamo šta tiskaju tiskare u 12 mjesecu(kolendari,vizitke) ja se nadam u prvom mjesecu 2012-te...važno da Van Gogh ide dalje.... a u vezi Denisa, krasan strip, čitao sam ga u Bleku ko dodatak a deca mi vole ctrtiče iako su ga več malo prerasla. |
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 25/11/2011 : 14:24:45
|
malo sam surfao po internetu i vidim da ova kompanija od koje sam ja preko ebay-a kupio crtež Denisa, da oni imajo svoju vlastitu web stranicu!
http://www.jgautographs.com/about.aspx
možda kupim još nešto od njih!
Inače dobro su smisli taj posao, pitam se samo kako uspiju doči do svih tih "celebrity", da im onda podpisuju i to..... |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 25/11/2011 : 14:33:11
|
quote: Originally posted by 1Euro 21,95 cm x 27,94 cm. Mislim da je to poprilično veliki crtež.
Pa ono, i nije nesto posebno velik, to ti je manje vise velicine A4 (21,1 x 29,7) - standarnog naseg papira za stampanje. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 25/11/2011 : 15:13:53
|
quote: Originally posted by Grujah.
quote: Originally posted by 1Euro 21,95 cm x 27,94 cm. Mislim da je to poprilično veliki crtež.
Pa ono, i nije nesto posebno velik, to ti je manje vise velicine A4 (21,1 x 29,7) - standarnog naseg papira za stampanje.
da istina ali ne znam zašto, meni se činio veliki....nekako sam bio fasciniran da je crtež u boji,....jer vidim dosta crteža crno bijelih,...a nisam ni video kakve su im dimenzije, pa sam uvijek mislio da se radi o nekim malim crtežima,....bar ono što sam sam presudio "na oko" ali vjerovatno je to neka standardna dimenzija....no meni se jako sviđa, pogotovo jer je u boji. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 25/11/2011 : 15:25:15
|
sada kada sam ga još jednom pogledao znam odgovor zašto mi se činio tako velikim:
-jer je u boji i sve je obojeno, čitav kader, nema ništa prazno (u naokolo). Recimo kod crno bijelih crteža vidi se samo ono šta je crno, znači oris, sjene,...i to ne zauzima čitav format....ako netko nacrta npr zagorovu sjekira 8kao što to radi Moreno Buratini, jer on i nije crtać....) znači na crtežu če se pojaviti zagorova sjekira a sve okolo bijelo iako su dimenzij ecrteža možda jednake ovom crtežu npr,...dok je ovdje čitav format u boji, i pozadina i sve,....pa mi se zbog toga činio velikim....
To ti je isto ako ideš u McDonalds i naručiš hamburger u koji ti stave samo pleskavicu, ili ako ti u isti taj hamburger stave uz pleskavicu još i preostale stvari (sir, senf, ketchup, salatu,.....), na prvi pogled hamburger ko hamburger (jednaka standardna mera) ali ako je to sve lijepo popunjeno imaš utisak kako je hamburger veliki i kako si se dobro najeo, dok kod onog manje popunjenog, još uvijek si malo gladan,.....nisi se savim najeo....
Samo što je hamburger prispodoba za hranu a crtež za "duhovnu hranu".... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |