forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Pitanje: OIB
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

ZoranC
Senior Member

Germany
1916 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 26/11/2011 : 18:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Bilo je negdje, ne mogu naci na brzinu: imam neke aukcije u prodaji i nemam uvida prije registriranja OIB-a. Poslije svakog pokusaja registracije izbaci mi:"Obveznik nije evidentiran u sustavu OIB-a",iako utipkam MBG ili broj osobne. ???

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/11/2011 : 18:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
ja sam ga dobio iz prve, pomoću JMBG-a i imena i prezimena. Provjeri upisuješ li prave podatke.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1916 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 26/11/2011 : 18:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Sve ispravno, mozda nece da primi zato sto nemam kvacica (apostrofa) na prezimenu, a nisam vican prebacivanju tastature na hrvatski. To me zeza i na zracnim lukama kad se registriram na automatima.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/11/2011 : 18:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A pa naravno da neće prihvatiti ako vam ime nije ispravno napisano.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1916 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 26/11/2011 : 18:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Hvala puno, uspio sam (uf). Da sam ja poklonik kompjuterske tehnologije, ne bih ja citao stripove, ha, ha. Pozdrav.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5288 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 26/11/2011 : 18:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam taj novi zakon u više navrata,ali nisam skužio dali s njime prodavači na aukcijama dobivaju neke nove poreze ili namete? Kako će proći prodavači iz inozemstva...zar više neće moći prodavati stripove na aukcijama ili se taj zakon na njih ne odnosi?
Nadalje,danas sam prodao 10-tak aukcija,ali mi nije prosljeđena niti jedna poruka na moju mail adresu... Jel to zbog neukucanog OIB-a? Ukucao sam OIB pred pola sata,pa se nadam da će poruke o prodanim aukcijama ubuduće biti prosljeđene?
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1916 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 26/11/2011 : 19:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Opravdane dileme.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 26/11/2011 : 19:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Sigurno je da će biti nekih poreza ili nameta na ostvarene prihode od prodaje na aukcijama. Pitanje je samo koje će stope odrediti.
A ovo da poruke nisu došle na mail može biti i zbog zagušenosti/opterećenosti sustava. Meni je jednom poruka o osvojenoj aukciji stigla nakon skoro 10 sati.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/11/2011 : 19:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Čitao sam taj novi zakon u više navrata,ali nisam skužio dali s njime prodavači na aukcijama dobivaju neke nove poreze ili namete? Kako će proći prodavači iz inozemstva...zar više neće moći prodavati stripove na aukcijama ili se taj zakon na njih ne odnosi?
Nadalje,danas sam prodao 10-tak aukcija,ali mi nije prosljeđena niti jedna poruka na moju mail adresu... Jel to zbog neukucanog OIB-a? Ukucao sam OIB pred pola sata,pa se nadam da će poruke o prodanim aukcijama ubuduće biti prosljeđene?

Nažalost, nisam upućen u detalje, to će se trebati raspitati kod porezne uprave. Ali mislim da se ljudi koji prodaju tek poneki strip ne trebaju brinuti.

Za prodavače iz inozemstva, ista priča.

Što se tiče poruka, došle su ti u private messages, ali ne i na mail, pretpostavljam. Bilo je nekih problema, sad je to riješeno, ali za svaki ću slučaj poslati sve obavijesti za danas opet.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 26/11/2011 : 20:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Zasto ne bi odmah cim se dijete rodi morali odmah platiti porez na zivot,a i kad netko umre njegovi opet platiti porez? Svi stripovi su jednom kupljeni i placen je pdv pa zar ga treba opet platiti? Zasto me to podsjeca na cestarine,registaraciju automobila i cijenu goriva? Znam da su moja pitanja upucena na krivu adresu ali sto ce nama uopce drzava? To je samo aparat sile i prinude....
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5288 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 26/11/2011 : 21:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
@Argus
A jesi li čuo za onaj zakon koji ulaskom Hrvatske u EU propisuje zabranu branja gljiva u svim šumama?!
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 26/11/2011 : 21:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
I sad je na snazi zakon o dopustenom branju gljiva do 2 kg po osobi. Gljive berem od svoje 7 god i brati cu ih dok sam ziv pa makar po noci,bas me zanima tko ce me sprijeciti.
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 26/11/2011 : 21:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
I jos k tome ja sam protiv ulaska u Eu,i moja obitelj i vecina mojih prijatelja. A i kako izgleda da ce Eu pa pa prije nego sto Hr krene tim putem propasti.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 26/11/2011 : 21:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argus

Zasto ne bi odmah cim se dijete rodi morali odmah platiti porez na zivot,a i kad netko umre njegovi opet platiti porez? Svi stripovi su jednom kupljeni i placen je pdv pa zar ga treba opet platiti? Zasto me to podsjeca na cestarine,registaraciju automobila i cijenu goriva? Znam da su moja pitanja upucena na krivu adresu ali sto ce nama uopce drzava? To je samo aparat sile i prinude....

slazem se sa tobom

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 26/11/2011 : 23:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Raspoznajem nekih 40 vrsta ali berem samo desetak. Meni je suma 5 min hoda od kuce. Berem 5-6 vrsta vrganja,turcine ,lisicarke,blagve,grmacice,suncanice,krasnice,puhare,trubace....
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 27/11/2011 : 01:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
Nažalost, nisam upućen u detalje, to će se trebati raspitati kod porezne uprave. Ali mislim da se ljudi koji prodaju tek poneki strip ne trebaju brinuti.

Za prodavače iz inozemstva, ista priča.

Što se tiče poruka, došle su ti u private messages, ali ne i na mail, pretpostavljam. Bilo je nekih problema, sad je to riješeno, ali za svaki ću slučaj poslati sve obavijesti za danas opet.

Bravo. Vidim brzo si ti to implementirao :)

Da, obavijest nisam nikakvu dobio u private messages.

@Za sve ostale:
I druge stranice koje se bave prodajom bilo kao oglasnik ili aukcije imaju to da se mora upisati OIB. To je eto od ove godine i već se o tome priča po internetu što će OIB, ali koliko sam ja shvatio to je samo zato da se ne bi vjerojatno firme prodavale putem oglasnika. Mislim da za nas male korisnike koji tu i tamo nešto prodamo nema problema.

I naravno da za dobivanje OIB.a na stranicama treba pravo ime i prezime te jmbg ili broj osobne iskaznice. Da ne bi bilo zloupotrebe.

Moj strip
Moje aukcije

Edited by - Spiderman on 27/11/2011 01:29:51
Go to Top of Page

mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 27/11/2011 : 13:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit mister-no's Homepage  Send mister-no a Private Message  Reply with Quote
http://prntscr.com/49x01

sad sam hteo da dam na aukcije comic strip pa se ovo popojavilo kod prodaje. nisam ja iz Hrvatske i ne prodajem puno i nema nikakv OIB.

Moje aukcije (kad su)
My website - Joomla - Blog

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/11/2011 : 13:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mister-no

http://prntscr.com/49x01

sad sam hteo da dam na aukcije comic strip pa se ovo popojavilo kod prodaje. nisam ja iz Hrvatske i ne prodajem puno i nema nikakv OIB.

Lijepo piše da strani državljani moraju unijeti svoj JMBG tj. slovenci EMŠO.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Raoul Duke
Starting Member

Serbia
92 Posts

Member since 17/06/2011

Posted - 27/11/2011 : 14:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Raoul Duke a Private Message  Reply with Quote
Ja sam uneo svoj JMBG, ime i prezime, captch-u - i ne dobijam OIB. Vrati me napočetak i zacrveni polje kod JMBGa ...

Strani sam državljanin.

Edited by - Raoul Duke on 27/11/2011 14:20:04
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/11/2011 : 14:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pa strani državljani NE trebaju koristiti www.oib.hr, zaboga!! Upišite vaš JMBG u profilu na stripovi.com i to je to.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tome272
New Member

Croatia
109 Posts

Member since 09/08/2010

Posted - 27/11/2011 : 15:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tome272 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svi stripovi su jednom kupljeni i placen je pdv pa zar ga treba opet platiti? Zasto me to podsjeca na cestarine,registaraciju automobila i cijenu goriva? Znam da su moja pitanja upucena na krivu adresu ali sto ce nama uopce drzava? To je samo aparat sile i prinude....

Čitajući ovaj post jasno mi je zašto nam je država u banani. Pa ti ne razumiješ neke osnovne stvari.

Po tvojoj logici ne bi trebali plaćati PDV nego samo jednom i to je to.

Kao prvo PDV nema nikakve veze sa ovim zakonom. Cilj ovog zakona je sprječavanja obavljanja NEREGISTRIRANE djelatnosti. o meni je ok da smi mi koji prodamo nešto stripova pa makar i jedan platimo porez na to. Pa jel vama logično da mi ne plaćamo ništa, crna ekonomija, a registrirane stripoteke moraju jadni plaćati sve poreze? I onda se čudimo što nam država propada kada očito još ima ljudi koji misle da mogu raditi na crno a neka malobrojne budale plaćaju sve poreze.

ali srećom tome je došao kraj tako da će ovaj zakon dovesti dosta reda jer se on odnosi na sve bez obzira jel se radilo o jednom stripu ili više njih.
Go to Top of Page

Tome272
New Member

Croatia
109 Posts

Member since 09/08/2010

Posted - 27/11/2011 : 16:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tome272 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Tome272

quote:

Svi stripovi su jednom kupljeni i placen je pdv pa zar ga treba opet platiti? Zasto me to podsjeca na cestarine,registaraciju automobila i cijenu goriva? Znam da su moja pitanja upucena na krivu adresu ali sto ce nama uopce drzava? To je samo aparat sile i prinude....

Čitajući ovaj post jasno mi je zašto nam je država u banani. Pa ti ne razumiješ neke osnovne stvari.

Kao prvo PDV nema nikakve veze sa ovim zakonom. Cilj ovog zakona je sprječavanja obavljanja NEREGISTRIRANE djelatnosti. o meni je ok da smi mi koji prodamo nešto stripova pa makar i jedan platimo porez na to. Pa jel vama logično da mi ne plaćamo ništa, crna ekonomija, a registrirane stripoteke moraju jadni plaćati sve poreze? I onda se čudimo što nam država propada kada očito još ima ljudi koji misle da mogu raditi na crno a neka malobrojne budale plaćaju sve poreze.

ali srećom tome je došao kraj tako da će ovaj zakon dovesti dosta reda jer se on odnosi na sve bez obzira jel se radilo o jednom stripu ili više njih.

o čemu ti pričaš dječaće?
na onome računu koji dobijen od markosa za prodaju aukcija zaračunat
je i pdv.
znači uz to bi triba još jednom plačat porez jel?

na ovo dječak mogu se samo nasmijati. :)

Ovdje si dečkić samo ti. Trebao bi znati da je Markos samo posrednik i on nema nikakve veze sa kupoprodajmo između kupca i prodavatelja. Ti si i dalje u obvezi platiti porez. Markos je samo sebe zaštiti sa tim računom za njegovu uslugu objave i ništa drugo. na ovom forumu su jedini legalni oni koji imaju obrt ili tvrtku pa izdavaju račune za prodaju i Markos, tj. fibra d.o.o.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 27/11/2011 : 17:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
je i pdv.

pdv koji je zaračunat je pdv na 3% provizije koju plaćaš sajtu stripovi com. Dakle plaćaš proviziju i porez na tu proviziju.
Ovdje govorimo o nečemu sasvim drugom. Da li će nam naplatiti porez na prodane stripove.
Konkretno, ako prodaš strip za 100 kn. da li će ti netko naplatiti 23 kn. na tu prodaju.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 27/11/2011 17:29:12
Go to Top of Page

Tome272
New Member

Croatia
109 Posts

Member since 09/08/2010

Posted - 27/11/2011 : 18:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tome272 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

je i pdv.

na ovo dječak mogu se samo nasmijati. :)

Ovdje si dečkić samo ti. Trebao bi znati da je Markos samo posrednik i on nema nikakve veze sa kupoprodajmo između kupca i prodavatelja. Ti si i dalje u obvezi platiti porez. Markos je samo sebe zaštiti sa tim računom za njegovu uslugu objave i ništa drugo. na ovom forumu su jedini legalni oni koji imaju obrt ili tvrtku pa izdavaju račune za prodaju i Markos, tj. fibra d.o.o.

znači večina prodavača stripova su prema tebi obični kriminalci?

to si ti rekao ne ja.

samo sam rekao da nije u redu da jedni plaćaju a drugi ne.

bitno je da si ti upoznat s činjenicom da nezakonito obavljaš djelatnost da ne bi se kaznio čudio ako te kazni ekipa iz državnog inspektorata i porezne uprave.
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 27/11/2011 : 18:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Kao prvo prodam neki strip jer imam visak i ne zivim od toga,mjenjam se ,neki stripovi mi se ne svidaju pa ih se hocu rjesiti ,i ja sad opet moram platit odredeni porez bez obzira sto je vec placen prilikom kupnje.Znaci kad budem isao zadovoljiti susjedu a ona mi za to da knjige,stripove,krumpir ili kavu ti ces me lijepo Tome prijaviti i ja cu platiti porez. A kad gospoda sebi srede provizije ,kredite i dr pogodnosti ,oni ne trebaju platiti nista. To se zove pravna drzava. Tome necu te vrijedati ali moras se zamisliti o svojim izjavama kakvog imaju smisla. Za tebe je porez na porez,porez na porez na porez i porezu na porez na porez na porez sasvim u redu.Ja se pitam kakvi smo to mi ljudi,dobro ide ona pjesma- malo nas je al smo govna.... Da ja proizvodim stripove i prodajem preko neta bez poreza neregistriran onda bi ta mjera bila ok ali ovako je to cista glupost.Ili da ih prodajem kao djelatnost znaci ozbiljan posao a ne nekih 200 do 300kn mjesecno kao ja. Opet dolazimo na ono prvo moje,treba uvesti porez na zivot i smrt.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/11/2011 : 19:34:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Svojedobno su mi veliki prodavači na aukcijama pričali da su provjerili na poreznoj upravi da nisu dužni platiti porez na prodaju stripova iz svoje privatne kolekcije. E sad, nisam se dalje raspitivao, jer mi nije trebalo, ali ako nekoga zanima, neka provjeri.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000