forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kada će VČ da popravi kvalitet štampe?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/11/2011 : 11:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Svakako da treba kupovati i čitati stripove od VČ-a, to radim od prvog dana i radit ću i dalje. Ali mislim da itekako imam(o) pravo u vrijeme kad nas ozbiljni i ambiciozni izdavači časte i maze tehnički vrhunskim izdanjima zahtjevati određene standarde. Pa zar je želja za kvalitetnim otiskom, ujednačenim formatom, estetski dorađenijim dizajnom naslovnica i identičnim bojama hrpta/rikne nešto nelogično? Kako da ne! Opet kažem da za svojih 18, 25, 39, 49 ili koliko već ne kuna (odnosno odgovarajuću svotu dinara), imamo apsolutno pravo tražiti adekvatnu protuvrijednost. Kod DW-a, PP-a, Ludensa i zasad PaDore, a da o Fibri, Libellusu, Bookglobeu, Strip-agentu i Belom putu i ne govorim, za određenu cijenu uvijek dobijemo i više, a kod VČ-a isključivo manje. Ili će mi netko reći da je (zagrebačka) cijena od 130 kn za VČ-ove debeljuce Texa i Mr.Noa koje se počnu raspadati nakon dva detaljnija listanja malo? Jednako toliko sam platio i luksuzne DW-ove knjižurine Conana i Tarzana, čija je izrada skuplja i zahtjevnija, pa zar se to može usporediti. Ljubav i strast prema stripovima je jedna stvar, a poštovanje samog sebe kao kupca i čitatelja nešto sasvim drugo. Kad nas već gospoda iz VČ-a ne poštuju!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/11/2011 : 11:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by doktor78

Sad cu postaviti pitanje koje nema bas direktne veze sa temom: Kako neko ko nije iz Srbije moze koristiti popust, tj. dobiti strip VC za pomenutih 130 dinara? Ovdje u BiH na kioscima, cijena je 4 KM (otprilike 210 dinara), a skoro ista cijena je i Ludensu...

Jednostavno, nađeš nekoga iz Srbije tko će ti uzimati s popustom. ILi ideš na redovito hodočašće do najbliže "Trafike".

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 26/11/2011 : 13:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Ne vredi, niko da obrati pažnju na suštinu priče.

Ponavljam, stripovi Veselog četvrtka su osetno jeftiniji od svih ostalih.Zanimljivo je da se niko iz Hrvatske ne obraća na adresu njihovih striparnica koje im poprilično bezobrazno dižu cene na sve stripove koji dolaze iz Srbije, dok obrnuto nije slučaj recimo.Pa niko iz Veselog nije kriv ako su njihovi stripovi u Hrvatskoj u striparnicama 50% skuplji.
Ponavljam, cena jednog redovnog stripa Veselog četvrtka je 10 ili 11,5 kuna.Svako se može snaći da bi ostvario tu cenu, znam to iz iskustva i saradnje sa ljudima recimo iz Hrvatske kojima sam slao stripove odavde na bazi reciprociteta.Dakle, samo treba komunicirati sa ljudima.A o kupcima iz Srbije šta tek reći, za tu cenu ne znam šta bi više mogli da dobiju (mada naravno da određene kritike stoje)?
Zaboravljamo recimo navodeći cenu pojedinih izdanja i na njihov broj stranica, valjda i to utiče na cenu?Koliko samo stranica imaju knjige Texa i Mister Noa?Inače, nisam primetio da se te knjige nešto raspadaju posle čitanja.Kod prvih knjiga oba junaka postojao je taj problem što je bilo baš dosta loših primeraka gledajući spoljašnjost stripa, ali to je uglavnom rešeno sa knjigama broj 2.Ali te knjige slobodno mogu da se čitaju, e sad ako neko hoće da pročita strip i da mu opet izgleda kao neotvoren to je njegov problem, ne radi se tu samo o Veselom četvrtku već i drugim izdavačima.
Tvrdnja da drugi izdavači koji izdaju savršenija izdanja, ali i skuplja nemaju skoro nikakve koristi od toga je u najmanju ruku nesuvisla.Sve sam "ubeđen" nešto da bi se bilo dotakao nekog posla ako od toga nema neku sasvim opipljivu korist.A i kvalitetnija oprema ne mora nužno da znači toliku abnormalnu razliku u ceni između pojedinih stripova različitih izdavača (inače izrada kolekcionarskih izdanja Dilan Doga i Zagora što se tiče Veselog sigurno itekako košta,ne vidim razlog da se tu prave neke razlike u odnosu na ostale) .Pogledajte inače koliku cenu dostižu neki stripovi, pa to je strašno, razumem ja da svako ima svoju računicu i da ljudi kupuju šta žele, ali tvrditi da su ti izdavači maltene na gubitku, e to je već zaista nesuvislo.Doduše, mogu oni biti na gubitku, ali samo ako im ljudi ne kupuju stripove ili to veoma slabo rade što je recimo verovatno slučaj sa pojedinim izdanjima, međutim uglavnom nije.
Takođe, niko da se osvrne na to da između tih "savršenih" izdavača takođe ima određenih razlika i da cene koje ističu opet nisu baš približno iste iako im je kvalitet i obim neki izdanja recimo sličan.

Cena je po meni veoma bitan faktor u celoj ovoj priči.Ako neko ima novca na razbacivanje, ne znači da je to isti slučaj i sa ostalima.Naravno da se slažem da se neke stvari mogu bolje uraditi, no, zašto ne bi smo bili i malo strpljivi, možda će se to i popraviti, eto dočekali smo i da vidimo kako Blažina znatno bolje radi dizajn naslovnica, dobili smo i reprinte nekih kolekcionarskih izdanja...?
Veseli četvrtak cilja dosta veliko tržište i njima zaista nije cilj da zadovolje samo probirljive ukuse pojedinih strastvenih stripofila.Niko da se zapita i koliko je teško u ovakvim kriznim uslovima uopšte i postići tako nešto?
A što se tiče želja i kritika u vezi poboljšanja kvaliteta izdanja Veselog, najbolje je obratiti se direktno njima preko elektronske pošte i sve to predočiti na jedan argumentovan način uvažavajući i određenu realnost.

Edited by - tumen on 26/11/2011 13:14:23
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/11/2011 : 15:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A šta ćemo se obratiti njima kad si im ti najbolji mogući odvjetnik?
VČ ima loše otisnutih stranica i ispravak toga ne bi trebao biti problem jer imaju svoju tiskaru a to isto i pojeftinjuje cijenu tiska.
Hipotetski:Kako ću ja nabaviti stripove VČ za po 10 kuna?Hoćeš li mi ih ti kupovati i slati na svoj trošak?Inače paketi su jeftini u međunarodnom prometu a tiskanice su lutrija a i one dosta koštaju.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 26/11/2011 : 15:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Upravo zbog kvalitet stampe sam prestao kupovati stripove VC-a(osim mekih edicija kao Odabrane Price i neke epizode Dilana i Martija).
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 26/11/2011 : 16:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

A šta ćemo se obratiti njima kad si im ti najbolji mogući odvjetnik?
VČ ima loše otisnutih stranica i ispravak toga ne bi trebao biti problem jer imaju svoju tiskaru a to isto i pojeftinjuje cijenu tiska.
Hipotetski:Kako ću ja nabaviti stripove VČ za po 10 kuna?Hoćeš li mi ih ti kupovati i slati na svoj trošak?Inače paketi su jeftini u međunarodnom prometu a tiskanice su lutrija a i one dosta koštaju.

Samo nekako ovaj "odvjetnik" nema nikakva primanja za odbranu, očigledno su me angažovali pro-bono.
Ako misliš da nešto nije problem uvek se možeš sam prihvatiti posla i štampati neke stripove, niko te ne sprečava u tome. Stripova nikada dosta i svi bi smo rado dočekali novog izdavača.
Ima propusta kod Veselog četvrtka, ali oni svakako nisu presudni što se tiče kupovine stripa kod šireg kruga ljudi.Ako se većina ljudi ne buni, zašto bi merodavno bilo baš mišljenje grupe internet forumaša?Ne vidim kako će se bilo šta popraviti otvaranjem trilionitog topika na ovom forumu, nije li logičnije neke sugestije iskazati u direktnom kontaktu sa izdavačem?A za tako nešto ima prilika.
I opet ponavljam, za tu cenu kada bi išlo i neko savršenstvo što se tiče i svega ostalog u vezi izdanja Veselog, možda bi i ovaj svet onda bio savršen. I samo neka mi neko ne priča da je i Ludens (odnosno Strip agent) savršen, kada se setim onih eksperimenata i to nedovršenih sa izmišljenim Mister No Maxijima pa mešanjem pravih i izmišljenih Zagor Giganata, stomak mi se prevrne.A Veseli i dalje nije ugasio nijednog junaka sem možda Čika pri Zagoru.

Što se tiče slanja stripova iz Srbije, pa kada bi se neki ljudi malo raspitali shvatili bi da je i ovde velika potražnja za raznim hrvatskim izdanjima i da je lako dogovoriti razmenu na bazi reciprociteta.Da ne pričam o tome da se mogu kontaktirati i neki forumaši iz Osijeka i okoline koji redovno svraćaju u Srbiju ili neki koji dolaze u Srbiju na sajam, strip festivale......Mogućnosti ima, samo treba malo zaposliti mozak.

Edited by - tumen on 26/11/2011 16:53:32
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 26/11/2011 : 20:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen

Mislim da je u pojedinim postovima prisutna itekako određena količina nedoslednosti u stavovima.Navodno je grupa zaluđenika u strip sa foruma glavni kupac kolekcionarskih izdanja, pa čak donekle i kiosk izdanja, a sa druge strane navodno nemaju svi ti zaluđenici popust kod Veselog (ne tvrdim da baš nema takvih uopšte) , odnosno ne poseduju karticu ili barem da im neko uz taj popust ne može uzeti stripove u njihovo ime.To ne pije vodu.Dobro svi mi znamo da niko od forumaša nije lud da uzima stripove Veselog po punoj ceni i da zaista retko, retko ko to i radi.
...

Po ovome što si napisao ispade da lažem da VČ stripove plaćam 190 dinara. A baš toliko ih plaćam. Evo kako.
Ja imam karticu za popust VČ-a i koristim je kad kupujem kolekcionarce, tj. naručujem ih poštom.
Ali za obična kiosk izdanja je ne koristim jer a) ne živim u gradu u kojem postoje objekti Trafike i b) ne isplati mi se da plaćam poštarinu za kupovinu običnih stripova jer bi ta ukupna cena prevazišla regularnu cenu (130 din strip sa popustom + oko 100 din poštarine = 230, što je više od 190 koliko su na kiosku).
Znam da bih mogao da čekam da se nagomilaju regularna izdanja pa da ih onda naručim odjednom i da uštedim na poštarini, ali ko može toliko da čeka! Zamislite situaciju da svi raspravljaju o novoj epizodi Dilana, a ja da čitam te komentare i da razmišljam kako ću da je pročitam za pola godine kad se nakupi 6 brojeva. No way.
Takođe, nemam mnogo pozananika iz mog kraja koji idu često u BG pa da mogu da mi kupuju sa popustom. Ostaje mi samo nepovoljna varijanta sa naručivanjem preko pošte.
Dakle, nisam slagao. Ma koliko nekima to izgledalo čudno i neshvatljivo, ipak ima nas koji kupujemo VČ izdanja po punoj ceni (čak i kad imamo karticu). Razloge sam upravo objasnio.

Edited by - star-duster on 26/11/2011 21:01:26
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 26/11/2011 : 21:26:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Niko ne tvrdi da lažeš, taman posla.
Malo je neverovatno da ne možeš da se povežeš sa bilo kim stripofilom iz nekog grada koji ima trafiku (jer nema ih samo u Beogradu) i da ti on pomaže što se ovoga tiče, ali dobro uvek to možeš ispraviti.
I sa cenom od 190 dinara stripovi Veselog četvrtka su jeftiniji od mnogih drugih.A u svakom slučaju većina ljudi može da uzima stripove i sa popustom, a već smo istakli da od većine sve i zavisi.Nadam se da će se broj trafika Veselog četvrtka vremenom širiti i da će biti bliže što većem broju ljudi.
Go to Top of Page

bucos
Starting Member

Serbia
8 Posts

Member since 25/10/2009

Posted - 26/11/2011 : 21:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Send bucos a Private Message  Reply with Quote
VČ je dosta neprofesionalan što dokazuje i to da sam od njih
naručio TEX knjigu I i poslali su mi je bez odštampane strane
broj 157.List je jednostavno prazan usred stripa.

Hteo bih da postavim i sliku ovde ali jednostavno ne znam da je
uvučem.Nigde nema opcija za postavljanje slike.
Insert image mi ne funkcioniše...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 26/11/2011 : 21:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Tragično.

Ja sam im jedno vrijeme slao prijeteće poruke, ali otkako mi je drug Colt zaprijetio objavljivanjem istih, opametio sam se...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/11/2011 : 21:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by tumen

Ako misliš da nešto nije problem uvek se možeš sam prihvatiti posla i štampati neke stripove, niko te ne sprečava u tome. Stripova nikada dosta i svi bi smo rado dočekali novog izdavača.
-----------------------------------------------------------------------
Šta ja ne objavljujem stripove nije razloga da se vč malo više potrudi(ili neki drugi izdavač).
-----------------------------------------------------------------------
.Ako se većina ljudi ne buni, zašto bi merodavno bilo baš mišljenje grupe internet forumaša?
----------------------------------------------------------------------------
Pa moje mišljenje je jedino mjerodavno i važno za mene.Šta me se briga ako je nekome neki izdavač vrh a za mene smeće ili obrnuto?
-------------------------------------------------------------------------------------
I samo neka mi neko ne priča da je i Ludens (odnosno Strip agent) savršen, kada se setim onih eksperimenata i to nedovršenih sa izmišljenim Mister No Maxijima pa mešanjem pravih i izmišljenih Zagor Giganata, stomak mi se prevrne.
-------------------------------------------------------------------------------------
Nije strip agent izmislio nikakve epizode koje nisu objavljivane u italiji,samo im je promjenio ediciju u kojoj izlazi prilagođavajući se hr prilikama.
Imaš dvostruka mjerila.Ovdje ti se ne sviđa zašto nije ko u talijana a kod veselog to ne važi.Zašto oni nebi pratili talijanske standarde kod tiskanja stripova?
-------------------------------------------------------------------------------

Što se tiče slanja stripova iz Srbije, pa kada bi se neki ljudi malo raspitali shvatili bi da je i ovde velika potražnja za raznim hrvatskim izdanjima i da je lako dogovoriti razmenu na bazi reciprociteta.Da ne pričam o tome da se mogu kontaktirati i neki forumaši iz Osijeka i okoline koji redovno svraćaju u Srbiju ili neki koji dolaze u Srbiju na sajam, strip festivale......Mogućnosti ima, samo treba malo zaposliti mozak.
------------------------------------------------------------------------------
A troškove slanja ne uračunavaš u troškove?Onda mi je isplativije kupiti vč za 20 kuna nego li plaćati poštarinu.Ti forumaši iz Osijeka samo čekaju da ih netko gnjavi i žica da idu u drugu državu kupovati stripove za neke ljude.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 26/11/2011 : 21:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster

quote:

Mislim da je u pojedinim postovima prisutna itekako određena količina nedoslednosti u stavovima.Navodno je grupa zaluđenika u strip sa foruma glavni kupac kolekcionarskih izdanja, pa čak donekle i kiosk izdanja, a sa druge strane navodno nemaju svi ti zaluđenici popust kod Veselog (ne tvrdim da baš nema takvih uopšte) , odnosno ne poseduju karticu ili barem da im neko uz taj popust ne može uzeti stripove u njihovo ime.To ne pije vodu.Dobro svi mi znamo da niko od forumaša nije lud da uzima stripove Veselog po punoj ceni i da zaista retko, retko ko to i radi.
...

Po ovome što si napisao ispade da lažem da VČ stripove plaćam 190 dinara. A baš toliko ih plaćam. Evo kako.
Ja imam karticu za popust VČ-a i koristim je kad kupujem kolekcionarce, tj. naručujem ih poštom.
Ali za obična kiosk izdanja je ne koristim jer a) ne živim u gradu u kojem postoje objekti Trafike i b) ne isplati mi se da plaćam poštarinu za kupovinu običnih stripova jer bi ta ukupna cena prevazišla regularnu cenu (130 din strip sa popustom + oko 100 din poštarine = 230, što je više od 190 koliko su na kiosku).
Znam da bih mogao da čekam da se nagomilaju regularna izdanja pa da ih onda naručim odjednom i da uštedim na poštarini, ali ko može toliko da čeka! Zamislite situaciju da svi raspravljaju o novoj epizodi Dilana, a ja da čitam te komentare i da razmišljam kako ću da je pročitam za pola godine kad se nakupi 6 brojeva. No way.
Takođe, nemam mnogo pozananika iz mog kraja koji idu često u BG pa da mogu da mi kupuju sa popustom. Ostaje mi samo nepovoljna varijanta sa naručivanjem preko pošte.
Dakle, nisam slagao. Ma koliko nekima to izgledalo čudno i neshvatljivo, ipak ima nas koji kupujemo VČ izdanja po punoj ceni (čak i kad imamo karticu). Razloge sam upravo objasnio.

Evo ja naručujem preko telefona. Komad me izađe 157 dinara. Ako nešto ne valja, reklamiram oni ti pošalju drugi bez ikakvog plaćanja poštarina. Naravno ovo važi za ljude iz Srbije.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 26/11/2011 : 21:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:

...
Malo je neverovatno da ne možeš da se povežeš sa bilo kim stripofilom iz nekog grada koji ima trafiku (jer nema ih samo u Beogradu) i da ti on pomaže što se ovoga tiče, ali dobro uvek to možeš ispraviti.
...

Svakako mogu da pronađem nekog da mi donese stripove, ali opet bi se svelo na to da moram da čekam na stripove i da ih dobijam povremeno i sa zakašnjenjem. A to ne mogu. Volim da stripove koji izlaze u četvrtak kupim već u sredu (npr. kiosci Future ih dobijaju tako, dan ranije).
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 26/11/2011 : 22:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

...
...

Svakako mogu da pronađem nekog da mi donese stripove, ali opet bi se svelo na to da moram da čekam na stripove i da ih dobijam povremeno i sa zakašnjenjem. A to ne mogu. Volim da stripove koji izlaze u četvrtak kupim već u sredu (npr. kiosci Future ih dobijaju tako, dan ranije).

Hajde pročitaj moj post iznad tvog. Uz to strip nekada dođe u ponedelajik, nekada u sredu.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 26/11/2011 : 22:19:47  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:

quote:

...
...

Hajde pročitaj moj post iznad tvog. Uz to strip nekada dođe u ponedelajik, nekada u sredu.

Hvala za info. Nisam video tvoj post jer sam već kucao svoj odgovor.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 26/11/2011 : 22:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
@Jaki

A ko kaže da se u Veselom ne trude u vezi bilo čega?Svakako ako nešto ne valja to nije razlog da ti tvrdiš kako je sve to lako uraditi i promeniti, zato ti i ponavljam ako misliš da je tako "lako", uradi ti to sam kako smatraš da treba da izgleda, eto i sam kažeš da je tvoje mišljenje jedino bitno za tebe. A da su promenili ipak neke stvari, jesu, očigledno je da ipak imaju sluha za neke molbe, ne može sve odjednom.U svakom slučaju bolje se odnose prema kupcima nego recimo Ludens.

Niko ne tvrdi da ti nemaš pravo na mišljenje i da tuđa mišljenja treba da budu merodavna za tebe, ali ti i još neki pojedinci ovde nastupate u stilu da vaše mišljenje treba da bude opšteprihvaćeno (bar među forumašima) i u tu svrhu je i otvoren topik zar ne?Znamo inače i sami koliko je sličnih topika već bilo.

Mešaš babe i žabe.Pa naravno da te epizode koje su Ludens i Strip agente objavili u Zagor Gigantu i Mister No Maxiju nisu izmišljenje, to su priče iz redovne serije, ali ja sam ciljao na to da su to izmišljeni Maxiji i Giganti jer u Italiji kao takvi nisu objavljeni već u okviru redovne serije.I kako možeš da porediš odabir vrste izdanja sa štampom, to su sasvim različite stvari?Naravno da ako je nešto u Italiji izašlo kao Maxi ili redovno izdanje može takvo da izađe ovde, ne vidim nikakvu prepreku, a da bi se štampalo kao i u Italiji moraju da se poklope mnoge kockice, priča o tome je suviše dugačka.Naravno da kvalitet izdanja Veselog što se tiče štampe može da bude bolji, ali eto cena je sigurno mnogo manja nego u Italiji.Hoćeš i italijanske cene onda?I nemoj mi reći samo da Ludens štampa potpuno isto kao u Italiji što se to radi? I reci mi da li se u Italiji gomila izdanja štampa u HC verziji kao što je to ovde slučaj?Ili je to strip za široke mase?Toliko o poređenju sa Italijanima.
Ponavljam, nedostataka ima, ali to nije razlog da se Veseli četvrtak do te mere popljuje.

Trošak slanja stripova u Hrvatsku i Srbiju s vremena na vreme zaista nije tolika prepreka.Jeste da moraš da budeš strpljiv, ali eto, strpljiv sam i ja kada je reč o izdanjima iz Hrvatske, pa ne misliš valjda da su mi ovde dostupni u svakom momentu i na dohvat ruke?Te stripove možeš da kupiš i u vašim striparnicama, jeste da oni dižu cenu, ali onda je problem kod njih, ne u Veselom četvrtku.
I raspitaj se malo o forumašima iz Osijeka, koliko vidim neki baš redovno idu recimo u Novi Sad.Eto ti onda i jeftinije poštarine posle.

Edited by - tumen on 26/11/2011 22:29:39
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 27/11/2011 : 00:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Snake Plissken

Realno, za 130 kinti za jednu svesku, bas me zabole kakav je kvalitet stampe.

Realno, neka onda prepuste prava drugima za Dilana koji ce da ga izdaju skuplje ali kako valja, jer ovo je najblaze receno sramota
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 27/11/2011 : 00:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Jaki

A ko kaže da se u Veselom ne trude u vezi bilo čega?Svakako ako nešto ne valja to nije razlog da ti tvrdiš kako je sve to lako uraditi i promeniti, zato ti i ponavljam ako misliš da je tako "lako", uradi ti to sam kako smatraš da treba da izgleda, eto i sam kažeš da je tvoje mišljenje jedino bitno za tebe. A da su promenili ipak neke stvari, jesu, očigledno je da ipak imaju sluha za neke molbe, ne može sve odjednom.U svakom slučaju bolje se odnose prema kupcima nego recimo Ludens.

Niko ne tvrdi da ti nemaš pravo na mišljenje i da tuđa mišljenja treba da budu merodavna za tebe, ali ti i još neki pojedinci ovde nastupate u stilu da vaše mišljenje treba da bude opšteprihvaćeno (bar među forumašima) i u tu svrhu je i otvoren topik zar ne?Znamo inače i sami koliko je sličnih topika već bilo.

Mešaš babe i žabe.Pa naravno da te epizode koje su Ludens i Strip agente objavili u Zagor Gigantu i Mister No Maxiju nisu izmišljenje, to su priče iz redovne serije, ali ja sam ciljao na to da su to izmišljeni Maxiji i Giganti jer u Italiji kao takvi nisu objavljeni već u okviru redovne serije.I kako možeš da porediš odabir vrste izdanja sa štampom, to su sasvim različite stvari?Naravno da ako je nešto u Italiji izašlo kao Maxi ili redovno izdanje može takvo da izađe ovde, ne vidim nikakvu prepreku, a da bi se štampalo kao i u Italiji moraju da se poklope mnoge kockice, priča o tome je suviše dugačka.Naravno da kvalitet izdanja Veselog što se tiče štampe može da bude bolji, ali eto cena je sigurno mnogo manja nego u Italiji.Hoćeš i italijanske cene onda?I nemoj mi reći samo da Ludens štampa potpuno isto kao u Italiji što se to radi? I reci mi da li se u Italiji gomila izdanja štampa u HC verziji kao što je to ovde slučaj?Ili je to strip za široke mase?Toliko o poređenju sa Italijanima.
Ponavljam, nedostataka ima, ali to nije razlog da se Veseli četvrtak do te mere popljuje.

Trošak slanja stripova u Hrvatsku i Srbiju s vremena na vreme zaista nije tolika prepreka.Jeste da moraš da budeš strpljiv, ali eto, strpljiv sam i ja kada je reč o izdanjima iz Hrvatske, pa ne misliš valjda da su mi ovde dostupni u svakom momentu i na dohvat ruke?Te stripove možeš da kupiš i u vašim striparnicama, jeste da oni dižu cenu, ali onda je problem kod njih, ne u Veselom četvrtku.
I raspitaj se malo o forumašima iz Osijeka, koliko vidim neki baš redovno idu recimo u Novi Sad.Eto ti onda i jeftinije poštarine posle.

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1949 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/11/2011 : 00:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Nisam kupio loše odštampan VČ strip ima sigurno pola godine. Mnogo su se popravili po tom pitanju.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/11/2011 : 00:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
-------------------------------------------
uradi sam,uradi sam!
Jel to sve od argumenata?
1.Ti si prvi spomenuo ludens i agent.oni nisu tema ovog topica a o njima imam isto brdo primjedbi.kod veselog je stvar u tisku kojeg nisu popravili jer im se ne da.
mene osobno boli neka stvar u kojoj ediciji će neka epizoda biti objavljena.
po meni bi bila samo jedna serija i točka.u biti koja je razlika između redovnog mr.no i maxi noa?kad ih skupiš onda su maxi a kad ih podiliš onda su redovni.
2.Ti si prvi počeo usporedbu sa italijom pa je ne predbacuj meni.
3.ja uopće ne kukam da je veseli skup nego nije onako jeftin za nas iz hr kako ga ti prikazuješ.i ja sam za jeftinije stripove ali ipak neki standard kod tiska a to mi je najvažnije kod stripa treba postojati.
Ja nabavljam samo texa od veselog pa u zadnje vrime i nemam šta nabavljatia da se nakupi za paket tribalo bi ovim tempom par godina.
Zaključak je da je veseli ima loš tisak i dosad nisam primjetio(kod texa)da ide na bolje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 27/11/2011 : 01:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Izvinjavam se na gresci u prethodnom postu

Nije mi jasno kako neko moze da brani aljkav rad cenom. Zar je moguce da takvo misljenje preovladava?
Bolje da onda ni ne izdaju redovna izdanja ako ne znaju da ih stampaju a kao stalo im je do ljubitelja stripa. Koja je to "umetnost" preko koje VC stamparija izlije mastilo na svakoj drugoj strani. Pri tome nemojte da mi spominjete Zagora, za njega me bas briga, ali DD superbook je neredovan, lose stampan, a ima najveci kvalitet price izdanja VC-a. Muka mi je od njihovih redovnih izdanja

Kolekcionarska su OK ali mislim da samo najveci optimisti misle da se nece ugasiti. Daj boze da se nadje neko da to preuzme
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 27/11/2011 : 01:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Nisam kupio loše odštampan VČ strip ima sigurno pola godine. Mnogo su se popravili po tom pitanju.

Mene onda recimo bas ide. U pocetku mi je bilo svejedno ali je sad pocelo da me nervira. Dilan redovni i superbook ne promasujem da ubodem sa izlivenim mastilom. Treba da bacim pasulj pre kupovine :)
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 27/11/2011 : 01:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
DDSB ne ide neredovno, postojala je pauza kada su preskocena dva termina, ali inace ide na 3 meseca.
Ja nisam imao do sada tako lose odstampan strip.
Odakle ideja da ce se kolekcionarski DD ugasiti u skorije vreme?!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 27/11/2011 : 15:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
kvalitet stampe kod v.c nije popravljen,a to se vidi kod texa br.30.
popravice ga,kad na vrbu rodi grozdje,eto tad!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 27/11/2011 : 15:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

-------------------------------------------
uradi sam,uradi sam!
Jel to sve od argumenata?
1.Ti si prvi spomenuo ludens i agent.oni nisu tema ovog topica a o njima imam isto brdo primjedbi.kod veselog je stvar u tisku kojeg nisu popravili jer im se ne da.
mene osobno boli neka stvar u kojoj ediciji će neka epizoda biti objavljena.
po meni bi bila samo jedna serija i točka.u biti koja je razlika između redovnog mr.no i maxi noa?kad ih skupiš onda su maxi a kad ih podiliš onda su redovni.
2.Ti si prvi počeo usporedbu sa italijom pa je ne predbacuj meni.
3.ja uopće ne kukam da je veseli skup nego nije onako jeftin za nas iz hr kako ga ti prikazuješ.i ja sam za jeftinije stripove ali ipak neki standard kod tiska a to mi je najvažnije kod stripa treba postojati.
Ja nabavljam samo texa od veselog pa u zadnje vrime i nemam šta nabavljatia da se nakupi za paket tribalo bi ovim tempom par godina.
Zaključak je da je veseli ima loš tisak i dosad nisam primjetio(kod texa)da ide na bolje.

Pa ja i tvrdim da bi mogli da poprave neke stvari, to uopšte nije sporno, ali razlika između naših stavova je u pristupu.Ti tvrdiš da neke stvari ne rade dobro valjda nasmerno samo da bi nervirali tebe i ostale kupce, da im se baš apsolutno fućka za sve (naravno da će gledati pre svega svoj interes,ali to ne treba mešati sa nekom bahatošću) , a ja tvrdim da se greške potkradu, da možda žele da uštede nešto novca jer je kriza, da možda nemaju odgovarajuću opremu, možda na kraju krajeva nisu svi tamo baš toliki majstori zvog zanata.A između toga postoji razlika.U Veselom se ipak trude da s vremena na vreme izađu u susret zahtevima kupaca, postoji i određena komunikacija sa njima koja bi doduše mogla biti znatno bolja, a ranije su čak delili i određene sitne poklone, no valjda su zbog krize prekinuli sa tom praksom.
Uglavnom, najbolje je da pustimo vreme da učini svoje i da vidimo kakve ćemo stripove dobijati u narednom periodu.A svakako da se putem elektronske pošte mogu odgovornima iz Veselog četvrtka slati određeni predlozi i sugestije.

Nisam nikakvo poređenje pravio sa Italijanima, već sam samo istakao da ako je nešto Maxi izdanje, onda je to Maxi izdanje i ništa drugo, a ako je redovno, onda je redovno i takođe ništa drugo sem toga.Eto vidiš kako tu nisi dosledan.Tebi je bitan kvalitet štampe i ne zanimaju te tu nikakve priče, a nećeš da prihvatiš da je drugima možda bitno da dobiju izdanja u onakvom obliku u kakvom bi i trebala biti.Ja recimo ne uzimam od Ludensa Zagor Gigant jer te priče ionako imam kroz druga izdanja i to mi je nepotrebno, ali sam kupio ovaj poslednji jer tu priču nemam i to je uostalom pravi Gigant kojeg sam želeo da imam u kolekciji.I šta misliš kako mi deluje dok gledam kako na ovom Gigantu stoji broj 4?

Nisam ni tvrdio da je za vas u Hrvatskoj jeftino nabavljati stripove veselog četvrtka, ali da se čovek ipak može nekako snaći, može.A što se tiče nas u Srbiji, zaista su ti stripovi jeftini, no vidim da i tu neki kukaju na sav glas.U redu je da ti nešto smeta, ali tolika kuknjava mi zaista ne ide u glavu.

Da odgovorim i Zare80, pa kako da ti objasnim, ali u kapitalističkom potrošačkom društvu se itekako obraća pažnja na odnos cene i kvaliteta.Zato ponavljam, čovek koji recimo ima sasvim dovoljno para da skupi i najskuplji proizvod određene vrste neće ga kupiti ako on nije toliko kvalitetom iznad onog proizvoda koji je jeftiniji od njega.Dakle, razlika u ceni mora da oslikava i razliku u kvalitetu, prosto i jednostavno.To što se mi nismo navikli na takvu logiku razmišljanja, druga je stvar.

U svakom slučaju nadajmo se da će vremenom Veseli ispravljati mnoge nedostatke i mislim da to i radi.Po meni, najveći problem može biti dodatno usporavanje kolekcionarskih izdanja i bolje je na to obratiti pažnju.I ta činjenica možda govori koliko nije lako izdavati stripove na ovim prostorima pogotovo u tolikom tiražu.
I mislim da su malo nesuvisle tvrdnje da će se kolekcionarska izdanja Veselog sigurno ugasiti.Imali u takvoj tvrdnji ičega konstruktivnog?

Edited by - tumen on 27/11/2011 15:30:34
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000