Hvala druze, ali, ovo nije bila nasa ideja. Ovaj strip je bio objavljen u Italiji '94 u A4 formatu (SC). D.J. ga je narucio, pa smo ga obradili na nas jezik.
meni se tako dopadaju ove naslovnice, boje,......vaše su naslovnice nešto najljepše što sam video..... Zašto npr ne napravite neki kalendar( jel se zove tako? Mi kažemo KOLEDAR u sloveniji...) i stavite gore 12 nekih takvih naslovnica (postera), ono jake boje sve super isto kao ovdje, ispod negdje u kutak stavite brojeve (Ono januar, februar,...) i to prodavate???? Ili pravite postere ili tako nešto.....možda čete lako dobiti prava od Bonelija, jer ipak ovdje se ne radi o stripu od 96 strana, nego samo o 12 crteža.....pozanimajte se malo, isplatilo bi vam se, dolazi Nova Godina (kalendari su uvijek popularni za novu godinu), vjerovatno bi ih kupovale i striparnice da ih davaju svojim čitaocima,....
Držao u ruci ovog Zagora u boji. Jes da nisam ljubitelj pomenutog, ali vizuelno baš lepo izgleda Mislim na to kako je izdanje odrađeno. Boneli u boji mi je generalno bezveze.
Nabavio sam originalne Italijanske brojeve ove epizode (prvu ediciju), pa sam ih skenirao u 1200dpi (grayscale), prebacio sam ih u 2400B&W za štampu. Prelomio sam koristeći prevode Zlatne Serije (za prvi deo) i Slobodne Dalmacije (za drugi deo). Tekstovi su svi bili lekturisani i prebačeni na ekavski. Skenirao sam originalnu Italijansku naslovnicu, izbrisao sam boje, pa sam je ponovo bojao koristeći iste boje koje je Dnevnik koristio. Naslov, sve ZS oznake, poslednju stranicu i poslednju koricu sam precrtao u Illustratoru (sve je vektor, tako da ne gubi u kavlitetu kad povećam). Posle puno posla sad imam Remaster prvog broja Zagora na našim prostorima u originalnoj veličini, i u A4 formatu.
Sve je to ljepo divno krasno, ali budimo realni, obicni pirat, sa deformiranom naslovnom. O ovakvom postupku, nebi nikada razmisljao, a ako mi je stalo do tog izdanja, nabavio bi original, ma kakav god da bio, i koliko god da kostao. Po meni, bacanje love, gubljenje vremena, sto za izradu, a sto za postavljanje na forum, da ljudi govore, woooowww, tooo care, i za punjenje vlastitog ega, obicnim piratom, kojega bilo tko, za određenu cifru, moze dobiti! Shvacam da je nostalgija u pitanju, ali brate, nabavi original, pa gustaj, kao i vecina!
@Dirk23 - Pa, šta da ti kažem?! Meni ovako lepše izgleda. No, imaš i ti pravo, ne verujem da postoji jedno ljudsko biće koje ne voli da puni vlastiti ego, to ne mogu da poreknem.
A cilj ovog stripa nije bio da zameni original. Ni jedan pirat nikad neće zameniti originalnu Zlatnu Seriju, tu se 100% slažem sa tobom.
Sve je to ljepo divno krasno, ali budimo realni, obicni pirat, sa deformiranom naslovnom. O ovakvom postupku, nebi nikada razmisljao, a ako mi je stalo do tog izdanja, nabavio bi original, ma kakav god da bio, i koliko god da kostao. Po meni, bacanje love, gubljenje vremena, sto za izradu, a sto za postavljanje na forum, da ljudi govore, woooowww, tooo care, i za punjenje vlastitog ega, obicnim piratom, kojega bilo tko, za određenu cifru, moze dobiti! Shvacam da je nostalgija u pitanju, ali brate, nabavi original, pa gustaj, kao i vecina!
Za original bih morao dati 200 eura da je u dobrom stanju a ne bi bio ovako cvrst kao ovaj... Da ne govorimo o cenzuri u originalu... Sta god da je, ovo je meni fantazija koja se mora imati...