Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
16988 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 29/11/2011 : 20:30:12
|
quote: Originally posted by wele
Trebali bi pritisnuti izdavače da krene Lazarus od prvog broja,3 u 1 ili bilo kako.Ne bi trebalo da bude teško i skupo dobiti prava.
Ako bi krenuli od broja 62 po tri u stripu morali bi izdati još 30 brojeva. Mislim da bi se to moglo podnesti. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 29/11/2011 : 21:02:18
|
Mislim da je Lazarus u HR zauvijek gotova priča. Ludens je odustao, a Libellus nema namjeru.
Po meni minimalna šansa mogao bi biti netko od izdavača iz Srbije, iako sumnjam. Morali bi krenuti od broja jedan, a to znači da u prvih šezdesetak brojeva skoro ništa ne bi prodali u HR ili SLO. Teško za preživjeti, jer Lari nije previše popularan. |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 29/11/2011 : 21:47:48
|
quote: Originally posted by dcopic
Mislim da je Lazarus u HR zauvijek gotova priča. Ludens je odustao, a Libellus nema namjeru.
Po meni minimalna šansa mogao bi biti netko od izdavača iz Srbije, iako sumnjam. Morali bi krenuti od broja jedan, a to znači da u prvih šezdesetak brojeva skoro ništa ne bi prodali u HR ili SLO. Teško za preživjeti, jer Lari nije previše popularan.
Neki mali tiraž... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
16988 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 29/11/2011 : 22:14:42
|
LL je totalno neopravdano zapostavljen, meni je to sasvim ok strip, ne kužim kako nije našao publiku... Ustvari, vjerojatno je problem što nema nostalgičnu notu kao Mark, Blek ili Miki... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 30/11/2011 : 08:00:58
|
quote: Originally posted by wele
quote: Originally posted by dcopic
Po meni minimalna šansa mogao bi biti netko od izdavača iz Srbije, iako sumnjam. Morali bi krenuti od broja jedan, a to znači da u prvih šezdesetak brojeva skoro ništa ne bi prodali u HR ili SLO. Teško za preživjeti, jer Lari nije previše popularan.
Neki mali tiraž...
Jedino rješenje. Npr sličan je Juliji po broju izdatih epizoda i popularnosti i ako se Julija prodaje u malom tiražu, nema razloga da ne bi LL. Ali opet, ostaje problem što je već trećina epizoda objavljena. |
|
|
Tome272
New Member
Croatia
109 Posts
Member since 09/08/2010 |
Posted - 30/11/2011 : 09:21:41
|
Ako se skuplja ekipa za financiranje i puštanje Lazarusa ja se prijavljujem za sudjelovanje. Nema smisla čekati na izdavače jer oni očito nisu spremni na taj korak. Izdanje bi trebala sigurno biti po tri broja jer sam siguran da bi se to bolje prodavalo nego svaki broj pojedinačno. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Hajo
Senior Member
1870 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 30/11/2011 : 10:01:22
|
Ne mogu vjerovato da ovaj topic ima već 10 stranica, a nitko neće izdavati Lazarusa?! Ma šalu na stranu, Larry je meni bolji strip od, primjerice Zagora, ali odavno sam se prestao nadati da će ga netko ponovo izdavati, a kupovao bih u bilo kakvoj formi, a bogami može i na srpskom! |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/11/2011 : 10:15:37
|
Kad nije uspio Ludens, i još s ovim najboljim epizodama koje je izdavao pred kraj, i ako računamo da su prava za Lazarusa dosta jeftinija od Bonellija, onda mi je stvarno teško očekivati da će netko probati i uspjeti. Mislim, može probati, ali hoće li uspjeti, veliko je pitanje.
Meni je ovo dobar serijal, imam sve što je izašlo kod nas i stalo je baš kod odličnih epizoda... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16934 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Tome272
New Member
Croatia
109 Posts
Member since 09/08/2010 |
Posted - 30/11/2011 : 12:39:57
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Zato bi trebalo krenuti od preskocenih epizoda od strane Ludensa, te one koje slede. Jer, ako ce LL da ima ikakvu publiku, to ce biti bagra koja se na tog junaka vec navukla. U slucaju da krene kako treba, moglo bi se nekako razmisljati o paralelnom izdavanju starih epizoda.
To ne bi uopće bilo loše.
Ja osobno znam jako puno ljudi koji bi uzimali LL. Ne treba odustajati. Ako se nas nekoliko dogovori onda to možemo realizirati.
|
|
|
bazgtoon
Starting Member
Croatia
49 Posts
Member since 16/11/2010 |
Posted - 30/11/2011 : 19:12:10
|
mislim da ne bi trebalo krenuti sa izdanjima starih epizoda jer bi onda u početku bila manja prodaja, treba nastavit tamo gdje se stalo. Eventualno izdat par starih epizoda da se navuće nova ekipa (npr. prva i neke ključne za priču). |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 02/12/2011 : 09:48:55
|
Stare epizode Lazarus Ledda uvijek se mogu naći u Zagrebu na Hreliću/Jakuševcu za jako malo para. Dok recimo Zagor (Slobodna Dalmacija) na nekom štandu košta 5 ili 10 kuna, čak 15, Ledd košta 2 ili 3 kune, njaviše 5 kn. Jednom sam kupio 50 Lazarusa (bilo je i par Nathana u toj hrpi) za 50 kuna, al kreten sam uzeo čak 9 duplih jer sam žurio. Znaći kunu po stripu. Ako maknemo ovih 9 duplih onda ispada 1,22kn-opet ultra jeftino. Mnogi stripovi sa te hrpe su bili glanceri. Uglavnom uvijek vidim stare Lazaruse tamo i to jako jeftino. Jeftinije od ostalih stripova. |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 02/12/2011 : 09:59:28
|
quote: Originally posted by Nivox
Stare epizode Lazarus Ledda uvijek se mogu naći u Zagrebu na Hreliću/Jakuševcu za jako malo para. Dok recimo Zagor (Slobodna Dalmacija) na nekom štandu košta 5 ili 10 kuna, čak 15, Ledd košta 2 ili 3 kune, njaviše 5 kn. Jednom sam kupio 50 Lazarusa (bilo je i par Nathana u toj hrpi) za 50 kuna, al kreten sam uzeo čak 9 duplih jer sam žurio. Znaći kunu po stripu. Ako maknemo ovih 9 duplih onda ispada 1,22kn-opet ultra jeftino. Mnogi stripovi sa te hrpe su bili glanceri. Uglavnom uvijek vidim stare Lazaruse tamo i to jako jeftino. Jeftinije od ostalih stripova.
Ne zezaj da su tako jeftini?!? |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 02/12/2011 : 10:07:14
|
Ne zezaj da su tako jeftini?!? [/quote]
Ovo što sam naletio na tipa koji želi sve rasprodati (mislim da je rekao da ide na more ? - to je bilo prošlo proljeće)pa mi je dao 50 za 50 kn nije situacija kakvu sam ikad više doživio, ali kad sam tamo uvijek gledam stripove i Lazarusi su uvijek jeftiniji od ostalih. Kao da ih i tamo manje cijene, kao da ih nitko ne želi kupiti. Ne znam-stekao sam takav dojam. A meni je to dobar strip. |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 02/12/2011 : 14:11:37
|
Evo, jedan kolega s forum, archy mu je ime, poklonio svoju kolekciju Lazarusa knjižnici ili nekoj takvoj ustanovi... Znači, ne samo da se prodaje jeftino, nego se i poklanjaju samo da ih se riješe. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 02/12/2011 : 19:01:12
|
quote: Originally posted by DeeCay
Evo, jedan kolega s forum, archy mu je ime, poklonio svoju kolekciju Lazarusa knjižnici ili nekoj takvoj ustanovi... Znači, ne samo da se prodaje jeftino, nego se i poklanjaju samo da ih se riješe.
Prestani lagati ovaj napaćeni narod. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Gobac_666
Starting Member
11 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 09/12/2011 : 14:44:50
|
Meni je Lazarus bio super. Imam sve brojeve (mozda nedostaje 1 broj, ali nisam siguran). Prvih 20 brojeva je kupljeno na standovima, jer sam ga dosta kasno "otkrio". Zarazila su me prva tri broja koje mi je frend posudio. Podsjetio me dosta na Nathana koji je bio dobrodosli odmak od "starih" Bonellija na kojima sam odrastao.
Samo ne vjerujem da bih bih ga kupovao kao trobroje kako izlazi Nathan. Jer kad pogledam tvrde Nathane (koliko god ga obozavao) nemogu se oduprijeti da ne pocnem usporedivati 15 komada s ratom kredita, racunima za struju, djelovima za kompjuter, pa nisu daleko niti od bijele tehnike :( Ako kuzite sto zelim reci.
Ne kupujem tvrdog Mister No-a, ni MM, jer sam morao birati kojeg da uzmem. Odluka je pala na NN. Pa mi i njega nedostaje dosta brojeva i obicno se kupuje na akcijama :(
Ne vjerujem da ima sanse za LL u ovo vrijeme, jer je izdavacima teze nego ikad.
Osobno bih uzimao na mjesecnoj bazi po jedan broj do 20kn. Ostale opcije si jednostavno ne mogu priustiti :( |
|
|
Charlito de la Vega
Junior Member
Croatia
328 Posts
Member since 26/07/2011 |
Posted - 09/12/2011 : 15:34:14
|
quote: Originally posted by Gobac_666 Ne kupujem tvrdog Mister No-a, ni MM, jer sam morao birati kojeg da uzmem. Odluka je pala na NN. Pa mi i njega nedostaje dosta brojeva i obicno se kupuje na akcijama :(
Da, nažalost je tako. Ja iz istih razloga od Libellusa kupujem samo Magičnog.
Osobno bih uzimao na mjesecnoj bazi po jedan broj do 20kn.
Tko zna... Mislim da se ovdje na forumu dosta podcjenjuje kiosk publika. Čak mislim da bi Lazarus i mogao sada uspijeti, jer bi bio "grom iz vedra neba" i osvježenje u kiosk ponudi. Realno...na kioscima su samo Zagor, Dylan i AF, te njihovi kompleti, koji "mrtvi" stoje u izlogu mjesecima. Tu i tamo SA razbije monotoniju sa PsDZ i onim drugima (Mark, Blek, Miki). |
I don't want to be one wave in the water but sea will drag me deep: one more haggard drowned man. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
JPorta
Starting Member
Croatia
37 Posts