Kolega novopečeni forumaš Johnny Difool (al odavno u struci) pripremio je lijepi tekst o filmovima temeljenim na stripovima. I kako smo to najavili u samom naslovu, bit će još novijih i iscrpnijih tekstova o temi koja bi trebala, barem to vjerujem, zanimati većinu na ovom forumu!
1. Muškarci u tajicama
Ludi za stripovima? Ludi za filmovima? Ludi za filmovima po stripovima? E onda će vam se sigurno svidjeti tekst kojeg je pripremio Johnny Difool, a nudi sveobuhvatan pregled kroz stripovske ekranizacije. A to je samo početak...
Novi dio niza tekstova o fenomenu muškaraca u tajicama... Krize identiteta zakrabuljenih momaka Tjeskobni svijet čovjeka-šišmiša Pauk plete mrižu svoju...
Rekao je difool da je ovaj serijal tekstova poklon za sve žene na ovom forumu - i otud muškarci u tajicama... Jedino ako ubaci Vampirellu ili Barbarellu, a možda i Barb Wire s Pamelom Andersen...
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Evo malo opširnijeg komentara Avanture Tintina by Johnny difool!
Kreirane davne 1929. godine u mašti i pod perom znamenitog belgijskog strip-majstora Georgesa Rémija Hergéa, „Avanture Tintina“ jedan su od najuspjelijih i najcjenjenijih strip-serijala u povijesti europske devete umjetnosti, koji se u izdanju Algoritma odnedavno počeo objavljivati i kod nas. Prvi put se pred čitateljima...(Čitaj dalje)
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Do novog nastavka serijala Muškarci u tajicama, tu su dva osvrta na filmske adaptacije sasvim ili većim dijelom realističnih stripova, kultnog „American Splendora“ Joyce Brabner, Harveya Pekara i Roberta Crumba, te odličnog „Kick-Assa“ Marka Millara i Johna Romite Jr.-a. NASTAVAK >>>
Glasoviti i kod nas nekad objavljivan i izuzetno popularan strip „Štrumpfovi“ darovitog belgijskog autora Pierrea Culliforda poznatijeg pod umjetničkim pseudonimom Peyo NASTAVI >>>
pohvale kolegi na odlično napisanom članku! imao sam namjeru otić pogledat ovaj film, al sam odustao kad sam vidio da će ga Goshnell režirat...konačan rezultat me ne iznenađuje. upravo ono što i očekuješ od Goshnellovih filmova.
selo u kojem su snimane scene iz filma cije su fasade kuca obojene u plavo raspisao referendum o tome da li boje fasada kuca ostanu plave ili ne . Naime napredak u turizmu je ogromni svi zele obici lokacije na kojima su snimane scene iz filma , pa tako u ovom kratkom periodu je obislo ovo selo oko 80.000 turista
Sestra me nagovarala da ideo Štrumpfove pogledat u kino jer smo obožavali crtić ko klinci, ali nismo išli, a neki dan sam dobio DVD i mislim pogledat film iako su kritike jako loše. Žalošno je što se dopušta nekim polusposobnim režiserima da upropaštavaju ono što bi mogla biti ugodna zabava. Za djecu i odrasle. Johnny Difool kaže: Djelo redatelja Raje Gosnella prvi je nastavak planirane trilogije o Štrumpfovima , tako da možemo očekivati čak još 2 nastavka.
Odličan članak Johnny. Za klince do nekih 10-tak godina film je možda i interesantan, ali stvarno ostaje žal što se netko kompetentniji nije uhvati projekta. Najlošiji svakako Gargamel.