forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 DARKWOOD: KONAN, Divlji mač Simerije - knjiga 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/11/2011 : 17:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ima li Busceme u ovom drugom broju? Koga ima još od crtača pored P. Markosa?
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 13/11/2011 : 18:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ima li Busceme u ovom drugom broju? Koga ima još od crtača pored P. Markosa?

Pablo Markos, Frenk Bruner, Gil Kejn, Tim Suton, Jong Montano, Dzon Bjusema, Erni Can

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38105 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/11/2011 : 09:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
@alexts
Imas preview gdje su i sve epizode sa autorima. ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2439 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 15/11/2011 : 22:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 15/11/2011 : 23:16:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Nekako mi bas legao Kejn.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 16/11/2011 : 09:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BiDi

Voleo bih kod ovog dizajna Hronika kad bi promenili ovu sivu boju, nekako mi sumorno, mozda bi lepse bilo kada bi bilo slicna pozadina kao kod Divljeg maca. I slika samo da je malo veca.

Ali to je moje misljenje, ne znaci da sam u pravu

Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 16/11/2011 : 16:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Solomon Kejn,da li je neko rekao Solomon Kejn ?

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Babilon
Advanced Member

Croatia
3083 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 24/11/2011 : 15:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Babilon's Homepage  Send Babilon a Private Message  Reply with Quote
OD 10.12. POTRAŽITE U BABILONU ...

KONAN, knjiga druga
Darkwood

Cijena?
Kao i sve Darkwoodove knjižurine, što je knjiga veća - cijena je manja!

Pozdrav iz Babilona!

Strip knjižara Babilon / Web shop : www.babilon-strip.com
info@babilon-strip.com / Mob. 098-776-766

Edited by - Babilon on 29/11/2011 01:28:59
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/11/2011 : 19:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

Druga knjiga Konana: Divljeg mača Simerije na 370 strana sakuplja priče iz The Savage Sword of Conan the Barbarian 8-10??? i 30, Giant-Size Conan The Barbarian 1-4 i Conan The Barbarian Annual 4-5, odnosno - kompletnog Konana Osvajača, adaptaciju romana Roberta E. Haurda Zmajev čas, koja u Americi nikada nije objavljena u jednoj knjizi, a prva četiri poglavlja nisu uopšte reprintovana u trejdovima.

Mislis na ove..a koji je to broj 30..???

http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-8/dp/1595825827/ref=sr_1_fkmr0_3?s=books&ie=UTF8&qid=1322244851&sr=1-3-fkmr0
http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-Michael-Fleisher/dp/1595826483/ref=pd_sim_b_1
http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-Michael-Fleisher/dp/1595827994/ref=pd_sim_b_2

U kronikama sam tek dosao do broja 10 a dalje ne znam da li ima Conana kao kralja,znalm da je ta edicija kasnije, zanima me kad se pojavljuje taj Xalthoun...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 26/11/2011 : 00:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
pa prica sa ksaltotunom je ova zmajev cas. sve je lepo slozeno da ta prica ide po redu i u celini.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 26/11/2011 : 01:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Druga knjiga Konana: Divljeg mača Simerije na 370 strana sakuplja priče iz The Savage Sword of Conan the Barbarian 8-10??? i 30, Giant-Size Conan The Barbarian 1-4 i Conan The Barbarian Annual 4-5, odnosno - kompletnog Konana Osvajača, adaptaciju romana Roberta E. Haurda Zmajev čas, koja u Americi nikada nije objavljena u jednoj knjizi, a prva četiri poglavlja nisu uopšte reprintovana u trejdovima.

Mislis na ove..a koji je to broj 30..???

http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-8/dp/1595825827/ref=sr_1_fkmr0_3?s=books&ie=UTF8&qid=1322244851&sr=1-3-fkmr0
http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-Michael-Fleisher/dp/1595826483/ref=pd_sim_b_1
http://www.amazon.com/Savage-Sword-Conan-Michael-Fleisher/dp/1595827994/ref=pd_sim_b_2

U kronikama sam tek dosao do broja 10 a dalje ne znam da li ima Conana kao kralja,znalm da je ta edicija kasnije, zanima me kad se pojavljuje taj Xalthoun...

Malo si se zeznuo. Ovi Amazon linkovi vode na paperback izdanja volume 8-10, nije to to. U Divlji mac 2 su epizode 8, 9, 10 i 30 iz SSOC serijala, plus ostalo, sve ti lepo pise...

Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 07/12/2011 : 22:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
ajde ja sam tu laik pa i meni objasnite kako to da je u prvoj priči konan vođa onih zuarega kao što je i bio u prvoj knjizi dok je već u drugoj priči kralj akvilonije? kakva je to kronologija?
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 08/12/2011 : 00:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Whetherpine

ajde ja sam tu laik pa i meni objasnite kako to da je u prvoj priči konan vođa onih zuarega kao što je i bio u prvoj knjizi dok je već u drugoj priči kralj akvilonije? kakva je to kronologija?

Nikakva! Divlji mač Simerije ne prati njegov život hronološki, kao što je slučaj u Hronikama Konana, ili u Dark Horseovom novom Konanu.

Evo dela jednog teksta o Konanu...

Još jedna bitna razlika između CtB i SsoC je vezana za kontinuitet. Naime, u CtB, nakon prvih 15-ak epizoda, koje su uglavnom stand alone, Thomas počinje da razvija kompleksnije priče, story arcove koji se protežu kroz nekoliko epizoda, a čiji će vrhunac biti Saga o Belit, koju čini čak 40 epizoda! Toga, međutim, u SsoC - nema! Konanov put od lopova, preko najamnika i pirata - velikog ratnika u bilo kom slučaju - do kralja Akvilonije u SsoC nije linearan.

To je bio slučaj i sa REH-ovim pričama - one su nastajale redosledom koji nije hronološki pratio Konanov život onako kako ga je Howard zamislio. A opet - dovoljno je samo da u glavi uvek imate čuvenu rečenicu iz Howardove priče The phoenix on the sword:

"Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandalled feet..."

I znaćete tačno gde ste! Jer, baš kao i REH-ova proza, iako kasnije hronološki posložena (i dopunjena pričama drugih pisaca), i epizode koje su deo Divljeg mača Simerije, hronološki posmatrane, uglavnom pripadaju različitim periodima Konanovog života.

John Seavey, autor sjajnog bloga Fraggmented, napisao je zanimljiv članak na tu temu, u svetlu njegove kovanice storytelling engine, a predlažem vam da isti pročitate. (Nakon toga će vam stvari odmah biti jasnije!) Elem, Seavey kaže: "Conan's life isn't a story, it's an engine for telling Conan stories."

Tekst:
http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/2011/08/stripsko-leto-u-srbiji-2-konan-divlji.html

Seaveyev tekst:
http://fraggmented.blogspot.com/2008/02/storytelling-engines-savage-sword-of.html
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/12/2011 : 01:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Vidis, mene je bunilo sto u knjizi 1 ima ona prica gdje Konan na kraju epizode pocinje da gusari kao kapetan broda. Iduca prica pocinje potpuno nevezano za to. Da li slucajno ovo gusarenje ima nastavak?
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/12/2011 : 16:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
napokon stigao uvoz. uzeto danas sve u palachu. jedva cekam procitati.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 08/12/2011 : 22:22:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:

Nikakva! Divlji mač Simerije ne prati njegov život hronološki, kao što je slučaj u Hronikama Konana, ili u Dark Horseovom novom Konanu.

Još jedna bitna razlika između CtB i SsoC je vezana za kontinuitet. Naime, u CtB, nakon prvih 15-ak epizoda, koje su uglavnom stand alone, Thomas počinje da razvija kompleksnije priče, story arcove koji se protežu kroz nekoliko epizoda, a čiji će vrhunac biti Saga o Belit, koju čini čak 40 epizoda! Toga, međutim, u SsoC - nema! Konanov put od lopova, preko najamnika i pirata - velikog ratnika u bilo kom slučaju - do kralja Akvilonije u SsoC nije linearan.

To je bio slučaj i sa REH-ovim pričama - one su nastajale redosledom koji nije hronološki pratio Konanov život onako kako ga je Howard zamislio. A opet - dovoljno je samo da u glavi uvek imate čuvenu rečenicu iz Howardove priče The phoenix on the sword:

"Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandalled feet..."

I znaćete tačno gde ste! Jer, baš kao i REH-ova proza, iako kasnije hronološki posložena (i dopunjena pričama drugih pisaca), i epizode koje su deo Divljeg mača Simerije, hronološki posmatrane, uglavnom pripadaju različitim periodima Konanovog života.

John Seavey, autor sjajnog bloga Fraggmented, napisao je zanimljiv članak na tu temu, u svetlu njegove kovanice storytelling engine, a predlažem vam da isti pročitate. (Nakon toga će vam stvari odmah biti jasnije!) Elem, Seavey kaže: "Conan's life isn't a story, it's an engine for telling Conan stories."

Tekst:
http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/2011/08/stripsko-leto-u-srbiji-2-konan-divlji.html

Seaveyev tekst:
http://fraggmented.blogspot.com/2008/02/storytelling-engines-savage-sword-of.html

Hvala na odgovoru, nisam nikad čitao Conana i sad su mi neke stvari puno jasnije.
Ali ipak mi je žao što kad si je Darkwood već uzeo tako veliku zadaću da objavi sve što je izašlo od njega da bar nekako ne pokuša to i kronološki poredati.
Npr. glupo mi je za prvu priču u prvoj objavljenoj knjizi da Conan i Crvena Sonja pričaju o tamo nekom događaju u nekoj epizodi kako su nekom dali po tamburi.
Pa zar ne postoji neka priča koja bi bila bolja za prvu epizodu da mi koji nemamo pojma dobijemo neki uvod u Conana tipa ovako nešto:
Zdravo svima, ja sam Konan, keva mi je Slobodanka, ćale Vaso, rodio sam se u Vukojebini, kao mali bavio sam se bodibildingom, hobi mi je hevi metal i kromirane felge, došao sam razvaliti vam dupe!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 08/12/2011 : 23:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

roland
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 09/07/2007

Posted - 09/12/2011 : 00:21:26  Show Profile Show Extended Profile  Send roland a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Tekst:

Seaveyev tekst:

Hvala na odgovoru, nisam nikad čitao Conana i sad su mi neke stvari puno jasnije.
Ali ipak mi je žao što kad si je Darkwood već uzeo tako veliku zadaću da objavi sve što je izašlo od njega da bar nekako ne pokuša to i kronološki poredati.
Npr. glupo mi je za prvu priču u prvoj objavljenoj knjizi da Conan i Crvena Sonja pričaju o tamo nekom događaju u nekoj epizodi kako su nekom dali po tamburi.
Pa zar ne postoji neka priča koja bi bila bolja za prvu epizodu da mi koji nemamo pojma dobijemo neki uvod u Conana tipa ovako nešto:
Zdravo svima, ja sam Konan, keva mi je Slobodanka, ćale Vaso, rodio sam se u Vukojebini, kao mali bavio sam se bodibildingom, hobi mi je hevi metal i kromirane felge, došao sam razvaliti vam dupe!

to sto predlazes uskoro ces i dobiti.
Postoji regularna Konan serija Conan the Barbarian koju cine 275 stripova koji su startovali da izlaze sedamdesetih a koja je kasnije sabrana u trejdove Chronicles of Conan i koja ti ide hronoloski od prvih pustolovina Konana jos kada je bio mladi varvarin i ona je u boji. Beli put je u Srbiji izdao prva dva trejda a Darkvud uskoro treba da izda tvrdokoriceni trejd koji ce obuhvatati 3 i 4 trejd. Vremenom ce izdati i ta dva od belog puta u jednoj knjizi.

Sto se tice Divljeg maca Simerije ili ti Savage Sword of Conan je serija od 235 svescica i klasicnog magazinskog formata u Americi sto je ovde A4. Ti stripovi ne idu hronoloski i stvarani su za stariju publiku gde nije bilo cenzura nasilja i golotinje i cratao ih je sam krem tadasnjih crtaca, a i scenario je bio znatno kvalitetniji. Originalno je izlazio crno/belo. U knjizi 2 imas odlican tekst bas te hronologije citanja konana kao i svih mogucih izdanja i popisa vezanih za dragog nam varvarina koji je napisao Slobodan Jovic. Preporucujem ti da to iscitas i sve ce ti se kristalno razjasniti.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1855 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 09/12/2011 : 08:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tekst:

Seaveyev tekst:

Hvala za ove linkove, veoma zanimljivi tekstovi i sada su neke stvari mnogo jasnije

Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1558 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 09/12/2011 : 10:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Evo napokon sam ga jućer dobio i sad sam na miru do iduće ture :)

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/12/2011 : 18:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Jučer u striparnici malo prolistao ovo izdanje i mogu reći da je fenomenalno, prava stripčina i pol za 140kn (akcijska cijena)... Sad razmišljam što ću, uzeo sam Bookglobeov koji kompilira priče SSoC 1-3 i SToC (i još neke), a pitanje kad će opet nastaviti s njim kad izdaje milijun raznih integrala. A DW Konan 2 priče SSoC 8-10 i ostalo. Svejedno mi fali Konan #1!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1558 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 09/12/2011 : 20:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Ma uzmi drugi dio,pojavit će se već prvi na aukcijama:)

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 09/12/2011 : 22:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roland

quote:

quote:

quote:

Tekst:

Seaveyev tekst:

to sto predlazes uskoro ces i dobiti.
Postoji regularna Konan serija Conan the Barbarian koju cine 275 stripova koji su startovali da izlaze sedamdesetih a koja je kasnije sabrana u trejdove Chronicles of Conan i koja ti ide hronoloski od prvih pustolovina Konana jos kada je bio mladi varvarin i ona je u boji. Beli put je u Srbiji izdao prva dva trejda a Darkvud uskoro treba da izda tvrdokoriceni trejd koji ce obuhvatati 3 i 4 trejd. Vremenom ce izdati i ta dva od belog puta u jednoj knjizi.

Sto se tice Divljeg maca Simerije ili ti Savage Sword of Conan je serija od 235 svescica i klasicnog magazinskog formata u Americi sto je ovde A4. Ti stripovi ne idu hronoloski i stvarani su za stariju publiku gde nije bilo cenzura nasilja i golotinje i cratao ih je sam krem tadasnjih crtaca, a i scenario je bio znatno kvalitetniji. Originalno je izlazio crno/belo. U knjizi 2 imas odlican tekst bas te hronologije citanja konana kao i svih mogucih izdanja i popisa vezanih za dragog nam varvarina koji je napisao Slobodan Jovic. Preporucujem ti da to iscitas i sve ce ti se kristalno razjasniti.

Okej, hvala ti, ovo sam već sve prokužio, mislio sam samo da će Darkwood raditi kronologiju na Divljem maču.
Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 09/12/2011 : 22:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Jučer u striparnici malo prolistao ovo izdanje i mogu reći da je fenomenalno, prava stripčina i pol za 140kn (akcijska cijena)... Sad razmišljam što ću, uzeo sam Bookglobeov koji kompilira priče SSoC 1-3 i SToC (i još neke), a pitanje kad će opet nastaviti s njim kad izdaje milijun raznih integrala. A DW Konan 2 priče SSoC 8-10 i ostalo. Svejedno mi fali Konan #1!

Vidim tvoju dilemu i ja sam je imao.
Inače preferiram hrvatske stripove i Bookglobe stvarno lijepo izgleda (čak mi je ljepši od Darkwoodovog) ali me od njega odbila cijena i to što ko zna kad će izaći slijedeći broj i dali uopće hoče.
I zato sam uzeo ovo jer je cijena stvarno povoljna za ovakvu kvalitetu a i osim toga obećavaju izdati sve što je dosad izašlo.
Ovo je prava prilika za pratiti Conana ako te zanima.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 10/12/2011 : 00:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Jedini problem je što su u hrvatsku poslali smješan broj primjeraka, a kad je došao red na ponovni uvoz već se sve rasprodalo u srbiji...pa nisu imali šta poslat...

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000