forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

dzoni
Advanced Member

Serbia
4339 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 08/12/2011 : 10:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
pa i prica 504,505 je odlicna....
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 08/12/2011 : 11:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Feri je crtački otac Zagora i normalno je da će on uvek biti najbolji za većinu ljudi, ali sa druge strane ne znam čemu toliko potcenjivanje Laurentija iako nije na tom nivou na kom je stari majstor?Da nije samo zato jer crta naslovnice ovog izdanja Veselog četvrtka što će značiti da je to prava meta kritika, a ne sam Laurenti?Što je najbolje, ne sećam se baš nešto da je Laurenti ovde kritikovan dok ovo izdanje Zagora nije počelo da izlazi, zanimljivo (koliko samo je bilo pohvala za Močvaru robijaša) .Isto tako, nije mi jasno kako neko može da kritikuje Laurentija na sva usta, a isto tako hvali Kiarolu i Andreučija jer imaju u neku ruku sličan stil crtanja (više ovaj drugi) , naravno koliko je uopšte moguće tako nešto porediti.Čak nevezano za njihove stilove, ta dvojica uopšte ne odskaču po kvalitetu njihovog rada nešto u odnosu na Laurentija, ali eto po nekima ispada da je razlika ogromna.A pitam se šta bi bilo da recimo neko od njih dvojice crta naslovnice ovog izdanja Veselog četvrtka, verovatno bi preko noći u očima nekih postao očajan crtač?
No, dobro, ukusi su različiti, ali nije mi jasno zašto se par ljudi konstantno ubacuje u diskusiju u ovom topiku samo da bi popljuvalo ovo izdanje, znamo da im se ne sviđa, znamo njihov stav, ne moraju po hiljaditi put da ga ponavljaju.Postoji toliko drugih tema, pa neka tamo daju konstruktivniji doprinos kroz raspravu.

Edited by - tumen on 08/12/2011 11:16:47
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/12/2011 : 11:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

Sta znam, meni je kraj bas losh. Al opet, prica je mnogo bolja od druge koju je napisao Kajeli, tako da je sam scenarista dao bolju pricu boljem crtacu.
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 08/12/2011 : 11:45:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by dzoni

Sta znam, meni je kraj bas losh. Al opet, prica je mnogo bolja od druge koju je napisao Kajeli, tako da je sam scenarista dao bolju pricu boljem crtacu.

Khm , Bisi razvaljuje, zbog njegovog crteža mi je i priča Rečni vukovi bila sasvim ok. A 504, 505 jeste odlična priča, iako je Laurenti imao bolje radove kada je u pitanju crtež. Što se tiče teme, iako mi Laurenti nije baš omiljen crtač na Zagoru (negde mi je u sredini, bolji od mnogih, ali i lošiji od nekolicine), njegove naslovnice za VČ su mi odličan potez, nema potrebe da gledamo po ko zna koji put Ferijeve naslovnice od pre 50 godina, lepo je videti i nešto novo. Makar imamo da upoređujemo
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/12/2011 : 12:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen

Feri je crtački otac Zagora i normalno je da će on uvek biti najbolji za većinu ljudi, ali sa druge strane ne znam čemu toliko potcenjivanje Laurentija iako nije na tom nivou na kom je stari majstor?Da nije samo zato jer crta naslovnice ovog izdanja Veselog četvrtka što će značiti da je to prava meta kritika, a ne sam Laurenti?Što je najbolje, ne sećam se baš nešto da je Laurenti ovde kritikovan dok ovo izdanje Zagora nije počelo da izlazi, zanimljivo (koliko samo je bilo pohvala za Močvaru robijaša) .Isto tako, nije mi jasno kako neko može da kritikuje Laurentija na sva usta, a isto tako hvali Kiarolu i Andreučija jer imaju u neku ruku sličan stil crtanja (više ovaj drugi) , naravno koliko je uopšte moguće tako nešto porediti.Čak nevezano za njihove stilove, ta dvojica uopšte ne odskaču po kvalitetu njihovog rada nešto u odnosu na Laurentija, ali eto po nekima ispada da je razlika ogromna.A pitam se šta bi bilo da recimo neko od njih dvojice crta naslovnice ovog izdanja Veselog četvrtka, verovatno bi preko noći u očima nekih postao očajan crtač?
No, dobro, ukusi su različiti, ali nije mi jasno zašto se par ljudi konstantno ubacuje u diskusiju u ovom topiku samo da bi popljuvalo ovo izdanje, znamo da im se ne sviđa, znamo njihov stav, ne moraju po hiljaditi put da ga ponavljaju.Postoji toliko drugih tema, pa neka tamo daju konstruktivniji doprinos kroz raspravu.

Uh, here we go again and again and again and again and again and again and again(globalno govoreći)

Tumen, brate, malko si se izgrešio. Idem redom, što objektivnije moguće.

1. Nema to veze sa time što je Veseli Četvrtak angažovao Laurentija za crtanje naslovnica. Jedino što se tako na topicu Laurenti svako malo pojavi, pa pozitivni/negativni komentari na naslovnice rasplamsaju emocije (ono tipa "ne znam kako možeš da kažeš za Laurentija..."). Po meni (ovo je sada subjektivno) je taj potez Veselog Četvrtka odličan. Svima nam je pun cazzo Ferrijevih starih naslovnica, pa je Laurenti neka vrsta osveženja. Samo stavi Ludensovo Kolekcionarsko izdanje i knjige od Veselog Četvrtka, i skapiraj se koju bi radije uzeo i zbog čega.

2.I subjektivno i objektivno, Andreucci je odličan crtač, jedan od najboljih Zagor staffa nove generacije (kažem "nove" da mi ne bi neko rekao "a Ferri?"). Po meni je najbolji, ali ajmo objektivno. Kod Chiarolle je teško biti objektivan zbog njegovog zaista posebnog stila crtanja. Meni se ne sviđa, dok se nekom drugom sviđa. Jebiga. Ali svakako nije za poređenje.

3.Laurenti, Andreucci i Chiarolla...vizuelno, stilski, tehnički, kvalitativno itd. veeooooma različiti. Zajednički im je samo junak kojeg crtaju. Nema smisla stavljati ih jednog pored drugog.

Laurentijev problem je što je on zaista dobar crtač, ali Zagija odradi nekako ofrlje. Zato ga ja ne volim, kao i KingWarrior i ostali.

@moderatori
Ubićete me, ali 'bem mu miša, ako ova rasprava bude trajala još deset postova posle moga, otvaram hiljaditi Poll vezano za Zagijeve crtače.

Dakle spremite ključeve, ali sačekajte dok se momci ne izbace

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/12/2011 : 12:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Za Zagorove crtače je odavno otvorio poll Bruce...pogledaj i naći ćeš sve!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/12/2011 : 12:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Nema smisla to raditi opet,i opet,i opet...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/12/2011 : 12:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
znam, ali bih radije to again and again again and again again and again again and again again and again nego da po stoti put slušam again and again again and again again and again again and again again and again again and again na ovim ostalim Zagor topicima svaka tri-četiri dana.

Okej neću!
Sad neću iz inata!

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/12/2011 : 12:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
"Nemojte ljudi,ko Boga vas molim"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/12/2011 : 14:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

@moderatori
Ubićete me, ali 'bem mu miša, ako ova rasprava bude trajala još deset postova posle moga, otvaram hiljaditi Poll vezano za Zagijeve crtače.

Nije potrebno. Kada se vec pocelo onda se moze i ovdje raspraviti
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/12/2011 : 14:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da nije samo zato jer crta naslovnice ovog izdanja Veselog četvrtka što će značiti da je to prava meta kritika, a ne sam Laurenti?

Njegove naslovnice su krive zasto ja i mnogi drugi ne kupujemo ovo izdanje.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/12/2011 : 14:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto tako, nije mi jasno kako neko može da kritikuje Laurentija na sva usta, a isto tako hvali Kiarolu i Andreučija jer imaju u neku ruku sličan stil crtanja

uh, uh, uh...staviti Andreuccija u isti kos sa ovom dvojicom je svetogrdje.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/12/2011 : 14:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Mozemo se svadjati koliko nam volja. Objektivno gledano, sve je na strani Laurentija. Opet, ne vidim ni da VC-u lose ide zbog par ljudi koji su odustali od KI Zagora zbog Laurentija. Opet kazem, bezkompromisni ljubitelji Ferrija su samo najglasniji, nema ih najvise.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/12/2011 : 15:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo izdanje sasvim ok, pogotovo ako se uzme u obzir ono Ludensovo izdanje, ja bi rek'o da je ovo puno bolje, pa i sa ovim Laurentijevim naslovnicama. Ipak su unutra Ferrijeve naslovnice, i to u boji, tako da ne znam zasto neki previse kukaju. Ako je Ludensovo izdanje, po mome, oko C- u kvalitetu, ovo je sigurno B+.

Mozda se o ovome ovdje vec raspravljalo, ali moram da pitam: koliko primjeraka ovog VC KIZ se stampa svakih put? Znam da Ludensova knjiga izlazi na 800 primjeraka, ali ne znam puno o ovom izdanju. Ako neko zna, neka se javi ovdje, unaprijed hvala.

http://www.acestroke.blogspot.com

Edited by - acestroke on 08/12/2011 15:26:41
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/12/2011 : 15:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Opet kazem, bezkompromisni ljubitelji Ferrija su samo najglasniji, nema ih najvise.

ne bih rekao da ih ima mnogo takvih. Stvar je u tome da je postojalo x boljih solucija, od Torricellija pa do novijih crtaca. Ne radi se o tome da su trebale upravo Ferrijeve naslovnice...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/12/2011 : 15:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Opet kazem, bezkompromisni ljubitelji Ferrija su samo najglasniji, nema ih najvise.

ne bih rekao da ih ima mnogo takvih. Stvar je u tome da je postojalo x boljih solucija, od Torricellija pa do novijih crtaca. Ne radi se o tome da su trebale upravo Ferrijeve naslovnice...

Amen na to. Ovo je sto posto, i subjektivno i objektivno (ove me dve reči lagano počinju nervirati) tačno.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2472 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 08/12/2011 : 16:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ferri bolje crta od Laurentija i to da crta lijevom nogom,sa povezom preko ociju dok mu kornjaca od 300 godina sjedi na glavi.

Ovim je sve rečeno...

Carpe diem
Go to Top of Page

simastrahota73
New Member

Serbia
138 Posts

Member since 14/11/2010

Posted - 10/12/2011 : 14:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send simastrahota73 a Private Message  Reply with Quote
U KI Zagor 17 fali naslovna broja 52 (Morte sul fiume), e sad da li je to samo kod mene (imam i nekoliko belih strana - katastrofa!) ili je kod svih. Inace za br. 51, 53 i 54 ima naslovnih strana.

U tamninu smo svi crni!
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 10/12/2011 : 15:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne znam da li bi Toricellijeve naslovnice bile bolje. Ali vjerovatno postoji razlog zasto bas Laurenti, i po meni je bolje da dobijemo nove naslovnice, nego da recikliraju Ferrijeve u beskonacnost.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 11/12/2011 : 22:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

alo bre zagoro-anarhisti

pa laurentijeve naslovnice su jedno deset puta bolje od ferijevih - bilo novih, bilo starih

Džabe im se zbori.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 12/12/2011 : 09:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa sad nije lako privoleti nekog od tih ljudi iz Zagorovog tima da ti radi naslovnice, a eto dobili smo ipak Laurentija koji ima tamo već solidan staž i sigurno da je dosta cenjen.Ko će i udovoljiti raznim ukusima, ljudi iz Veselog ne mogu da sanjaju koji se crtač kome ovde sviđa?Verovatno su sa Laurentijem najlakše našli zajednički jezik.Lako je kritikovati, a teško uraditi nešto konkretno.

Inače, da zanemarimo Laurentija i uzmemo da je on čak i najgori crtač iz Zagorovog tima koga su mogli naći, nije li opet bolje imati njegove naslovnice umesto toga da se na koricama kopira neka koja je već unutar knjige?Čemu dupliranje?Ponavljam, Laurenti nam dođe kao bonus i od toga nikakve štete ne može biti, a svakako da nije u toj meri loš kako neki tvrde da bi to bilo nepodnošljivo.Uostalom, ukusi su različiti, za neke je Laurenti odličan crtač, za neke solidan, za neke prosečan.....
Eto na primer meni se toliko hvaljeni Andreuči uopšte ne dopada kada je barem reč o njegovom crtanju vezano za Zagorov serijal.Kada se samo setim one priče sa Kejnom u Africi i onih karikatura od likova iz priče, stomak mi se prevrne.Druga je priča Andreučijev rad van Zagorovog serijala, mada po meni opet i tamo ima boljih crtača.
Nije mi ni Laurenti nešto posebno omiljen što se tiče crtanja vezano za Zagorov serijal (više volim i Toričelija, Pešea, Vernija, De la Moniku) , mislim da bi i on mnogo bolje mogao da crta ljude, ali je barem odličan kada je pejzaž u pitanju.
No, da ne dužim previše, poenta je u tome da su ukusi različiti i da to što se nekome ne sviđa nešto ne mora da znači da je neko izdanje loše, promašeno i slično.
A svakako je prava privilegija imati nekog Italijana iz ekipe Zagorovih crtača da ti crta naslovnice, a još ako je to neko ko ipak sasvim solidan niz godina crta, zaista treba imati poštovanje prema tom podatku.Eto na primer, za neka slična Boneli izdanja kod nas naslovnice crtaju i domaći crtači pa se o njihovom radu pevaju ode maltene, a sigurno je da to baš ne odgovara realnosti.Dakle, treba stvari malo sagledati i iz nekog drugog ugla.

Edited by - tumen on 12/12/2011 09:29:26
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 12/12/2011 : 10:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Frisenade bi bio maestralno rešenje za Zagora. On bi kao i Vila kod Teksa udahnuo novi život Zagiju. Naravno uz čestitog scenarist amožda i dvojicu pa treći neće da se baci.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 12/12/2011 : 11:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by simastrahota73

U KI Zagor 17 fali naslovna broja 52 (Morte sul fiume), e sad da li je to samo kod mene (imam i nekoliko belih strana - katastrofa!) ili je kod svih. Inace za br. 51, 53 i 54 ima naslovnih strana.

kKoliko naslovnica imaš unutar KI? Sada sam pogledao. Sve je OK.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

simastrahota73
New Member

Serbia
138 Posts

Member since 14/11/2010

Posted - 12/12/2011 : 11:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send simastrahota73 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:
Originally posted by simastrahota73

kKoliko naslovnica imaš unutar KI? Sada sam pogledao. Sve je OK.

Pa eto nemam naslovnicu za Smrt na reci (br 52 redovni) ili u LMS Stari sat bese valjda.
Nista, vraticu im ionako fali par listova

U tamninu smo svi crni!

Edited by - simastrahota73 on 12/12/2011 11:38:09
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 12/12/2011 : 11:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
to se dešava kad se tiska taj kolekcionarac u 100 000 primjeraka...treba razumit.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000