forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 30/11/2011 : 20:11:11  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Citam NN od 99 broja i sad sam na 108 (imam sada do knjige 42 neprocitane) malo se razvodnilo to sa Reiserom i nije mi neki gust toliki vise citati..bolje je bilo na pocetku ostajem tu iz navike...

Nakon onih silnih prostor-vrijeme peripetija u gigantima,prvih tri, ovo sa alphom,mister alphom i Reiserom i Baginovim(nepovjerenje agenata prema njemu u njegovom presucivanju istine) i sam crtez se pretvorio u neku vrstu mange (po stilu crtanja) barem u onim epizodama kada su isli unistiti Skotosovu palacu..znam da je to sve posveta svim uzorima SF stripa, ali toliko sada toga ima za pratiti da stvarno onaj tko nije poceo od pocetka nezna sta se desava..
Meni osobno postaje "a little" dosadno, citat cu i dalje iz navike kao i onog lika iz mocvare..
Ima i drugih stripova...
Da su barem ostali na nekim epizodama cesce poput "noir" kriminalistickih stripova..
"Pjesma za Saru" ima dobru atmosferu i jedan o O.K. stripova koji sam procitao...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 30/11/2011 : 21:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by DeeCay

Druga (Piani/Michelazzo), malo duža priča "Pčelinjak" spada opet u drugi žanr SF horrora. Naime, u high-tech stamnenom kompleksu nazvanom Pčelinjak dešavaju se čudne pojave, duhovi, samoubojstva, netrpeljivosti između susjeda, opsjednuti stanari i ostala čudesa. Sigmund, nathan i stručnjak za nadnaravno (koji sliči na malog Dannyja DeVitta ;)) kreću u istraživanje! Nije loša priča, a rasplet je jednako tako zadovoljavajuć...

Vrijedi i još napomenuti da Michelazzo briljira u toj epizodi, mada se po pitanju nekoliko scena gdje likovi imaju širom otvorene oči vidi loš utjecaj mangi. Prava šteta što je nakon ove priče prešao na Juliju, taman mi se počeo dopadati.

Slažem se s obojicom, s tim da bih ja ovu priču proglasio, ne zadovoljavajućom, već izvrsnom. Piani ugodno iznenadio napetom pričom i efektnim završetkom. Složio bih se i s drogsyjem za Michelazza, čovjek je odlično odradio ovu epizodu.
Slobodno se ova priča može proglasiti najboljom dosad od svih ovih "kratkih" priča iz Agencije Alfa.

Meni je Pcelinjak u prvoj polovini price jako dobar, cak po atmosferi lici na nekog Dilan Doga, cemu doprinosi i dobri Mikelaco, koji na momente kao da podsjeca na neke Roieve radove u boljoj fazi. Dodatno, sama ideja Pcelinjaka kao stambenog kompleksa je izuzetno zanimljiva i fino odradjena, a jos ako nije ukradena od nekog, onda svaka cast.
Medjutim cim su se prikljucili na sajberprostor, sve je nekako palo u vodu, velikim dijelom zato sto te price sa sajberprostorom generalno slabo podnosim, a razocarenju je doprinio i neubjedljiv AI motiv, kao i potpuno nerealan rasplet sa vlasnicom Pcelinjaka. Iz fine misterije prica se pretvorila u mish-mash lose nabacanih SF stereotipa. Mozda malo pretjerah u kritici, ali rasplet mi definitivno nije bio na nivou koji sam ocekivao.

Prva prica u ovom izdanju sa Endijem u glavnoj ulozi je sasvim solidna, a i taj Endi ima dosta potencijala da se razvija u dosta kompleksnog i bitnog lika. Zamjerka je ipak da se ovakav motiv ubistva njegove sestre mogao malo bolje iskoristiti i otkriti malo vise o Endijevoj proslosti i generalno o njegovoj licnosti. Mislim da je prica komotno mogla biti produzena za jos nekih 50 strana.

Treca prica, sve u svemu mozda i najbolja. Ovaj Luk, koji je do sada bio nekako najbezvezniji i najbledunjaviji lik je konacno dobio neki bekgraund i dosta solidno je iskoriscen u ovoj prici. Nema tu nista epohalno, ali generalno je dobro poslozena prica (osim najglupljeg naziva za tajno drustvo u istoriji - plesuca anakonda, i cinjenicu da njegovi sljedbenici na grudima imaju istetoviranu kobru a ne anakondu) sa strasno intrigantnim zavrsetkom i povratkom svemocnog Mr. Alfe.

Opsti utisak je da je ovo mozda i najbolja, a u svakom slucaju najuravnotezenija AA knjiga sastavljena iz vise prica (ove jednodjelne su van konkurencije).
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 30/11/2011 : 22:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
a šta reći o posljednjoj stranici AA 8
loodilo

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9282 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/11/2011 : 23:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kad će ti trobroji?
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/11/2011 : 23:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Inače ovaj debeli kineski mafijaš sa zadnje stranice, Tsun Lao pojavio se i u AA7 "Čelični stijeg", ako netko nije skužio.

Edited by - Jerry Krause on 30/11/2011 23:20:03
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 01/12/2011 : 00:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Nisam pohvatao.."Pcelinjak??... koja je to NN epizoda ili je to nesto o DD-u ???

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/12/2011 : 11:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače ovaj debeli kineski mafijaš sa zadnje stranice, Tsun Lao pojavio se i u AA7 "Čelični stijeg", ako netko nije skužio.

ja sam skužio ali nisam znao iz koje epizode

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/12/2011 : 22:06:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Nisam pohvatao.."Pcelinjak??... koja je to NN epizoda ili je to nesto o DD-u ???

Emirem, opet ti izvališ iz vedra neba... To je priča iz nove Agencije Alfe, kakav Dylan Dog.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 03/12/2011 : 00:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
"Prostor-vrijeme je novac" uzrokovalo da ne procitam sporije,jer citam brzo,pa sam fulao ..koshnicu..ok NN je u prici..odoh bzzzuuj!!!

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/12/2011 : 00:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/scheda_speciale?collana=15&numero=130&subnum=#

ovo ce biti zanimljivo

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/12/2011 : 00:40:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
sad sam si spojlo sukob sa skotosom

bravo ja

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 05/12/2011 : 19:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Pocinjem sa brojem 111...

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 06/12/2011 : 11:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Točka nestajanja by Marzorati/Mutti

Nekako mi je sve to krajnje neuvjerljiva namjera/izvebda prizivanja i prikazivanja bajkersko-motorističke subkulture, vjetra u kosi, ulja i krvi na asfaltu, Golih u sedlu i Steppenwolfovog Born to be wild... Automobilski kult, jakuze, Teritorij, osveta, puno svega u vrlo vrlo slaboj završnici. Znam da se Sykes sigurno osjećao kao u starom filmu tipa Bonnie & Clyde, da je bolje izgorjeti nego polagano umirati iznutra. No, sve je to mlaka voda... Mutti i nije nešto pomogao u impresiji.

Vidiš, ovo je meni sasvim solidna epizoda. Marzoratiju je ovo debi u serijalu i napravio je jedan fin miks retro elemenata (stari automobili i rock'n'roll 70-ih godina) i sve postavio na Teritorij te uključio jakuze (koje se u zadnje vrijeme rijetko pojavljuju). Lijepo mi je bilo vidjeti one slike kad Jeremy vodi Nathana iz grada prema granici Teritorija, napokon smo mogli vidjeti konkretniji pregled grada i njegov prijelaz prema pustoj zoni. Marzorati dosta vodi računa o ugođaju u epizodi (pomoglo mu je to što je dvodijelna, pa je imao širine) te s dosta unutarnjih monologa (pomalo meddovski) stvara zgodnu atmosferu i karakterizaciju likova (vidjet samo likove Sykesa i one novinarke). S druge strane, zna dosta pretjerivati s objašnjenjima nekih postupaka i previše ulazi u širinu gdje ne bi trebalo i, slažem se s Deejem, kraj mu je kriminalno neuvjerljiv (pogotovo onaj dio s Volkerom).
Mutti mi je jedan od dražih crtača u staffu i ovdje je vrlo dobar. Možda malo više je pod utjecajem digitalija, ali prikaz Teritorija je vrlo dobar, a odličan je i u ekspresijama lica, pogotovo Nathanovog (vidi se da mu je uzor De Angelis).
Da se pravi recenzija, moje bi ocjene otprilike bile 8,7,8,8.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/12/2011 : 16:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pomalo meddovski, ali opet nimalo poput Medde... U pokušajima da ugradi neke dubokoumne, nostalgične note, uzaludnosti postojanja, egzistencijalni spleen, pitanje slobode kroz život Easy ridera Sykesa sve je ispalo klišejizirano. Nemaju svi osjećaj za to. Imao sam osjećaj ko da mi Marzorati pokušavati prodati jeftinu spiku... Na koju ne padam. I nekako nije znao izvozati završnicu, sa svim tim elementima koje si je nametnuo bezveze. Možda sam preoštar, ali nije mi se baš svidjelo...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/12/2011 : 10:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Vjerojatno su tako kao ti razmišljali i u staffu budući da, koliko vidim, Marzorati nije više radio niti jednu Nathanovu epizodu. Ne znam, možda sam ja premekan prema Nathanu, daj mi samo malo Teritorija i unutarnjih monologa i sve dobro. Više volim ovakve epizode nego neke krimi u stilu Pianija.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/12/2011 : 12:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna mala najava za sljedeću srijedu i novu temu tjedna:

Nathanomanija- kviz (part 2)

Niste se se baš nešto iskazali proljetos, pa sad za kraj godine mali popravni. Pripremam novih 10 pitanja, ovaj put malo lakših i to svako pitanje s 4 ponuđena odgovora.

Naoštrite olovke i ponovite gradivo. Pobjednik dobiva sedmodnevni boravak za Novu godinu u East Cityju u sklopu kojeg će posjetiti 1. razinu (i možda upoznat kojeg mutanta) kao i turistički obilazak brodom na Hell's Island.

Edited by - Jerry Krause on 07/12/2011 12:18:23
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 08/12/2011 : 08:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo jedna mala najava za sljedeću srijedu i novu temu tjedna:

Nathanomanija- kviz (part 2)

Niste se se baš nešto iskazali proljetos, pa sad za kraj godine mali popravni. Pripremam novih 10 pitanja, ovaj put malo lakših i to svako pitanje s 4 ponuđena odgovora.

Naoštrite olovke i ponovite gradivo. Pobjednik dobiva sedmodnevni boravak za Novu godinu u East Cityju u sklopu kojeg će posjetiti 1. razinu (i možda upoznat kojeg mutanta) kao i turistički obilazak brodom na Hell's Island.

bitno pitanje je...

da li je u paket uključeno i putno zdravstveno osiguranje?

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 08/12/2011 : 10:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Nije uključeno, velika je to svota za uplatiti. Zato čuvajte se ugriza nakaza s Đavoljeg otoka kao i provokacija mutanata, jer oni ne znaju za lijepo ponašanje.
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 08/12/2011 : 12:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Jel se zna nešto šta je sa tim najavljenim trobrojima Nathana u srpskom izdanju?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2011 : 12:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
gde si ti video najavu?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 08/12/2011 : 13:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
opet ovaj :D
zbog vakih sranja nisam otpocetka kupovao nathana u libelusu misleći da ću proći jeftinije ...

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 08/12/2011 : 14:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

opet ovaj :D
zbog vakih sranja nisam otpocetka kupovao nathana u libelusu misleći da ću proći jeftinije ...

nema više džabe ni od babe...

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 08/12/2011 : 19:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
"Flashpoint" ok crtez,dojmio me se auto od NN,nije model kao one igracke kao hibridi Smarta i Priusa...
Dobar crtez Calcaterre u "Visokim financijama" izvanredne scene u gradu...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/12/2011 : 21:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vjerojatno su tako kao ti razmišljali i u staffu budući da, koliko vidim, Marzorati nije više radio niti jednu Nathanovu epizodu. Ne znam, možda sam ja premekan prema Nathanu, daj mi samo malo Teritorija i unutarnjih monologa i sve dobro. Više volim ovakve epizode nego neke krimi u stilu Pianija.

Marzorati je radio u staffu Mister Noa, pročitao sam neke njegove epizode tamo, epizode su mu u najmanju ruku prosječne. Nigdje se ne ističe. Zato se i nije baš proslavio nigdje...

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7532 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 08/12/2011 : 22:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Dobar crtez Calcaterre u "Visokim financijama" izvanredne scene u gradu...

Calcaterra je zakon, u rangu De Angelisa. Šteta što tako rijetko crta u staffu.
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.95 seconds. Snitz Forums 2000