Čuo sam od Rudija Aljinovića da je prvi prevoditelj Fantoma bio I. G. Kovačić, ima li možda ta epizoda što je u planu nekakve veze s tim?
Eto prilike da uskoro saznaš od samog Rudija ili Mladena N. Uskoro ekipa (post iznad) dolazi u Osijek da promovira album B.Dovnikoviča. Ja te detalje ne znam, eto i taj prvi put čujem od tebe.:)
O, pa znam za tu promociju. Napisati ću najavu i postaviti na osijek031.com te zatim link ovdje (uskoro, čim uhvatim vremena).
Inače, vezano za Dječje kazalište, ono nosi ime Branka Mihaljevića, vjerujem da će se forumaši sjetiti one tužne "Zeko i potočić". Evo link za njihove stranice, fora je okrečeno:
I meni se cini. MraK! Treba to jos vidjeti u zivo. :)
Dobar je ovaj broj.Interesantan...Kordejev nikad objavljeni strip...poslastica za stariju ekipu kolekcionara(Zabavnik...sve o njemu...kako je nastao..zašto....itd.).Rudi je napisao vrlo iscrpan tekst o Zabavniku i Neugebauer-ima.Poučan je tekst. Meni je najdraže da je unutra strip od Alema Ćurina..iz više razloga,ali to je duga priča.....javim kada ide u striparnice i na kioske.
Ide na kioske.Stvar je tehničke prirode,odnosno dok ovi u tisku rasporede i transportiraju reviju po prodajnim mjestima.Vjerojatno će se po kioscima pojavit u toku idućeg tjedna(mislim na kioske po Hrvatskoj).
Šta je sa Srbijom? Dokle ćete da nas izbegavate? Hiljadu godine već nema nijednog broja ni u Alan Fordu, ni u Darkwoodu. U stvari u Darkwoodu imaju poneki stari broj, ali posle četvorke ništa.
Dobro, ajde, ajd nek se javi neki dobrovoljac iz Hrvatske koji je spreman da kupi i pošalje poslednja 3 broja u Srbiju. Platiću, ne znam kako i ne znam kad, ali sam otvoren za sve predloge
Šta je sa Srbijom? Dokle ćete da nas izbegavate? Hiljadu godine već nema nijednog broja ni u Alan Fordu, ni u Darkwoodu. U stvari u Darkwoodu imaju poneki stari broj, ali posle četvorke ništa.
Dobro, ajde, ajd nek se javi neki dobrovoljac iz Hrvatske koji je spreman da kupi i pošalje poslednja 3 broja u Srbiju. Platiću, ne znam kako i ne znam kad, ali sam otvoren za sve predloge
Pa,ovako...ako sam ja dobro shvatio. Strip revija ide u Srbiju preko uvoza.Znači da ide u striparnicu Darkwood i iz Darkwood-a bi trebala do drugih prodajnih mjesta,ako to žele.Darkwood radi uvoz preko striparnice ASTEROID (bivša Libellus).Ako strip reviju ima Asteroid,oni bi ju trebali preko uvoza slat sa ostalim stripovima u Darkwood.Znači,isključivi krivac je ASTEROID,odnosno Vedran,odnosno Matija jer se zajebava,umjesto da radi!
Šalio sam se...ajd da sutra vidimo kako ćemo to riješit.Uglavnom,bit će u Darkwood-u(broja 5 i 6 još ima i može se poslat.Broja 1 nema,a mislim da je i broj 2 i 3 nestao sa skladišta!).Ako je suditi po upitima i nekoliko mail-ova,sad su već svi uglavnom shvatili da će revija potrajat i da je solidno stripovsko štivo.U ovom broju je i odličan tekst o Zabavniku,o radu i djelu Valtera Neugebauera,itd...i mislim da bi neki ljudi zbog popriličnog broja netočnih informacija,trebali to svakako pročitat.Ne znam tko bi od živućih ljudi to bolje mogao objasnit,osim pisca tog povijesno-arhivskog teksta-Rudija Aljinovića.Nadam se da je ovaj tekst,potkrijepljen dokazima i činjenicama,dovoljan da završimo kontroverze(ako ih je uopće i bilo) oko ovog veličanstvenog strip autora. Kad uspijete nabavit ovaj broj,ugodno čitanje! Naslovnica je Kordejeva(bila već objavljena) i na početku je Igorov nikada objavljen strip.Mislim ni da Ćurinov nije ništa lošiji,ako ne i bolji!
U vezi s tim netačnim informacijama, da li zaista piše da je prva nedjeljna epizoda Fantoma u Jugoslaviji objavljena samo u Majinom stripu?
To u reviji nije navedeno i nema nikakve netočne informacije.U svakom slučaju,hvala ti na tim informacijama(prva objava u M.M).
Epizoda "Priča o Fantomu",iako je dva puta objavljena kod nas,objavljena je u Strip reviji iz prostog razloga jer je sada napokon orginalna.Vidjet ćeš kad reviju budeš imao u rukama.Objavljena je u orginalu,bez ikakvih intervencija,sječe kadrova ili bilo kakve intervencije. Hvala ti na spomenu fantoma jer si ti inicirao objavu i dao prvotnu ideju! Pozdrav...Ratko
U vezi s tim netačnim informacijama, da li zaista piše da je prva nedjeljna epizoda Fantoma u Jugoslaviji objavljena samo u Majinom stripu?
To u reviji nije navedeno i nema nikakve netočne informacije.U svakom slučaju,hvala ti na tim informacijama(prva objava u M.M).
Epizoda "Priča o Fantomu",iako je dva puta objavljena kod nas,objavljena je u Strip reviji iz prostog razloga jer je sada napokon orginalna.Vidjet ćeš kad reviju budeš imao u rukama.Objavljena je u orginalu,bez ikakvih intervencija,sječe kadrova ili bilo kakve intervencije. Hvala ti na spomenu fantoma jer si ti inicirao objavu i dao prvotnu ideju! Pozdrav...Ratko