Ja sam samostalno krenuo sa obradom Texa sa italijanskog od broja 596. Računam da ću mesečno završavati po 2-3 broja, međutim i ja imam problema sa logovanjem na stripzonu, a rado bih ostavio svoje radove.
Ja sam samostalno krenuo sa obradom Texa sa italijanskog od broja 596. Računam da ću mesečno završavati po 2-3 broja, međutim i ja imam problema sa logovanjem na stripzonu, a rado bih ostavio svoje radove.
Nabavio sam originalne Italijanske brojeve ove epizode (prvu ediciju), pa sam ih skenirao u 1200dpi (grayscale), prebacio sam ih u 2400B&W za štampu. Prelomio sam koristeći prevode Zlatne Serije (za prvi deo) i Slobodne Dalmacije (za drugi deo). Tekstovi su svi bili lekturisani i prebačeni na ekavski. Skenirao sam originalnu Italijansku naslovnicu, izbrisao sam boje, pa sam je ponovo bojao koristeći iste boje koje je Dnevnik koristio. Naslov, sve ZS oznake, poslednju stranicu i poslednju koricu sam precrtao u Illustratoru (sve je vektor, tako da ne gubi u kavlitetu kad povećam). Posle puno posla sad imam Remaster prvog broja Zagora na našim prostorima u originalnoj veličini, i u A4 formatu.
Ovo sto vi radite nije humano,prije postavljanja upozorite da ne odgovarate ako nekog na forumu opali srcani udar ili neki drugi udar,jer ovo je nesto tako mocno da mocnije ne moze biti,pa ovakvi nam izdavaci trebaju pa taman stripovi kostali koliko kostaju,ali bar znamo za sto smo dali pare,a ne ove danasnje Boze ti sacuvaj izdavacke kuce koje neznaju ni posteno da zaljepe srip ili osuse boje da se do kioska ne izgubi petina stripa koji je u boji.
andjelt - o tome sam puno razmišljao, čak sam i obojao probnu stranu. Ali ovako da ga obojam bi nam bili potrebni vekovi. Ako nađemo dosta dobrovoljaca, ja bi rado to organizovao. Moraćemo onda kao i ostali Zagor kolorci bez previše šatiranja, i da isto izgledaju, ja ću napraviti nekoliko stranica kao template, pa svi da koriste iste boje (koristeći eyedropper tool). Evo moje testne stranice:
Iskreno rečeno ja mislim da ne bih ni mogao ovako da senčim prilikom kolorisanja, da ne pominjem sto bi to mnogo vremena oduzelo. Ali onako kako su zagorovi jubilarci kolorisani bez sencenja mislim da bih mogao da ispratim kvalitet. Što se tiče "palete boja" tako sam i ja razmisljao, ti zadas talon pa se svi pridrzavaju. Racunaj na mene, ako ti mozeš to je dvoje, treba nam jos troje pa da krenemo
Ja imam toliko slobodnog vremena da bi vam se rado pridruzio u bojenju i to istinski,ali postoji problem neznam kako se boje ove strane,a da znam to siguran sam da bi dnevno odradjivao barem deset stranica,a da stvarno izgledaju super,nekada sam crtao stripove za svoju dusu i pisao scenari i tekst i sve ostalo sam,a i bojio sam ,ali ne ovako ,jer tada nije bilo ni mobitela,a kamo li interneta.