forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7530 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 18/12/2011 : 23:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Zato ju je ostavio na neko vrijeme, ali opet ne može bez nje, pa joj se tu i tamo vraća. ;)
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2011 : 23:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa ako nisam nijedan kupio godinu dana - how the hell mi izvlaci novac? :D

nije da trazi hleba, daleko od toga :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/12/2011 : 00:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Tema tjedna:

NATHANOMANIJA- KVIZ (part 2)

Sve je već rečeno. Od 15-ak izvučenih pitanja odabrao sam njih 10. Imate 4 ponuđena odgovora, ako niste sigurni koji je točan onda lupajte po nekoj od solucija. Ovo će biti jedan dobar test koliko ste prisutni u serijalu. I bez šalabahtera, time sami sebe zavaravate.

1. Jedno lagano pitanje za početak. ;) Na kojoj razini je smješten Nathanov stan:

a) četvrtoj
b) petoj
c) šestoj
d) sedmoj

2. Koliko je Ludens ukupno izdao Nathanovih epizoda?

a) 23
b) 24
c) 25
d) 26

3. Koja je od ovih orbitalnih postaja potpuno automatizirana:

a) Kaliopeja
b) Terpsihora
c) Talia
d) Melpomena

Ne znam

4. Koja od ovih epizoda se ne dešava na Teritoriju:

a) Podzemni grad
b) Zagonetka spilje
c) More pustoši
d) Bufalo Express

5. Izbacite uljeza:

a) Duga noć
b) Noć prokletih
c) Prošli životi
d) Tajna Babilona
Ne znam.

6. Kako se zove mutant koji se pojavio u nekoliko epizoda i postao pouzdan Nathanov prijatelj:

a) Bonnie
b) Tony
c) Sony
d) Ronnie

7. Mario Alberti, crtač najpoznatiji na radu u G2 "Odiseja u budućnosti" nije nacrtao mnogo epizoda u staffu. Recite njihov broj:

a) 5
b) 6
c) 7
d) 8
ne znam.

8. Sad malo matematike. :) Poznata je činjenica o apokalipsi svjetskih razmjera koja je u prošlosti gotovo uništila Nathanov svijet. Papa Grgur XVIII je vratio kalendar dosta godina unazad kako bi se zaboravila ta tragedija. Tako da mi trenutno pratimo zbivanja iz Nathanovog svijeta iz 2101.godine i kaskamo 10 godina za Talijanima. :(
Pitanje slijedi: koja je trenutno, gledano s talijanske numerologije (znači njihovih najnovijih epizoda, a to je trenutno "Rat svjetova"), stvarna godina u Nathanovom svijetu da papa nije utjecao na kalendar:

a) 2179
b) 2189 (čini mi se da sam ovo negdje pročitao nedavno
c) 2199
d) 2209

9. Kako se zove tehnodroid koji je poveo pobunu protiv ljudi nakon tehnodroidskih ratova:

a) Neos
b) Arkad
c) Lucifer
d) Talos

10. Terorističko uništenje Uranije, koje ni Nathan nije mogao spriječiti, odnijelo je veliki broj života. Koji je otprilike bio broj žrtava:

a) oko 10 000
b) oko 100 000
c) oko milijun
d) oko 10 milijuna

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 20/12/2011 : 13:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Evo i ja da probam onako bez prepisivanja - pola sam ionako napamet zaokruzio

quote:

Tema tjedna:

NATHANOMANIJA- KVIZ (part 2)

Sve je već rečeno. Od 15-ak izvučenih pitanja odabrao sam njih 10. Imate 4 ponuđena odgovora, ako niste sigurni koji je točan onda lupajte po nekoj od solucija. Ovo će biti jedan dobar test koliko ste prisutni u serijalu. I bez šalabahtera, time sami sebe zavaravate.

1. Jedno lagano pitanje za početak. ;) Na kojoj razini je smješten Nathanov stan:

a) četvrtoj
b) petoj
c) šestoj
d) sedmoj

a) 23
b) 24
c) 25
d) 26

a) Kaliopeja
b) Terpsihora
c) Talia
d) Melpomena

a) Podzemni grad
b) Zagonetka spilje
c) More pustoši
d) Bufalo Express

5. Izbacite uljeza:

a) Duga noć
b) Noć prokletih
c) Prošli životi
d) Tajna Babilona

6. Kako se zove mutant koji se pojavio u nekoliko epizoda i postao pouzdan Nathanov prijatelj:

a) Bonnie
b) Tony
c) Sony
d) Ronnie

7. Mario Alberti, crtač najpoznatiji na radu u G2 "Odiseja u budućnosti" nije nacrtao mnogo epizoda u staffu. Recite njihov broj:

a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

8. Sad malo matematike. :) Poznata je činjenica o apokalipsi svjetskih razmjera koja je u prošlosti gotovo uništila Nathanov svijet. Papa Grgur XVIII je vratio kalendar dosta godina unazad kako bi se zaboravila ta tragedija. Tako da mi trenutno pratimo zbivanja iz Nathanovog svijeta iz 2101.godine i kaskamo 10 godina za Talijanima. :(
Pitanje slijedi: koja je trenutno, gledano s talijanske numerologije (znači njihovih najnovijih epizoda, a to je trenutno "Rat svjetova"), stvarna godina u Nathanovom svijetu da papa nije utjecao na kalendar:

a) 2179
b) 2189
c) 2199
d) 2209

9. Kako se zove tehnodroid koji je poveo pobunu protiv ljudi nakon tehnodroidskih ratova:

a) Neos
b) Arkad
c) Lucifer
d) Talos

10. Terorističko uništenje Uranije, koje ni Nathan nije mogao spriječiti, odnijelo je veliki broj života. Koji je otprilike bio broj žrtava:

a) oko 10 000
b) oko 100 000
c) oko milijun
d) oko 10 milijuna

Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 20/12/2011 : 16:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
fora su pitanja. i odgovori.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/12/2011 : 18:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma i ovo je već sad previše. Čitam ove kratke sadržaje tih najnovijih epizoda i pojma više nemam tko tu koga.

Pa ne možeš ni da znaš, kad je većina likova i subplotova iz brojeva 160 - 200, nisu se još pojavili u LL izdanju.

Što se tiče samog rata, stigao sam do broja 246 i ide prilično dobro i spektakularno. U pitanju je odličan početak dugog sukoba... koji se završava dva broja kasnije, jelte. Apsolutno mi je nejasno kako Vijeti misli da na zadovoljavajući način okonča sukob u broju 248. Ovo treba da traje još dve do tri godine.

Drugi problem je što Vijeti smatra da treba da imamo u glavi sve likove i misterije koji je posejao u zadnjih 10 godina. Sestrinstvo telepata nismo videli od broja 161 (ili 162, zaboravih) i eto ih ponovo u ključnoj uloi u broju 240. To je skoro 100 fuckin' brojeva. I takvih primera ima još gomila.

A treći problem je više urednički nego scenaristički. Naime, nema nijednog jedinog narativnog razloga zašto rat nije mogao da počne u broju 210 umesto 239. Sva postavka, sve niti na koje se nadovezuje (Aran Darko, Tehnopate, Sub City, recimo) su tu od pre broja 200, šta se kog đavola čekalo? Umesto da smo odmah nakon kilave vremensko-dimenzionalne sage dobili rat svetova, imalo 40 brojeva (ej, više od tri godine!) priča koje su u načelu fileri. Jeste, bilo je tu nekoliko odličnih Ostinijevih epizoda, jeste, tako smo dobili i "Žrtve i dželate", jednu od najboljih epizoda u skorije vreme... ali ipak - tri godine! Pretpostavljam da Sera i ekipa nisu želeli da lete iz "eventa u event", ali onda su lepo mogli da preskoče vremensko-dimenzionalnu sagu koja ništa dobro nije donela, i odmah pređu na Rat svetova.

U svakom slučaju, rat svetova je zasad odličan spektakl, bolji nego što je to rat sa oribitalnim stanicama ikada bio. Ali to nije začuđujuće, Vijetiju spektakl dobro ide. Problem je priča i njeno kohenerentno završavanje, i likovi koji ne bi bili samo pioni na njegovoj tabli. Tih boljki ima i ovde, ali bože moj, znamo s kim imamo posla.

Ali kako će sve da rasplete u dva broja, pojma nemam.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/12/2011 : 18:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

da je Djole barem tu, da mi kaze da se tripujem, ili da imam pamcenje dostojno jednog slona

Redakcija (ili sam Sera, zaboravih) je rekla da je broj 250 (ili 2651, opet zaboravih, a mrzi me da proveravam) praktično novi broj 1. TO je početak četvorodelne šriče koja ponovo uspostavlja Natanov svet posle rata, i koju je pisao Sera (i još neko, opet, mrzi me da proveravam ko - ali nisu Vijeti i Ostini). Koliko će biti promena u pravcu serijala ostaje da se vidi, ali nije tajna da Sera nije najsrećniji zbog opšteg zamračenja Natana (iako je i tome sam doprineo i ume to da iskoristi - recimo, njegova priča o tome kako smo videli budućnost pre 20 godina, a kako je vidimo sada iz ovogodišnjeg kolor specijalca je mučna - i odlična, ali ipak mučna).

Vijetija će biti manje, zanimaće se sa Dragonerom, a i rekao je da ima samo još jednu veliku priču da ispriča - konačni obračun sa Mister Alfom, koji će se odigrati ko zna kad. Mada ne znam za "Rat tame" koji je hintovao na nekoliko mesta...

I tako, pamtiš k'o slonče. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 20/12/2011 : 19:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Evo ga Djole
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7530 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 20/12/2011 : 20:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by Lord Vader89

da je Djole barem tu, da mi kaze da se tripujem, ili da imam pamcenje dostojno jednog slona

Redakcija (ili sam Sera, zaboravih) je rekla da je broj 250 (ili 2651, opet zaboravih, a mrzi me da proveravam) praktično novi broj 1. TO je početak četvorodelne šriče koja ponovo uspostavlja Natanov svet posle rata, i koju je pisao Sera (i još neko, opet, mrzi me da proveravam ko - ali nisu Vijeti i Ostini). Koliko će biti promena u pravcu serijala ostaje da se vidi, ali nije tajna da Sera nije najsrećniji zbog opšteg zamračenja Natana (iako je i tome sam doprineo i ume to da iskoristi - recimo, njegova priča o tome kako smo videli budućnost pre 20 godina, a kako je vidimo sada iz ovogodišnjeg kolor specijalca je mučna - i odlična, ali ipak mučna).

Vijetija će biti manje, zanimaće se sa Dragonerom, a i rekao je da ima samo još jednu veliku priču da ispriča - konačni obračun sa Mister Alfom, koji će se odigrati ko zna kad. Mada ne znam za "Rat tame" koji je hintovao na nekoliko mesta...

Djole, živ si.

U ova dva posta toliko novih informacija kolikom mi ostali napišemo na 10 stranica.;) Nakon ovoga, povlačim one svoje riječi o Ratu svjetova. Ali jebiga, toliko kaskamo za Talijanima da je užas koliko moramo čekati na ovu najnoviju sagu. Pa i na orbitalne ratove ćemo čekati bar još 2,5-3 godine, a tek na ovo... :(

Libellus ipak ne može pratiti ritam od onih priželjkivanih 18 epizoda redovne serije s popratnim edicijama, ali i ovako je dobro s 12 epizoda.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 20/12/2011 : 20:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Ako je neko od vas postavia kviz pitanja, što ne bi recimo svi vi koji želite sudjelovat i pokazat znanje tom istom koji ih je postavia poslali odgovore u inbox? On pobroji bodove i objavi. Ovako odgovorite, i onda ovi blesavi mogu samo od ovih jakih kopirat odgovore i to je to. Uzalud vam trud svirači I ovo je samo sugestija, ništa više

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7530 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 20/12/2011 : 20:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ma Zlotvore, ovo je ionako samo zajebancija. Ja sam postavio pitanja i ako netko želi muljati, onda mulja sebi. A ovi moji Nathanovci su svi odreda iskreni dečki i bez ikakvih mrlja kad je u pitanju Nathan.

Vidiš, sad sam se sjetio, samo mi DeeCay malo muljao.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/12/2011 : 21:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Djole, you're so lovable!!!

nego
iz svega ovog ostalog
ono, kao i obicno kad citam tvoje postove, tako se nalozim da bih sada usao u minus da bih sustigao Libelus
(ili makar poslusao tvoj alternativni predlog, i usao u minus da naucim 'talijanski uz pomoc NN :D )

al vidim da ima i gomila sranja i glupih odluka
jbni editorial

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 20/12/2011 : 21:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
E da, samo da se zna: tu i tamo ja malo "škicnem" na NN topic

Prije 10 miseci san ga počea čitat i doša do 14. epizode i svidilo mi se. Ali budući da ode samo veliki momci pričaju, ja ipak stojin po strani i upijan Pa kad malo više epizoda pročitan i buden upućeniji, moga bi se priključit raspravi

Trljam ruke.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/12/2011 : 00:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Što se tiče samog rata, stigao sam do broja 246 i ide prilično dobro i spektakularno. U pitanju je odličan početak dugog sukoba...

Meni je ovo dovoljno rečeno... Dobar mi je općenito ovaj event/minisaga storytelling koji podjeća na ove DC/Marvelove evente, širenje Nathanovog univerzuma van žanra, sveopći kontinuitet i događaji koji vode prema nečemu novome. Nekih regularnih boljki uvijek se nađe, no mislim u globalu da je ovo vrijedno čitanja definitivno. Ništa, s nestrpljenjem očekujem nove (novije) epizode.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 21/12/2011 : 01:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma i ovo je već sad previše. Čitam ove kratke sadržaje tih najnovijih epizoda i pojma više nemam tko tu koga.

Pa ne možeš ni da znaš, kad je većina likova i subplotova iz brojeva 160 - 200, nisu se još pojavili u LL izdanju.

Što se tiče samog rata, stigao sam do broja 246 i ide prilično dobro i spektakularno. U pitanju je odličan početak dugog sukoba... koji se završava dva broja kasnije, jelte. Apsolutno mi je nejasno kako Vijeti misli da na zadovoljavajući način okonča sukob u broju 248. Ovo treba da traje još dve do tri godine.

Drugi problem je što Vijeti smatra da treba da imamo u glavi sve likove i misterije koji je posejao u zadnjih 10 godina. Sestrinstvo telepata nismo videli od broja 161 (ili 162, zaboravih) i eto ih ponovo u ključnoj uloi u broju 240. To je skoro 100 fuckin' brojeva. I takvih primera ima još gomila.

A treći problem je više urednički nego scenaristički. Naime, nema nijednog jedinog narativnog razloga zašto rat nije mogao da počne u broju 210 umesto 239. Sva postavka, sve niti na koje se nadovezuje (Aran Darko, Tehnopate, Sub City, recimo) su tu od pre broja 200, šta se kog đavola čekalo? Umesto da smo odmah nakon kilave vremensko-dimenzionalne sage dobili rat svetova, imalo 40 brojeva (ej, više od tri godine!) priča koje su u načelu fileri. Jeste, bilo je tu nekoliko odličnih Ostinijevih epizoda, jeste, tako smo dobili i "Žrtve i dželate", jednu od najboljih epizoda u skorije vreme... ali ipak - tri godine! Pretpostavljam da Sera i ekipa nisu želeli da lete iz "eventa u event", ali onda su lepo mogli da preskoče vremensko-dimenzionalnu sagu koja ništa dobro nije donela, i odmah pređu na Rat svetova.

U svakom slučaju, rat svetova je zasad odličan spektakl, bolji nego što je to rat sa oribitalnim stanicama ikada bio. Ali to nije začuđujuće, Vijetiju spektakl dobro ide. Problem je priča i njeno kohenerentno završavanje, i likovi koji ne bi bili samo pioni na njegovoj tabli. Tih boljki ima i ovde, ali bože moj, znamo s kim imamo posla.

Ali kako će sve da rasplete u dva broja, pojma nemam.

Eto, i kako sad covjek da ne uzme i uci italijanski :)
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7530 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 22/12/2011 : 13:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Pa da skončamo prošlotjednu temu. Pitanja su bila dosta lakša za razliku od prvog kviza, pa ste se i vi pokazali bolji.

a) četvrtoj
b) petoj
c) šestoj - ovo je bilo jednostavno za početak
d) sedmoj

a) 23
b) 24
c) 25
d) 26 - 24 epizode redovne serije + 2 specijalca

a) Kaliopeja - jedina automatizirana, a ujedno i najmanje spominjana orbitalna postaja u serijalu
b) Terpsihora
c) Talia
d) Melpomena

a) Podzemni grad
b) Zagonetka spilje
c) More pustoši - ova se epizoda događa na Mjesecu
d) Bufalo Express

5. Izbacite uljeza:

a) Duga noć
b) Noć prokletih - Pianijev uradak, ostali su Viettijevi
c) Prošli životi
d) Tajna Babilona

a) Bonnie
b) Tony
c) Sony - upznali smo ga u NN SD 8 "Pakao", a skončao je u GIG 4 "Ustanak"
d) Ronnie

a) 5 - i to redom: NN SD 29 "Kitov pjev", NN SD 37 "Reiserova tajna", NN GIG 2 "Odiseja u budućnosti", NN SPEC 7/b "Janine: Dan u Agenciji Alfa" i NN LIB 105 "Misija visokog rizika".
b) 6
c) 7
d) 8

a) 2179
b) 2189 = 2011+100+78
c) 2199
d) 2209

a) Neos
b) Arkad - vidjeti NN GIG 5 "Nemo"
c) Lucifer
d) Talos

a) oko 10 000
b) oko 100 000
c) oko milijun
d) oko 10 milijuna - Vidjeti NN LIB 74 "Pomaknuta orbita"

Tijekom dana i rezultati, vidjet ćemo tko će čekat Novu u East Cityju...
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7530 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 22/12/2011 : 22:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
REZULTATI:

1. DeeCay- 90% (na jednom pitanju diskvalificiran)
1. ponki- 90%
3. drogsy- 80%
3. mladjo- 80%
5. kingleoric- 50%
5. zeljko- 50% (vjerovat ćemo mu na riječ)
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/12/2011 : 23:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
nisam znao prva tri i deveto :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/12/2011 : 12:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ah, koji sam ja naivac, baš sam morao priznati...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7530 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/12/2011 : 00:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Tema tjedna:

OCJENA IZDANIH EPIZODA ZA 2011. GODINU

Posljednja ovogodišnja tjedna tema donosi nam malu rekapitulaciju izdanih epizoda za ovu godinu izdanih od strane Libellusa. Dakle da vidimo kako su vam se svidjele epizode u ovoj godini? Je li Nathan na istoj razini po kvaliteti u odnosu na prošle godine? Ili je možda malo pao ili se uzdignuo? Stavite ocjene od 1-10 za ovogodišnja izdanja, naravno, ako ne za sva onda bar za ona koja ste u ovoj godini nabavili i pročitali.

Pa da ja započnem:

REGULARNA SERIJA:

1. NN 114- Visoke financije............................................ 5/10
2. NN 115- Gospodari pretpovijesti..................................... 6/10
3. NN 116- Putovanje kroz vrijeme...................................... 6/10
4. NN 117- Duša grada.................................................. 9/10
5. NN 118- Teritorij................................................... 5/10
6. NN 119- Ubačeni agent............................................... 7/10
7. NN 120- Beskonačni univerzumi....................................... 10/10
8. NN 121- Mreža....................................................... 5/10
9. NN 122- Signali iz svemira.......................................... 9/10
10. NN 123- Staza u plamenu............................................. 8/10
11. NN 124- Točka nestajanja................................................... 7/10
12. NN 125- Tko je Solomon Darver?............................................. 10/10

REGULARNA SERIJA- reprinti:

1. NN 3- Operacija zmaj................................................ 8/10
2. NN 4- Otok smrti.................................................... 8/10
3. NN 5- Nevidljiva sila............................................... 7/10

AGENCIJA ALFA:

1. AA 7- Čelični stijeg................................................ 8/10
2. AA 8/a- Truplo za Andyja............................................ 8/10
3. AA 8/b- Pčelinjak................................................... 9/10
4. AA 8/c- Povratak kući............................................... 8/10

SPECIJALNO IZDANJE:

1. NN SP 10- Prijetnja s neba.......................................... 8/10

Statistički gledano, imamo mali pad s izdanjima za ovu godinu u odnosu na prošlu, s 11 knjiga i 27 epizoda iz 2010. godine na 8 knjiga i 20 epizoda u 2011. godini. I lagani pad u kvaliteti s mojom prosječnom ocjenom 7.55/10. Ali tu je to negdje u odnosu na prošlu godinu. Nadam se da pravo tek slijedi u slijedećoj godini.

Edited by - Jerry Krause on 28/12/2011 00:37:44
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 28/12/2011 : 11:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote

OCJENA IZDANIH EPIZODA ZA 2011. GODINU

Je li Nathan na istoj razini po kvaliteti u odnosu na prošle godine?
Otprilike je.

REGULARNA SERIJA:

1. NN 114- Visoke financije............................................ 7/10
2. NN 115- Gospodari pretpovijesti..................................... 4/10
3. NN 116- Putovanje kroz vrijeme...................................... 5/10
4. NN 117- Duša grada.................................................. 8/10
5. NN 118- Teritorij................................................... 5.5/10
6. NN 119- Ubačeni agent............................................... 7/10
7. NN 120- Beskonačni univerzumi....................................... 9/10
8. NN 121- Mreža....................................................... 5.5/10
9. NN 122- Signali iz svemira.......................................... 8.5/10
10. NN 123- Staza u plamenu............................................. 7.5/10
11. NN 124- Točka nestajanja................................................... 7/10
12. NN 125- Tko je Solomon Darver?............................................. 9.5/10

REGULARNA SERIJA- reprinti:

1. NN 3- Operacija zmaj................................................ 8/10
2. NN 4- Otok smrti.................................................... 7/10
3. NN 5- Nevidljiva sila............................................... 8/10

AGENCIJA ALFA:

1. AA 7- Čelični stijeg................................................ 9/10
2. AA 8/a- Truplo za Andyja............................................ 8/10
3. AA 8/b- Pčelinjak................................................... 7/10
4. AA 8/c- Povratak kući............................................... 7.5/10

SPECIJALNO IZDANJE:[/b]

1. NN SP 10- Prijetnja s neba.......................................... Didn't read yet.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7530 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/12/2011 : 15:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Je li Nathan na istoj razini po kvaliteti u odnosu na prošle godine?
Otprilike je.

Tako je, s tim da su epizode dosta nesrazmjerne, iza neke fantastične ide totalno loša epizoda. Šteta zbog tih epizoda, ali valjda se mora popuniti norma kod nekih autora.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/12/2011 : 15:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Otprilike bih se složio sa Jerryjevim ocjenama s tim da nove epizode AA nisam čitao(nikako da dodju na red). Inače, istina je da Nathan zapravo ima jedan kontinuitet glede kvalitete izdanja, a kako izgleda taj kvalitet se nastavlja i u budućnosti tako da će nam i dalje dolaziti odlične epizode. Nathan (for)Ever!

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/12/2011 : 11:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ocjena broja 247 sa UBC-ja. (4,6,6) 80%

http://www.ubcfumetti.com/nathannever/?IT-NN-247

http://www.ubcfumetti.com/nathannever/?24656

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19559 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/12/2011 : 11:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
bravo Vieti!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.86 seconds. Snitz Forums 2000