hvala Poli, i meni bi više odgovarao integral,ti albumi svake dvije godine su mi.....malo off... ali, kad izađe dvojka uzimam i jedinicu, prije ne jer nebi htio ostati na jednom albumu...ali SA ipak nije Bookglobe tako da se nadam da to izguraju.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
auuuu... ovo se kupuje iako cu se zivcirati nad prijevodom, iako ce prica mozda biti plitka... ovo je genijalno nacrtano, mislim na avioncice. rommele????
+1
T-34 dobro izgleda, Hs-129 sa modificiranim 75mm topom na gondoli u kombinaciji sa žutim Östfront trakama na krilima i tijelu isto izgleda dobro.
Ali najljepši mi He-219 sa radarskom instalacijom na naslovnici u nachtjager camo šemi, inače je to bio jedan od najboljih noćnih lovaca iz WW2 mada nije proizveden u velikim brojevima .
Na internetu se može pronači engleski prijevod sva tri dijela...
I šta reči o drugom i trečem dijelu - scene sa avionima su fantastične ali priča je još plitkija. Osnovna priča o Romeu i Juliji na istočnom frontu valjda nije bila dovoljna za 3 albuma, pa su stvar malo zadebelili sa par klišejskih likova (naci rival i najbolji prijatelj polu židov). Ali Ok, to je strip o avionima a ne o ljudima. Meni su najdraži manje poznati "sporedni glumci" koji se pojavljuju tu i tamo (Si 204, Ju 188, DB 7) ili imaju svojih 5 minuta (Hs 129, Fiesler Storch, Mistel). By fans, for fans. Za ljubitelje WW2 aviacije čista 10, za ostale 6-7/10.
Pffff, sada stoji "Published: 16 October 2012". Ali dobro, izgled da ce ipak izaci... kad tad (vec se spremao da im pisem kad su napisali "temporarily unavailable", a jos ni izaslo nije).
Heh, a mi nase izdavace psujemo kad nista ne izdaju (vecina tih uopste ni nema neki datum), dok ovi postpone postpone postpone... Vec negdje na proljece bi trebalo izaci po prvotnom planu, a uplatio sam u aprilu.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Originally posted by Poli Heh, a mi nase izdavace psujemo kad nista ne izdaju (vecina tih uopste ni nema neki datum), dok ovi postpone postpone postpone...
još kad bi ljudi u ex yu shvatili da se kašnjenje dešava u celom svetu
Ja san sve vaga da li da uzmem ova tri albuma na Interliberu. Ali kako stvari stoje možda bi moga uzet ovaj Posljednji uzlet on je album za sebe. Ali kad od ovih ostalih izađe br.2 onda ću uzet i br.1 . Valjda će to izać kroz 2013 godinu. A šta je najvažnije ti serijali su gotovi.