forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Pitanje aukcije - naknada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

BO
Junior Member

Croatia
351 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/12/2011 : 15:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message  Reply with Quote
Član koji je osvojio stripove u vrijednosti 935kn na mojim aukcijama iz objektivnih razloga ne može uzeti kupljene stripove. Ne priliči da mu dam negativne komentare zbog toga. Da li sam dužan platiti proviziju na te stripove?

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 21/12/2011 : 15:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
da (inace bi svi izmisljali kako nisu sklopili aukciju)
ali ako se javis markosu uvazit ce ti razlog
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/12/2011 : 15:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne, više ne vraćamo proviziju osim ako nisu neke strašno velike cifre.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 21/12/2011 : 15:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/12/2011 : 16:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Koliko ja vidim, mi smo bili jedni od rijetkih koji su je uopće vraćali.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 21/12/2011 : 19:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Hmmm da novac je postao u zadnje vrijeme rijedak kao djetelina sa četri lista
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/12/2011 : 11:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bija sam počeo pisat na ovu tvoju izjavu komentar i kad sam napisao dvadesetak rečenica a nisam ni zagrebao stvar onda sam odustao jer čemu trošit vrime i živce?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 22/12/2011 : 11:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Bija sam počeo pisat na ovu tvoju izjavu komentar i kad sam napisao dvadesetak rečenica a nisam ni zagrebao stvar onda sam odustao jer čemu trošit vrime i živce?

opet neka matematika
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/12/2011 : 12:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ili ekonomija

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/12/2011 : 12:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Moje ili tvoje?:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

BO
Junior Member

Croatia
351 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/12/2011 : 13:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message  Reply with Quote
quote:

A šta je tebi velika cifra,nekome je to 100kn, a nekome 100000kn

Edited by - BO on 22/12/2011 13:49:18
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/12/2011 : 13:57:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

ObojciNego ima si sriću jer me jutros/danas muči želudac pa mi se nije dalo raspravljat.A imala je sreće i djelatnica na članstvu u Hajduka a i moj šef

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/12/2011 : 14:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ObojciNego ima si sriću jer me jutros/danas muči želudac pa mi se nije dalo raspravljat.A imala je sreće i djelatnica na članstvu u Hajduka a i moj šef

Gle, svašta se ovdje događa, a ja više nemam vremena sve provjeravati i bakćati se s tim. Kupci odustanu od aukcije, prodavač traži povrat provizije, pa onda poslije proda strip mimo aukcije drugom najboljem ponuđaču i slično. Radi se o svega 3,6 posto, a rijetko kad je riječ o da je taj iznos za oštećenu proviziju trocifren. Osim toga, jedino tako ću natjerati prodavače da počnu davati negativne kupcima, a oni će se onda jedino tako naučiti da ne ostavljaju ponude ako ih nisu spremni poštovati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/12/2011 : 14:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BO

quote:

Jesu li tebi tih 34 kune provizije za koliko si oštećen velika cifra?

S druge strane, ako ćemo cjepidlačiti, koliko si stripova (ne samo ti, nego i ostali veliki prodavači) prodali zaslužujući aukcijama, ali bez plaćanja provizije, direktnim dogovorom s kupcem?

Trouble will find me
Go to Top of Page

BO
Junior Member

Croatia
351 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/12/2011 : 15:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by BO

quote:

Jesu li tebi tih 34 kune provizije za koliko si oštećen velika cifra?

S druge strane, ako ćemo cjepidlačiti, koliko si stripova (ne samo ti, nego i ostali veliki prodavači) prodali zaslužujući aukcijama, ali bez plaćanja provizije, direktnim dogovorom s kupcem?

Nisu,ako ti smatraš da ih trebam platiti ja ću to riješiti. Ja sam mišljenja da ne bi trebao budući da aukcije nisu realizirane,iz opet ću ponoviti objektivnih razloga sa strane kupca.
Ako ćemo cjepidlačiti i ti si svojevremeno prodao dosta svojih izdanja sa skladišta,bez računa i bez plaćanja provizija strip knjižarama.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 22/12/2011 : 15:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Vjerovatno je prevelik posao oko tih aukcija zbog nestabilnosti ucesnika pa se Markos odlucio na ovaj korak.
Mozda je zgodno za prodavaca da zahtijeva od kupca da uplati proviziju za aukcije ako odustane od stripova.
Stime bi platio malu kaznicu za petljanje ,gdje mu nije mjesto u slucaju odbijanja placanja provizije treba ostaviti negativan komentar.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/12/2011 : 15:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BO
Nisu,ako ti smatraš da ih trebam platiti ja ću to riješiti. Ja sam mišljenja da ne bi trebao budući da aukcije nisu realizirane,iz opet ću ponoviti objektivnih razloga sa strane kupca.
Ako ćemo cjepidlačiti i ti si svojevremeno prodao dosta svojih izdanja sa skladišta,bez računa i bez plaćanja provizija strip knjižarama.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 22/12/2011 : 18:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BO

Član koji je osvojio stripove u vrijednosti 935kn na mojim aukcijama iz objektivnih razloga ne može uzeti kupljene stripove. Ne priliči da mu dam negativne komentare zbog toga. Da li sam dužan platiti proviziju na te stripove?

Jebo sam sebe , 34,00 kune velika lova
Go to Top of Page

mister m
Starting Member

Croatia
79 Posts

Member since 20/01/2010

Posted - 22/12/2011 : 19:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mister m a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DARKO18

[quote]Originally posted by BO

[/quote

Vidim Darko da je tebi sve to smiješno,a daj se malo zamisli koliko je danas ljudi kupilo friški kruh.
Ima onih koji nisu imali ni 5 kuna a kamoli 34, dok mi pojedinci bacamo novce za stari papir.
Vjerujem da Borisu taj novac za proviziju ne predstavlja neki problem.
Čovjek je vjerojatno samo htio skrenuti pozornost da se takve stvari događaju, pa bi bilo fer, kako je Porter predložio da to bude mala kazna za kupca da poravna taj trošak.
Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 22/12/2011 : 19:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mister m

quote:

[quote]Originally posted by BO

[/quote

Vidim Darko da je tebi sve to smiješno,a daj se malo zamisli koliko je danas ljudi kupilo friški kruh.
Ima onih koji nisu imali ni 5 kuna a kamoli 34, dok mi pojedinci bacamo novce za stari papir.
Vjerujem da Borisu taj novac za proviziju ne predstavlja neki problem.
Čovjek je vjerojatno samo htio skrenuti pozornost da se takve stvari događaju, pa bi bilo fer, kako je Porter predložio da to bude mala kazna za kupca da poravna taj trošak.

Vidim da se ljutiš što ti nisam htio prodati glanc stripove koje je osvojio Zoran ispod prodanih cijena .
Dejane mislim da nisi skužio o čemu je riječ , ne ismijavam ja ljude koje nemaju za kruh ,nedaj bože nisam takav čovjek ,samo si ti skrenuo sa teme .
Ako te nešto mući imaš moj broj mobitela

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 22/12/2011 : 21:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Markosa smatram ispravnim likom,ali u ovome je zakazao totalno.
Nije ljudski traziti od nekog da plati proviziju za stripove koje nije u stvarnosti i zvanicno na stripovi.com ni realizovao.
Sta se desava"iza kulisa",su privatne stvari svakog od nas i ne treba prozivati i mjesati aukcije sa "van aukcija".

Go to Top of Page

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 22/12/2011 : 21:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message  Reply with Quote
A kako se može znati da nije došlo do realizacije ako razmene pozitivne komentare?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/12/2011 : 00:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Markosa smatram ispravnim likom,ali u ovome je zakazao totalno.
Nije ljudski traziti od nekog da plati proviziju za stripove koje nije u stvarnosti i zvanicno na stripovi.com ni realizovao.
Sta se desava"iza kulisa",su privatne stvari svakog od nas i ne treba prozivati i mjesati aukcije sa "van aukcija".

Trouble will find me
Go to Top of Page

BO
Junior Member

Croatia
351 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/12/2011 : 11:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

Vjerovatno je prevelik posao oko tih aukcija zbog nestabilnosti ucesnika pa se Markos odlucio na ovaj korak.
Mozda je zgodno za prodavaca da zahtijeva od kupca da uplati proviziju za aukcije ako odustane od stripova.
Stime bi platio malu kaznicu za petljanje ,gdje mu nije mjesto u slucaju odbijanja placanja provizije treba ostaviti negativan komentar.

Načelno se slažem tobom. Problem je u tome što je kupac s drugog kontinenta i više bi ga koštali troškovi WU-a nego sam iznos provizija. S druge strane smatram da bi Marko općenito trebao uvažavati ovakve i slične pojedinačne slučajeve (iznos uopće nije bitan) iz razloga što mu plaćamo korištenje aukcija i tvrdnja da ima previše posla,po meni nije opravdanje.
Go to Top of Page

BO
Junior Member

Croatia
351 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/12/2011 : 11:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by BO

Darko to smo već konstatirali prije nekog vremena - ti si očito pun ''perja'' pa ne možeš shvatiti one koji nisu toliki sretnici.Drago mi je zbog tebe,ali nemoj mi to stalno nabijati na nos,postat ću zavidan
Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 23/12/2011 : 13:07:00  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
Povrat provizije logičan je koliko i povrat placovine za štand sa voćem na Trešnjevačkom placu ako ti netko čvakne jednu jagodu sa štanda...
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000