forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Pitanje aukcije - naknada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 23/12/2011 : 14:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BO

quote:
Originally posted by Porter

Vjerovatno je prevelik posao oko tih aukcija zbog nestabilnosti ucesnika pa se Markos odlucio na ovaj korak.
Mozda je zgodno za prodavaca da zahtijeva od kupca da uplati proviziju za aukcije ako odustane od stripova.
Stime bi platio malu kaznicu za petljanje ,gdje mu nije mjesto u slucaju odbijanja placanja provizije treba ostaviti negativan komentar.

Načelno se slažem tobom. Problem je u tome što je kupac s drugog kontinenta i više bi ga koštali troškovi WU-a nego sam iznos provizija. S druge strane smatram da bi Marko općenito trebao uvažavati ovakve i slične pojedinačne slučajeve (iznos uopće nije bitan) iz razloga što mu plaćamo korištenje aukcija i tvrdnja da ima previše posla,po meni nije opravdanje.

Jos bolje ako je s drugog kontinenta da plati vise slanje love,puno ljudi kod aukcija se ponasaju neodgovorno,u zanosu,brezobrazno itd.
Ako si ponudio lovu za neki strip i osvojis,onda bi trebao to ispostovati.Zamisli da dobijes 50 emaila pa da trebas da skidas provizije zbog toga sto se drugi zezaju.
Uzme ti 2 h posla da to sredis a sta dobijes za to?nista samo se izivciras i izgubis dragocjeno vrijeme.
Na neki nacin i prodavaci trebaju da pomognu da se uvede neki red na aukcijama a to je:zahtijevati proviziju za stripove to nije velika suma u odnosu na iznos stripova.
Ako ne plate tu proviziju ostavlja se negativan komentar,tako da bi se takvi ,,kupci,,mogli udaljiti sa aukcija.
Treba gledati svaciju korist,vrijeme itd.meni ovo djeluje kao pravedno rijesenje.

Edited by - Porter on 23/12/2011 14:27:55
Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 23/12/2011 : 16:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BO

quote:
Originally posted by DARKO18

quote:
Originally posted by BO

Član koji je osvojio stripove u vrijednosti 935kn na mojim aukcijama iz objektivnih razloga ne može uzeti kupljene stripove. Ne priliči da mu dam negativne komentare zbog toga. Da li sam dužan platiti proviziju na te stripove?

Jebo sam sebe , 34,00 kune velika lova

Darko to smo već konstatirali prije nekog vremena - ti si očito pun ''perja'' pa ne možeš shvatiti one koji nisu toliki sretnici.Drago mi je zbog tebe,ali nemoj mi to stalno nabijati na nos,postat ću zavidan

Ajde ne zamjeri ,malo se šalim ,ništa osobno ,treba se malo zafrkavati .
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 23/12/2011 : 17:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Markos

Ne, više ne vraćamo proviziju osim ako nisu neke strašno velike cifre.

Vidim da se zalostis radi ove izjave njegove.
Evo linka koji licno tebe pogadja i reci cu ti jedno"budala si najveca ako ovo platis":

http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&header=0&Action=1&Name=&NameDesc=0&SearchTypeCriteria=AND&SearchTypeDesc=2&Seller=DARKO18&Buyer=Zoran&City=&Country=&aucCategoryID=0&SearchTypeTime=0&SearchTypeTimeValue=0&SearchType=2&submit=Tra%9Ei

Pa to je sramota,ja bi u zemlju propao kad bi od nekog trazio da mi plati za nesto slicno.Dno dna.
Radi sta hoces,ali ja mu nebi platio za ovo kad bi iste sekunde umro

Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 23/12/2011 : 17:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

quote:

quote:

Ne, više ne vraćamo proviziju osim ako nisu neke strašno velike cifre.

Vidim da se zalostis radi ove izjave njegove.
Evo linka koji licno tebe pogadja i reci cu ti jedno"budala si najveca ako ovo platis":

http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&header=0&Action=1&Name=&NameDesc=0&SearchTypeCriteria=AND&SearchTypeDesc=2&Seller=DARKO18&Buyer=Zoran&City=&Country=&aucCategoryID=0&SearchTypeTime=0&SearchTypeTimeValue=0&SearchType=2&submit=Tra%9Ei

Pa to je sramota,ja bi u zemlju propao kad bi od nekog trazio da mi plati za nesto slicno.Dno dna.

Od aukcija koje je kupio zoran cca 14.500 kn ,prodao sam Van aukcija cca 4.000,00 kn stripova sa te aukcije , pitao sam Marka da mi skine proviziju , odgovor je bio da to više ne radi ,sve ok ako je tako ,poštujem odluke vlasnika sajta .Idemo dalje nije kraj svijeta.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/12/2011 : 17:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Pa to je 535 kn. provizije.
Potpuno se slažem da Marko ne bi trebao gubiti vrijeme i skidati siću koja nije realizirana (nisam to nikada zatražio), no ovakve veće sume ipak treba ili da plati neodgovorni kupac (malo sutra) ili da se ponište...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/12/2011 : 18:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A dobro, postoji tu i druga strana priče: ljudi su mu odmah govorili, čim su počele aukcije, da taj to neće kupiti, to je bilo odmah jasno, zar ne? Postoji topic, mislim da si i ti, Obi, isto komentirao, sad nemam vremena provjeravati, tipa "Zoran dobio na Lotu i slično". Dakle, trebao ga je kontaktirati i viditi koliko je ozbiljan i onda mu zabraniti pristup svojim aukcijama. Drugo, taj isti Zoran mu je na nekoliko ostalih aukcija koje nije uspio osvojiti podigao cijenu na višestruki iznos od tih 535 kuna provizije. Plus je te nerealizirane aukcije prodao van aukcija. Tako da smatram da Darko nije oštećen, dapače.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 23/12/2011 : 18:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote
quote:

A dobro, postoji tu i druga strana priče: ljudi su mu odmah govorili, čim su počele aukcije, da taj to neće kupiti, to je bilo odmah jasno, zar ne? Postoji topic, mislim da si i ti, Obi, isto komentirao, sad nemam vremena provjeravati, tipa "Zoran dobio na Lotu i slično". Dakle, trebao ga je kontaktirati i viditi koliko je ozbiljan i onda mu zabraniti pristup svojim aukcijama. Drugo, taj isti Zoran mu je na nekoliko ostalih aukcija koje nije uspio osvojiti podigao cijenu na višestruki iznos od tih 535 kuna provizije. Plus je te nerealizirane aukcije prodao van aukcija. Tako da smatram da Darko nije oštećen, dapače.

Go to Top of Page

DARKO18
Starting Member

91 Posts

Member since 17/01/2011

Posted - 23/12/2011 : 18:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DARKO18 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To je završena priča ,ali mislim da baš nije tako .Zoran je skoro sve aukcije gdje je bidao osvojio , ja sam platio proviziju na njegove stripove ,a ostalo mi je neprodano cca 10000,00 kn stripova .
ok, stripovi su ostali ništa ne velim .Mislim da smo o tome raspravili Marko pa to više nije ni bitno .Što je bilo bilo je idemo dalje ,sigurno će i opet biti kupaca kao što je Zoran
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/12/2011 : 18:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Ajmo ovako: čim prodavači počnu plaćati proviziju za stripove prodane van aukcija, ja ću opet početi vraćati provizije za nerealizirane aukcije. Može?

Svima vama je sasvim ok varati sistem i iskorištavati njegove slabosti kad vam to ide u korist, a buniti se kad te slabosti dođu vama na naplatu. E pa čuj...

A uostalom, kome ne odgovaraju uvjeti, uvijek može ići na neke druge aukcije, zar ne?

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/12/2011 : 18:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kriza?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/12/2011 : 21:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Kriza?

Ma ne, nego stvarno nemam vremena natezati se stalno po aukcijama, rješavati svađe, optužbe, pritužbe i žalbe. S ovim hoću natjerati prodavače da neodgvornim kupcima daju negativne komentare, kako bi onda kupci postali odgovorniji, a sve to kako ja ne bi morao trošiti toliko vremena na to.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/12/2011 : 03:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Čekaj,čekaj...Je li se plaća naknada za neralizirane aukcije a za koje si dao negativan komentar ili se to odnosi samo na one koje su nerealizirane a nismo dali negativan zbog raznih razloga?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/12/2011 : 09:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Za sve.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 24/12/2011 : 09:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za sve.

Zar ne mislis da ces si na taj nacin opet povecati obaveze??
Logicno je da tim tvojim potezom mozes ocekivati da ti se dosta prodavaca svakodnevno pocnu obracati sa zahtjevima za provjeru svakog novog clana na aukcijama koji bida kod njih...

A imam i pitanje :
-ako meni kao prodavacu neki clan sa 0 komentara stavi ponudu i ja da se osiguram zabranim njemu pristup na moje aukcije, da li se automatski i njegova ponuda brise ??
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/12/2011 : 09:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A ne mogu ništa posebno provjeriti svakog novog člana na aukcijama, provjere se ionako automatski obavljaju prilikom svakog logina, tako da ako ima nešto sumnjivo, ja reagiram puno ranije nego prodavač.

Ponuda se ne brise, eventualno mogu to dodati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 24/12/2011 : 10:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ne mogu ništa posebno provjeriti svakog novog člana na aukcijama, provjere se ionako automatski obavljaju prilikom svakog logina, tako da ako ima nešto sumnjivo, ja reagiram puno ranije nego prodavač.

Ponuda se ne brise, eventualno mogu to dodati.

To bi bilo dobro posto bi otklonio sve moguce paranoicne sumnje sa sebe
a prodavaci bi onda morali preuzeti malo odgovornosti i rizika na sebe ako dozvole svima da ucestvuju na njihovim aukcijama
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/12/2011 : 12:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Kakve sumnje?

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/12/2011 : 12:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
S ovim hoću natjerati prodavače da neodgvornim kupcima daju negativne komentare, kako bi onda kupci postali odgovorniji,

jaki
Čekaj,čekaj...Je li se plaća naknada za neralizirane aukcije a za koje si dao negativan komentar ili se to odnosi samo na one koje su nerealizirane a nismo dali negativan zbog raznih razloga?
------------------------------------------------------------------------------
Markos
Za sve.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ovom svojom zadnjom pobijaš onu tvoju gore rečenicu.
Znači ipak je kriza?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

BO
Junior Member

Croatia
351 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/12/2011 : 13:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

To je završena priča ,ali mislim da baš nije tako .Zoran je skoro sve aukcije gdje je bidao osvojio , ja sam platio proviziju na njegove stripove ,a ostalo mi je neprodano cca 10000,00 kn stripova .
ok, stripovi su ostali ništa ne velim .Mislim da smo o tome raspravili Marko pa to više nije ni bitno .Što je bilo bilo je idemo dalje ,sigurno će i opet biti kupaca kao što je Zoran

Pretpostavljam da si stripove koje je bidao i na kojima je sudjelovao Zoran prodao bar 30% ispod cijene(mimo aukcija),budući da njegove ponude nisu važeće(ne možeš ostalim ponuđačima ponuditi stripove kunu ispod njegove ponude). Kako god okrenuo oštećen si
Go to Top of Page

BO
Junior Member

Croatia
351 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/12/2011 : 13:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send BO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jaki

Kriza?

Ma ne, nego stvarno nemam vremena natezati se stalno po aukcijama, rješavati svađe, optužbe, pritužbe i žalbe. S ovim hoću natjerati prodavače da neodgvornim kupcima daju negativne komentare, kako bi onda kupci postali odgovorniji, a sve to kako ja ne bi morao trošiti toliko vremena na to.

Oprosti Marko,ali ti na aukcijama zaradiš mjesečno, natprosječnu hrvatsku plaću(u zemlji u kojoj je skoro 20% radno aktivnog stanovništva nezaposleno). Ja na to gledam kao na posao za koji ti plaćamo proviziju i to je bez daljnjega pravedno.
Ako nemaš vremena plati nekome da se bavi time
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/12/2011 : 13:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Jaki, nerviraš me. Što sad hoćeš s tim reći: da lažem? Koliko se znamo? 10 godina? I misliš da bi ti išao lagati? Baš ti hvala.
Ukupni iznos "oštećene provizije koja nije vraćena" u 2011 ne prelazi sve skupa 100 eura. Stvarno, iznos koji mi znači život ili smrt.
S druge strane, ove sam godine oprostio i donirao raznim članovima nekoliko desetaka puta veći iznos.
A da ne govorim da preko 500 članova koristi aukcije besplatno, jer im iznos provizije nikad nije prešao 100 kuna. Nađi mi aukcije koje imaju toliki gratis iznos.
Da je kriza, valjda bi to prvo ukinuo, zar ne?

Ali očito vi znate bolje od mene, pa čemu se truditi objašnjavati. Zato, da, kriza je, u pravu si.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 24/12/2011 : 13:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kakve sumnje?

Paranoicne mislio sam da ces shvatiti...

Moze netko da kaze da zbog vece provizije dopustas i velika bidanja bez ikakvih ogranicenja novih clanova, iako nemaju ni jedan pozitivan kometar...
ovako prodavac moze u toku aukcije da kontaktira ponudjace i da ostvari kontakt da bi bio siguran u realizaciju aukcija ili da ih iskljuci iz aukcije ako mu je neko sumnjiv (sem kad netko bida samo u zadnjoj minuti aukcije a tad se vec ne moze nista)...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/12/2011 : 13:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BO
Oprosti Marko,ali ti na aukcijama zaradiš mjesečno, natprosječnu hrvatsku plaću(u zemlji u kojoj je skoro 20% radno aktivnog stanovništva nezaposleno). Ja na to gledam kao na posao za koji ti plaćamo proviziju i to je bez daljnjega pravedno.
Ako nemaš vremena plati nekome da se bavi time

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/12/2011 : 14:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:

Kakve sumnje?

Paranoicne mislio sam da ces shvatiti...

Moze netko da kaze da zbog vece provizije dopustas i velika bidanja bez ikakvih ogranicenja novih clanova, iako nemaju ni jedan pozitivan kometar...
ovako prodavac moze u toku aukcije da kontaktira ponudjace i da ostvari kontakt da bi bio siguran u realizaciju aukcija ili da ih iskljuci iz aukcije ako mu je neko sumnjiv (sem kad netko bida samo u zadnjoj minuti aukcije a tad se vec ne moze nista)...

Ma ti paranoični imaju svoje motive da budu paranoični, njima ništa što učinim neće biti dovoljno.

Ponavljam, preko 500 prodavača (od ukupno 850) koristi aukcije besplatno. Da zaista hoću veću zaradu, valjda bi prvo ukinuo to besplatno korištenje.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 24/12/2011 : 15:09:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jaki, nerviraš me. Što sad hoćeš s tim reći: da lažem? Koliko se znamo? 10 godina? I misliš da bi ti išao lagati? Baš ti hvala.
Ukupni iznos "oštećene provizije koja nije vraćena" u 2011 ne prelazi sve skupa 100 eura. Stvarno, iznos koji mi znači život ili smrt.
S druge strane, ove sam godine oprostio i donirao raznim članovima nekoliko desetaka puta veći iznos.
A da ne govorim da preko 500 članova koristi aukcije besplatno, jer im iznos provizije nikad nije prešao 100 kuna. Nađi mi aukcije koje imaju toliki gratis iznos.
Da je kriza, valjda bi to prvo ukinuo, zar ne?

Ali očito vi znate bolje od mene, pa čemu se truditi objašnjavati. Zato, da, kriza je, u pravu si.

A ja ovo nisam ni znao,uvek sam placao racune od po 30 tak kuna,a bilo ih je i po 9-10
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000