Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/12/2011 : 18:40:06
|
quote: Originally posted by Markos
Jaki, nerviraš me. Što sad hoćeš s tim reći: da lažem? Koliko se znamo? 10 godina? I misliš da bi ti išao lagati? Baš ti hvala. Ukupni iznos "oštećene provizije koja nije vraćena" u 2011 ne prelazi sve skupa 100 eura. Stvarno, iznos koji mi znači život ili smrt. S druge strane, ove sam godine oprostio i donirao raznim članovima nekoliko desetaka puta veći iznos. A da ne govorim da preko 500 članova koristi aukcije besplatno, jer im iznos provizije nikad nije prešao 100 kuna. Nađi mi aukcije koje imaju toliki gratis iznos. Da je kriza, valjda bi to prvo ukinuo, zar ne?
Ali očito vi znate bolje od mene, pa čemu se truditi objašnjavati. Zato, da, kriza je, u pravu si.
Nemoj dramatizirati. Samo čitam tvoje izjave u vezi ovog poteza i kako si sam sebe opovrgnuo ne vidim onda pravi razlog tog poteza(a ti ga očigledno nećeš reći)i onda-Kriza. Ono kako si prvi put rekao da natjeraš prodavače da stavljaju negativne neplatišama i s time uvedeš još više reda na aukcije je super.Više reda nam svugdje treba.ali da se plaćaju i nerealizirane aukcije kod kojih je dan negativan komentar ne vidim nikakvu svrhu nego kao harač(pa ma kako mali on bio).U biti to je krajnje nepravedno prema korisnicima aukcija u stilu da ti pereš ruke od svega ali svoj dio moraš dobit.Pravednije bi bilo da si uveo da se svaka postavljena aukcija plaća npr.1 kn bez obzira prodao ili ne strip i još dodatnih 3% ako se proda.Istina to bi prodavačima bila puno nepovoljnija varijanta ali u svojoj biti bi bila "poštenija",jer ti si postavija pravila igre da se plaća provizija na prodane aukcije.Onaj negativan komentar šta damo kupcu kad odustane od kupovine ili se uopće ne javi govori da aukcija nije realizirana=nema provizije.Pa valjda zato i služe negativni komentari(uz ostalo)? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Posted - 24/12/2011 : 18:45:40
|
quote: Originally posted by Markos Ajmo ovako: čim prodavači počnu plaćati proviziju za stripove prodane van aukcija, ja ću opet početi vraćati provizije za nerealizirane aukcije. Može?
--------------------------------------------------------------------------------- Koji prodavači i koji stripovi? -------------------------------------------------------------------------
quote: Originally posted by Markos Svima vama je sasvim ok varati sistem i iskorištavati njegove slabosti kad vam to ide u korist, a buniti se kad te slabosti dođu vama na naplatu. E pa čuj...
---------------------------------------------------------------------------------- Ko je to svima?kako sam to ja prevario sistem(ne comics)? -----------------------------------------------------------------------------
quote: Originally posted by Markos A uostalom, kome ne odgovaraju uvjeti, uvijek može ići na neke druge aukcije, zar ne?
Pošteno rečeno.Jasno i glasno. Daj molim te pošalji mi uvjete(ne da mi se tražit a ne znam ima li ih na sajtu)na mail. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Posted - 24/12/2011 : 18:52:16
|
Teoretičari zavjere su se dosad bojali na aukcijama nepoznatih i novih članova koji bi bidali na tisuće kuna da podižu cijene pa nisu htjeli sami bidati na te aukcije.Prodavači se nisu bojali jer su znali da im Marko neće naplatiti proviziju ako ti bleferi odustanu. Sad je kompletno druga priča Prodavači bojte se Negativan komentar=Prazan novčanik |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Posted - 24/12/2011 : 18:54:35
|
quote: Originally posted by BO Oprosti Marko,ali ti na aukcijama zaradiš mjesečno, natprosječnu hrvatsku plaću(u zemlji u kojoj je skoro 20% radno aktivnog stanovništva nezaposleno). Ja na to gledam kao na posao za koji ti plaćamo proviziju i to je bez daljnjega pravedno. Ako nemaš vremena plati nekome da se bavi time
Lijepo rečeno.Onog trenutka kad se počelo naplaćivati onda je to biznis. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Posted - 24/12/2011 : 20:30:14
|
Samo se ti belji. Nisi normalno odgovorio na niti jedno pitanje. Samo uvijek svugdje vidiš zavjere protiv sebe. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 24/12/2011 : 21:12:11
|
quote: Originally posted by jaki
Samo se ti belji. Nisi normalno odgovorio na niti jedno pitanje.
(na stranu to što sam odgovorio) ali što ja imam vama polagat račune? Je li ja pitam ikoga od vas koliko zarađujete na aukcijama, pošto prodajete svoje stripove i zašto ih ne date ovome ili onome s popustom?
quote: Originally posted by jaki Samo uvijek svugdje vidiš zavjere protiv sebe.
Ne vidim zavjere, nego vidim da nema smisla raspravljat. I gadi mi se sve ovo. Sad bi ja trebao ići dokazivati koliko sam nekim članovima oprostio provizije jer su u teškoj situaciji prisiljeni rasprodavati svoju kolekciju itd itd? Ma baš me briga. Mislite što hoćete. |
Trouble will find me |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Posted - 24/12/2011 : 22:08:25
|
quote: Originally posted by Markos
(na stranu to što sam odgovorio) ali što ja imam vama polagat račune? Je li ja pitam ikoga od vas koliko zarađujete na aukcijama, pošto prodajete svoje stripove i zašto ih ne date ovome ili onome s popustom?
-------------------------------------------------------------------------- Odgovorio i pobio si taj svoj odogovor u slijedećem postu tako da ne znam. Ja te i ne pitam koliko zarađuješ i nije me ni briga. ----------------------------------------------------------------------------
quote: Originally posted by Markos Ne vidim zavjere, nego vidim da nema smisla raspravljat. I gadi mi se sve ovo. Sad bi ja trebao ići dokazivati koliko sam nekim članovima oprostio provizije jer su u teškoj situaciji prisiljeni rasprodavati svoju kolekciju itd itd? Ma baš me briga. Mislite što hoćete.
Niko te to i ne pita.Zašto sad izvrdavaš? Jednostavno odgovori zašto si uveo provizije na nereilizirane aukcije? Do sad znamo da nisi radi novaca,jer kako si rekao da je to sitni iznos. Znamo da nisi da bi prisilio prodavače da daju negativne komentare kupcima koji ne vrše svoje obaveze ,jer ne bi ih onda uveo i prodavačima koji daju negativan komentar kupcu koji mu nisu platitli. Zašto bi nam trebao objasniti?Pa ipak mi(koji prodajemo) imamo poslovni odnos i bio bi red kad već mjenjaš ustaljeni postupak objasniti zbog čega?Čudim se da ti to predstavlja problem?
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 26/12/2011 : 17:11:46
|
moje je mišljenje da su svi prodavači, posebno oni kojima je to izvor prihoda, debelo profitirali aukcijama na ovome sajtu za koliko se prije aukcija mogao prodati neki stari, dobro očuvan strip, a kolike cijene se postižu na aukcijama zar se nije prije aukcija mogao bilo koji strip, pa i famozni zs 13 i lms 4, nabaviti za ~1000 kn ko bi pri zdravoj pameti prije aukcija za požar u norfolku ponudio 400 kn ja sam neki dan kod darka htio nabavit džimi gitara se vraća - ponudio sam 150ak kuna i mislio da bi trebalo biti dosta, ali nije - prije aukcija bi ga u glanc stanju dobio za 70 kn itd, itd
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/12/2011 : 18:19:01
|
za neke stvari, da pogotovo starije zs lms. s druge strane pala je cijena za neka druga izdanja. a ukupan broj aukcija se sada vrti oko 30 000.pa i više. prije samo par godina bilo je oko 5-6000 aukcija
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Topic |
|