forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Verbatim 53009 HDD problemcina
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/12/2011 : 19:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Uzeo sam `tabakeru` Verbatim 53009

http://a-maze.co.rs/art/1307899716.jpeg

Dosao kuci, otpakovao formatirao i nabacio neke filmove na njega... Iskljucim ga.. Posle par dana ukljucim i brljavio mi sa nekim filmovima... Nece sve da pusti, kopira itd...

Ja se iznerviram, formatiram ga ponovo i opet prebacim sve na njega... Iskljucim ga.. Nije radio jedno nedelju dana... Kada sam ga sada nakacio ne mogu uopste da mu pristupim.. U Tottal commanderu nece da udje u particiju, isto i preko My Computera...

Mogu li spasiti to sa njega? I koji mu je djavo? Naravno, imam garanciju..

Jebes filmove ali imam bitnih stvari na njemu.. Prebacio tu i kontam da je sada sigurno.. Nova stvar...

Patricia hic mea totus mundus est

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 25/12/2011 : 19:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Uzeo sam `tabakeru` Verbatim 53009

http://a-maze.co.rs/art/1307899716.jpeg

Dosao kuci, otpakovao formatirao i nabacio neke filmove na njega... Iskljucim ga.. Posle par dana ukljucim i brljavio mi sa nekim filmovima... Nece sve da pusti, kopira itd...

Ja se iznerviram, formatiram ga ponovo i opet prebacim sve na njega... Iskljucim ga.. Nije radio jedno nedelju dana... Kada sam ga sada nakacio ne mogu uopste da mu pristupim.. U Tottal commanderu nece da udje u particiju, isto i preko My Computera...

Mogu li spasiti to sa njega? I koji mu je djavo? Naravno, imam garanciju..

Jebes filmove ali imam bitnih stvari na njemu.. Prebacio tu i kontam da je sada sigurno.. Nova stvar...

probaj sa nekom live distribucijom linuxa recimo Ubuntu... butneš sa CD-a i probaj pristupiti disku

inače backup se radi u minimalno dvije kopije. ovo što si napravio nije backup

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/12/2011 : 22:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Jel se uopće vrti, jel svjetli kakva žaruljica na caseu? Ima li ti usb port dovoljno struje? S čime si napravio particije na disku, koji operacijski sistem imaš? Ima veze i jesi li stavio FAT ili NTFS sustav na disk, mislim da FAT ima neka ograničenja kad se radi o jako velikim fajlovima.
A jel ga vidiš u Disk managamentu? Bilo kao neparticionizirani prostor ili kao particije?

Možeš pokrenuti ili Partition magic pa ili Acronisov Disk director da vidiš može li se uopće pristupiti disku. Pa ili sve fino pobrineš i reparticioniziraš ispočetka kako želiš. Ili ga bootaš s neke linux distribucije s cd-a kako je spajdi rekao pa vidiš kakvo je stanje...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/12/2011 : 23:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Evo ovako:

Skinuo sam neki Easeus data recovery da probam nesto spas'ti... Sada trenutno radi.... Javim kasnije rezultate...

@Spiderman
Znam, pajser sam...

@DeeCay
Vrti se valjda, svetli plava sijalica na njemu...

Sto se USB porta tice, kako da znam da li ima dovoljno struje?!? Pa valjda ima.. Sve je radilo do sada na ta 2 front USB-a... I on ranije...

Nisam pravio nikakve particije na njemu..

Imam XP..

Mislim da sam stavio NTFS.. Ali to je samo nacin upisivanja podataka i ne bi trebalo da pravi probleme.. Ili bi!?

Vidim tu particiju i u Tottal Commanderu i u My Computeru... Ali ne nosi naziv koji sam joj dao vec jednostavno "disk" ili kako vec ne...

Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 25/12/2011 : 23:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
Nemoj u FAT32, puno ti je bolje NTFS i ima razlike.
Pokusaj disk ustekati odostraga u kuciste jer obicno na USB koji je naprijed na kucistu je slabija struja i to je samo za fotoaparate i neki manji stick i takve stvari koje ne trose puno struje. Kad ustekas ovakav disk i upalis ga, taj potegne i struje pa je zato preporuka da ga ustekas odostraga a moguce je i da si sa njim dobio kabel za dodatno napajanje, pa ako jesi ustekaj i njega. Kad ga iskljucis, nemoj mu samo kabel iscupati van nego prije toga obavezno idi na rucno i propisno gasenje hardvera i to ti je dolje sa dasne strane pored sata na monitoru i tek kad to uradis tada izvuci kabel van.
Nemoj se previse pouzdati u novi disk jer ako je nov to ne znaci da je savrsen, opcenito svaki disk moze riknut za 2 dana ili 2 sata a moze i raditi 10 i vise godina bez mane tako da ako imas neke bitne stvari mozda bi ti bolje bilo da ih za svaki slucaj kopiras i na DVD.

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 25/12/2011 : 23:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
lele, kako su mogao nesto `vako ruzno da kupis?

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 25/12/2011 : 23:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo ovako:

Skinuo sam neki Easeus data recovery da probam nesto spas'ti... Sada trenutno radi.... Javim kasnije rezultate...

@Spiderman
Znam, pajser sam...

Trabao si probati sa nekom linux distribucijom. Možda se sprčkala particija. Nekad linux to vidi i možeš vratiti podatke.

Inače jel si uvijek išao na Safe remove kad si ištekavao disk? Ako nisi onda je i to razlog što si dobio to što si dobio. Ljudi ne vjeruju ali MORA se raditi safe remove jel sa time ištekaš struju i odspojiš particije sa OS-a

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/12/2011 : 23:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A kako nisam morao ranije raditi Safe remove? Imam fles koji samo sto nije tenkovske napade preziveo... Nikad u zivotu ga nisam tako iskljucio..

Saznah da mi je bolje stekati ga pozadi na kuciste jer su ti portovi sa ploce direktno a napred idu preko kabla koji ne obezbedjuje mozda dovoljno struje... Ali kako je mogao ranije raditi a sada nece?

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 26/12/2011 : 00:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:

A kako nisam morao ranije raditi Safe remove? Imam fles koji samo sto nije tenkovske napade preziveo... Nikad u zivotu ga nisam tako iskljucio..

e vidiš to ti je greška. To nije bez razloga stavljeno u windowse i ostale operativne sustave. naime ako u mraku ideš odštekat usb vidjet ćeš da se znaju pojaviti iskre koje ti govore da je pod naponom. dakle ima protoka struje jer se nekako flash ili disk moraju napajati strujom, a usput disk tj. particija je pridijeljena nekoj slovčanoj oznaci u windowsima (na linuxu je to drugačije). nekad ti vidiš da su se podaci prekopirali i odštekaš disk ali to nije tako. naime i kada završi kopiranje ono se još neko vrijeme dešava. kako znam? pa masu puta sam kopirao na linuxu podatke i kada se maknula traka da je sve kopirano ja napravim safe remove i kaže mi da disk nije poželjno iskopčati jer je moguće da se još podaci zapisuju na disk. vjerojatno si ti napravio to da si da ištekao prije i onda je došlo do kuršlusa sa podacima tj. particijom tj. diskom.

i da... moguće je tako spržiti same usb utore. frend je to uspio napraviti jer nije radio safe remove.

quote:
Saznah da mi je bolje stekati ga pozadi na kuciste jer su ti portovi sa ploce direktno a napred idu preko kabla koji ne obezbedjuje mozda dovoljno struje... Ali kako je mogao ranije raditi a sada nece?

moguće je da je neki kratki spoj pa da ne daju dovoljno struje, nisam elektroničar da znam da su me učili da diskove nije dobro na živo uštekati i ištekati sa kompa. zamisli da tako radiš direkt u kućištu.

svi misle da je usb svemoguć ali nije... i sa njime treba raditi pažljivo.

safe remove be with you ;)

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/12/2011 : 01:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Moguće da se jednostavno zblesao disk pa windowsi ne mogu raspoznati datotečnu strukturu. Zato ove linux distribucije (freespire npr.) znaju raditi čuda pa dobro raspoznaju particije. Samo bi trebao znati kako to uraditi i bootati to s cd-a. spajdi, objasni mu jasnije. Mislim da to nikad baš i nije radio.

A to sa safe remove, mislim zašto ti windowsi uvijek ponude tu opciju? Valjda je tu iz nekog opravdanog razloga. No, s druge strane uvijek sam pazio da uvijek radim safe remove, ali jednom je usb disk jednostavno riknuo i uspio sam spasiti 50% podataka pomoću linuxa. NIšta drugo nije mi vidjelo podatke. Drugi put sam prekopirao s Acronis disk directorom, isto se boota s cd-a, a može fino pročitati zblesane particije s diska.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 26/12/2011 : 09:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
može skinuti ubuntu 10.04 verziju, linuxmint, fedoru... sve su one live distribucije. mislim da će se snaći. jer znam da ubuntu prepozna ntfs diskove bez problema. samo treba kliknuti da disk i onda će ga mountati tj. pridružiti u neki direktorij jer linux za razliku od windowsa nema slovčane iznake, c, d, e, f....

live distribucije je lako koristiti jer se ne moraju instalirati na kompjuter nego se pokreću direktno sa cd-a

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/12/2011 : 21:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nesto sam uspeo da spasim a za ostalo popizdeo, formatirao ga i opet nece da mu pristupi...

Uglavnom, nosim sutra na reklamaciju jako besan... Da vidim sta ce mi reci...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/12/2011 : 23:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Imam i jedno pitanje sad.. Kako mogu sa sigurnoscu znati da je sa ovog harda sve obrisano? Da neko ne dodje do mojih slika i dokumenata...

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 26/12/2011 : 23:40:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imam i jedno pitanje sad.. Kako mogu sa sigurnoscu znati da je sa ovog harda sve obrisano? Da neko ne dodje do mojih slika i dokumenata...

imas kucni video
danas u servisu sutra na internetu
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 27/12/2011 : 00:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uzmes neki pojaki magnet i razmagetises hard

(nisam ozbiljan.. to jest, jesam, ali ti onda verovatno nece uvaziti reklamaciju )
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25397 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/12/2011 : 01:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

quote:

Uzmes neki pojaki magnet i razmagetises hard

(nisam ozbiljan.. to jest, jesam, ali ti onda verovatno nece uvaziti reklamaciju )

Magnet je jedina sigurna opcija za brisanje.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/12/2011 : 08:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki
imas kucni video

Nemam naravno.. Ali ne bih hteo da neko dodje do slika i dokumenata koji nisu za sve..

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 27/12/2011 : 12:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ponki
imas kucni video

Nemam naravno.. Ali ne bih hteo da neko dodje do slika i dokumenata koji nisu za sve..

nema niko pametnija posla nego ce da citaju tvoja dokumenta i gledaju tvoje slike

jedino da nece naci tvoju pristupnicu gej klubu i slike sa tvog prijema

ali ako bi to neko i nasao, bio bi bar u necemu prvi
prvi gej member u Zitistu
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/12/2011 : 14:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Drugar mi resio problem.. Skinuo Acronis Disk Direktor i formatirao preko njega, pa obrisao particiju i nastelio sada novu... Od jednom je u funkciji... Pa sada, videcemo dokle ce.. Necu ga nositi na reklamaciju...

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 27/12/2011 : 15:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Al bez zajebancije, u pravu je Spiderman. Za povratak fajlova najbolje skinuti neku Live Linux distribuciju (npr Ubuntu 10.04 jer je stabilan), narezati na disk/flash, butovati sistem sa tog diska/flasha, odabrati "Live version" ili "Try Ubunutu before installing" ili takonesto i dici lepo sistem bez instaliranja. Fine su sanse da ces spasiti podatke.

Edited by - Grujah. on 27/12/2011 15:20:28
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/12/2011 : 16:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja to nisam nikada radio.. Pa da ti pravo kazem, nemam pojma.. A kada se desi neki problem ne da mi se da eksperimentisem... Daj neki download link za neku valjanu verziju..!?

I sta onda? Narezem ga butabilno na disk?

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 27/12/2011 : 16:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download

Najbolje izaberes 10.04 (jer je stabilniji) i 32b ili 64b sta ti treba vec (32 je sigurica :P). Narezas kao butabilan disk, dignes i izaberes "Try without installing" ili "Live Boot".
Kad se butuje najbolje odes u gornjem meniju u Places i nadjes hard tu (nije obelezen sa C:/ D:/ vec imenom nekim drugim).

Ja naprimer volim i ovo da koristim kad radim bilo sta sa hard diskom (formatiranje, menjanje particija, priprema za install..):
http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

program je dzaba i ubija :) (samo narezes i butujes sa njega, inace dolazi preinstaliran na vecini linuxa).

Edited by - Grujah. on 27/12/2011 16:20:46
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/12/2011 : 16:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Hvala Grujah.

Ako mi se opet zapuca ovo cudo, probacu ubuntu.. A sada cu da ga skinem...

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 27/12/2011 : 22:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Ja sam prije godinu/dvije imao ovaj :

jednostavno nemam volje opisivati koliko sam živaca izgubio zbog njega

smeče totalno

i ponovno mi je došao Verbatimov externi hard u ruke-i opet smeče

Verbatimovi externi had diskovi su za mene prekriženi nema više !

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40417 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/12/2011 : 22:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Evo ovaj sada radi kada sam ga sredio preko Akronisa

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 28/12/2011 : 00:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
@sawitch

ponekad postavi pitanje pre kupovine!!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000