forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 DR.Zagorolog 2011
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/12/2011 : 18:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bat Baterton

Kad se već javljaš King, Bruce se izjasnio u svim dosadašnjim krugovima, ti nešto izbegavaš

Ne izbjegavam, mislio sam da se oglasim nesto kasnije, ali ne znam ni sam zasto cekati, dakle...
zaista jaka konkurencija, najmanje pet ljudi zasluzuje ove godine da ponese titulu doktora zagorologije, prije svega

andjelt - covjek koji neumorno radi na projektima kao sto su albumi sa slicicama ili pravi sopstvene stripove sa Zagorom. Iz svog dzepa je odvajao zadnji dinar da bi pruzio sebi i drugima nesebicno to zadovoljstvo. Nevjerovatan covjek, jedan od najvecih ljubitelja Zagora na ovoj planeti.

Ultras - Ma ono u Kragujevcu je organizovao samo da bi doveo ekipu iz Zagorovog tima. Evo ja nedavno nasao na kiosku najnovijeg italijasnkog Zagora, malo prelistao i ostavio, on ih skuplja...iako ne govori italijanski. Lud covjek, ili bolje receno fan na kvadrat. Slicno vazi i za dzonija ,koji nazalost nije usao u finale.

profesor-inz, sta reci o ovom covjeku? Mislim da je ovo prvi, ne obicni fan, vec huligan Zagorovog tabora. Koliko je samo svadja imao (i izbacivanja sa foruma) jer je sa svim silama branio Zagora. Zaista poseban covjek u svakom pogledu. grofica Varga je takodje jedna blaza verzija profe, ona je ipak zensko. Steta sto je u posljednje vrijeme slabo aktivna na forumu.

acestroke je ulozio nevjerovatan trud u prevodjenje stripova na engleski. Tu je covjek ko zapeta puska da postavi najnovije objave sa St. na kvadrat, aktivan je u svim topicima. Ipak, ono sto me odbilo da za njega glasam je ova i slicne izjave u zadnje vrijeme:
Zagor nije vise moj omiljeni strip
buraz, znas da te volim, ali ovakve stvari su neoprostive. Imam nekoliko hiljada stripova u kolekciji, najpoznatija i najbolja djela na ovoj planeti, ali NIKO i NISTA ne moze zamijeniti Zagora!
Ne postoji strip koji moze da skine Zagora sa prvog mjesta!
To je prava ljubav, kada se nesto voli i pored svih mana kojih smo svjesni, kada znamo da postoje i kvalitetnije i bolje stvari, ali srce nas ne izda i ostanemo vjerni nasoj najvecoj ljubavi. Rekao sam prije nekoliko godina i tome ostajem vjeran do groba:
Zagor nije samo strip, Zagor je religija!

Istu zamjerku prebacujem i DeeCayu, covjeku koji je napisao divne tekstove, ali nedostaje mu ta ljubav kao u nas ostalih.
Sjecam se da je Bruce Springsteen prije neke dvije godine rekao da ne zna ni sam da li vise voli Zagora ili Texa. Da mi je bio u blizini dobio bi samar za to. Drugi to mogu reci, ali ne jedan dr.Zagorolog! Srecom, valjda je imao gripu, visoku temperaturu ili slicno, to je rekao samo jednom i od tada nikad vise.

Digging Bill je novajlija medju nama, covjek koji se pojavio kao iz vedra neba sa enciklopedijom koju je pisao dvije godine. S obzirom da je nov u nasim krugovima, a ima i ljudi koji rade na visegodisnjim projektima, ipak dajem prednost nekim drugim ljudima. Bice interesantno pratiti kako ce se dalje razvijati situacija sa njim, da li ce ostati prisutan ili ce u narednoj godini nestati tako brzo kako je i dosao.

solar je tip koji neumorno cacka po internetu i vadi nam informacije iz prve ruke. Zaista je obogatio nasu ekipu u ovoj godini, nadam se da ce ostati aktivan kao i do sada.

PijaniPatak i bjelolasica su ljudi koji su postali pravo aktivni tek u ovoj godini. Njihovo vrijeme tek dolazi. Njih dvojica i pravedni moraju u ovogodisnjem izboru da ipak daju prednost drugim ljudima, ali u svakom slucaju cestitke ovoj trojici na ulasku u veliko finale. Tu mi nedostaje D.J., veliki fan i covjek, desna Attilina ruka, tip koji je odgovoran za neobjavljenu epizodu "Sakem bez perja". Na ovom mjestu da mu se i zahvalim jos jednom jer je o svom trosku uredio ovo izdanje, odstampao i poslao mi iz USA. Nevjerovatna ljudina!

Glas sam ipak dao Attili77. Ima vec nekoliko godina kako je pokrenuo projekat sa najboljim epizodama ZS i LMS, u centru paznje je naravno Zagor. On je covjek koji je okupio oko sebe cijelu armiju saradnika koji su ulozili veliki trud u te projekte, prevode neobjavljene epizode i daju novi smek nekim legendarnim pricama. U tom projektu ulozio je veliki trud i sopstveni novac. Sve nas je ovim potezom vratio u ono nekadasnje nevino i srecno doba iz naseg djetinjstva.
Ovo je moj nacin da mu kazem jos jednom jedno veliko HVALA

Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 24/12/2011 : 20:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
Hvala svima koji su glasali za mene, mada se ja slažem sa članovima koji nisu. Istina, Zagor mi je uvek bio omiljeni strip junak (i uvek će tako ostati), ali ima na ovom forumu puno članova koji mnogo više znaju i rade o njemu nego ja. Moj doprinos Zagorovom svetu na ovom forumu je minimalan.

Ipak, hvala vam, i SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA!

Edited by - Attila77 on 24/12/2011 20:47:53
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/12/2011 : 21:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
Zagor nije samo strip, Zagor je religija!
Istu zamjerku prebacujem i DeeCayu, covjeku koji je napisao divne tekstove, ali nedostaje mu ta ljubav kao u nas ostalih.

Ček malo, malo si onda krivo nazvao titulu, morao si nazvat ortodoksni štovatelji Zagorovog lika odnosno zagoromani ili zagorofili! Doktor zagorolog zvuči više kao poznavatelj lika, a ne fanatični obožavatelj, kultista Zagorove doktrine...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/12/2011 : 21:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Upravo tako, DeeCay. Amen.
Pretjera KW ovdje sa svojom definicijom Zagorologa.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 24/12/2011 : 21:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Samo je nebo granica...
VEDRO JE NEBO NAD DARKWOODOM!!!
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 24/12/2011 : 21:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
hmmm htio sam acea, ali ipak....sve vas pomete...grofica..

EDIT: DeeCay gubi na svim frontovima, šta se desilo??

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 24/12/2011 21:42:46
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 24/12/2011 : 21:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

hmmm htio sam acea, ali ipak....sve vas pomete...grofica..

EDIT: DeeCay gubi na svim frontovima, šta se desilo??

Slab je u davanju mita...
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 24/12/2011 : 22:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Bar smo dobili novu definiciju pojma Doktor.

quote:
Doktor (novolatinski docere "ejakulirati" ili doctus „onaj koji svršava“) je najviši akademski stepen. Dobija se preko čistog obožavanja i ne zahteva kritičnost bilo koje vrste. Kandidati se procenjuju na osnovu nivoa manifestacije ličnog fanatizma prema predmetu i njihove sposobnosti da napišu što više različitih reči hvale o istom.

Edited by - dessa on 25/12/2011 14:25:08
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/12/2011 : 22:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Tacno. Ja sam davno srsavo zbog Zagora, ali to je bilo u doba mladosti. Ne moze se zauvijek ostati u pubertetu.
Mora se covjek eventualno polako razvit i na ostalo, ima puno drugih stvari koje su vise 'sexy' od Duha sa sjekirom.
Sorry King, but it's true.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 25/12/2011 : 13:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Da se razumemo: ne znam vi, ali ja nikada nisam svršavao na Zagora Niti ću
Takav izraz za oduševljenje nekim stripom je kretenski.
"Stripovske svrške"

Da se osvrnem na ovo:
quote:
Ultras - Ma ono u Kragujevcu je organizovao samo da bi doveo ekipu iz Zagorovog tima. Evo ja nedavno nasao na kiosku najnovijeg italijasnkog Zagora, malo prelistao i ostavio, on ih skuplja...iako ne govori italijanski. Lud covjek, ili bolje receno fan na kvadrat. Slicno vazi i za dzonija ,koji nazalost nije usao u finale.

King, italijanska izdanja su obavezna
Planiram polako, strip po strip, da sakupim sve brojeve od Indijanskog cirkusa (broj originala 84, Zenith 135) pa do kraja. One prve brojeve pretpostavljam da je teže naći. Tutto, raccolta i ona edicija rosso me ne zanimaju... dok bi Striscije voleo da imam.
Što se jezika tiče, imao sam nameru da naučim neke osnove ali uopšte ne nalazim vremena.
Medjutim, za čitanje Zagora poznavanje italijanskog mi nije potrebno, sve tekstove u oblačićima znam napamet
I još nešto (a veoma važno) izdavač će štampati Zagora do poslednjeg broja Što za druge izdavače nije sigurno

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/12/2011 : 21:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Za Billa jer je čovjek potrošio ogromnu količinu vremena za -a.
P.S. Hvala svima koji su me uveli u finale.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 25/12/2011 : 21:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Bruce Springsteen prije neke dvije godine rekao da ne zna ni sam da li vise voli Zagora ili Texa. Da mi je bio u blizini dobio bi samar za to. Drugi to mogu reci, ali ne jedan dr.Zagorolog! Srecom, valjda je imao gripu, visoku temperaturu ili slicno, to je rekao samo jednom i od tada nikad vise.

Neverovatno, nije moguće da sam to rekao Jbg. mladost ludost Sa ove vremenske distance to mi izgleda nemuguće Mada i ako sam sve bliži Texovih godina, sve sam dalji što se tiče njegovih priča To uvek tako biva, uhvati te neka euforija pa sad ovaj onaj ti uz rame sa Zagorom, i sve prođe a Zagor ostaje

Inače, bez obzira na konačni ishod glasanja, meni je Ultras apsolutno zaslužio No 1. ove godine Ne želim se ponavljati zbog čega, jer je sve rečeno
Svakako još nekoliko njih su blizu Ultrasa, pre svega acestroke, profesor-inz i pravedni, tu su i Attila77 i andjelt, svako na svoj način
Opšti utisak je da je ove godine konkurencija ogromna u kvantitetu, ali i kvalitetu Odličan potez sa većim brojem kandidata i polufinalnim glasanjem
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 25/12/2011 : 21:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

Da se razumemo: ne znam vi, ali ja nikada nisam svršavao na Zagora Niti ću

Možda se misli na Zagora kao serijal, a u serijalu na Gambit, Virdžinu, Fridu... i posebno na
Go to Top of Page

cercil
Junior Member

406 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 25/12/2011 : 22:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send cercil a Private Message  Reply with Quote
Glas za coveka koji je napisao enciklopediju od preko 900 stranica!

Neverovatan poduhvat! Bas sam pre neko vece citao, puno podataka, puno truda i vremena treba za tako nesto!

Inace, vecina kandidata zasluzuje da osvoji ovu titulu ali mislim da u 2011. godini prednost treba dati jednom ovakvom stivu.

Recenzija, komentara...ce biti i sledecih godina, enciklopedije nece!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/12/2011 : 11:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa
Doktor (novolatinski docere "ejakulirati" ili doctus „onaj koji svršava“) je najviši akademski stepen. Dobija se preko čistog obožavanja i ne zahteva kritičnost bilo koje vrste. Kandidati se procenjuju na osnovu nivoa manifestacije ličnog fanatizma prema predmetu i njihove sposobnosti da napišu što više različitih reči hvale o istom.

I onda se čudimo što žene nisu lude za stripofilima i njima sličnima! Mislim da je ukoliko stripaš dođe u kojem slučaju u kontakt sa nježnijim spolom (mislim se na drugu osobu, ne vlastiti unutrašnji ja) preporučljivo, čak i poželjno izbjegavati i sam spomen "svršidbe", svršitka i inih pojmova u kontekstu stripa.... A ukoliko je stupanj zagorofilizma došao do mjere fanatizma u kontaktu s nježnijim spolom potrebno je jednostavno kod oslovljavanja i obraćanja zamijeniti riječ Zagor s imenom dotične osobe. Znači primjerice u rečenici: "dragi Zagore, ja te obožavam, umro bi za tebe" križa se riječ Zagor i stavlja ime dotične osobe...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 26/12/2011 : 11:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Ali,zbunio bih se kad-tad i onda bi došlo do katastrofe!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/12/2011 : 11:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
evo kako sam evaluirao kandidate...

Attila77, vjerni Zagorov štovatelj, radi prijevode, grafičku obradu, izlaže se riziku krivičnog gonjenja samo da bi zajednici pružio što više Zagora...
Ultras - isto manijakalni zagorov fan, napravio je cijeli festival da slavi i veliča lik azgora, pod krinkom strip festivala (a zapravo je to zagor-fest)
andjelt - uređuje, obrađuje, slaže i nadahnjuje sličice, albume, stripove u zagoru, širi riječ jedinstva. čovjek mi poslao i sličice i album o svom vlastitom trošku. Stari, plaćam pivo kad se vidimo!
Digging Bill - samo pravi zagorofil može staviti nick lika iz zagorovog svijeta
acestroke - na korak je javnog odricanja od zagora
profesor-inz - inježenjer u svijetu stripova, glavom i šakom brani zagorovi integritet pod cijenu izbacivanja sa sajta. okušao se u reckama.
pravedni - profesor istorije, pa valjda zato voli Zagora?!
grofica Varga - žena u svijet stripova, čita zagora? Enough said!
solar - trudi se, piše, čita, objavljuje sličice, omiljena riječ u googleu mu je Zagor
bjelolasica - njegova prva ljubav, no kad upozna druge, zanimljivije junake, vjeruje da će izdati zagor zajednicu
PijaniPatak - entuzijast, tek će iskazati svoju ljubav prema zagoru

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 26/12/2011 : 12:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by DeeCay
bjelolasica - njegova prva ljubav, no kad upozna druge, zanimljivije junake, vjeruje da će izdati zagor zajednicu
[quote]

Provokatoru.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 26/12/2011 : 13:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Glas za andjelt-a!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/12/2011 : 15:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

PijaniPatak - entuzijast, tek će iskazati svoju ljubav prema zagoru

Mislio sam da sam to vec odradio, a da mi ostaje da to nekako utemeljim reckama i slicnim tekstovima.
BTW Cekam i rezultate citanja kontrarecenzije ali nikako da dobijem povratnu informaciju

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/12/2011 : 15:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
hvala tintinu i kucaku na glasu, a i svima ostalima koji su me doveli do finala. Cast mi je videti svoje ime ovde, verujte mi. Takodje, zahvale Kingu na "njihovo vreme tek dolazi" i Deeyu na "entuzijast, tek ce...". To su neke reci pohvale koje svaki pocetnik i vise nego ceni

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14717 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 26/12/2011 : 15:31:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Moj glas ide atilli
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/12/2011 : 15:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Attila77

Hvala svima koji su glasali za mene, mada se ja slažem sa članovima koji nisu. Istina, Zagor mi je uvek bio omiljeni strip junak (i uvek će tako ostati), ali ima na ovom forumu puno članova koji mnogo više znaju i rade o njemu nego ja. Moj doprinos Zagorovom svetu na ovom forumu je minimalan.

Nisi u pravu, prijatelju. Razlika izmedju tebe i Acestrokea za koga sam glasao je minimalna i nistavna. Ono sta mi je prevagnulo na Acea je to sto on stripove prevodi na engleski za one koji to uopste nisu citali. To je mala razlika zbog koje sam za njega glasao.

Inace, ovde je mnogo onih koji vole Zagora, ali je malo onih koji zasluzuju nominaciju za dr Zagorologa, a od svih ovih kandidata vidi se ko koliko ima glasova pa ti sam zakljuci koliko vredis kao zagorolog. A vredis mnogo

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 26/12/2011 : 16:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Digging Bill - samo pravi zagorofil može staviti nick lika iz zagorovog svijeta

grofica Varga - žena u svijet stripova, čita zagora? Enough said!

A grofica ima nick po tvojem prvom susjedu?
Šovinisto.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/12/2011 : 17:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak
Mislio sam da sam to vec odradio, a da mi ostaje da to nekako utemeljim reckama i slicnim tekstovima.
BTW Cekam i rezultate citanja kontrarecenzije ali nikako da dobijem povratnu informaciju

Bolje biti mlada nada u usponu nego zvijezda u zalazu!
btw A tko ti čita kontrecenziju?

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000