Author |
Topic |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 27/12/2011 : 22:07:19
|
Čitam Povratak mračnog viteza i vidim da se jedan grad zove Corto Maltese, a spominje se i u filmu. Pošto znam otkud mu ime, zanima me je li ovo neka Millerova kreacija? I kad su Ameri čitali Corta? :D
|
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
Edited by - Zagor12 on 27/12/2011 22:07:42
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/12/2011 : 22:17:01
|
quote: Originally posted by Zagor12
Čitam Povratak mračnog viteza i vidim da se jedan grad zove Corto Maltese, a spominje se i u filmu. Pošto znam otkud mu ime, zanima me je li ovo neka Millerova kreacija? I kad su Ameri čitali Corta? :D
Miller je veliki štovatelj Huga Pratta, bila je to posveta. Miller je i jednu epizodu serijala Sin City posvetio Prattu.
Corto je objavljen u SAD-u u drugoj polovici 1980-ih.
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 27/12/2011 22:20:24 |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 27/12/2011 : 22:25:42
|
Hvala ti, Bushido. Kad se malo šire pogleda, čak se i vidi utjecaj Pratta na Millera u Batmanu. Naravno, iako su načini pisanja scenarija totalno drugačiji, ima nekih sitnih, jedva primjetnih Prattovih elemenata. A kako je Corto poštovan u Americi? Smatra li sedobrim stripom ili BD-talijanskim kupusom? Mislim da, ako Miller poštuje Pratta, da ga jednim dijelom poštuje i Amerika. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/12/2011 : 22:40:05
|
quote: Originally posted by Zagor12
Hvala ti, Bushido. Kad se malo šire pogleda, čak se i vidi utjecaj Pratta na Millera u Batmanu. Naravno, iako su načini pisanja scenarija totalno drugačiji, ima nekih sitnih, jedva primjetnih Prattovih elemenata. A kako je Corto poštovan u Americi? Smatra li sedobrim stripom ili BD-talijanskim kupusom? Mislim da, ako Miller poštuje Pratta, da ga jednim dijelom poštuje i Amerika.
Millerov stil je zanimljiv amalgam europskih i japanskih utjecaja. Kod njega se može štošta iščitati.
Na ovo drugo ti ne bih znao odgovoriti. Uglavnom sam stekao dojam da Pratta cijene profesionalci i oni malobrojni koji su upoznati sa njegovim radom. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
|
Topic |
|
|
|