Author |
Topic |
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 22/12/2011 : 20:29:55
|
Ako nas netko pita, nabrajamo manje poznata strip izdanja u 2011. godini kako bismo imali što potpuniji popis za Oskara 2011.. ( pravi razlog je, naravno, ku*čenje)
Makstrip:
Samizdat:
Mentor:
Strip centar Makedonije - Veles:
Komiko:
Matica hrvatska, ogranak Bizovac:
Parabellum:
Stripburger:
StripOs:
Lavirint:
Samizdat:
Samizdat:
Financirala država:
2x2:
Svet stripa:
Samizdat:
Komikaze:
Petikat:
Kulturni centar Zrenjanina:
Jesenski i Turk:
Domino:
Samizdat:
System comics:
Ambasada strip:
Samizdat:
Samizdat:
Samizdat:
Samizdat:
Samizdat:
Kulturni centar Pančeva:
Samizdat:
Samizdat:
Bookglobe:
Samizdat:
Samizdat:
Omnibus:
Algoritam:
Što sam još zaboravio?
|
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
Edited by - Shuckey on 17/02/2012 18:40:44
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 22/12/2011 : 20:32:33
|
Dal ima gdje za kupit ovaj od Karačićeve i Svaguše??? |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Posted - 22/12/2011 : 20:57:19
|
quote: Originally posted by Deers
ima već sken naslovne Hladne kao led na sajtu :
Hoće li izdanja na sajtu sigurno biti u popisu za glasovanje?
Edit: Paro, ima za kupit' 'Sexualni odgoj' u striparnici Libell SKAB612. |
Edited by - Shuckey on 22/12/2011 21:10:36 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Posted - 25/12/2011 : 01:19:58
|
quote: Originally posted by Barker
jos malo mk-related opskurnosti: (...)
O 'Kapetanu Nitratu' se može saznati na Internetu, za ostale bi mogao nabaciti par riječi. Pliz. |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 25/12/2011 : 04:35:16
|
Mojne me zatize - ovo ođen sve navedeno je sušti mejmistrin!
Tko zna što, a i đe već nije objavljeno prije, a zatim i unutar pojednih navednih izdanja.
Opskurno? Ugdje? Ukamo? Polomiše se ljudi-grablje, half-undedovi, a i bogme stripaši od promocije, pa kao manje poznato? (oni iz Sveta Stripa (skroz sumnjivi) nema što nemaju od međumrežnih djelatonsti, čak i žemske pišu, više no dobro).
Nadalje:
Zlurado pitanjce: El' nije KVADRAT baotre ćicr? Otić u tri lijepe? Nije, a? Tsss, ni bacačice uroka nisu što su bile...
Uzgred budi rečeno, lifa na spisku "Jack Seaborn" - isto hajdučija i mejmestirim (Bonelli portfolio samo takav, kamo lijepe sreće da vas uposle).
Kažu u novoj Strip Reviji uglavnom se pangerike u tekstovima o domaćem stripu bacaju udalj, što je donekle i logično obzirom da se na "prostranstvima ševe" rade dobri stripovi (izuzev onih koji su loši, ali o tomu u sto i jednoj riječi kada dostavite mcn-u materijal (Bože Forme, ti što spase...)).
Istin tenopn: ništa tuten nije opskurno, iako je dobrodošla dodatna promocija, pa stoga Shuckey svaka čast i jel trebaš čvaraka, rakije, osječkog, ajvara? |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
Edited by - andjusticeforall on 25/12/2011 04:36:39 |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Posted - 25/12/2011 : 21:20:40
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Opskurno? Ugdje? Ukamo? Polomiše se ljudi-grablje, half-undedovi, a i bogme stripaši od promocije, pa kao manje poznato? (oni iz Sveta Stripa (skroz sumnjivi) nema što nemaju od međumrežnih djelatonsti, čak i žemske pišu, više no dobro).
Žene pišu? Šokiran sam.
quote: Originally posted by andjusticeforall Zlurado pitanjce: El' nije KVADRAT baotre ćicr? Otić u tri lijepe? Nije, a? Tsss, ni bacačice uroka nisu što su bile...
Navodno se svako malo priprijeti da je sljedeći broj Kvadrata posljednji, pa svi ignoriraju, pa izađe novi. Bumo videli.
quote: Originally posted by andjusticeforall Uzgred budi rečeno, lifa na spisku "Jack Seaborn" - isto hajdučija i mejmestirim (Bonelli portfolio samo takav, kamo lijepe sreće da vas uposle).
Bum stavil.
quote: Originally posted by andjusticeforall Kažu u novoj Strip Reviji uglavnom se pangerike u tekstovima o domaćem stripu bacaju udalj, što je donekle i logično obzirom da se na "prostranstvima ševe" rade dobri stripovi (izuzev onih koji su loši, ali o tomu u sto i jednoj riječi kada dostavite mcn-u materijal (Bože Forme, ti što spase...)).
Nisam uspio shvatiti ovaj pasus, parser uvijek pukne na "prostranstvima ševe".
quote: Originally posted by andjusticeforall Istin tenopn: ništa tuten nije opskurno,
Svako ovdje navedeno izdanje je opskurno, za njih znaju samo oni koji se trude saznati. No, nabrojali smo ih, Markos će ih staviti u popis za Oskara, ja ću biti sretan, sva izdanja skupa će jedva nakucati 40 bodova, naš kamenčić će se još jednom provozati po elipsi i onda ću staviti novi popis opskurnih izdanja.
quote: Originally posted by andjusticeforall iako je dobrodošla dodatna promocija, pa stoga Shuckey svaka čast i jel trebaš čvaraka, rakije, osječkog, ajvara?
Može čvaraka i rakije. Ajvara imam dosta, a Osječko mi je jednom tako nadražilo želudac da nikad više ni kap neću popit'. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Posted - 28/12/2011 : 12:27:57
|
quote: Originally posted by Shuckey
quote: Originally posted by Barker
jos malo mk-related opskurnosti: (...)
O 'Kapetanu Nitratu' se može saznati na Internetu, za ostale bi mogao nabaciti par riječi. Pliz.
КШШЦ je na 124 strana, A4, kolor. sam autor je likovni umetnik (ako se ne varam), pa je tako (po meni) strip lepo naslikan, ali malo steka na prici - govori o bendu KSSC koji iz anonimnosti polako stize do popularnosti i o ljudima koji su u tom okruzenju. Bend je izmastan bas kao i skoplje u stripu, ali izuzetno podseca na period sredine 90ih kada se bas bas ludo provodilo u izlascima (secam se toga sa setom u ocima :) )
A evo neceg jos "opskurnijeg" od istog autora, takodje samizdat, sveska, 32 str, B5, kolor. Komicne price o super(?)junaku i njegovoj devojci: Patentalija i Tentelina (znam, znam, skroz neobicna imena ;) ) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/31431524274828829211127.jpg/][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 28/12/2011 : 12:32:23
|
Kako se zove onaj strip, mislim da je ove godine izao kodnas, 2 Grka su ga radila, neki prirodnjaci matematicari/programeri/statisticari/arhitekte (tako nesto) na naslovnici je neki nosati na klupi na vetru? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 28/12/2011 : 17:55:54
|
Po kojoj logici su dvije Komikove knjižice Crumbovih stripova, Borovnica s dugogodišnjim stažem izdavanja i dva broja neuništivog Kvadrata "opskurna izdanja"??? |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 28/12/2011 : 18:00:15
|
Ne znam zasto bi ista od Komika bilo opskurno, oni imaju fine promocije i dobro su poznati. Mozda je cirilica opskuritet ? :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Posted - 28/12/2011 : 18:01:49
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Po kojoj logici su dvije Komikove knjižice Crumbovih stripova, Borovnica s dugogodišnjim stažem izdavanja i dva broja neuništivog Kvadrata "opskurna izdanja"???
Dragi Johhny, pročitao sam tvoje pitanje. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 30/12/2011 : 12:28:35
|
Ima toga još što osobno nikad ne bih nazvao "opskurnim": i tvrdoukoričena La Bete Noire, i Mudraci, i Jack Seaborn, i Srednjovekovni zamak, a ni ostala navedena izdanja ne zaslužuju tu titulu. Recimo neobična ili možda bizarna još nekako, ali opskurna ne. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Posted - 31/12/2011 : 12:43:37
|
quote: Originally posted by mcn
Sad mi stigao novi Stripburger (56) i album Antiarhitekt Domena Finžgara.
mcn
Hoću skenove naslovnica or it didn't happen. Česitke za angažman u Stripburgeru 56, objavili su ti tekst i premijerni strip. To se jednostavno mora nabaviti. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 06/01/2012 : 18:43:31
|
Može par informacija o ovom stripu Kreator? Jel to neka revija ili? Vidim da je Zatanna na korici, pa me zanima Neobično za vidit... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Posted - 06/01/2012 : 19:02:27
|
quote: Originally posted by Paka01
Može par informacija o ovom stripu Kreator? Jel to neka revija ili? Vidim da je Zatanna na korici, pa me zanima Neobično za vidit...
Креатор je makedonski strip magazin. Ovaj broj je većim dijelom posvećen međunarodnom strip-natječaju održanom u Velesu 2010. godine. Vladimir Kuzmanov AKA Vlaadisha je pobijedio (ura!), a u časopisu je bar još jedan forumaš, Milan Anđelković AKA miland3 (ura!). Nema Zatanne unutra, samo na naslovnici. Ura! |
|
|
Topic |
|