Tesko se odluciti i meni,sve zavisi koji ce se stripovi nominirati za ovu godinu. Moji favoriti su Opskurni gradovi,Blast,R. Kirby,Trgovina je isto jako lijep album,tu su jos po meni Konan i Yu Tarzan,Brodolomci vremena...
Izbor traje cijelu veljaču. Prije je počinjao na novu godinu, ali mislim da je bolje uzeti mjesec dana odmaka, zbog stripova koji su izasli pred kraj godine. Inače, mislim da uopće neće biti napeto:)
Izbor traje cijelu veljaču. Prije je počinjao na novu godinu, ali mislim da je bolje uzeti mjesec dana odmaka, zbog stripova koji su izasli pred kraj godine. Inače, mislim da uopće neće biti napeto:)
Konan je dobar ali po meni nije strip godine,mozda je vrhunsko izdanje(u top 10) ali ne i strip. Trgovina,Fotograf pa sad i ovi novi u boji Corto Maltese(nisam ih jos vidio ali po pricanju da su odlicni). Zao mi je sto nisam prosle godine citao Put u Italiju ,volio bih da su u izboru za ovu.
mislim da če biti borbe između Konana i Kirby-ja, ipak ljudi glasaju pod utiskom samog izdanja više nego stripa kao priče. Tu bi onda bio i Inkal, te za mene i Bernard Prince integral i Brodolomci vremena integral.
kod kiosk stripa neki od noviteta (Greystorm, PSDZ), nadam se da neče Miki.
I neće! Konan je izdanje veka na ovim prostorima i realno, tu niko nema nikakve šanse. E sad da li je Konan najbolji strip godine, to je već subjektivna stvar. Nekima jeste,nekima nije. Ali sa obzirom da većina ljudi glasa za najbolje izdanje a ne za najbolji strip, Konan osvaja prvo mesto 100%.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
e sada, i ja mislim tako, ali sto se tice mog ukusa neki od albuma imaju itekako sansu. Jos ne znam kojem ablumu cu dati maksimalni broj bodova. Planirao sam a distant neigh. od Tanigucija, ali ne izadje ga u ovoj godini. Tu je i Gibratov Potkazivač...
e sada, i ja mislim tako, ali sto se tice mog ukusa neki od albuma imaju itekako sansu. Jos ne znam kojem ablumu cu dati maksimalni broj bodova. Planirao sam a distant neigh. od Tanigucija, ali ne izadje ga u ovoj godini. Tu je i Gibratov Potkazivač...
Konan je poduhvat decenije, postavljeni su novi standardi opreme i formata, tako da vizavi tih parametara (a i kvalitetan je izbor stripova u njemu)zaslužije ovu laskavu titulu. Prvi je kao takav i zato je neponovljiv. Otuda moj optimizam kada je ovaj album u pitanju.
Mrtva trka Konan-Inkal, mada, meni su neki drugi stripovi srcu drazi ove godine. Pre svega, izdvajam Ubojicu, Fotografa, Paulov Ljetnji Posao, Tisinu, Western kolekciju, Vrh Bogova i Nova Vremena u konkurenciji albuma, dok za kiosk/bonelli izdanja moji glasovi idu Lilith i Cassidyu.
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
1. Inkal Strip koji je promijenio moje poimanje devete umjetnosti;
2. Bernard Prince integral Prvi strip za odrasle (ili odraslije) koji sam čitao u godinama gutanja Zagora, Marka, Bleka itd., a takvo što se ne zaboravlja;
3. Trgovina Emotivno, životno mudro, sjajno nacrtano, predivan kolor, a i slab sam na Loisela;
4. Blast Strip koji me nakon duže vremena doslovno usisao i ošamutio egzistencijalnim mrakom i tjeskobom;
5. Ubojica Neobičan i lagano inovativan (ili je primjerenije reći inventivan) pogled u um serijskog ubojice;
Ovo je ipak reducirano jer još nisam čitao Opskurne gradove i Vrh bogova, ali eto.
S tehničke strane DW-ov Conan je nedostižan favorit, a od kiosk-stripova glas dajem Mohikancu, ako spada u tu kategoriju. Ako ne onda Lilith.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Valjda se glasa za strip, a ne za izdanje....Vrh bogova
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.