forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martin Mystère
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 170

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 21/12/2011 : 14:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
-Castelli je naravno prvi,iako već lagano "pada" u novim pričama teško je zaboraviti šta je sve dao serijalu,
-druga dva mi gotovo podjednako zauzimaju Recagno i Morales koji su dosta svježi u ovom post rev. periodu,ovaj prvi i u PIBD!
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 21/12/2011 : 15:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message  Reply with Quote
Ma, meni je puno novih priča bolje od starih ... složenije su i potkrepljenije.
Smatram da je razlog u tome što sam stariji i informiraniji, nije da želim pljuvati po starim pričama, koje su u svoje doba jako dobro funkcionirale.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/12/2011 : 17:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Meni je od novih Recagno odličan, veći geek za kontinuitet od Castellija definitivno, i on mislim da nikad nije imao probleme s dugim uvodom/zapletom pa onda brzi i iznenadni rasplet, finiš, kako je to Castelli znao imati u dosta priča... Najčešće je kad je baš dolazilo najbolje, rasplet samo tako završio, viseći u zraku. Sjećam se one s nacistima u Gospodar vremena, kako je brzo završio priču kad su stigli do nacističke utvrde, ali je zato uvodni dio bio odličan i trajao sigurno cijeli jedan broj i pola!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 22/12/2011 : 12:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
http://udruga-kameleon.hr/tekst/4024/

hm ovo mi izgleda ko da na razne načine ima veze s našim martinom
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8250 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 22/12/2011 : 12:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Jesi ovo ti napisala komentar ispod članka ?

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/12/2011 : 14:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

http://udruga-kameleon.hr/tekst/4024/

hm ovo mi izgleda ko da na razne načine ima veze s našim martinom

Semiru Osmanagiću je omiljeni strip junak iz mladosti bio tko? - Marti Misterija! Neki vole čitati o tome, a za neke je to sušta realnost...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 22/12/2011 : 19:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Malo je ipak pretjerao sa tim "Marti tripovima", ali neka, mozda i ne skodi :)
Inace, slozio bih se sa Antracitom, i meni su nove price vecinom zanimljivije, a mnogima je problem gomila teksta i nedostatak akcije, sto je kod Martija ponekad samo veliki plus. Recagno mi je trenutno zanimljiviji od Castellija, pa cak i Morales, iako njegov stil katkad nema veze sa misterijama.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 22/12/2011 : 20:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
3 boda - Kasteli, idejni tvorac, Martijev alter-ego (moze i obrnuto :)) i kreator najboljih Martijevih epizoda. Njegove novije epizode uglavnom losije (poslije prva dva giganta, tesko da je bilo njegovih bas dobrih epizoda). Nekadasnji izbalansirani humor cesto prelazi u samo-parodiranje (specijalci su najbolji primjer u negativnom smislu), a problemi sa osmisljavanjem dobrog raspleta su se, cini se, sa godinama jos pogorsali.

2 boda - Morales, efektan, drugaciji, licniji i zivotniji pristup Martiju nego 90% novih Kastelijevih, ili bilo cijih drugo, radova. Njegov Marti je ziva osoba, bas kao i, kod drugih autora najcesce jednodimenzionalni, Java. Svakom njegovom radu se izuzetno radujem, iako i on naravno ima i uspone i padove (iako tesko neku njegovu epizodu mogu nazvati bas losom). Njegov crtez takodje jako dobar sto ga izdvaja od ostalih autora koji su iskljucivo scenaristi.

1 bod - Rekanjo, u pocetku jako, jako zanimljiv i inovativan. Njegov dvodijelni strip o Serloku Holmsu se odlikovao specificnom atmosferom viktorijanske Engleske, u koju se Marti odlicno uklopio. Njegove PiBD, takodje sa Serlokom u glavnoj ulozi su takodje jako, jako dobre. Najveca mana je da njegov rad previse lici na fun fiction i nekad mu bas manjka cisto zanatskog potencijala da pricu strukturira i rasplete na pravi nacin. U post revolucionarnom razdoblju, kad dobija odrijesene ruke njegovi nedostaci jos vise dolaze do izrazaja, pa su njegove price uglavnom djelovi vece cjeline, bez narativnog tezista i jasne osnovne ideje. Jeste da su teme zanimljive, ali su izvedba i pristup razvoju kontinuiteta, za sada dosta problematicni.

Od ovih ostalih, Prosperi za mene ima poseban znacaj jer njegove price iz LMS ere za mene predstavljaju, pravog, starog dobrog, avanturistickog Martija koga su mnogi od nas zavoljeli upravo zbog stila iz tog perioda. Takodje, ovaj Pasini jeste svasta pravio ali je imao i bljeskove (meni odlicni Putevi sudbine, pa i ovaj Otok mrtvih, Satorova zagonetka i jos ponesto).

Na kraju, jeste da je napisao samo jednu epizodu, ali mislim da bi mogli ovdje i Sclavija pomenuti, ako nista onda zato sto je njegova Sedma zrtva prva epizoda u kojoj je Java progovorio, a valjda se nesto racuna i njegovo ko-autorstvo na team up-u sa Dilanom, koji je po meni neizostavno stivo za sagledavanje oba junaka, iako znam da mnogi ovdje ne vole tu epizodu.
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 22/12/2011 : 21:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
1. Castelli
2. Morales
3. Recagno

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/12/2011 : 19:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Prekinut ćemo nakratko izlaganja jednom najavom recenzije...

Duh tetovaže Martin Mystere MM SD42/LU43 | 192 str. by bjelolasica

Nestanak arheologa Parkera bit će povod Martinovom sukobu s moćnom japanskom organizacijom koja se želi dokopati moći Gospodara vukova.

http://www.stripovi.com/recenzije/martin-mystere-mm-sd42-lu43-duh-tetovaze/1413/

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/12/2011 : 15:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Vrlo dobra recenzija sa puno dodatnih zanimljivosti, jedino možda malo prekratka

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1819 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 30/12/2011 : 19:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Izdanje Strip-Agenta je krepalo,jel?
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 30/12/2011 : 19:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ferri

Izdanje Strip-Agenta je krepalo,jel?

@mladjo: Nakon zanimljivosti ponestalo mi je ideja.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1819 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 31/12/2011 : 12:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Zbog cega u razdoblju od 12.2010 do 09.2011 nije izdat nijedan broj MM od strane VC ?!
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 31/12/2011 : 14:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
kasnili materijali iz italije..to je zvanicno objavljeno kao razlog
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/12/2011 : 17:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Isto tako su to pričali i nezvanični izvori... Kao da nije dovoljno što moramo čekati svaka tri mjeseca za novi broj!

Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 03/01/2012 : 12:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Koliko ljepše izgledaju Alessandrini-jeve naslovnice u CB varijanti, bar meni.

318

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.

Edited by - Tornadomaster on 03/01/2012 12:58:30
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 03/01/2012 : 13:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote

306

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 03/01/2012 : 14:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Isto tako su to pričali i nezvanični izvori... Kao da nije dovoljno što moramo čekati svaka tri mjeseca za novi broj!

Imali li kakvih vjesti iz SA za ovu godinu u vezi MM i

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/01/2012 : 14:57:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica
Imali li kakvih vjesti iz SA (Sarajevo) za ovu godinu u vezi MM i

Pitaj nekog od Sarajlija s foruma...

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 03/01/2012 : 15:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by bjelolasica
Imali li kakvih vjesti iz SA (Sarajevo) za ovu godinu u vezi MM i

Pitaj nekog od Sarajlija s foruma...

Nemoj ponovno ću popiti ban.
Stvarno, da znam koliko ću za što odvojiti novca.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/01/2012 : 17:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nikad nije bilo baš službene izjave da je sve to ukinuto, no prema situaciji na kioscima i izjavama Berniju bliskih, reko bih da je to mrtvo i pokopano. A na njihovom grobu nikli Capitano Mickey i PSDZ!

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 03/01/2012 : 17:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nikad nije bilo baš službene izjave da je sve to ukinuto, no prema situaciji na kioscima i izjavama Berniju bliskih, reko bih da je to mrtvo i pokopano. A na njihovom grobu nikli Capitano Mickey Mouse i PSDZ!

Znači gospoda neće ni dovršiti zadnjih 10 brojeva od Nolitte
Valjda će Libellus ili VČ to preuzeti.

Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 03/01/2012 : 20:07:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Martin Mystère Speciale 2011
n.28

Edited by - Tornadomaster on 04/01/2012 11:57:48
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 04/01/2012 : 11:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Maxi Martin Mystère
n.2

Go to Top of Page
Page: of 170 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000