forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vase omiljene pjesme i albumi 2011!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 31/12/2011 : 17:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Hardcore

Puuuno mladih bendova sa sirovom svjezom energijom i odlicnim pristupom aktualnim temama .
La Dispute, Touche Amore, Thrice,Wolfes like Us..
Svi ti bendovi su definitivno zasluzili da odnesu pobjedu u ovoj kategoriji...ipak ima jedan koji se izdvaja Fucked UP--David comes to life

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 01/01/2012 : 18:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Od domaćih (hrvatskih) bih izdvojio samo
Kimiko - From Our Room To Yours

Novi TBF, Goran Bare i Majke te Hladno pivo meni nisu nešto posebno.

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4655 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 01/01/2012 : 21:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
2011 je bila prepuna izdanjima iako na mene nisu nesto posebno ostavila trag

ono sto sam bas slusao bi bilo:
Decemberists - The King Is Dead (jednostavni pogodak u metu nakon malo problematicnih prog zvukova na prethodniku)

Hezekiah Jones - Have You Seen Our New Fort? (moji omiljeni weird folkeri se vracaju sa prilicno obogacenim zvukom koji nije bas uvek efikasan, ali kad su u pravom raspolozenju - onda cepaju savove po srcu :) )

Iron & Wine - Kiss each Other Clean (sa svakim albumom idemo sve dublje u zvucnu kakofoniju mada po navici najogoljenije pesme pogadaju najdublje)

Bon Iver - Bon Iver (mozda mi je prethodni album bio malo previse placipickast pa zato ovde bogatija muzicka podloga savrseno dodaje zacin plus, ispada da je ovaj album idealan za slusanje u svakoj prilici, bas lep, lep album)

Bright Eyes - The People's Key (puno preslusavanja mi je trebalo da se navucem na ovu plocu, kad mi je to uspelo sve je postalo kao nekada ;) )

Beirut - The Rip Tide (iako niceg novog nema ovde, jednostavno je tesko odoleti

EMA - Past Life Martyred Saints (licno otkrice godine, fino izdozirana buka)

Т.Б. Трачери - Кинки во нервозна џунгла (lokalni heroji koji nikad ne fejlaju da isporuce)

Real Estate - Days (simpa indi pop, ako meka varijanta Yo La tengo i Pavement na neki nacin)

James Blake - James Blake (dubstep sa soul vokalima, o dali je to moguce? pa izgleda da jeste :)

Yuck - Yuck ( americki gitarski zvuk devedestih reinkarniran kod ovih britanaca, ja sam iznenadjen)

Red Hot + Rio 2 (ne tako uspesna kompilacija kao prva, ali ipak prepuna odlicnih tropicalia prerada od strane gomile izvikanih indie imena)

A Winged Victory For The Sullen - A Winged Victory For The Sullen (instrumentalni piano+ sint zvuk inspirisan tragicnim dogadjajima koje su doziveli autori. Kako je jedan od njih bila i smrt Marka Linkousa jednostavno nisam mogao ovo da preskocim)

Colin Stetson - New History Warfare Vol2. Judges (ovo je najavangardniji album kojeg sam preslusao ove godine, tip svira monstruoznog saksofona i sve pesme su snimljene iz prve ruke (ili prvog duvanja :) Laurie Anderson samo daje na tezini )

The Caretaker - An Empty Bliss beyond this World (izuzetno prijatan zvuk koji priziva dzez iz 20ih i 30ih, ubedjen sam da je nastao kompletnim semplovanjem sa sve dodatim krckanjima i pucketanjima, nesto slicno kao sto to vrhunski rade Koop na svojim plocama)

Slusano, onako, ne previse:
Atlas Sound
kate Bush
M83
Bonnie prince Billy
Megafaun
Okkervil river
Wilco
Destroyer

skroz propusteni:

Tom Waits
Apparat
Bill Calahan
Go! team
Laura marling
Gillian welch

totalna razocaranja:

bjork
PJ harvey

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 02/01/2012 : 12:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Progrock

Bilo je par zapazenijih albuma ..Cave In,Amplifier,Opeth, 31 Knots, Battles...
Moj glas ide ...and You Will Know Us By the Trail of Dead ...Tao of the Dead

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/01/2012 : 19:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Metal

Doobra godina za metal..punointeresantnih uradaka i jedan odlicni povratak stare garde.

Bendovi..Liturgy ,Mastodon, Wolves in the throne room, Trap Them, Oathbreaker Anthrax, Machine Head...
Anthrax me je odusevio, ali su me Darkest Hour odusevili malo vise .

Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
265 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 04/01/2012 : 16:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

meni ovo bas derivativno i dosadno, boljih bendova u svakom vecem gradu na balkanu

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/01/2012 : 18:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Svako ima pravo na razmisljanje , stav i ukus, pa tako i ti

Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
265 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 04/01/2012 : 20:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
to nisi morao reci jer se podrazumeva mislio sam samo da ces mi u 2 recenice pokusati objasniti zasto bas taj album, a ne bilo koji drugi.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/01/2012 : 20:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panda

to nisi morao reci jer se podrazumeva mislio sam samo da ces mi u 2 recenice pokusati objasniti zasto bas taj album, a ne bilo koji drugi.

Ako cemo realno gledati onda mi je Liturgy najbolji, ali su mi osobno Darkest Hour najbolje “legli“ .
Kapu skidam i Anthraxu koji me je odusevio.
Darkest Hour me je nekako pogodio svjezinom i melodicnostu u trenutku kada sam vjerovatno bio otvoren za takvu vrstu izrazavanja i takvu vrstu glazbe.

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 06/01/2012 : 16:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Za dosta stvari koje pominjete nisam ni čuo, slušaću narednih dana.

Zaboravio sam da pomenem još jednog domaćeg autora.
Stray Dogg, sa kratkim ali slatkim albumom Almost.
Ništa revolucionarno, ali je stvorio lep zvuk. Simpa spot:

Čini mi se da nije bilo ni reči o Feist. Malo je monoton album, ali ova pesma mi se baš dopala:

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 06/01/2012 : 21:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zorglub

Za dosta stvari koje pominjete nisam ni čuo, slušaću narednih dana.

Zaboravio sam da pomenem još jednog domaćeg autora.
Stray Dogg, sa kratkim ali slatkim albumom Almost.
Ništa revolucionarno, ali je stvorio lep zvuk. Simpa spot:

Čini mi se da nije bilo ni reči o Feist. Malo je monoton album, ali ova pesma mi se baš dopala:

Sjajno mi zvuči "Stray Dogg", ima li negdje download?

Svaki album Leslie Feist mi je simpatičan, ništa posebno, ali ugodan za slušanje. Pa tako i ovaj zadnji, "Metals".

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 07/01/2012 : 00:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Naravno.
http://straydogg.bandcamp.com/

Kupindo
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 07/01/2012 : 09:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno.

Fantasticno

Go to Top of Page

Ciko Strašni
New Member

Argentina
144 Posts

Member since 01/05/2011

Posted - 07/01/2012 : 14:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Ciko Strašni a Private Message  Reply with Quote
Ma,sve su to gluposti. Više volim stari dobri Rock...

Najkracim putem do pobede po svaku cenu!
Go to Top of Page

Ciko Strašni
New Member

Argentina
144 Posts

Member since 01/05/2011

Posted - 07/01/2012 : 14:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Ciko Strašni a Private Message  Reply with Quote
Trenutno pijem svoje šesto današnje pivo i slušam legendarnu južnjačku grupu "Lynyrd Skynyrd". Trenutno ide "Simple man". Ajd,živeli stripofili!!!!

Najkracim putem do pobede po svaku cenu!
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 07/01/2012 : 17:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Naravno.

Fantasticno

Fala bogu, ovaj, zorglubu!

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 07/01/2012 : 17:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Pohvale idu Dušanu, on je odsvirao, ja samo širim vesti o lepoj muzici.
Drago mi je da vam se dopada.

Kupindo
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 07/01/2012 : 19:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pohvale idu Dušanu, on je odsvirao, ja samo širim vesti o lepoj muzici.
Drago mi je da vam se dopada.

Deder, reci Dušanu da svrati do Zagreba, ima publike koja bi dobro reagirala na njih...

U međuvremenu, toplo preporučam: http://ananever.bandcamp.com/

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 07/01/2012 : 21:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Ako ga sretnem u gradu, reći ću mu.
Šalu na stranu, ne poznajem momka, ali verovatno na stranici benda ima neki mejl na koji možete da ih zovete u Zagreb. Podrška im sigurno znači, pogotovo što sviraju tek oko godinu dana. Ovde već imaju dosta poklonika, održali su skoro odlično posećen koncert sa još jednim mladim bendom iz Beograda (Preporuke i za njih. Bitipatibi: http://www.youtube.com/watch?v=q6hphuUKBQc). Nažalost, nisam mogao da prisustvujem.

Za Subotičane koji su se nazvali po epizodi Dilan Doga znam, bio jednom i na svirci.

Imaš neki link za Kimiko? Fino zvuče, ali bih poslušao još malo pre nego što dam lovu. Može i na pm.

Kupindo
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 07/01/2012 : 23:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Nažalost, samo ovo...
http://kimiko.bandcamp.com/

Za iskupljenje, preporučam "Man an Ocean", download je bespla!:
http://mananocean.bandcamp.com/

Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
265 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 10/01/2012 : 02:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by panda

Ako cemo realno gledati onda mi je Liturgy najbolji, ali su mi osobno Darkest Hour najbolje “legli“ .
Kapu skidam i Anthraxu koji me je odusevio.
Darkest Hour me je nekako pogodio svjezinom i melodicnostu u trenutku kada sam vjerovatno bio otvoren za takvu vrstu izrazavanja i takvu vrstu glazbe.

Fer. Nisam hteo da zvucim nadmeno ili bilo sta - ne bih se ni osvrnuo na DH preporuku da nisi kacio razne kul i vrlo razlicite stvari, pa sam se uplasio da nesto ne propustam Ako me razumes, od cele te generacije bendova ocekujem da izbace solidan singl uvek, ali da mi album kao celina bude neslusljiv - lupam, kao All That Remains npr.
Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 21/01/2012 : 15:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
evo bez nekog posebnog redosljeda:
tom waits
wilco
pj harvey
black keys
gillian welch
paul simon
the decemberists
mumford and sons (ako su iz ove godine)
abigail washburn...

a pjesma
"chicago" tom waits
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1559 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 26/01/2012 : 14:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Zamalo sam zaboravio:

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 26/01/2012 : 20:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Najbolji album:

Najbolja pjesma:

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000