forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Burza stripova - potražnja
 Zagor prijedlozi
 New Topic  Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

alanfordfan226
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2011

Posted - 06/01/2012 : 21:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alanfordfan226 a Private Message  Reply with Quote
Evo planiram poceti citati Zagora. Nisam mu nikada davao neku vaznost posto sam ljubitelj Alana Forda. Mislio sam da mi se nikad nece sviđati neke indijanske priče, događaji u nekoj divljini koje povezuju dva lika. No ipak, procitavsi par brojeva koje sam posudio od frenda na mene su ostavili potpuno suprotan dojam . Znam da sam vam smjesan, vama koji godinama uzivate citajuci strip, no ja sam tek poceo pa trazim neki prijedlog sto da nabavljam, od cega da pocnem sa Zagorom? Jesu li prvih 50-70 brojeva nekoliko puta bolji od ostalih sto je slucaj kod Alan Forda?
Hvala!

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/01/2012 : 22:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Predlažem da prvo čitaš Ferrieve i Donatellieve Zagore,a onda počneš kupovati nova izdanja i tako postaneš zagorofil.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 06/01/2012 : 23:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Provaj s epizodama od Slobodne Dalmacije.
Meni su najbolje od broja 9 do 28 . Link
sad imaš i ove dvi HC knjige, svaku po 150kn to ti je sami početak. Treća bi trebala uskoro izać.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 06/01/2012 : 23:37:55  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alanfordfan226

Evo planiram poceti citati Zagora. Nisam mu nikada davao neku vaznost posto sam ljubitelj Alana Forda. Mislio sam da mi se nikad nece sviđati neke indijanske priče, događaji u nekoj divljini koje povezuju dva lika. No ipak, procitavsi par brojeva koje sam posudio od frenda na mene su ostavili potpuno suprotan dojam . Znam da sam vam smjesan, vama koji godinama uzivate citajuci strip, no ja sam tek poceo pa trazim neki prijedlog sto da nabavljam, od cega da pocnem sa Zagorom? Jesu li prvih 50-70 brojeva nekoliko puta bolji od ostalih sto je slucaj kod Alan Forda?
Hvala!

Prvi brojevi su naivni, ali ipak pročitaj Zagor priča/Gospodar Darkwooda...
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/01/2012 : 00:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ne preporučam inicijalno čitanje Zagora s prvim epizodama (ali ni s vampirom ili Hellingenom), jer time se može steći dojam da je cijeli serijal naivan kao te prve priče. Znači, prilična suprotnost Alanu Fordu, koji je legendaran do 75-te epizode, a onda polako gubi tu svoju draž (ne samo odlaskom Magnusa). Zagor s vremenom postaje sve bolji, mada i u novije vrijeme ima epizoda koje nisu na visini.

Možda bi dobra polazna točka bile priče s Manetolom, ili tipa 'Sovina litica', odnosno one u kojima Zagor pokušava pomoći slabijima - indijancima. A onda kasnije pročitati Zagorovu priču.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 07/01/2012 : 00:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Iako se u neku ruku slazem sa onim sto je tinton rek'o, moram priznat da bi ti najbolje bilo poceti od samog pocetka, onako kako su Italijani Zagora dozivjeli, onako kao treba da se dozivi.
Najbolje danasnje opcije su ti one Koleckionarska Zagor Izdanja, od Veselog Cetvrtka ili Ludensa, sve epizode od pocetka, bez ikakve cenzure, ili skracenih prica/stranica/kadrova.

Ako imas mogucnost nabavit onaj KZI VC, to bi ti bilo najbolje, dosta su oni epizoda do sad nagurali, imaces da citas mjesecima, Ludensova knjiga je (na zalost) do danas samo 8 epizoda objavila.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 07/01/2012 : 00:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@alanfordfan226:
zar si stvarno mislio da ces dobiti jednostavan odgovor na ovo pitanje? 4 osobe su ti dali predloge, a sva cetiri drugacija, na kraju ces ispast vise konfuzan nego ista.
;)

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/01/2012 : 00:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Iako su Ferri i Donatelli i moji omiljeni crtači, ipak nisam bazirao svoj osvrt na crtače, jer se strip prvo doživljava kroz priču, a onda crtež. Kao što ima jako dobrih priča koje su crtali drugi crtači tako ima i onih koje su crtala spomenuta dvojica, a priča je osrednja, loša ili naivna.

Svakako nije jednostavno nekome preporučiti od čega će krenuti u svijetu strip junaka kojega tek upoznaje.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 07/01/2012 : 01:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Svakako nije jednostavno nekome preporučiti od čega će krenuti u svijetu strip junaka kojega tek upoznaje.

Slazem se. I sada, kako je ovo ocito slucaj sa alanfordfan226, zasto ne poceti od samog pocetka, i dozivit Zagora kako treba? Svi drugi predlozi su previse subjektivni (dok je ovaj moj samo malo subjektivan, ali je u glavnom objektivan).

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/01/2012 : 01:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Moj savijet ti je da počmeš hronološki dakle od extra izdanja zasjeda u šumi ili uzmi LU/VČ knjige i počmi.
Još nešto, nemoj odmah suditi po prvim epizodama... zagorov svijet je jako jako maštovit, iznenađujuč, čudesan što budeš išao dublje i dublje u epizode sve više češ se oduševljavati.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/01/2012 : 09:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
nemojte se začudit ako sada nakon svih tih predloga počne čitat Texa.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

alanfordfan226
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2011

Posted - 07/01/2012 : 10:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alanfordfan226 a Private Message  Reply with Quote
najboji mi je odgovor dao acestroke . Vidim da svatko brani svoga konja . Izgleda je suđenje o Zagoru previse subjektivno i citaci ga ne dozivljavaju nimalo slicno, kao sto je slucaj kod Alana Forda gdje se 90 posto slaze da je do 75. broja legendarno, a poslije opada. No to mi je drago, znaci da je Zagor uvijek legendaran .
Hvala svima, budem razmislio i mozda za kojih par tjedana napisem svoje misljenje .
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/01/2012 : 14:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

najboji mi je odgovor dao acestroke . Vidim da svatko brani svoga konja . Izgleda je suđenje o Zagoru previse subjektivno i citaci ga ne dozivljavaju nimalo slicno, kao sto je slucaj kod Alana Forda gdje se 90 posto slaze da je do 75. broja legendarno, a poslije opada. No to mi je drago, znaci da je Zagor uvijek legendaran .
Hvala svima, budem razmislio i mozda za kojih par tjedana napisem svoje misljenje .

Zagor je dosta naivan i zastario strip. No, ako baš hoćeš, počni sa Ludens extra serijalom od broja 93 i nastavi po brojevima. To ti je najbolje. Tu počinju nešto bolje priče i kvalitet se povećava iz broja u broj, a nije ih pretjerano teško nabaviti. Također, prije tog broja 93 kontinuitet nije dobar (između br. 92 i 93 idu brojevi 1-30.
Redoslijed čitanja extra serijala je ovakav:
31-92
1-30
93 pa nadalje...
I zato počni od Ludens extra 93 (ionako je sve prije toga dosta loše)...

Ili zatraži pa ćemo ti predložiti bolje stripove.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 07/01/2012 14:17:39
Go to Top of Page

alanfordfan226
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2011

Posted - 07/01/2012 : 15:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alanfordfan226 a Private Message  Reply with Quote
Kad mi netko kaze Extra odmah pomislim na rasulo u Alanu Fordu . Mislim da su Extra izdanja Alana Forda bespotrebna pa me zanima sto ostali misle o Extra izdanjima Zagora ?
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/01/2012 : 15:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ni to ne možeš uspoređivati, jer extra izdanja Ludensa su u biti edicije koje polaze od početka nekog junaka, dok AF extra samo slijedi Borgis/Korpus.
Go to Top of Page

alanfordfan226
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2011

Posted - 07/01/2012 : 17:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alanfordfan226 a Private Message  Reply with Quote
Eto vidis. Nisam znao ovo za Zagora, al sa slucajem Forda sam upoznat. ;)
Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1048 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 07/01/2012 : 17:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad mi netko kaze Extra odmah pomislim na rasulo u Alanu Fordu . Mislim da su Extra izdanja Alana Forda bespotrebna pa me zanima sto ostali misle o Extra izdanjima Zagora ?

Evo ja ću biti toliko dobar i prodati ti extra izdanje Zagora,ako hoćeš.
Od broja 93 - 200 :D
Inače meni je redovni Zagor puno bolji,ali ovaj ide od početka,pa...
Go to Top of Page

alanfordfan226
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2011

Posted - 07/01/2012 : 18:09:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alanfordfan226 a Private Message  Reply with Quote
Cekaj brate, prevelik je zalogaj uzimat mi toliko, a jos nisam upoznat time :D. koliko procjenjujes svoju kolekciju ?
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 07/01/2012 : 18:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam koliko on procjenjuje, ali to ti se vrti negdi oko ove cifre, zavisi o očuvanosti

http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-extra-komplet-1-200-sd-ludens/4556673/

Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1048 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 07/01/2012 : 18:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cekaj brate, prevelik je zalogaj uzimat mi toliko, a jos nisam upoznat time :D. koliko procjenjujes svoju kolekciju ?

koliko ponudiš... nisam puno,jer recesija je.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 07/01/2012 : 18:51:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dicmanjac

quote:

je li iznad ili ispod 2000kn

Go to Top of Page

dicmanjac
Senior Member

Croatia
1048 Posts

Member since 23/01/2011

Posted - 07/01/2012 : 19:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dicmanjac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

quote:
Originally posted by dicmanjac

quote:

je li iznad ili ispod 2000kn

hahaha.ispod...kazem recesija je.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000