forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nove recenzije/tekstovi/razno sa sajta...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 288

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/01/2012 : 10:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Da se ne izgubi među starim postovima. :)

Stari, Morska strava, prve tri slike su nestale... Uploadaj ih ponovno ako možeš. Ostale moram samo još ubaciti u recke.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16998 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 05/01/2012 : 12:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Ovu naslovnu treba dodati u recenziju http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-lex-75-koljac/31508/0/
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/01/2012 : 13:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Ovu naslovnu treba dodati u recenziju http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-lex-75-koljac/31508/0/

Sad se praviš pametan, a kad sam ujutro stavljao ostale naslovnice nije je bilo na sajtu...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16998 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 05/01/2012 : 14:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by delboj

Sad se praviš pametan, a kad sam ujutro stavljao ostale naslovnice nije je bilo na sajtu...

Pa i nije je bilo
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/01/2012 : 14:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Stari, Morska strava, prve tri slike su nestale... Uploadaj ih ponovno ako možeš. Ostale moram samo još ubaciti u recke.

Meni sve radi normalno, ponovno ću ih uplodati na dnu posta, pa javi je li radi.

"Puni mjesec"

Ilustracije za priču

Tabla - olovka

Morska strava

Ilustracije za priču

Naslovnica - olovka

Ples duhova

Usporedba - izgled tabli nakon korekcija u redakciji

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sr-534-636-puni-mjesec/1212/
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=127
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lusp-29-ples-duhova/1420/

Edited by - solar on 05/01/2012 14:43:34
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/01/2012 : 17:39:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Našao vremena pa odradio i tekst o Brodolomcima vremena/Kosmičkim putnicima!

Kosmicki putnici

Serijal Brodolomnici vremena, bezvremenska saga o pustolovinama čovjeka izvan svoga vremena, kultna space-opera dvojca Jean-Claudea Foresta i Paula Gillona... DALJE >>>

Čini li se to samo meni ili je naslovni lik dosta sličan Charltonu Hestonu?

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/01/2012 : 14:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Drustvo, buduci da sam bio odsutan kad se vodila rasprava oko mog teksta, nadam se da cete mi oprostiti ovaj mali spam
Ne, ne zelim potegnuti raspravu samo da dam mali odgovor dvojici likova cije misljenje mnogo postujem

@ King Warrior
quote:
ali u jednom ovakvom tekstu je mozda nepotrebno pisati tako nesto, bez obzira na subjektivno misljenje. Da je pisao tekst o Morgani i to napisao, bilo bi ok, ali mi ovako izgleda na pogresnom mjestu

Jesam u uvodu bio previse subjektivan, i to je greska zbog koje se na mom faksu pada na ispitu i tesko prolazi na sledecem ali odbijam da priznam da su "Morgana" i "Nicija prica" stripovi kojima nije mesto u tekstu o "Demonu ludila". Jednostavno, previse su slicni: multiuniverzumi koji su ustvari psiholosko predstavljanje likova unutra, ideja da su likovi iz stripa i sa njihove tacke gledista samo unutar neke price iz stripa itd. Sve ove epizode je potpisao Sclavi i pisao ih je u slicnom konceptu. Greska mi je sto sam se toga samo dotakao, bez da sam stavio argumente na to, ali tako bih samo sebi dao zadatak da napisem duplo obimniji tekst a vi bi to morali da citate
Inace, ocekivao sam mnogo vise burnih reakcija zagorovaca na recenicu u kojoj navodim da su "Morgana" i "Nicija prica" konceptualno i kvalitativno mnogo jaci. Ni to ne priznajem kao gresku, pogotovo zato sto je svaka od njih morala da stane u nistavnih 98 stranica, a opet prica zbog broja stranica uopste nije trpela, a nisam jedini zagorovac koji ce objektivno gledajuci na ove tri epizode zakljuciti da su po kvalitetu malo iznad. Ponavljam:objektivno

@Mariosu

quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Pozitivan odgovor može samo da se da na pitanje da li je ova priča najkvalitetnija u čitavom Zagorovom serijalu, jer ona to bez ikakve trunke sumnje zaista i jeste.

Stao ovde, ne moram dalje. Dijagnoziran akutni mhejlitis, bolest koja nagoni coveka da autoritativno tvrdi da je nesto najbolje, dobro, gore, ili bolje od neceg drugog na osnovu subjektivnog poimanja objektivnog medija kakav je umetnost bilo koje vrste. Pacijentu predlazemo mirovanje, bez stripova, uz limunadu.

100% u pravu, nemam sta da kazem, osim sto me je dijagnoza nasmejala (mhejlitis ), ali mi je zao sto je onako mutav uvod (ni ja ga ne volim brate) nekoga sprecila da procita ostatak teksta. Nadam se da ce me nove recke izvaditi iz blata u koje sam zaglibio.

@svi ostali
hvala vam na cestitkama. Malo ste mi nahranili ego. Vi i 1700 pogleda u dva-tri dana

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 08/01/2012 14:40:23
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/01/2012 : 15:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@DeeCay, autor recenzije AlanFord 075 "Odlazak Superhika" je potpisan kao pijani patak (neki moj imenjak na sajtu) umesto PijaniPatak-moje malenkosti. Molim korekciju

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/01/2012 : 17:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
msje Patak, pa to je Markos već ispravio, ako se ne varam. A kad dohvatim onog pijanog patka koji se predstavlja tvojim nickom... ;)

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/01/2012 : 07:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
msje Dee, Markos je to morao odraditi sa tekstom "Divovi...", a ista greska je i na recki za Alana Forda.

Jebo ga patak, tog pijanog patka

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/01/2012 : 11:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

100% u pravu, nemam sta da kazem, osim sto me je dijagnoza nasmejala (mhejlitis ), ali mi je zao sto je onako mutav uvod (ni ja ga ne volim brate) nekoga sprecila da procita ostatak teksta. Nadam se da ce me nove recke izvaditi iz blata u koje sam zaglibio.

Nista licno prijatelju, jedino, ovde se tema Divova Dobra & Zla razvlaci svaka dva meseca i svako ima svoje vidjenje i svaciji krug gubi centar, tako da nemam neurona za jos jedan afirmativni tekst o epizodi koja je meni izvikana, pa jos pocinje sa onakvim uvodom :D

Ima nas ne-divovista na ovom forumu, ali je pro- vecina toliko vokalna da ih je vecinu i sramota da izlece. Krenuo ja sekirom na tenk par puta pa sam odustao, niko da me podrzi...:D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/01/2012 : 11:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
da si zagi uspeo bi sa tim tenkom

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 10/01/2012 : 13:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Nista licno prijatelju, jedino, ovde se tema Divova Dobra & Zla razvlaci svaka dva meseca i svako ima svoje vidjenje i svaciji krug gubi centar, tako da nemam neurona za jos jedan afirmativni tekst o epizodi koja je meni izvikana, pa jos pocinje sa onakvim uvodom :D

Ima nas ne-divovista na ovom forumu, ali je pro- vecina toliko vokalna da ih je vecinu i sramota da izlece. Krenuo ja sekirom na tenk par puta pa sam odustao, niko da me podrzi...:D

+1
+1
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/01/2012 : 14:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Dijagnoziran akutni mhejlitis, bolest koja nagoni coveka da autoritativno tvrdi da je nesto najbolje, dobro, gore, ili bolje od neceg drugog na osnovu subjektivnog poimanja objektivnog medija kakav je umetnost bilo koje vrste. Pacijentu predlazemo mirovanje, bez stripova, uz limunadu.

Ponešto sam i napisao za svo ovo vrijeme na forumu, mea culpa:
quote:
...Сад, да ли у његовом "Хелблејзеру" има превише првог, а премало другог, или је пак обрнуто - остаје да се просуди, свако за себе.

Ovo je jedan primjer, recimo. Jedna od stilskih grešaka je neprekidno, prečesto ponavljanje određenih uzrečica ili izraza u tekstu - mada, ako bi tvoji visoki kriterijumi bili zadovoljeni, mogao bih da svaku svoju rečenicu ubuduće završavam sa "po mom mišljenju, naravno...", poput dobrog papagaja.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/01/2012 : 15:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ocigledno u tvojem katunu govore neki osiromaseni jezik ako je "neprekidno, precesto ponavljanje odredjenih uzrecica ili izraza u tekstu" jedini nacin kojim izrazavas svoju neparcijalnost :D Siguran sam da si u svom uzrastu i srezu glavni as internet harangi, ali ovde su ajkule ipak malo ostrijih zuba :P

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/01/2012 : 16:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Kao prvo, ne vjerujem da smo ikada stupali u tako intimnu konverzaciju, na osnovu koje bi mi se obraćao na ovakav način.

Kao drugo, ni moje godine, ni moj zavičaj nemaju nikakve veze sa trenutnom temom i ne vidim čemu potezanje istih.

Kao treće, pozdrav sa sjevera Crne Gore, prema koga očito imaš određenu averziju.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/01/2012 : 16:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Naravno da imam, mi Ceklini iz rijecke nahije ne jebemo vasu sortu. :P

Opusti se, uspesno si planuo, sad sedi odmori. :D

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/01/2012 : 17:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
...tvojem katunu... bla, bla... tvojem urastu i srezu...

Internet ajkula, hvala ti na savjetima, a te fore prosipaj po tvojim beogradskim kafanama, sa kariranim stolnjacima.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/01/2012 : 17:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:

Internet ajkula, hvala ti na savjetima, a te fore prosipaj po tvojim beogradskim kafanama, sa kariranim stolnjacima.

opop!

Nastavljamo on-topic.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/01/2012 : 18:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mhejl

quote:

opop!

Nastavljamo on-topic.

Brate,naguzi te mali Luka!Žestoko!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 10/01/2012 : 19:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Neka momcadi.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 17/01/2012 : 20:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Napisao recenziju za DD - Pozdrav iz Moonlighta, a samo još da ubacim zanimljivosti, pa šaljem Deeju večeras...
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/01/2012 : 22:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:
Originally posted by Gil-galad

Do kraja meseca recka za (odavno najavio...) NN almanah Drevna stena, a potom se u avgustu vraćamo na Thorgala, posle duže pauze - ciklus Shaigan-sans-merci...

Doći će kraj jula 2012. dok završim neke recke, ali neeeeema veeeeezeeeee...

Dodaću ovde i DD gigant Duga noć, biće valjda relativno skoro, ali svakako najpre Drevna stena... Tako gotovo uvek - napišem recenziju, ali da potražim zanimljivosti i ubacim slike me posle mrzi nedeljama...

A kad ćemo Nathana dočekati?
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 18/01/2012 : 00:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je jedini adekvatan odgovor:

Lakše mi neuporedivo kad odmah posle čitanja napišem recenziju... No, svakako nisam odustao od onih recki koje sam rezervisao.

Nathana baš dugo nisam čitao... Malo sam ispao iz štosa, pa čim se vratim serijalu.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 18/01/2012 : 05:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Dee se raspisao o autorima...konačno

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page
Page: of 288 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.16 seconds. Snitz Forums 2000