Sage o nestalom istraživaču, kao i ona o Krakenu i Cainu mi posebno padaju na pamet. Po meni je to Zagor na vrhuncu. Pogotovo uz onakve sjajne crtače kao što su Marcello i Andreucci. Neki od meni najdražih stripova.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Boselli je genije za sve scenariste Zagora. To se moglo najbolje vidjeti kada je u razdoblju 2001-2005 nastala ogromna rupetina što se tiče kvalitetnih scenarija. Srećom, poslije se priključio Capone i Rauch, a i Burattini se probudio tako da je današnji Zagor podnošljive kvalitete. Ali Boselli je broj jedan bez sumnje. Dovoljno se prisjetiti:
Nestali istraživač Morska strava Izgubljeni rudnik Dugin most Vampir Aljaska Sedam gradova Cibole Osveta vudu Povratak Kaina Huroni
Ako pogledate i komentare čitatelja na recenzijama ovih epizoda, ukupna ocjena je uvijek preko 80%, a nerijetko i 90%.
Također možemo reći da je danas Boselli najvažniji scenarist SBE. Deset je godina glavni u Dampyru, skoro sve epizode su njegove, održava Texa na životu (najvažniji junak SBE), i tu i tamo uskače u staff Zagora kada je potrebno. Prošle 2011. je imao najveći broj scenarija od svih autora u SBE.
Boselli je genije za sve scenariste Zagora. To se moglo najbolje vidjeti kada je u razdoblju 2001-2005 nastala ogromna rupetina što se tiče kvalitetnih scenarija. Srećom, poslije se priključio Capone i Rauch, a i Burattini se probudio tako da je današnji Zagor podnošljive kvalitete. Ali Boselli je broj jedan bez sumnje. Dovoljno se prisjetiti:
Nestali istraživač Morska strava Izgubljeni rudnik Dugin most Vampir Aljaska Sedam gradova Cibole Osveta vudu Povratak Kaina Huroni
Ako pogledate i komentare čitatelja na recenzijama ovih epizoda, ukupna ocjena je uvijek preko 80%, a nerijetko i 90%.
quoted for truth, reklo bi se po naški
u vezi s njegovom produktivnošću - čovjek piše ko sumanut već 18 godina, a još stigne i ostavit hiljade postova na talijanskim forumima a i veliki je putnik, nema gdje nije bio, zato mu i junaci stalno lunjaju po svijetu
Ljudi vole Bosellija jer uvijek u priču uvede plejadu likova.Naročito kod Zagora je to vidljivo,stvara pustolovine i ne bazira se samo na glavnog junaka,mislim da je zato toliko omiljen.Ne sjećam se da je ikad napravio lošu epizodu. Meni su vrlo drage epizode u kojima je on pisao priču.
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"