Author |
Topic |
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 17/01/2012 : 14:41:41
|
Ispričavam se što otvaram 101. topic o Zagoru (nisam ja kriv što je preostalih 97 nepotrebno i uglavnom besmisleno), ali iz Italije stiže jedna jako dobra vijest za sve fanove Duha Sa Sjekirom, premda još ništa nije službeno. Evo link : http://www.comicus.it/news/item/51251-zagor-a-colori-in-allegato
I evo moj prijevod da se ne morate mučiti s google translatorom:
Odnedavno kruži vijest, ali zasada još nedostaje službena informacija koja bi mogla potvrditi da će Zagor slijediti Texa na putu reizdanja serijala. Govori se se o načinu sličnom onom koji su ugledali svesci Rendžera i njegovih pardova: veliki brojevi u boji skupa s izdanjima izdavačke kuće Espresso. Ništa se međutim ne zna s obzirom na ukupan broj izdanja (barem što se tiče prvog izdanja koje bi se moglo produljiti kao što je uvijek i bilo u slučaju dobrog prijema od strane čitatelja), troškova (za očekivati je da budu jednaki kao i u slučaju Texa), načina odabira epizoda( probrane epizode ili cjelokupni reprint počevši od kronološki prvog broja )
Inače, Moreno Burattini je vrlo diskretno na svom blogu i Facebook profilu najavljivao ovu mogućnost, ali na upite čitatelja je uvijek odgovarao da ništa nije službeno. Zadnji post o tome bio je pred Božić kad je rekao da ima uskoro sastanak s nekim ljudima koji bi mogao rezultirati božićnim poklonom za njega i sve ostale Zagorove fanove, nakon toga se više nije oglašavao po tom pitanju. Ako stvarno nešto iz toga bude, a vjerujem da hoće ponajprije zahvaljujući Burattinijevu angažmanu, mogli bismo stvarno dočekati pravu malu renesansu Zagora u Italiji.
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 17/01/2012 : 15:05:18
|
Takvo izdanje me apsolutno ne zanima, ali dobro bi bilo ako bi to dovelo do povećanja popularnosti i rasta prodaje novih brojeva. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Posted - 17/01/2012 : 15:20:17
|
quote: Originally posted by Ferri
da jedino to,mada sumnjam. A u italiji je vec i ranije bilo a ima i sada zagor izdanje u coloru..tako da nista novo
U pedeset godina izlaženja u Italiji je bilo samo jedno reizdanje, tzv. tutto reprint koji nije obuhvatio cijeli serijal nego samo prvih 235 brojeva. Danas je cjelokupni tutto rasprodan, a rasprodano je i prvih 410 brojeva redovne edicije (svega se par brojeva može nabaviti). To možeš vidjeti ovdje : http://www.sergiobonellieditore.it/auto/listarr_1?collana=10&code=arr_1zagor
Veliku većinu toga se ne može nabaviti ni po striparnicama zbog čega je u Italiji gotovo nemoguće početi skupljati Zagora što sigurno utječe na regrutaciju novih kupaca. Pojava reprinta bi donijela i nove kupce, kao i novac kojim bi se financirao daljnji tijek serijala.
|
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
Posted - 17/01/2012 : 15:26:34
|
zar stvarno mislis da to neznam?! Mislio sam na izdanja zagora od drugih izdavacha..ima vech i to u kolor izdanju..od strane Mercury-ija |
Edited by - Ferri on 17/01/2012 15:32:43 |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Posted - 17/01/2012 : 15:34:43
|
zar stvarno mislis da to neznam?! Mislio sam na izdanja zagora od drugih izdavacha..ima vech i to u kolor izdanju..
Kojih drugih izdavača? To što spominješ s kolorom je šačica prvih epizoda objavljenih na malom formatu u 300 primjeraka, dakle u nakladi manjoj od Libellusove i nije se moglo nigdje kupiti u slobodnoj prodaji. Dodajmo tome nekoliko kartonaca na velikom formatu koje je objavio Mondadori (a Ludens ih proglasio gigantima i k tome još numerirao). Ništa od toga nije reprint, ok? |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
|
dejan borca
Average Member
Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 17/01/2012 : 15:49:58
|
zar stvarno mislis da to neznam?! Mislio sam na izdanja zagora od drugih izdavacha..ima vech i to u kolor izdanju..od strane Mercury-ija
da ima izdanje merkury,koje je po meni savrseno ali je komad 35 e |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 17/01/2012 : 17:15:16
|
quote: supermark nisam bas siguran koliko ce se ovo prodavati zagor je ionako na niskoj prodaji u SBE
Takođe Međutim, možda je ovo dobra prilika za veliki povratak na scenu
Ko zna, ako ga lepo upakuju i pristojno kolorišu možda i prodaja bude zadovoljavajuća.
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 17/01/2012 : 18:06:31
|
pa jedina sansa mu i jest ako bude u A4 i u boji uz neke novine, jer inace - ne zaboravite da je zagor JEDINI od naše stare garde koji nije uspio ni s jednim cijelim reprintom (pukao zbog katastrofalnog pada prodaje) i kad je bio na vrhuncu popularnosti u redovnoj seriji, a kamoli bi sad ista mogao. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47157 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/01/2012 : 00:53:56
|
baš me zanima u koliko če se to komada prodavat. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 18/01/2012 : 02:16:21
|
Bila bi fora da ide sa Laurentijevim naslovnicama i riknama kao kod Veselog Četvrtka i c/b Ferrijevim naslovnicama unutra kao kod Ludensa. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 18/01/2012 : 12:35:02
|
Kod kuce imam jedan primerak reprinta Texa u vecem formatu (negde na polovini izmedju A5 i A4 formata). U odlicno odradjenom koloru, dobrim uvodnim Bonellijevim tekstovima o nastajanju epizode i sa osvrtom na likove. Naslovnica je alla 3D natpisima (ispupceni) a sami crtez je maestralno prerada originalne naslovnice. Ako bude izdanje tog tipa onda cu ga docekati rasirenih ruku. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 18/01/2012 : 19:18:41
|
Kako to da se Zagor ne moze lako nabaviti u Italiji.Imah ih gomila ja sam za par meseci sakupio 200 brojeva i 50 duplikata jer sam uzeo 2 lotta.Od toga su svi Zenith osim 2 broja a najveci broj mi je 367 preko toga me ne zanimaju. Prvih 80 brojeva uzecu u rosso izdanju jer bi ovako bili preskupi a razike skoro i da nema osim numeracije na hrbatu a za to me bas zabole. Zgadilo mi se vise da gledam lose otiske,secene vinjete,lose prevode,neadekvatne naslove po sredini stranice.Resio sam problem sa Zagorom jednom za svagda,sada kod nas moze da ilazi i zlatni Zagor sto se mene tice. Smatram da je za ljubitelja Zagora savrsenstvo da ima Italijanskog Zagora u dobrom stanju. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 18/01/2012 : 21:35:09
|
quote: Originally posted by REJS
Kako to da se Zagor ne moze lako nabaviti u Italiji.Imah ih gomila ja sam za par meseci sakupio 200 brojeva i 50 duplikata jer sam uzeo 2 lotta.Od toga su svi Zenith osim 2 broja a najveci broj mi je 367 preko toga me ne zanimaju. Prvih 80 brojeva uzecu u rosso izdanju jer bi ovako bili preskupi a razike skoro i da nema osim numeracije na hrbatu a za to me bas zabole. Zgadilo mi se vise da gledam lose otiske,secene vinjete,lose prevode,neadekvatne naslove po sredini stranice.Resio sam problem sa Zagorom jednom za svagda,sada kod nas moze da ilazi i zlatni Zagor sto se mene tice. Smatram da je za ljubitelja Zagora savrsenstvo da ima Italijanskog Zagora u dobrom stanju.
gde da potpisem ovo? |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 19/01/2012 : 18:37:56
|
Gledam one sa ebay.it naslovnice i pitam se kako bi bilo dobro one fontove slova za naslove staviti,originalni su i vise su "western movie" atmosfera...barem meni je to super,a danas koriste logo koji prekrije gornji dio naslovnice kao "superkonzum" letak... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 19/01/2012 : 19:38:40
|
Nista ne moze da se meri sa ovim originalnim Zagorom. Sta je posle jedne ovakve kolekcije moguce uzeti,jedino Zagor u boji ako niste zagovornik iskljucivo crno belog stripa.
Ovih dana razmisljam o talijanskoj ediciji Mercury ali "kapetana Mikija" prvih 10 komada sa originalnim naslovnicama ( Sorry,to mi je zelja duze vrijeme!), a Zagora bih ionako kojih prvih tri epizode da se nadje i kao podsjetnik na ono sto nasi ne izdaju u boji... Sad ce neko napisati "j..... vas boja!" |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 19/01/2012 : 20:56:53
|
Nista ne moze da se meri sa ovim originalnim Zagorom. Sta je posle jedne ovakve kolekcije moguce uzeti,jedino Zagor u boji ako niste zagovornik iskljucivo crno belog stripa.
Na regularnoj seriji Zagora svaki font je uradjen u skladu sa pricom, i to je ono sto daje jedinstvenost svakoj naslovnoj stranici |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 19/01/2012 : 21:00:59
|
quote: Originally posted by ---dp---
Na regularnoj seriji Zagora svaki font je uradjen u skladu sa pricom, i to je ono sto daje jedinstvenost svakoj naslovnoj stranici
To te ja pitam.... |
|
|
Topic |
|