Dragi forumaši! Jedan moj frend radi kao novinar u jednoj auto reviji i napisao bi članak o strip junacima i njihovim automobilima i zamolio me za pomoć. Meni jedino što pada na pamet su Dylan Dog i njegova buba cabrio te Martin Mystere i njegov ferrari u Bonelli produkciji, kod evropskog stripa ništa mi ne pada na pamet a za američki sam totalni dibidus pa molim pomoć.
da proširim malo pitanje, ako se netko može sjetiti neke epizode nekog stripa u kojoj je neki auto u "glavnoj ulozi" ili ga junak češće koristi odnosno pojavljuje se u više vinjeta ili nešto slično i po mogućnosti da to budu junaci/stripovi koji su objavljeni/popularni na našim prostorima
Pa u Lazarus Leddu se pojavljuje plejada vozila a on sam je taxist. No baš da auto ima ključnu ulogu ne znam No on ionako nije previše popularan na našim prostorima
da proširim malo pitanje, ako se netko može sjetiti neke epizode nekog stripa u kojoj je neki auto u "glavnoj ulozi" ili ga junak češće koristi odnosno pojavljuje se u više vinjeta ili nešto slično i po mogućnosti da to budu junaci/stripovi koji su objavljeni/popularni na našim prostorima
pokusao sam da ukapiram koja je marka automobila, cak sam pitao burazara koji je znalac u tom polju ali ni on nije mogao da se ukapira mislim na onaj taksi, pa kasnije prebojan u civilno auto, koji je vozio u prvih pedesetak epizoda
A jedan od osnovnih elemenata stripa Xenozoic tales su kadilaci stari više vekova, koje mehaničar Jack Tenrec preuređuje u postapokaliptičnom vremenu, a kao gorivo koriste izmet dinosaurusa koji ponovo hodaju zemljom... (Serijal otuda poznat i kao Cadillacs & Dinosaurs.) E, sad - koji su to tačno modeli, stvarno pojma nemam.